Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρωινά προβληματα

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: πρωινα προβληματα

Δημοσίευσηαπό asterios04 » Παρ 02 Νοέμ, 2012 02:09

παιδια να καταθεσω και γω τν δικη μ εμπειρια μιας και ειχα πολλα απο τα προβληματα που αναφερετε

κατ αρχην εχω Honda cr-v 10ετιας και εν γνωση μ εκανα την μετατροπη σε υγραεριο (χαριν οικονομιας φυσικα ) και αυτο γτ το αμαξι θεωρειτε black list ( απο θεμα βαλβιδων )για μετατροπη και πολλοι εγκαταστατες δεν αναλαμβαναν καν
τες πα για να μη μακρυγορω η μετατροπη εγινε και μετα απο τα πρωτα 15000χλμ αρχισαν τα ρεταρισματα κυριως κρυο και πρωινα που επιδεινονονταν με τον καιρο
μετα απο μερικες επισκεψεις στον εγκαταστατη και αφου δεν εβγαινε ακρη και λυση στο προβλημα εκανα μια επισκεψη στο παλικαρι που παρακολουθουσε πριν το αμαξι και μ ειπε κατευθειαν για ρυθμιση βαλβιδων
το προβλημα λυθηκε αμεσως χωρις καμια παρενεργεια αλλα δυστυχως απο τοτε εχουν γινει αλλες 2 ρυθμισεις και ο μηχανκος μ λεεει οτι δεν παιρνει αλλη ρυθμιση ( και πρεπει να αλλαξει το κεφφαλαρι )
το αμαξι εχει κανει μεχρι τωρα 53000 χλμ και η τελευταια ρυθμιση εγινε προχτες αν ολα πανε με τον ιδιο ρυθμο θα βγει οφφ γυρω στις 65000+ χλμ (δεν με τρελαινει κιολας το γεγονος ομως γτ το κερδος απο την χρηση αεριο αυτα τα 65000χλμ σε σχεση με την ζημια που θα προκυψει ειναι πολλαπλασιο)

χωρις να ειμαι σχετικος με μηχανολογικα ας δουν τα παιδια και αυτο το ενδεχομενο -αν και εχει ακουστει ηδη απο μερικους σε αυτο το θεμα
και φυσικα δεν μπορει ολα τα προβληματα να ειναι εξαιτιας αυτου αλλα ισως πολλες περιπτωσεις να βρουν λυση
αυτα τα ολιγα ελπιζω να μην σας κουρασα
asterios04

Δημοσιευσεις: 3

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Παρ 02 Νοέμ, 2012 04:33

Οταν θα κανεις την επισκευη και θα βαλεις νεα κεφαλη ή πας για ρεκτιφιε την ιδια και αλλαξεις βαλβιδες απλα, θυμισου να πας σε καποιον καλο καπακά να σου βαλει ενισχυμενες εδρες και βαλβιδες απο καλο μεταλλο αντοχης στο υγραεριο. Ετσι το προβλημα του χοντα θα εξαληφθει για παντα. Για καποιον Τζιολα στον πειραια εχει αναφερθει εδω μεσα. Κανε μια αναζητηση.
Δεν ειναι και τιποτα το απιστευτο να ανοιξει κανεις καπακι απο θεμα κοστους. Εδω υπαρχουν ατομα που πανε ακομη σε αντιπροσωπειες και πετανε 400ρια σε απλα σερβις, ετσι για πλακα.
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό chrisd » Παρ 02 Νοέμ, 2012 09:43

asterios04 έγραψε:κατ αρχην εχω Honda cr-v 10ετιας

Nα υποθεσω οτι φορας συστημα αεριου ψεκασμου?
Corolla G6 1.8 153ps
Με σχεδον 150.000χλμ.Θελω να καψω βαλβιδες αλλα το ICOM δεν με αφηνει.......
chrisd

Δημοσιευσεις: 392

Δημοσίευσηαπό LPGas » Παρ 02 Νοέμ, 2012 12:51

asterios04 έγραψε:παιδια να καταθεσω και γω τν δικη μ εμπειρια μιας και ειχα πολλα απο τα προβληματα που αναφερετε

κατ αρχην εχω Honda cr-v 10ετιας και εν γνωση μ εκανα την μετατροπη σε υγραεριο (χαριν οικονομιας φυσικα ) και αυτο γτ το αμαξι θεωρειτε black list ( απο θεμα βαλβιδων )για μετατροπη και πολλοι εγκαταστατες δεν αναλαμβαναν καν
τες πα για να μη μακρυγορω η μετατροπη εγινε και μετα απο τα πρωτα 15000χλμ αρχισαν τα ρεταρισματα κυριως κρυο και πρωινα που επιδεινονονταν με τον καιρο
μετα απο μερικες επισκεψεις στον εγκαταστατη και αφου δεν εβγαινε ακρη και λυση στο προβλημα εκανα μια επισκεψη στο παλικαρι που παρακολουθουσε πριν το αμαξι και μ ειπε κατευθειαν για ρυθμιση βαλβιδων
το προβλημα λυθηκε αμεσως χωρις καμια παρενεργεια αλλα δυστυχως απο τοτε εχουν γινει αλλες 2 ρυθμισεις και ο μηχανκος μ λεεει οτι δεν παιρνει αλλη ρυθμιση ( και πρεπει να αλλαξει το κεφφαλαρι )
το αμαξι εχει κανει μεχρι τωρα 53000 χλμ και η τελευταια ρυθμιση εγινε προχτες αν ολα πανε με τον ιδιο ρυθμο θα βγει οφφ γυρω στις 65000+ χλμ (δεν με τρελαινει κιολας το γεγονος ομως γτ το κερδος απο την χρηση αεριο αυτα τα 65000χλμ σε σχεση με την ζημια που θα προκυψει ειναι πολλαπλασιο)

χωρις να ειμαι σχετικος με μηχανολογικα ας δουν τα παιδια και αυτο το ενδεχομενο -αν και εχει ακουστει ηδη απο μερικους σε αυτο το θεμα
και φυσικα δεν μπορει ολα τα προβληματα να ειναι εξαιτιας αυτου αλλα ισως πολλες περιπτωσεις να βρουν λυση
αυτα τα ολιγα ελπιζω να μην σας κουρασα

Όπως πρότεινε και ο φίλος gkazakias, με έδρες κατάλληλες για υγραέριο θα λύσεις δια παντός την ευαισθησία του κινητήρα σου.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Παρ 02 Νοέμ, 2012 12:53

Σήμερα το πρωί έκανα ότι και ο φίλος gioadam.
Μετά από σχεδόν 20 λεπτά οδήγηση και κάνα 3λεπτό σε ρελαντί σε στάση, έβγαλα τη μπαταρία (γείωση) για περισσότερα από 5 λεπτά (6-7 περίπου)
πάτησα το φρένο για περισσότερα από 30 δευτ.
Ξανακούμπωσα τη μπαταρία, απενεργοποίησα το αέριο, έβαλα μπρός και ξεκίνησα, το αμάξι ήταν ζεστό. Έκανα περίπου 45- 50km
Ξεκίνησα λίγο με αρκετό γκάζι στην αρχή, πχ πρώτη εως 3500-4000, δευτέρα το ίδιο και μετά νορμαλ.
Τα περισσότερα km έγιναν σε πορεία - σταθερό γκάζι - σταθερή ταχύτητα λίγο μέρτια έως οικονομική οδήγηση.
Ο μετριτής δεν κατέβηκε από 6.2l /100 όπως και την προηγούμενη φορά παρατήρησα ότι έδειξε μεγάλη κατανάλωση σε σχέση με άλλες φορές που δεν ξεπερνούσα τα 6l
Με την ίδια οδήγηση πάντα. Όχι ότι με απασχολεί...
Τώρα... από τις 9:30 περίπου είναι παρκαρισμένο, στις 5:30-6:00 θα το πάω στο μηχανικό να το αφήσω να το δεί κ αυτός...
Θα δούμε αν θα κάνει τίποτα...
Δεν θα το δουλέψω με αέριο μέχρι αύριο.
Νεότερα ίσως από δευτέρα.
Τελευταία επεξεργασία από giorgos3924 και Παρ 02 Νοέμ, 2012 13:26, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Hyundai Accent 2005 1.3 - BRC Sequent 24
giorgos3924

Δημοσιευσεις: 304

Δημοσίευσηαπό gioadam » Παρ 02 Νοέμ, 2012 13:19

Δεν θα το δουλέψω με βενζίνη μέχρι αύριο.
Νεότερα ίσως από δευτέρα.[/quote]
Φίλε Γιώργο προς Θεού!!! Το αντίθετο έλεγα. Δουλεψέ το σήμερα μόνο με βενζίνη για να δεις αύριο αν το αμάξι λειτουργεί καλά ανεπιρρέαστο από το αέριο. Από αύριο δούλεψέ το και με αέριο.
gioadam

Δημοσιευσεις: 22

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Παρ 02 Νοέμ, 2012 13:24

gioadam έγραψε:Φίλε Γιώργο προς Θεού!!! Το αντίθετο έλεγα. Δουλεψέ το σήμερα μόνο με βενζίνη για να δεις αύριο αν το αμάξι λειτουργεί καλά ανεπιρρέαστο από το αέριο. Από αύριο δούλεψέ το και με αέριο.
Συγνώμη λάθος!!
Ήθελα να πώ ότι δεν θα το δουλέψω με αέριο μέχρι αύριο... :D
Σήμερα μόνο βενζίνη. Βασικά δεν έχω σκοπό να κάνω άλλα km, ίσως καμια βόλτα ακόμη για δοκιμή. 20km το πολύ... και μετά το δίνω στο μηχανικό να το δεί και εκείνος αύριο το πρωί.
Από αύριο μετά τη γνώμη του μηχανικού θα το δουλέψω με αέριο, όπως πάντα...
giorgos3924

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Παρ 02 Νοέμ, 2012 19:50

Από τις 9:30 που το πάρκαρα.
Στις 5:00 το πήγα στο μηχανικό. Το βάζω μπρός, δε ρέταρε αλλά στο γκάζι έκανε μπουκωματάκια.
Υπάρχει βελτίωση αλλά όχι τελείως.
Αύριο το πρωί θα έχω νεότερα. Δεν θα δουλέψει καθόλου με αέριο.
Έχω και σκοπό να κάψω όλη τη βενζίνη και να την αντικαταστήσω με καμια 100άρα.

Πήγα και στην αντιπροσωπεία της hyundai το πρωί και μου είπαν πως είναι γνωστό πρόβλημα (περνάνε και αυτοί υγραέρια) και πως με ένα καθαρισμό μπεκ θα στρώσει και πως το πρόβλημα είναι από τη μή λειτουργία βενζίνης, δηλαδή κολάνε τα μπέκ της βενζίνης.
Καθαρισμό μπεκ και μιας καλής ποιότητας βενζίνης και θα στρώσει.

Ας ελπίσουμε να είναι αυτό.
Δεν έχω σκοπό να καθαρίσω τα μπεκ, αν και έχουν 132.000km
Πρώτα θα δοκιμάσω με 100άρα και βλέπουμε.
Ίσως η νέα βενζίνη διορθώσει κάπως το πρόβλημα. Το διόρθωσε κάποτε όταν μετά την εγκατάσταση είχα βάλει 10 ευρώ (σε άδειο ντεπόζιτο) και το πήγα στον εγκαταστάτη να το δεί.
Ίσως να φταίει που κάθεται τόσους μήνες στο ντεπόζιτο χωρίς να καίγεται. Βέβαια έβαζα περίπου 4λίτρα κάθε μήνα...
giorgos3924

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Σάβ 03 Νοέμ, 2012 12:32

Ο μηχανικός μου είπε πως το έβαλε το πρωί μπρος και δεν κράτησε ρελαντί και έσβησε. Το έκανε και σε μένα αυτό.
Το είχε συνδεμένο τον εγκέφαλο ταυτόχρονα και δεν είδε καμια βλάβη. Όλα δούλευαν καλά.
Καθάρισε την πεταλούδα (είχε λέει πολύ βρωμιά) και μετά από κάνα 2ωρο πήρε λέει κανονικά
και δεν έκανε λέει ούτε μπουκώματα.
Με τη 2η ακόμα και μετά από 4-5 ώρες έπερνε και σε μένα μπρος αλλά μπουκώματα είχε, έστω και λίγο.
Αλλά μου είπε πως μάρσαρε κανονικά.
Θα το αφήσω και σήμερα με βενζίνη. Θα το δώ ξανά αργά το βράδυ ή αύριο πρωί. και ίσως το ξαναπάω.
giorgos3924

Δημοσίευσηαπό hlias » Σάβ 03 Νοέμ, 2012 13:21

[quote="giorgos3924"]

Δεν έχω σκοπό να καθαρίσω τα μπεκ, αν και έχουν 132.000km

γιατι ?
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046