Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Προβλημα κατα την πληρωση με lpg

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Προβλημα κατα την πληρωση με lpg

Δημοσίευσηαπό anemar » Τετ 08 Ιουν, 2011 23:25

Μεχρι στιγμης εχω βαλει υγραεριο σε 7-8 διαφορετικα πρατηρια απο μια φορα (ταξιδι). Στα περισσοτερα ολα καλα σε 2-3 οπως πριν λιγο και σε αυτο του Φοινικα στην Θεσνικη υπαρχει διαρροη. Δηλαδη κουμπωνουν την αντλια και το υγραεριο βγαινει εξω. Το αντιμετωπισα και σε ενα βενζιναδικο στα σκοπια οπου αφου ξεβιδωσε και ξαναβιδωσε τον ανταπτορα κουμπωσε κανονικα και το γεμισε. Σε ακομα ενα πρατηριο τα ιδια. Στα αλλα 3 κανενα προβλημα.

Τι παιζει? Γιατι γινεται αυτο?

Μαλιστα στο τελευταιο που πηγα να φουλαρω σταματησε στα 8 ευρω μολις γιατι φοβηθηκε. Κατι δεν παει καλα μου λεει.

Αν ηταν θα το εκανε σε ολα τα πρατηρια. Μηπως δεν κουμπωσαν καλα την αντλια?
[url="Alfa 147 1.6 Vialle LPFi"]http://www.autogasforum.gr/viewtopic.php?f=20&t=334&start=10#p4342[/url]
anemar

Δημοσιευσεις: 54

Re: Προβλημα κατα την πληρωση με lpg

Δημοσίευσηαπό anemar » Πέμ 09 Ιουν, 2011 16:13

Σημερα εβαλα πρωτη φορα στο πρατηριο της περιοχης μου,απο οπου θα βαζω τουλαχιστον προς το παρον γιατι δεν υπαρχει αλλο. Του εξηγω το προβλημα και μου απανταει πως μαλλον δεν κουμπωναν σωστα την αντλια.

Κουμπωνει λοιπον,ξεκιναει το γεμισμα ολα ωραια και καλα. Μολις εφτασε στα 38-39 λιτρα (με 41-42 γεμιζει) αρχισε να το πεταει εξω και μαλιστα σε αρκετη ποσοτητα. Παροτι συνεχιζε να γεμιζει μεσα αλλα πετουσε και πολυ εξω. Μου απαντησε οτι πρωτη φορα του ετυχε κατι τετοιο.

Λετε να ειναι θεμα ανταπτορα? Ο εγκαταστατης ειπε θα μου δωσει αλλο ανταπτορα να δοκιμασω. Μακαρι να ειναι απο αυτο. Αλλα γιατι δεν το κανει παντα και το κανει τυχαια. Σε αλλο πρατηριο απο την αρχη,σε αλλο καθολου,σε αλλο στο τελος. Δεν βγαζω ακρη. Εχει να κανει με την πιεση? Και αν ναι γιατι πχ στο τελευταιο πρατηριο το εκανε αφου ειχε γεμισει ηδη 39 λιτρα χωρις προβλημα?

Καμια αποψη?
[url="Alfa 147 1.6 Vialle LPFi"]http://www.autogasforum.gr/viewtopic.php?f=20&t=334&start=10#p4342[/url]
anemar

Δημοσίευσηαπό odys2008 » Πέμ 09 Ιουν, 2011 20:18

Το έκανε ένα αμάξι και σε μένα μποστά και ο βενζίνας τον έστειλε πακέτο στον εγκαταστάτη για να του αλλάξει την μπίλια, εκεί που βιδώνει ο αντάπτορας
odys2008

Δημοσιευσεις: 125

Δημοσίευσηαπό anemar » Πέμ 09 Ιουν, 2011 20:28

odys2008 έγραψε:Το έκανε ένα αμάξι και σε μένα μποστά και ο βενζίνας τον έστειλε πακέτο στον εγκαταστάτη για να του αλλάξει την μπίλια, εκεί που βιδώνει ο αντάπτορας

Ευχαριστω. Θα το θεσω υποψην του οταν παω για νεο ανταπτορα. Μπιλια εννοεις το μικρο μεταλλικο που εξεχει και εκει βιδωνει ο ανταπτορας? Εσυ εκανες γεμισμα με τον κοντο ανταπτορα?Ολα καλα? Με προβληματιζει πως καποιες φορες ειναι οκ και καποιες αλλες οχι. Αν ειχε προβλημα δεν θα το εκανε παντα?
anemar

Δημοσίευσηαπό odys2008 » Πέμ 09 Ιουν, 2011 22:36

Ναι εννοώ την βάση που βιδώνει ο αντάπτορας. Δεν νομίζω να φταίει ο αντάπτορας, απλά όταν κολλάει η μπίλια και δεν ανοίγει πέφτει όλη η πίεση της αντλίας πάνω στην μάνικα και στον αντάπτορα γι αυτό και χάνει. Αλλιώς η πίεση είναι πολύ πιο χαμηλή, γιατί είναι περίπου ίση με αυτή της δεξαμενής.

Α όταν έγινε αυτό που σου λέω στο βενζινάδικο, και αυτός νόμιζε ότι φταίει ο αντάπτορας, του δίνω τον δικό μου που μόλις είχα βάλει και δεν έχανε, και έκανε το ίδιο και με τον δικό μου, έχανε τρελά αέριο από παντού. Και τώρα μιλάμε για την ίδια αντλία, τον ίδιο άνθρωπο που μου το κούμπωσε.

3 φορές που γέμισα στον θεοδώρου δεν είχα κανένα πρόβλημα, μάλιστα είναι πιο στεγανός από τον μακρύ, γιατί στον μακρύ έβλεπα ελάχιστο αέριο να εξατμίζεται καθώς γέμιζα.
odys2008

Δημοσιευσεις: 125

Δημοσίευσηαπό anemar » Παρ 10 Ιουν, 2011 14:50

Φαινεται πως λυθηκε το προβλημα.

Μου εδωσε αλλο ανταπτορα επισης κοντο,αλλα αυτος εχει τα πασα και το λαστιχακι απο μεσα,ενω στον προηγουμενο φαινοταν.
Εκανα ενα γεμισμα στην Λητη και ολα καλα. Φανταζομαι πως ξεμπερδεψα.
anemar

Δημοσίευσηαπό anemar » Παρ 10 Ιουν, 2011 14:54

ο τωρινος ειναι καπως ετσι

Εικόνα

και ο προηγουμενος ετσι

Εικόνα
anemar

Δημοσίευσηαπό DaKancho » Παρ 10 Ιουν, 2011 19:26

Είναι το γνωστό σύστημα "ότι νάναι", αλλιώς γνωστό και με την έκφραση "στην τύχη"...

Πάλι καλά που τα κάνει αυτά όταν είναι καινούργιο, για να παλιώσει κιόλας να δούμε τότε τι θα κάνει...
Υπέρμαχος της άμεσης ποινικοποίησης της βλακείας. Συμπεριλαμβάνονται και οι επιδειξίες.
Άβαταρ μέλους
DaKancho

Δημοσιευσεις: 283

Δημοσίευσηαπό dti » Παρ 10 Ιουν, 2011 19:47

Δεν είναι δυνατόν να σου έδωσε μόνο διαφορετικό adapter. Σίγουρα πρέπει να άλλαξε και τη βαλβίδα πλήρωσης.
Αν προσέξεις ο adapter που έχεις τώρα είναι "θηλυκός" και μέσα του μπαίνει το σπείρωμα από την "αρσενική" βαλβίδα που πρέπει να έχεις τώρα.
Πριν είχες (όπως είναι το συνηθισμένο άλλωστε) "αρσενικό" adapter που βίδωνε μέσα στη "θηλυκή" βαλβίδα. Εγώ πάντως με τέτοιου είδους adapter και βαλβίδα δεν είχα ποτέ παρόμοιο πρόβλημα.
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

Δημοσίευσηαπό anemar » Παρ 10 Ιουν, 2011 22:47

dti έγραψε:Δεν είναι δυνατόν να σου έδωσε μόνο διαφορετικό adapter. Σίγουρα πρέπει να άλλαξε και τη βαλβίδα πλήρωσης.
Αν προσέξεις ο adapter που έχεις τώρα είναι "θηλυκός" και μέσα του μπαίνει το σπείρωμα από την "αρσενική" βαλβίδα που πρέπει να έχεις τώρα.
Πριν είχες (όπως είναι το συνηθισμένο άλλωστε) "αρσενικό" adapter που βίδωνε μέσα στη "θηλυκή" βαλβίδα. Εγώ πάντως με τέτοιου είδους adapter και βαλβίδα δεν είχα ποτέ παρόμοιο πρόβλημα.

Ειχα αρσενικη βαλβιδα και μου εδωσε αρσενικο ανταπτορα. Προβληματιστηκε μεν τοτε αλλα ειδε οτι κουμπωσε καλα και πιστεψε οτι θα κανει δουλεια. Τωρα μου εδωσε τον σωστο ανταπτορα. Η βαλβιδα παρεμεινε ιδια(αρσενικη)
anemar

Επόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 27 επισκέπτες