Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Ελαττωματικός πνεύμονας (Reducer)

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Ελαττωματικός πνεύμονας (Reducer)

Δημοσίευσηαπό NikosS » Δευτ 20 Ιουν, 2011 21:08

Το πρόβλημα ξενίνησε σχεδόν στον 1ο μήνα από την εγκατάσταση ,στην πρώτη φάση το σύμπτωμα από τον ελλατωματικό πνεύμωνα ήταν να μου προκαλείται υπερχίλυση στο βοηθητικό παγούρι νερού του ψυγείου χώρις άλλη ένδειξη. Στο συνεργείο δεν το αντιμετόπησαν ώς σοβαρό πρόβλημα λόγω μή ενημέρωσης γιαυτό το θέμα απο την εταιρία που τους προμηθεύει, δώθηκε ώς λύση η αφαίρεση ψυκτικού υγρού απο το βοηθητικό και συμπλήρωση στο κεντρικό. Μετά απο αυτή την αντιμετόπηση το πρόβλημα συνέχισε με αποτέλεσμα λόγω εκτεταμένης υπερχίλυσης σε μεγαλύτερο ταξίδι,να μου ανεβάσει στο κόκκινο την θερμοκρασία (άδειασε όλο το ψυκτικό απο το κεντρικό ψυγείο). Αποτέλεσμα καμένος θερμοστάτης (μικρή η ζημιά),το πήγα στο συνεργείο (εν το μεταξύ τους έγεινε ενημέρωση για ελλατωματικούς πνεύμωνες και προβλήματα) έγεινε προσορινή επισκευή με σύσφιξη του και παλι στον δρόμο. Μετά από 20 μέρες όμως και ενώ είμουν στον δρόμο μου ανέβασε και παλι θερμοκρασία (με πρώτο έλεγχο μου πεταξε ένα απο τα κολάρα του νερού) με αποτέλεσμα να μου αδειάσει όλο το ψυκτικό στον δρόμο και το αμάξι ακινητοποιημένο. Στο συνεργείο και αντικατάσταση επιτέλους του ελλατωματικού πνεύμωνα με νεότερο απο την εταιρία πιο ενυσχιμένου.
Συμπεράσματα: πέρα απο την απίστευτη ταλαιπωρία κάθε λίγο και λιγάκι στο συνεργείο, γλύτωσα με μικρές ζημιές (χρηματικού κόστους) . Το πρόβλημα στον πνεύμωνα ήταν ότι η παρτίδα των ελλατωματικών παρουσίαζαν διαρροή αερίου στο κύκλωμα αυξάνωντας την πίεση σε αυτό με αποτέλεσμα την υπερχίλυση στο εφεδρικό -φυσαλίδες αερίου στην κεντρική τάπα ψυγείου ,το σύστημα ψύξης να μην δουλεύει σωστά με άυξηση της θερμοκρασίας του κινητήρα με ότι αυτό συνεπάγεται απο σοβαρές βλάβες,(καταστροφη ψυγείου-φλάντζας κεφαλής,καταλύτη) κλπ.
Ελπίζω η δικιά μου εμπειρία να βοηθήσει στην αποφυγή. ;)
Τελευταία επεξεργασία από NikosS και Παρ 15 Ιούλ, 2011 17:31, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Honda Civic 1.6cc , Kit-Versus
NikosS

Δημοσιευσεις: 80

Re: ΕΛΛΑΤΩΜΑΤΙΚΟΣ ΠΝΕΥΜΩΝΑΣ (REDUCER)

Δημοσίευσηαπό sakis » Δευτ 20 Ιουν, 2011 21:18

Μήπως μπορείς να μας πείς την μάρκα του πνεύμονα;
sakis

Δημοσιευσεις: 20

Δημοσίευσηαπό DaKancho » Δευτ 20 Ιουν, 2011 21:44

NikosS έγραψε:
Το πρόβλημα ξενίνησε σχεδόν στον 1ο μήνα από την εγκατάσταση...

...Στο συνεργείο δεν το αντιμετόπησαν ώς σοβαρό πρόβλημα...

... έγεινε προσορινή επισκευή με σύσφιξη του και παλι στον δρόμο...

...ανέβασε και παλι θερμοκρασία (με πρώτο έλεγχο μου πεταξε ένα απο τα κολάρα του νερού) με αποτέλεσμα να μου αδειάσει όλο το ψυκτικό στον δρόμο και το αμάξι ακινητοποιημένο...

Σε παρόμοιες περιπτώσεις ενδείκνυται χειρωνακτική αντιμετώπιση για υποβοήθηση των μαστόρων στην σωστή αντίληψη της σοβαρότητας του προβλήματος.

Το προβληματικό εξάρτημα ήταν κάποιο από αυτά;

http://www.versusgas.com/UserFiles/LPG% ... 052010.pdf

http://www.versusgas.com/UserFiles/LPG% ... 052010.pdf
Υπέρμαχος της άμεσης ποινικοποίησης της βλακείας. Συμπεριλαμβάνονται και οι επιδειξίες.
Άβαταρ μέλους
DaKancho

Δημοσιευσεις: 283

Δημοσίευσηαπό NikosS » Παρ 15 Ιούλ, 2011 17:32

Αυτός http://www.versusgas.com/UserFiles/LPG% ... 052010.pdf ήταν ο ελλατωματικός reducer ,τον αλλάξανε με νέο βελτιωμένο.
Παράθεση για κάτι νερότερο! Έλεγχος εβδομάδας ,με έυρημα άνοδο στάθμης ψυκτικού στο εφεδρικό και υπερχίλυση από την κεντρική τάπα του ψυγείου με το άνοιγμα ,ένδειξη πίεσης (σημείωση το άνοιγμα έγινε με απόλυτα κρύο κινητήρα). Απο εβδομάδα συνεργείο για έλεγχο και διαπιστώσεις!!!! Σε αναμονή για νεότερα.........,(συμβουλή με τις πρώτες ανωτέρο ενδείξεις όπως και στο πρώτο άρθρο μου , κλείστε από το κεντρικό μπουτόν που έχετε στο καντράν την λειτουργία του συστήματος έως ότου διαπιστωθεί τι φταίει). Καλό καλοκαίρι, αν και για εμένα θα είναι δύσκολο εάν τελικά είναι το ίδιο πρόβλημα.
NikosS

Δημοσίευσηαπό NikosS » Παρ 15 Ιούλ, 2011 19:57

Ο παλιός όντως ήταν ελλατωματικός το επιβεβαίωσε και η εταιρία στον έλεγχο που έκανε με την επιστροφή του. Οσον αφορά για τον καιρνούργιο τα συμτώματα φένεται να οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα και μακάρι να μην είναι έτσι (πάλι ταλαιπωρία και τρέξιμο,χάσιμο χρόνου στα συνεργεία). Τώρα εάν είναι κάτι άλλο θα φανεί απο εβδομάδα στο στεκ απ του απο τον εγκαταστάτη. Αλλά γενικά μετά τον έλεγχο που έκαναν και την 1η φορά η άυξηση της πίεσης στο κύκλωμα του ψυγείου έχει να κάνει με διαρροη και μη σωστή λειτουργία του πνεύμωνα.
NikosS

Δημοσίευσηαπό kostasht » Πέμ 21 Ιούλ, 2011 18:27

kαλησπερα εχω ενα lacetti 1600 εχω τοποθετησει συστημα αεριου lovato το οποίο μου παρουσίασε εδω και ενα μήνα πρόβλημα.Το πρόβλημα μου είναι το εξής οταν μπαίνω μέσα στην πόλη χωρίς να ανεβάζει θερμοκράσια το αυτοκίνητο κόβει το υγραέριο από το αυτοκίνητο πράγμα που δεν συμβαίνει εκτός πόλεως που κινούμαι κατά 80τοις εκατό για να γίνω ποίο κατανοητος δεν γυρνάει απλά στην βενζίνη κόβει εντελώς το ρεύμα από το αέριο μόλις κινηθώ εκτός πόλης επανέρχεται κανονικά και το αυτοκίνητο δουλεύει κανονικά , τον χειμώνα δεν το είχα αυτό το πρόβλημα Αν ξ΄ερεικάποιος κάτι περιμένω την γνώμη του ευχαριστώ
kostasht

Δημοσιευσεις: 8

Δημοσίευσηαπό dti » Πέμ 21 Ιούλ, 2011 18:50

Ο εγκαταστάτης σου τι λέει;
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

Δημοσίευσηαπό kostasht » Πέμ 21 Ιούλ, 2011 19:16

σήμερα αλλάξαμε θέση τον εγκέφαλο γιατί ήταν ακριβώς πάνω από τον καταλύτη το πρόβλημα όμως δεν λύθηκε τώρα που μίλησα με τον αντιπρόσωπο τις lovato στην αθήνα οτι μάλλον είναι πρόβλημα εγκεφάλου
kostasht

Δημοσίευσηαπό kostasht » Παρ 22 Ιούλ, 2011 20:50

kαλησπέρα μετά από ψάξιμο 2 μηνών κατάφερα επιτέλους να βρω ενα συνέργειο όπου ο μάστορας ηταν γνώστης του αντικειμένου που λέγετε υγραέριο και ειδικά στο θέμα βλάβη στο σύστημα υγραερίου.Το συνεργείο βρίσκεται στην θεσσαλονίκη και δουλεύει και σύστημα lovato το οποίο φοράει το δικό μου αυτοκίνητο.Μετά από σύνδεση στον υπολογιστή μέσα σε 10 λεπτά εντώπισε την βλάβη και την διόρθωσε και σε λογικότατη τιμή σε αντίθεση με κάποιους άλλους που ζητούσαν εξωφρένικα ποσά.Για να μην θεωρηθεί διαφιμίση του σύνεργειου δεν αναφέρω όνομα άλλα είμαι στην δίαθεση σας να σας πω το που,το μόνο που θα πω είναι οτι είναι κοντά στην ΕΡΤ3
kostasht

Δημοσίευσηαπό niksta » Σάβ 23 Ιούλ, 2011 23:05

Θα ήταν καλό και για μας τους υπόλοιπους να μας πεις ποια ήταν η βλάβη.Σε περίπτωση που κάποιος αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα.
Βασικά εμένα με ενδιαφέρει το θέμα γιατί βλέπω σαν να μου ανεβάζει πολύ τη στάθμη του αντιψυκτικού στο παγούρι σχεδόν μέχρι επάνω και έχω συνέχεια το άγχος.
niksta

Δημοσιευσεις: 45

Επόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 49 επισκέπτες