Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Περίεργος ήχος και αίσθηση του πεντάλ του γκαζιού...

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Δημοσίευσηαπό CCGio » Κυρ 06 Μάιος, 2012 20:55

Πήρα την απόφαση και έβαλα και εγώ υγραέριο...ΑΛΛΑ το αυτοκίνητό μου δεν λειτουργεί όπως πριν!

Πιο συγκεκριμένα, όταν βάζω 1η ταχύτητα και πάω να ξεκινήσω, νιώθω το αυτοκίνητο πιο βαρύ, να δυσκολεύεται να υπερνικήσει το βάρος του, εκτός όμως από αυτό κάτι έναν περίεργο ήχο (ΧΧΧΧΧΧΧΧ) σαν κάτι να τρίβεται, σαν να τρίβουμε δύο γυαλόχαρτα για λίγο και μετά όταν έχει πάρει πια φόρα το αμάξι δεν ακούγεται. Επίσης, νιώθω και στο πεντάλ του γκαζιού αυτό το "τρίξιμο" το οποίο τρέμει! Όταν κουμπώνω 2α δεν ακούγεται αυτό αλλά ούτε νιώθω περίεργα το πεντάλ.

Το περίεργο είναι οτι το ίδιο πράγμα τώρα, μετά τη μετατροπή, το κάνει και στη βενζίνη!

Όταν βάζω την όπισθεν αυτό δεν υπάρχει!

Τέλος, μου φαίνεται πλέον οτι η απόδοση του αυτοκινήτου μου είμαι σχεδόν σίγουρος οτι έχει πέσει η απόδοση του κινητήρα μου!

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και αν έχετε καμιά ιδέα για το λόγο που προκαλείται αυτό θα χαιρόμουν να τη μοιραστείτε μαζί μου....
CCGio

Δημοσιευσεις: 7

Re: Περίεργος ήχος και αίσθηση του πεντάλ του γκαζιού...

Δημοσίευσηαπό MeddlingMageGR » Κυρ 06 Μάιος, 2012 21:05

Γιατί δεν μας λες κ ποιο σύστημα έβαλες... Έτσι στα τυφλά τι να σου πούμε ?

Sent from my HTC Desire HD A9191 using Tapatalk 2
MeddlingMageGR

Δημοσιευσεις: 186

Δημοσίευσηαπό CCGio » Δευτ 07 Μάιος, 2012 12:48

Sorry δεν ειμαι σχετικος! Ενα πολωνικο ειναι το συστημα κ εχει μπει σε ενα 1600αρη κινητηρα!

Ευχαριστω!
CCGio

Δημοσίευσηαπό fokion » Δευτ 07 Μάιος, 2012 14:57

Ολο αυτο εγινε ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ και μετα που εβαλες το υγραεριο ή πιο μετα??
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό LPGas » Δευτ 07 Μάιος, 2012 17:05

Μείωση στην απόδοση του κινητήρα προέρχεται από λάθος ρύθμιση της ποσότητας του υγραερίου που ψεκάζουν τα μπεκ. Χρειάζεται να ασχοληθεί ο εγκαταστάτης σου λίγο παραπάνω, και πιστεύω πως ο κινητήρας θα γίνει το ίδιο ροπάτος όπως πριν.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό fokion » Δευτ 07 Μάιος, 2012 17:27

Τωρα εμενα γιατι κανει κατι μηχανικό κι οχι σχετικό με το υγραεριο..... Σαζμαν πχ...
με το υγραεριο τι θορυβο να κανει σαν να τριβονται μεταλα.... το κανει μονο στην πρωτη...
τελος παντων διαγνωση εξ αποστασεως...
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό CCGio » Τρί 08 Μάιος, 2012 02:25

Λοιπόν, για να σας απαντήσω και να προσπαθήσουμε να κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερη "διάγνωση"...

Το πρόβλημα ξεκίνησε από τη στιγμή που έγινε η μετατροπή...

Ο θόρυβος ακούγεται στην 1η και πολύ ελάαααααχιστα στη 2α. Ο fokion νομίζω οτι πλησιάζει περισσότερο, δεν πρέπει να είναι θέμα υγραερίου, αλλά το σαζμάν μου είναι πιο πιθανό το πρόβλημα. Ακουμπάνε καθόλου σαζμάν? Πάντως τα "λαμπάκια" μπήκανε πολύ κοντά στο λεβιέ των ταχυτήτων.
CCGio

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Τρί 08 Μάιος, 2012 08:07

CCGio έγραψε:Λοιπόν, για να σας απαντήσω και να προσπαθήσουμε να κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερη "διάγνωση"...

Το πρόβλημα ξεκίνησε από τη στιγμή που έγινε η μετατροπή...

Ο θόρυβος ακούγεται στην 1η και πολύ ελάαααααχιστα στη 2α. Ο fokion νομίζω οτι πλησιάζει περισσότερο, δεν πρέπει να είναι θέμα υγραερίου, αλλά το σαζμάν μου είναι πιο πιθανό το πρόβλημα. Ακουμπάνε καθόλου σαζμάν? Πάντως τα "λαμπάκια" μπήκανε πολύ κοντά στο λεβιέ των ταχυτήτων.

Στην δοκιμη μετα την εγκατασταση ησουν κι εσυ εκει,ή το βουτηξε κανενας σουμαχερ και πηγε για trial!
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 302

Δημοσίευσηαπό CCGio » Τρί 08 Μάιος, 2012 08:44

Ημουν κ εγω, εγω το οδηγησα... Κ του το ανεφερα αμεσως κ την πρωτη φορα της αναφορας μου μου απαντησε οτι ειναι νεο καυσιμο κ πρεπει να το συνηθισω.

Απο μεσα μου ειπα οτι μπορει να ηταν ιδεα μου ή μεμονομενο περιστατικο.

Τη δευτερη φορα ομως που σταματουσα κ ξεκινουσα επιτηδες του ειπα αποκλειεται να μην το ακους ή να το νιωθεις τωρα κ η απαντηση του ηταν..... Δεν εδωσε καμια απαντηση, απλα!!!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: στην οπισθεν το αυτοκινητο συνπεριφερεται κανονικοτατα, οπως πριν τη μετατροπη!

Καλημερα!!!
CCGio

Δημοσίευσηαπό chrisd » Τρί 08 Μάιος, 2012 08:59

Aμα στο κανει και στην βενζινη το προβλημα ειναι στο αμαξι σου.ισως σασμαν,η και δισκος-πλατο
Corolla G6 1.8 153ps
Με σχεδον 150.000χλμ.Θελω να καψω βαλβιδες αλλα το ICOM δεν με αφηνει.......
chrisd

Δημοσιευσεις: 392

Επόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 11 επισκέπτες