Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Citroen C4 Grand Picasso - ICOM JTG

Δείξτε μας την εγκατάσταση υγραερίου στο αυτοκίνητο σας!

Citroen C4 Grand Picasso - ICOM JTG

Δημοσίευσηαπό tgi » Κυρ 09 Ιαν, 2011 00:19

Γειά χαρά σε όλους σας,
Είπα και εγώ να παρουσιάσω το αυτοκίνητό μου. Έχω ένα Citroen C4 Grand Picasso και έχω βάλει το σύστημα 5ης γενιάς όπου δεν χρειάζεται πνεύμονας και το κόστος συντήρησης είναι μικρότερο γιατί δεν χρειάζεται συντήρηση ο πνεύμονας γιατί δεν έχει. Το μόνο κόστος συντήρησης είναι αλλαγή φίλτρου υγραερίου κάθε 30Κ χιλιόμετρα! (15 ευρώ)

Και τώρα οι δικές μου φωτογραφίες για να πάρετε καμιά ιδέα!!!

Στην καμπίνα....
Εικόνα Εικόνα

Μηχανή
Εικόνα Εικόνα Εικόνα
Πρόσεξτε τον ρυθμιστή πίεσης του καυσίμου στο κέντρο της πρώτης φωτογραφίας.... μετά από επίσκεψη στον εγκαταστάτη έχει μετακινήσει τον ρυθμιστή πίεσης δεξιά μπροστά από την μπαταρία και δεξιότερα του "παπά"
Στην τελευταία φαίνονται τα μπεκάκια!

Αυτοκίνητο όπως φαίνεται από το πίσω αυτοκίνητο
Εικόνα Εικόνα

Και τώρα οι λεπτομέρειες
Εικόνα ΕικόναΕικόναΕικόνα
Έτσι δεν έκανα καμία τρύπα στον προφυλακτήρα αλλά ούτε φαίνεται τίποτα από το πίσω αυτοκίνητο! Απλά ο "βενζινάς" πρέπει να σκύβει λίγο για να βρει την τάπα....
Το άλλο που προτείνω είναι να δείτε που μπαίνει η φίσα για πιθανό κοτσαδόρο της αντιπροσωπίας και εκεί να βάλετε την τάπα πλήρωσης (την μικρή, και όχι την γκουμούτσα)
Αν αναρωτιέστε τι είναι το αλυσιδάκι στην τελευταία φωτογραφία...... είναι για να μην χάνω την τάπα όταν την ξεβιδώνει ο "βενζινάς"!!!! την έχω χάσει 1 φορά και δεν λέει άλλη!!!
Τελευταία επεξεργασία από tgi και Τετ 16 Μαρ, 2011 20:55, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Citroen C4 GP
2009-2019 με Icom JTG
2019 μέχρι σήμερα EuropeGas
270.000 χιλ. με Υγραέριο
Άβαταρ μέλους
tgi

Δημοσιευσεις: 552

Re: Citroen C4 Grand Picasso

Δημοσίευσηαπό dti » Κυρ 09 Ιαν, 2011 14:33

Πολλή ενδιαφέρουσα η εγκατάσταση της δεξαμενής κάτω από το πορτμπαγκάζ! Έτσι παραμένει ολόκληρος ο χώρος αποσκευών.
Κάπως έτσι σκεφτόμουν να κάνω κι εγώ την εγκατάσταση (είχα δει και σχετικές φωτογραφίες στο Internet από 1-2 άλλα αυτοκίνητα ίδια με το δικό μου), αλλά μετά σκεφτόμενος κάποιες ιδιαίτερα απότομες ανηφόρες, ή ράμπες (σε γκαράζ, πολυκατοικίες, ή πλοία), μετρώντας αποστάσεις, είδα οτι υπήρχε πιθανότητα να "γλείφει", οπότε εγκατέλειψα τη συγκεκριμένη ιδέα.
Αλήθεια, έχεις ανέβει (ή κατέβει) σε κάποια τέτοια ανηφόρα / ράμπα μετά την εγκατάσταση;
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

Δημοσίευσηαπό tgi » Κυρ 09 Ιαν, 2011 20:30

αγαπητέ dti
εγώ έβαλα την δεξαμενή εκεί που ήταν η ρεζέρβα!!! το αυτοκίνητο δεν έχει ρεζέρβα μέσα στο πορτμπαγκάζ γιατί είναι 7 θέσιο και η ρεζέρβα δεν χωράει!!! ;) ;)
γιαυτό έβαλα την μπουκάλα από κάτω γιατί εκεί ήταν η ρεζέρβα.....

Τις μόνες φορές που βρεί είναι είτε σε πεζοδρόμιο όταν κάνω όπισθεν και είμαι κάθετος στο πεζοδρόμιο, είτε όταν είναι μια μεγάλη λακκούβα σε χωματόδρομο και μπαίνει η μία ( ή και οι δύο ) ρόδες στην ή στις λακκούβες και τότε βρίσκει η μπουκάλα πάνω στο χώμα....

Όμως κάθε φορά θυμάμαι τον εγκαταστάτη μου που τον είχα ρωτήσει και μου είχε πει ότι δεν πειράζει αν βρει λίγο η μπουκάλα....

Προσέχω αλλά δεν τρελαίνομαι κι όλας.

Σε ράμπες δεν έχω βρεί καμία φορά!! (ράμπες σπιτιών, πολυκατοικιών, απείρων πλοίων
Citroen C4 GP
2009-2019 με Icom JTG
2019 μέχρι σήμερα EuropeGas
270.000 χιλ. με Υγραέριο
Άβαταρ μέλους
tgi

Δημοσιευσεις: 552

Δημοσίευσηαπό LPGhostWriter » Δευτ 10 Ιαν, 2011 13:21

Πολυ ωραια η εγκατασταση!
Η μπουκαλα θελει σιγουρα προσοχη...αλλα ειναι ευκολο να το εχεις υποψιν σου οταν κανεις οπισθεν.
Η αλυσιδιτσα του μπανιου ολα τα λεφτα!!!
Ευχομαι καλα και απροβληματιστα χλμ ;)
LPGhostWriter
Διαχειριστής

Δημοσιευσεις: 201

Επιστροφή στο Showroom

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 26 επισκέπτες