Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

vialle lpfi σε grande punto t-jet

Δείξτε μας την εγκατάσταση υγραερίου στο αυτοκίνητο σας!

Re: vialle lpfi σε grande punto t-jet

Δημοσίευσηαπό genos2000 » Τρί 28 Ιουν, 2011 17:07

Εντυπωσεις απο τη ρυθμιση στα 1500 χλμ:
Το αυτοκινητο πηγαινει αισθητα πιο γρηγορα και σε ολο το φασμα..
Αφου συνηθισα με πριν και τωρα μου φαινεται νευρικο!
Δεν μπορω να πω για διαφορα με βενζινη αν δεν μετρησω ρεπριζ παντως σε αισθηση δειχνει ταχυτερο.
Στα αρνητικα τωρα.Το αμαξι μου ιδιως μετα τη ρυθμιση οταν παιρνει μπρος το πρωι,δηλαδη μετα απο ωρες σε ακινησια και ενω δουλευει ακομα με βενζινη ρεταρει..Οι στροφες ανεβοκατεβαινουν και κανει σαν μπουκωμενο.Αν πατησω λιγο το γκαζι αρχιζει και εξομαλυνεται η κατασταση και μαλλον σταματαει το ρεταρισμα και ξεκιναω κανονικα.Τι μπορει να ειναι λετε?Σε καθε περιπτωση θα το παω στον εγκαταστατη να το δει.Σημερα το εσβησα με βενζινη σε λειτουργια για να δω αν θα το κανει..
Στη ρυθμιση ο εγκαταστατης συνεδεσε το λαπτοπ με το υγραεριο και συνεδεσε και ενα αλλο μαραφετι μαλλον στο εγκεφαλο του αυτοκινητου..
genos2000

Δημοσιευσεις: 70

Δημοσίευσηαπό anemar » Τρί 28 Ιουν, 2011 18:13

genos2000 έγραψε:Εντυπωσεις απο τη ρυθμιση στα 1500 χλμ:
Το αυτοκινητο πηγαινει αισθητα πιο γρηγορα και σε ολο το φασμα..
Αφου συνηθισα με πριν και τωρα μου φαινεται νευρικο!
υ..

Αυτο ακριβως ειχε γινει και στο δικο μου και ειχα γραψει "μηπως τα βαζουν σε safe mode στην αρχη και οταν σου λενε να πας για ρυθμιση το ρυθμιζουν κανονικα?". Πραγματικα ειμαι περιεργος να μαθω τι γινεται σε αυτην την ρυθμιση και ολα επανερχονται οπως πριν και ακομη καλυτερα. Εχουν και τοση δουλεια τους κυνηγας για μια ερωτηση ρε γμτ. Αν μπορεις να μαθεις καμια λεπτομερεια. Αν γινεται ρωτα τον γιατι συμβαινει αυτο και ανεφερε του πως το ιδιο ειχε ο αλλος με την alfa 147 (εγω δηλαδη).Οτι μετα την ρυθμιση πεταει το τουτου
[url="Alfa 147 1.6 Vialle LPFi"]http://www.autogasforum.gr/viewtopic.php?f=20&t=334&start=10#p4342[/url]
anemar

Δημοσιευσεις: 54

Δημοσίευσηαπό genos2000 » Τρί 28 Ιουν, 2011 19:47

Οντως ειναι λιγο εκνευριστικο να τους κυνηγας.
Φανταζομαι το προβλημα μου δεν το κανει σε σενα ε?
Τι να πω.Σκεφτηκα μηπως πειραζει το αβανς?Ειναι εφικτο αυτο?
Απο καταναλωση επεσες ή ανεβηκες μετα τη ρυθμιση?
Επισης οταν μου το ρυθμισε και γυρνουσα και πριν σβησω τον κινητηρα για πρωτη φορα η εναλλαγη απο υγραεριο σε βενζινη γινοταν αμεσα με το πατημα του κουμπιου.Οταν το εβησα και το ξανανοιξα ξαναγυρισε στα κανονικα,δηλαδη γυρναει μετα απο καποια δευτερολεπτα..
genos2000

Δημοσιευσεις: 70

Δημοσίευσηαπό anemar » Τρί 28 Ιουν, 2011 21:45

Εχω την εντυπωση οτι επεσα απο καταναλωση αλλα δεν εχω βγαλει ασφαλη συμπερασματα γιατι πριν με τα λαμπακια το γυρνουσα και σε βενζινη. Ενα θεμα με την μετρηση της καταναλωσης εχει να κανει και με τα διαφορετικα γεμισματα απο πρατηριο σε πρατηριο. Εχω διαβασει διαφορα εδω μεσα για σημαντικες διαφορες (εως και 5-6 λιτρα ανα γεμισμα) αναλογα με το πρατηριο,οποτε παλι δεν ειμαστε σιγουροι για την καταναλωση.Μεχρι τωρα παντως ειμαι στο +20-25 % (ολα τα χιλιομετρα ομως με clima ενω οι μετρησεις μου με βενζινη παλια ηταν μεικτα χιλιομετρα).

Οταν γυρναω απο υγραεριο σε βενζινη το κανει αυτοματα και αμεσα. Απο βενζινη σε υγραεριο οταν ειναι κρυο το αυτοκινητο κανει 30-40 δευτερα για να μπει,οταν σβησω και ξανανοιξω μετα απο λιγη ωρα μπαινει σαφως πιο γρηγορα εντος 10 δευτερλεπτων περιπου.

Το μοναδικο "foul" που παραμενει σε μενα ειναι η στιγμιαια κλωτσια κατα την μεταβαση απο βενζινη σε υγραεριο (στην εκκινηση του αυτοκινητου δηλ.) που συνηθως το καταλαβαινω. Εστειλα και μαιλ στην Vialle μηπως φταινε τα μεγαλυτερα σωληνακια γιαυτο( μου εβαλε V17 αντι των V15 που αναγραφονται στο LPi καταλογο)
[url="Alfa 147 1.6 Vialle LPFi"]http://www.autogasforum.gr/viewtopic.php?f=20&t=334&start=10#p4342[/url]
anemar

Δημοσιευσεις: 54

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Showroom

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 9 επισκέπτες