paul έγραψε:την πεμπτη πηγα στον εγκαταστατη για τον δωρεαν ελεγχο στα 3000 χλμ.κ αφου του αναφερα παλι τα κοψιματα το εβαλε στον εγκεφαλο κ αφου του εκανε κανα 20λεπτο βολτα το εφτιαξε.τελικα ηταν θεμα ρυθμισης κ μονο.
Φιλική συμβουλή που εγώ ενώ μου την είπανε...πλήρωσα 1500 ευρώ ζημιά σε άλλο turbo αμάξι και έτσι πήρα το μάθημα:
στο τουρμπάτο θα βάλεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ καλό ΠΥΡΟΜΕΤΡΟ (και όταν λέμε καλό εννούμε καλό, θα σκάσεις κάνα 200-250άρι ευρώ αλλά θα σε γλιτώσει απο σπασμένα μαντέμια, τουρμπίνες κλπ) και ένα οποιοδήποτε φτηνιάρικο μπαρόμετρο.
Ακόμη και της autogauge με τα 9 χρωματάκια κάνει καλή δουλειά και ας είναι μηχανικό και κάνει ένα κομμάτι ψωμί.
Τον αισθητήρα του πυρόμετρο τον βάζεις κάτω απο το χωνί (κάτω απο τη φτερωτή μας, ο εξατμισάς που θα πας θα καταλάβει) για να μη τρυπας μαντέμια και κατεβάζεις τουρμπίνες.
Θα έχεις κάτι λιγότερο απο 50-60 βαθμούς απο τη πραγματικότητα, γι αυτό θα βάλεις το alarm του πυρόμετρου MAX στους 720-750 βαθμούς να έχεις και καβάτζα μερικά δευτερόλεπτα για να αντιδράσεις πριν το σπάσιμο ή το ράγισμα (πχ. όταν ανάψει alarm μπορεί να προσπερνάς και να μη μπορείς άμεσα να αφήσεις γκάζι).
Θα εκπλαγείς με τη σαβούρα υγραέριο που θα γεμίζεις, θα βλέπεις με καλά μείγματα βενζίνης και αέριου να μη περνάς με τίποτα τους 650-700 και με κακά να σανιδώνεις 4η και να βαράει alarm στους 5000 ΣΑΛ!
Αφού τα κάνεις όλα αυτά και δεις ότι οι θερμοκρασίες καυσαερίων δε ξεπερνάνε ούτε τους 720 στο πυρόμετρο (δηλ. βαριά βαριά 800) στα 240 χλμ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ με σανίδα το γκάζι στη 5η (σίγουρα τα φτάνεις αφού φοράς προγραμματάκι, και με το πρόγραμμα που το αγόρασες τα έφτανε) τότε μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος.
Το τι έφτιαξε σε 20λεπτο.... να μου επιτρέπεις να το αμφισβητώ...
Να ξέρεις ότι μόνο κατέβασμα τουρμπίνας και έλεγχος..κάνει αρκετές εκατοντάδες ευρώ.
Επίσης αν σου ξεσφίξουν οι βίδες της τουρμπίνας...είναι σοβαρό θέμα (αν δεν κάνεις καθημερινά κόντρες και ανοίγματα και δουλεύεις κόφτες) και προιδεάζει για φτωχά μίγματα.
Ακουσέ με.. και δε θα βγεις χαμένος (και ξαναβάλε το μαμά κουτί με χάρτινο φίλτρο και άλλαζέ το κάθε 5000 χλμ, θα είσαι σωστότερος σε απόδοση κυρίως χαμηλο-μεσαία δηλ. εκεί που το δουλεύεις και συνεχώς.... και ας χάσει 3 άλογα στις 7200!, θα έχεις κερδίσει ένα maf και καθαρότερο μοτερ όμως)