Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Μπουζί ιριδίου...

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Μπουζί ιριδίου...

Δημοσίευσηαπό labros » Παρ 10 Ιαν, 2014 12:55

valsam έγραψε:
Qgas έγραψε:Επιτάχυνση καύσης αερίου σωστα μιλάμε για ταυτόχρονο ψεκασμο

Τελικα ετσι βαφτιστηκε "Επιτάχυνση καύσης αερίου¨" ο ταυτοχρονος ψεκασμος αεριου βενζινης?
Δηλ. ειχε δικαιο ο Αγγλος που ποσταρα για τις ερευνες του τρελο Ιταλου,αυτο δηλ. κανει η προσθηκη βενζινης επιτυγχανετε η καυση του αεριου!
Και τα αλλα περι ψυκτικων ιδιοτητον της βενζινης κ.τ.λ που τοσες χιλιαδες φορες ακουγαμε απο ολα τα μαστορια ρε Qgas τι ηταν λογια αρλουμπες που κοπανουσε ο καθε αχετος μαστορας?
Πολλα ασχετα μαστορια πρεπει να κυκλοφορουσαν τελικα!
(σΟΡΡΥ ΣΤΟΥς ΣΥΜΦΟΡΟΥΜΙΤΕς ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΤΟς ΘΕΜΑΤΟς αλλα πρεπει να ρωτησω ορισμενα πραγματα επανω σε αυτο το "Επιτάχυνση καύσης αερίου¨" )
Δηλ. Qgas αυτος ο τροπος με τον οποιο λεει η europegas οτι ψεκαζει βενζινη στα παλια sas οπως τον δικο μου τι ακριβος κανει ,και προφερει τιποτα περαν τις κατανα΄λωσης βενζινης?
Μηπως λεω και τα ψυκτελαια τελικα αυτο κανουν,δηλ. βοηθουν στην επιταχυνση του χρονου καυσης του αεριου για να ειναι κοντα στους χρονους της βενζινης?
Επισης τα ειδικα μπουζι οπως αυτα που μου προτεινεις φιλε Qgas και αυτα σε αυτο δηλ στην επιταχυνση της καυσης του υγραεριου δεν βοηθανε?
Επισης και αυτο το TIMING ADVANCE PROCESSOR http://www.europegas.info/en/Products/L ... d,433.html αυτη την δουλεια δεν κανει?
Το ποιος ειναι ο καταληλοτερος τροπος για να πετυχουμε ομοια καυση του υγραεριο οπως δηλ. με την βενζινη ακομη δεν το καταλαλαβα!
Και πιστευω οτι ουτε και εσεις μπορειτε με το χερι στην καρδια να πειτε "αυτος ειναι ο ασφαλεστερος τροπος καυσης υγραεριου για το αυτοκινητο"!
Στο κατω κατω και η flashlube και αλλες μαρκες ψυκτελαιων εχουν παρουσιασει στοιχεια απο διαφορα μακροχρονια τεστ οτι αυτα τα λαδια δουλευουν και προσφερουν προστασια αλλα συνεχεια διαβαζω παντου οτι προκειτε περι απατης!
Δεν ξερω,τι να πω,μετα απο τοσο καιρο ακομη μπερδεμενος ειμαι!

Τα περί ψύξης και λίπανσης είναι σαχλαμάρες. Όλες οι μέθοδοι αυτό που κάνουν είναι να προσπαθούν να επιταχύνουν την καύση του αερίου και να αμβλύνουν το πρόβλημα (όχι να το λύσουν). Αν το αμάξι είναι σε αυτά που θεωρούνται ευαίσθητα χαιρέτα μου τον πλάτανο. (καλύτερα να μην γίνει τοποθέτηση υγραερίου). Σε αυτά που δεν είναι εγώ πιστεύω ότι παρατείνει το χρόνο ζωής. Τώρα το ποιά είναι η καλύτερη μέθοδος πιστεύω ότι ούτε οι εγκαταστάτες μπορούν να μας πουν γιατί μόνο εμπειρικά συμπεράσματα μπορούν να έχουν. Σου λέει το τάδε αμάξι που του πέρασα εγώ λαδιέρα έχει κάνει 150000χλμ. Κάλιστα όμως μπορεί κάποιο ίδιο με άλλες συνθήκες οδήγησης να παραδώσει πνεύμα νωρίτερα.
Για να δει κάποιος πραγματικά αποτελέσματα θα πρέπει να κάνει το εξής:
Να πάρει ένα αμάξι από τα σχετικά ευαίσθητα και να του βάλει λαδιέρα που να στάζει μόνο σε δυο από τους 4 κιλύνδρους.
Να πάρει ένα ίδιο και να του βάλει ψεκασμούς βενζίνης σε 2 από τους 4.
Ίσως και ένα τρίτο ίδιο που να μην του βάλει τίποτα. Να τα δώσει σε τρεις οδηγούς με τις ίδιες περίπου οδηγικές συνήθειες, να τα βγάλουν στην κυκλοφορία και μετά ανάλογα με το πότε θα παραδώσει πνεύμα το καθένα να δει τις διαφορές στην κατάσταση των βαλβίδων. Και ενδεχομένως αυτό το απλοικό τεστ πρέπει να γίνει και σε άλλους κινητήρες και με πιο πολύπλοκα κριτήρια από αυτά που το φτωχό μου μυαλό μπορεί να σκεφτεί.Κανένας εγκαταστάτης δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να κάνει κάτι τέτοιο. Μόνο μεγάλες εταιρίες μπορούν να το κάνουν (και που να ξέρουμε εμείς ότι το κάνουν).
Δε σημαίνει ότι οι εγκαταστάτες μας κοροιδεύουν. Ο καθένας με βάση τα σεμινάρια που πήγε και αυτά που βλέπει στα αυτοκίνητα που πέρασε σχηματίζει μια γνώμη και τη λέει στον πελάτη του. Η τελική απόφαση είναι δική μας.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό Qgas » Σάβ 11 Ιαν, 2014 12:20

Μην διυλίζετε τον κώνωπα και καταπίνετε την κάμηλον .. Συνδυασμός επιτάχυνσης και λιπανσης εινσι, οι λαδιερες δε το κανουν αν έχουν το σωστο υλικο δημιουργούν ενα φιλμ προστασίας των βαλβιδων και διευκολύνουν τα ανοιγμα κλείσιμο τους

Η διορθωση του αβανς εινσι κατι πολυ δυσκολο να γινει αν και όχι ακατόρθωτο, ενα μεγάλο κομμάτι της διόρθωσης έχουν τα συστηματα της PRINS στα λογισμικά τους οπου δεν υπόρχει χαρτης και επιπεδο στροφών αλλα μονο η διαφορα καύσης βενζινης αερίου δηλαδη στα Prins ενα νουμερο ρυθμιζουμε τα αλλα τα κάνει ο εγκέφαλος του αερίου μονος του.. Εξου και δεν κανουν ψεκασμο βενζινης ενω μπορούν άνετα σύμφωνα με τους τεχνικούς των Ολλανδών στη έκθεση στο ΜΕΚ της Παιανίας . ( ενα άλλο εινσι και η έλειψη της πιστοποίησης R115 αλλα εινσι άλλο θεμα )

Αν στη πράξη ο νεος europegas διορθώνει αβανς θα εινσι , εκει που θα μπορεί να εφαρμοστεί ενα μεγάλο βήμα μπροστά στο κομμάτι της υγραεριοκίνησης άλλωστε στο επερχόμενο φυσικο αεριο δεν γίνετε να μην υπόρχει διορθωση...

Οι εναλλαγές στον παλιό sas εινσι κατι σαν τον split fuel των παλιών ΑΕΒ εγκεφάλων εναλλαγή ψεκασμου γίνετε ανα κυλινδρο .. Δεν ειναι κακο αλλα με τη λαδιερα είσαι μια χαρα..

Άλλωστε σπάνια θα υπάρξει προβλημα σε σωστα συντηρημενο αμαξι με σωστο κατι και σωστα μείγματα με λιπανση..
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό valsam » Σάβ 11 Ιαν, 2014 15:57

Δηλ. Qgas να την βαλω την επιλογη split fuel μαζι με την λαδιερα η να μην την ενεργοποιησω γιατι θα καιμε τσαμπα βενζινη ?
Σημερα παντος μπηκα σε ενος φιλου το μερσεντες που εχει κανει 100.000 χλμ με υγραεριο και κοιταω στο καντραν του και βλεπω αναμενη την κιτρινη μηχανη και τον ρωταω ρε συ Παναγιωτη ποσο καιρο το εχεις αυτο εκει ετσι και μου απανταει "κανα εξαμηνο"΄να το κοιταξεις του ειπα,τιποτα δεν ειναι μου λεει μια αναβει και μια σβηνει αναλογος το υγραεριο που βαζω,αυτη την φορα πρεπει να ηταν μαπα και μου αναψε αμα γεμισω απο αλλου θα μου σβησει,ετσι κανει!
Καλα κρασια Παναγιωτη του ειπα!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό runner » Κυρ 12 Ιαν, 2014 17:20

Καλησπέρα.Λοιπόν...Έβαλα δοκιμαστικά μπουζί ιριδίου με κόστος 40€ περίπου..Ξέροντας ότι έχω θέμα με τους πολλαπλασιαστές (τα μαμά μπουζί τελείωναν μετά από 7-8.000χμ)..Με εξέπληξε το γεγονός το πόσο ωραία δούλευε και πήγαινε το μοτέρ...Ξαφνικά άρχισε να κάνει κομπιάσματα σε άσχετες rpm (αναλόγως του φορτίου).Βάζω καινούρια μαμά μπουζί και απλά δεν είχα ούτε καν ρελαντί από το ρετάρισμα....Άλλαξα πολλαπλασιαστές και ξανα έβαλα τα ιριδίου που έιχα βγάλει...Το αμάξι θυμήθηκε τα νιάτα του...Όσοι έχετε σχετικά λίγα χμ με υγραέριο ή μη ταλαιπωρημένους πολλαπλασιαστές μπορεί να μην δείτε διαφορά..Εγώ με 143.000 χμ από τα οποία καμιά 60.000χμ με lpg έχω δει ότι χρειάζεται καλός σπινθήρας και τα ιριδίου κάνουν δουλειά..
runner

Δημοσιευσεις: 126

Δημοσίευσηαπό NickSt » Κυρ 12 Ιαν, 2014 20:57

runner έγραψε:Καλησπέρα.Λοιπόν...Έβαλα δοκιμαστικά μπουζί ιριδίου με κόστος 40€ περίπου..Ξέροντας ότι έχω θέμα με τους πολλαπλασιαστές (τα μαμά μπουζί τελείωναν μετά από 7-8.000χμ)..Με εξέπληξε το γεγονός το πόσο ωραία δούλευε και πήγαινε το μοτέρ...Ξαφνικά άρχισε να κάνει κομπιάσματα σε άσχετες rpm (αναλόγως του φορτίου).Βάζω καινούρια μαμά μπουζί και απλά δεν είχα ούτε καν ρελαντί από το ρετάρισμα....Άλλαξα πολλαπλασιαστές και ξανα έβαλα τα ιριδίου που έιχα βγάλει...Το αμάξι θυμήθηκε τα νιάτα του...Όσοι έχετε σχετικά λίγα χμ με υγραέριο ή μη ταλαιπωρημένους πολλαπλασιαστές μπορεί να μην δείτε διαφορά..Εγώ με 143.000 χμ από τα οποία καμιά 60.000χμ με lpg έχω δει ότι χρειάζεται καλός σπινθήρας και τα ιριδίου κάνουν δουλειά..

Φίλε μου , αν δε θέλεις να σου γίνει καμιά χοντρή , ΜΗ χρησιμοποιείς μπουζί ιριδίου για καύση LPG !!!!..σου το λέω εκ' πείρας . Silver η Πλατίνα...ότι καλύτερο .
NickSt

Δημοσιευσεις: 651

Δημοσίευσηαπό Qgas » Κυρ 12 Ιαν, 2014 21:47

Με τη λαδιερα καθε 6-7 δευτ μια σταγόνα είσαι οκ valsam μην την καις τζάμπα τη βενζίνα .. Μπουζι ιριδίου πλατίνας εινσι τα κατάλληλα για υγραεριο οπως τα Bosch LPG όχι σκέτο Ιρίδιο ...
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό runner » Κυρ 12 Ιαν, 2014 22:12

Σωστά,δεν ήμουν ξεκάθαρος..Αυτά φοράω..
runner

Δημοσιευσεις: 126

Δημοσίευσηαπό valsam » Δευτ 13 Ιαν, 2014 16:50

Tελικα ειναι μεγαλη η διαφορα της τιμης αναμεσα σε αυτα που φοραω τα μαμα τα μπουζι με αυτα του υγραεριου και δεν θα τα βαλω και μιας και οι αποψεις διυσταντε στο αν κανουν η δεν κανουν δουλεια και αφου το αυτοκινητο με τα μαμα εδω και 11.000 χλμ μια χαρα δουλευει, θα βαλω τα μαμα ngk λοιπον που ο βλακας τοσα χρονια νομιζα οτι ηταν ακριβα μιας και μου τον επιαναν τον κωλο κανονικοτατα στα συνεργεια,τα μπουζι τα πληρωνα 35 ευρω και καλα να ειναι το ιντερνετ τα βρηκα με 15 ευρω παρακαλω εδω Θεσ/νικη (και τα λαδια που τα πληρωνα 90 τα αγορασα με 50 και χαρηκα κι'ολας και τελικα τα βρηκα ακομη και με 38 ευρω απο εδω Θεσ/νικη παρακαλω,και η χαρα εγινε τσατηλα τι σκατα Ελληναρες ειμαστε τελος παντων!)
Αηδια εχουμε καταντησει τελικα,λιγο μποσικο να σε βρουν να σε πηδηξουν ολοι!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Δευτ 03 Φεβ, 2014 22:56

valsam έγραψε:Tελικα ειναι μεγαλη η διαφορα της τιμης αναμεσα σε αυτα που φοραω τα μαμα τα μπουζι με αυτα του υγραεριου και δεν θα τα βαλω και μιας και οι αποψεις διυσταντε στο αν κανουν η δεν κανουν δουλεια και αφου το αυτοκινητο με τα μαμα εδω και 11.000 χλμ μια χαρα δουλευει, θα βαλω τα μαμα ngk λοιπον που ο βλακας τοσα χρονια νομιζα οτι ηταν ακριβα μιας και μου τον επιαναν τον κωλο κανονικοτατα στα συνεργεια,τα μπουζι τα πληρωνα 35 ευρω και καλα να ειναι το ιντερνετ τα βρηκα με 15 ευρω παρακαλω εδω Θεσ/νικη (και τα λαδια που τα πληρωνα 90 τα αγορασα με 50 και χαρηκα κι'ολας και τελικα τα βρηκα ακομη και με 38 ευρω απο εδω Θεσ/νικη παρακαλω,και η χαρα εγινε τσατηλα τι σκατα Ελληναρες ειμαστε τελος παντων!)
Αηδια εχουμε καταντησει τελικα,λιγο μποσικο να σε βρουν να σε πηδηξουν ολοι!

μα βαζοντας μπουζι ιριδίου παραδέχονται ότι θένε μεγαλύτερη αντοχή στην ακίδα...λόγω θερμοκρασιών.
αρα....σημαίνει...κακορυθμισμενο και φτωχο!!
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Δημοσίευσηαπό vas234 » Τετ 16 Απρ, 2014 16:42

Προσφατα εγινε αλλαγη των μαμα μπουζι σε υγραεριου σε Corolla, λογω ρεταρισματος-μικροδιακοπων στην επιταχυνση απο τις 1500-2000 στροφες.Χρησιμοποιηθηκαν μπουζι Denso VK20T ιριδιου πλατινας και πραγματι σταμματησε το ρεταρισμα χωρις αισθητη διαφορα σε καταναλωση και επιδοσεις. Πιστευω οτι το διακενο πρεπει να ειναι max=0.8mm οταν χρησιμοποιουμε υγραεριο.
Επισης εχουν πολυ καλη διαρκεια ζωης 100000km και ειναι για ταξι
vas234

Δημοσιευσεις: 8

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 17 επισκέπτες