valsam έγραψε:Qgas έγραψε:Επιτάχυνση καύσης αερίου σωστα μιλάμε για ταυτόχρονο ψεκασμο
Τελικα ετσι βαφτιστηκε "Επιτάχυνση καύσης αερίου¨" ο ταυτοχρονος ψεκασμος αεριου βενζινης?
Δηλ. ειχε δικαιο ο Αγγλος που ποσταρα για τις ερευνες του τρελο Ιταλου,αυτο δηλ. κανει η προσθηκη βενζινης επιτυγχανετε η καυση του αεριου!
Και τα αλλα περι ψυκτικων ιδιοτητον της βενζινης κ.τ.λ που τοσες χιλιαδες φορες ακουγαμε απο ολα τα μαστορια ρε Qgas τι ηταν λογια αρλουμπες που κοπανουσε ο καθε αχετος μαστορας?
Πολλα ασχετα μαστορια πρεπει να κυκλοφορουσαν τελικα!
(σΟΡΡΥ ΣΤΟΥς ΣΥΜΦΟΡΟΥΜΙΤΕς ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΤΟς ΘΕΜΑΤΟς αλλα πρεπει να ρωτησω ορισμενα πραγματα επανω σε αυτο το "Επιτάχυνση καύσης αερίου¨" )
Δηλ. Qgas αυτος ο τροπος με τον οποιο λεει η europegas οτι ψεκαζει βενζινη στα παλια sas οπως τον δικο μου τι ακριβος κανει ,και προφερει τιποτα περαν τις κατανα΄λωσης βενζινης?
Μηπως λεω και τα ψυκτελαια τελικα αυτο κανουν,δηλ. βοηθουν στην επιταχυνση του χρονου καυσης του αεριου για να ειναι κοντα στους χρονους της βενζινης?
Επισης τα ειδικα μπουζι οπως αυτα που μου προτεινεις φιλε Qgas και αυτα σε αυτο δηλ στην επιταχυνση της καυσης του υγραεριου δεν βοηθανε?
Επισης και αυτο το TIMING ADVANCE PROCESSOR http://www.europegas.info/en/Products/L ... d,433.html αυτη την δουλεια δεν κανει?
Το ποιος ειναι ο καταληλοτερος τροπος για να πετυχουμε ομοια καυση του υγραεριο οπως δηλ. με την βενζινη ακομη δεν το καταλαλαβα!
Και πιστευω οτι ουτε και εσεις μπορειτε με το χερι στην καρδια να πειτε "αυτος ειναι ο ασφαλεστερος τροπος καυσης υγραεριου για το αυτοκινητο"!
Στο κατω κατω και η flashlube και αλλες μαρκες ψυκτελαιων εχουν παρουσιασει στοιχεια απο διαφορα μακροχρονια τεστ οτι αυτα τα λαδια δουλευουν και προσφερουν προστασια αλλα συνεχεια διαβαζω παντου οτι προκειτε περι απατης!
Δεν ξερω,τι να πω,μετα απο τοσο καιρο ακομη μπερδεμενος ειμαι!
Τα περί ψύξης και λίπανσης είναι σαχλαμάρες. Όλες οι μέθοδοι αυτό που κάνουν είναι να προσπαθούν να επιταχύνουν την καύση του αερίου και να αμβλύνουν το πρόβλημα (όχι να το λύσουν). Αν το αμάξι είναι σε αυτά που θεωρούνται ευαίσθητα χαιρέτα μου τον πλάτανο. (καλύτερα να μην γίνει τοποθέτηση υγραερίου). Σε αυτά που δεν είναι εγώ πιστεύω ότι παρατείνει το χρόνο ζωής. Τώρα το ποιά είναι η καλύτερη μέθοδος πιστεύω ότι ούτε οι εγκαταστάτες μπορούν να μας πουν γιατί μόνο εμπειρικά συμπεράσματα μπορούν να έχουν. Σου λέει το τάδε αμάξι που του πέρασα εγώ λαδιέρα έχει κάνει 150000χλμ. Κάλιστα όμως μπορεί κάποιο ίδιο με άλλες συνθήκες οδήγησης να παραδώσει πνεύμα νωρίτερα.
Για να δει κάποιος πραγματικά αποτελέσματα θα πρέπει να κάνει το εξής:
Να πάρει ένα αμάξι από τα σχετικά ευαίσθητα και να του βάλει λαδιέρα που να στάζει μόνο σε δυο από τους 4 κιλύνδρους.
Να πάρει ένα ίδιο και να του βάλει ψεκασμούς βενζίνης σε 2 από τους 4.
Ίσως και ένα τρίτο ίδιο που να μην του βάλει τίποτα. Να τα δώσει σε τρεις οδηγούς με τις ίδιες περίπου οδηγικές συνήθειες, να τα βγάλουν στην κυκλοφορία και μετά ανάλογα με το πότε θα παραδώσει πνεύμα το καθένα να δει τις διαφορές στην κατάσταση των βαλβίδων. Και ενδεχομένως αυτό το απλοικό τεστ πρέπει να γίνει και σε άλλους κινητήρες και με πιο πολύπλοκα κριτήρια από αυτά που το φτωχό μου μυαλό μπορεί να σκεφτεί.Κανένας εγκαταστάτης δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να κάνει κάτι τέτοιο. Μόνο μεγάλες εταιρίες μπορούν να το κάνουν (και που να ξέρουμε εμείς ότι το κάνουν).
Δε σημαίνει ότι οι εγκαταστάτες μας κοροιδεύουν. Ο καθένας με βάση τα σεμινάρια που πήγε και αυτά που βλέπει στα αυτοκίνητα που πέρασε σχηματίζει μια γνώμη και τη λέει στον πελάτη του. Η τελική απόφαση είναι δική μας.