Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Αεριος ή Υγρος ψεκασμος?

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Αεριος ή Υγρος ψεκασμος?

Δημοσίευσηαπό fotisly » Δευτ 10 Σεπ, 2012 22:31

thanassis έγραψε:Ενημερωτικά εγκαταστατης που περνάει icom jtg υγρού σε tsi μου είπε 1600 €
Δεν θα πάω εκεί όμως γιατί δέχτηκα καλύτερη τιμή από γνωστό.

Sent from my Samsung Galaxy S3 using Tapatalk 2

δεν παιζει φιλε με την καμια για υγρου σε τετοια λεφτα σε tsi!!!!
μηπως ο ιδιος βαζει κ αεριου και σου ειπε τιμη για αυτο?
icom jtg υγρου ψεκασμου,πλεον lovato σε αστρα h 1.8 140 hp
prins silverline2 skoda fabia 1.4 101 hp
fotisly

Δημοσιευσεις: 394

Δημοσίευσηαπό dathens » Δευτ 10 Σεπ, 2012 22:54

lyggas έγραψε:
dathens έγραψε:
lyggas έγραψε:
dathens έγραψε:
lyggas έγραψε:
Υ.Γ. ΄Οσον αφορά την άποψη μερικών ότι ο υγρός είναι συμβατός μόνο με τον άμεσο ψεκασμό, αυτό είναι μέγας μύθος, που χρησιμοποιούν κάποιοι για να παραπλανούν τους πελάτες τους. [/b]

Δεν μας λες όμως τι αερίου κιτ φοράς και με τι μπεκ τι προσμίξεις έχει κάνει ο ψαγμενος για να ξέρουμε !! Διότι τα κιτ έρχονται απο το εργοστάσιο όλα μαζι δεν τα ψάχνει κανένας ανάλογα με το μοτέρ !!

Διακρίνω εμπάθεια και ημιμάθεια, επικίδυνα και τα δύο. Λυπάμαι, δεν ασχολούμαι άλλο μαζί σου. Είσαι κακόβουλος και υπόδειγμα αγένειας.

Εγώ μόνο ημιμαθεια διακρίνω ή σκόπιμοτητα ... εξακολουθείς να μην μας αναφέρεις το αερίου ψεκασμου σου σύστημα , συγκριτικά με το υγρου να θεωρείς οτι μπορείς να συγκρίνεις τον υγρο με τον αέριο ψεκασμο μόνο γιατι έχεις ένα κιτ αερίου και ένα κιτ υγρού. Άλλωστε θεωρω παρανοικό να εγκαθιστάς kompreesor κιτ σε zastava. Αγένεια θεωρώ την κοροϊδία εσκεμενα ή μη και όταν με πιάνουν κώτσο δεν το φωνάζω κιόλας να το ακούσουν και οι υπόλοιποι.

Αν θέλεις να είσαι τόσο διαφορετικός απο εμένα μετα απο τα 1000 + posts ανέφερε το κιτ που συγκρίνεις ...
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό dathens » Δευτ 10 Σεπ, 2012 23:08

vagos333 έγραψε:
dathens έγραψε:
vagos333 έγραψε:Για να βάλουμε τέλος σε αυτή την απορία.
ΝΑΙ τα συστήματα υγρού ψεκασμού είναι πιο κοντά στην φιλοσοφία ψεκασμού του κατασκευαστή και κατά συνεπεια έχουμε καλύτερη εκμετάλλευση καυσίμου.

μην παραπληροφορείς γράψε τεκμηριωμένα αυτα που λες !! Ένα καλο αερίου έχει μεγαλύτερη αν όχι ίδια οικονομία με το υγρου εξαερώνεται πιο γρήγορα δεν έχει τα προβληματα εναλλαγής καυσίμου και δεν έχει τις ψυχρες εκκινησεις τα πρωινά !!! Επίσης βελτιώνει την απόδοση του αυτοκινήτου σε σχεση με την βενζίνη σε ροπές και αρπαγματα !!

Διακρινω παντογνωσία και προσβολή προς το πρόσωπό μου από τους παραπάνω χαρακτηρισμούς.
Σίγουρα είναι αρκετά δύσκολο λόγω της ιδιότητάς μου να με ξεγελάσουν σε ότι έχει σχέση με το αυτοκίνητο ένας απατεώνας έμπορος ή εγκαταστάτης.
Εαν ο φίλος χρειάζεται βοήθεια μπορεί να μου στειλει ένα pm.

Παντογνώστης δεν υπάρχει ούτε σε προσέβαλα γράφοντας οτι θα ήταν καλό να ελέγχεις το τι γράφεις και να έχεις πλήρη γνωση αυτών το ΝΑΙ είναι πιο κοντα στον κατασκευαστή δεν υσχυει ούτε έχει καλύτερη εκμετάλευση καυσίμου. Όποιος σε έπεισε περι τούτου είναι αυτό .....μπιπ που ανέφερα.

υπάρχει μια τεράστια λίστα καθημερινών προβλημάτων του υγρου ψεκασμού με παιδικές ασθένειες που κανείς δεν αναφέρει, ( αλλαγή αντλίας κάθε τόσα km , ψυχρες πρωινές εκινήσεις , αργές εναλλαγές καυσίμου , σβησιμο με βενζίνη κτλ ) επαναλαμβάνω οτι ο υγρός που ψεκαζει στα μπεκ της βενζίνης υπερτερει του αεριου !! Όχι αυτός που προστίθενται μπεκ όπως στον αέριο ψεκασμό !!
dathens

Δημοσίευσηαπό lyggas » Δευτ 10 Σεπ, 2012 23:53

Προς κ. dathens:

Θέλεις να κάνεις τον αναγνώστη να πιστέψει ότι εσκεμμένα δεν αναφέρω το σύστημα αερίου ψεκασμού που φορώ, κάτι που φυσικά είναι αίολο: http://www.soumpasis.gr/autogas-pricelist/56-kme
Δεν καταλαβαίνω, κάνεις σαν να είσαι αντιπρόσωπος όλων των συστημάτων αερίου ψεκασμού που πωλούνται στην Ελλάδα και βγάζεις σώνει και καλά την πιο σύγχρονη τεχνολογία άχρηστη.
Επαναλαμβάνω ότι αν είχα τα χρήματα πάλι υγρού ψεκασμού θα τοποθετούσα, η διαφορά στην ποιότητα και απόδοση είναι μεγάλη (παρ'όλο που όπως προανέφερα η εγκατάσταση στο ΚΜΕ είναι υποδειγματική και λειτουργεί απροβλημάτιστα από την πρώτη μέρα).
Φυσικά σου απαντώ για τελευταία φορά, αφού είσαι αδιόρθωτος και εμπαθής, θέλοντας να πας τη συζήτηση εκεί που θέλεις εσύ χάνοντας την ουσία...
SUZUKI GV 1.6 (60.000 χλμ. με ICOM JTG)
lyggas

Δημοσιευσεις: 68

Δημοσίευσηαπό dathens » Τρί 11 Σεπ, 2012 00:22

lyggas έγραψε:Προς κ. dathens:

Θέλεις να κάνεις τον αναγνώστη να πιστέψει ότι εσκεμμένα δεν αναφέρω το σύστημα αερίου ψεκασμού που φορώ, κάτι που φυσικά είναι αίολο: http://www.soumpasis.gr/autogas-pricelist/56-kme
Δεν καταλαβαίνω, κάνεις σαν να είσαι αντιπρόσωπος όλων των συστημάτων αερίου ψεκασμού που πωλούνται στην Ελλάδα και βγάζεις σώνει και καλά την πιο σύγχρονη τεχνολογία άχρηστη.
Επαναλαμβάνω ότι αν είχα τα χρήματα πάλι υγρού ψεκασμού θα τοποθετούσα, η διαφορά στην ποιότητα και απόδοση είναι μεγάλη (παρ'όλο που όπως προανέφερα η εγκατάσταση στο ΚΜΕ είναι υποδειγματική και λειτουργεί απροβλημάτιστα από την πρώτη μέρα).
Φυσικά σου απαντώ για τελευταία φορά, αφού είσαι αδιόρθωτος και εμπαθής, θέλοντας να πας τη συζήτηση εκεί που θέλεις εσύ χάνοντας την ουσία...

Φίλτατε κ. Lyggas OK , μια χαρα κιτ ειναι το πολωνικό KME και όποιο απο τα 3 μπεκ injection που διαθέτει ο εγκαταστατης σου τη φλωρινα , τα dynko , τα Hana ( τα καλύτερα όλων Europegas ), ή των τελευταίων πιο φθηνών baracuda που εισάγει η εταιρία του κ. Σουμπάση ,

Τωρα καταλαβαίνω γιατι βλέπεις τη διαφορά , εγω απλα επιβεβαίωσα τα προηγούμενα γραφόμενα μου ούτε αδιορθωτος είμαι ούτε εμπαθής φυσικα δεν μπορω να πείσω κάποιον που δεν θέλει να δει πέρα απο το δάκτυλο του.
Συγκρίσεις : Ζώλης - Σουμπάσης έχουν διαφορά ; Αν ναι αέριο ο ένας αεριο βαζει και ο άλλος !!
dathens

Δημοσίευσηαπό thanassis » Τετ 12 Σεπ, 2012 02:22

fotisly έγραψε:
thanassis έγραψε:Ενημερωτικά εγκαταστατης που περνάει icom jtg υγρού σε tsi μου είπε 1600 €
Δεν θα πάω εκεί όμως γιατί δέχτηκα καλύτερη τιμή από γνωστό.

δεν παιζει φιλε με την καμια για υγρου σε τετοια λεφτα σε tsi!!!!
μηπως ο ιδιος βαζει κ αεριου και σου ειπε τιμη για αυτο?

Όχι, είμαι σίγουρος, μιλήσαμε και για την προσαρμογή στην μαμά αντλία υψηλής.
Αν θέλεις να σου πω με πμ ποιος είναι.

thanassis

Δημοσιευσεις: 42

Re: ΤΕΛΙΚΑ ΥΓΡΟΥ Η ΑΕΡΙΟΥ ΨΕΚΑΣΜΟΥ?

Δημοσίευσηαπό LPGVITARA » Δευτ 17 Σεπ, 2012 20:05

christoi έγραψε:Κι εγώ είμαι υπέρ του υγρού ψεκασμού, ακόμα και αν (δυστυχώς που δεν υγρού, ευτυχώς που υγραέριο) έχω αέριου ψεκασμού. Δεν έχεις πνεύμονα, γυρνάει σχεδόν αμέσως (αν όχι ξεκινάει με) υγραέριο, λαδιεροξυδιέρες δεν πρόκειται να σου πει κανείς ότι χρειάζονται γιατί μπλα μπλα μπλα και άλλα καλούδια.

η λαδιερα χρειαζετε λογο ξηρου καυσιμου και οχι τυπου ψεκασμου να σκευτης οτι το "λαδι" εινε το ιδιο που βαζουμε στο αμαξι μας οταν εινε για κανονικη βενζηνη αλλα δεν βτισκουμε τιποτα αλλο απο αμολυβδη
LPGVITARA

Δημοσιευσεις: 4

Δημοσίευσηαπό LPGVITARA » Δευτ 17 Σεπ, 2012 20:12

LPGas έγραψε:
harmim έγραψε:Ξεχασα να πω οτι τον ρωτησα τί service χρειαζονται τα 2 συστηματα.Μου ειπε οτι το tartarini θελει καθε 20.000 χλμ ενα service της ταξης των 20 ευρω.Για το vialle μου ειπε οτι υπαρχει πιθανοτητα μετα απο 150.000 η αντλια που στελνει το υγραεριο(αν καταλαβα καλα) να τα παιξει και να χρειαστει καινουρια .Καμια 300αρια ευρω μου ειπε το κοστος της.Εγω να σας πω ψηνομαι για vialle που ειναι προρυθμισμενο για να εχω το κεφαλι μου ησυχο.Μπορει το αμαξι μου να ειναι 11ετιας ,ομως εχει μολις 125.000 χλμ και θελω να το κρατησω.Ο εν λογω κινητηρας ειναι ¨"σκυλι" και το γνωριζω απο πρωτο χερι.(3 ατομα εχουμε το ιδιο αυτοκινητο στο σόι).

Δεν νομίζω να είναι προρυθμισμένο το Vialle. Το lpfi ρυθμίζεται από το εγκαταστάτη

παιδια απο εμπειρια φιλου με vialle δεν κανει τιποτα ο εγκαταστατης απλα στελνει το αρχειο με το προβλημα στην μαμα εταιρεια και μετα απο μερες στελνουν ενα καινουργιο .pak file και δοκημη ξανα αυτα εχουν συμβει σε φιλο με forester 3φορες τωρα δουλευει
LPGVITARA

Δημοσίευσηαπό LPGVITARA » Δευτ 17 Σεπ, 2012 20:25

harmim έγραψε:
vagos333 έγραψε:Για να βάλουμε τέλος σε αυτή την απορία.
ΝΑΙ τα συστήματα υγρού ψεκασμού είναι πιο κοντά στην φιλοσοφία ψεκασμού του κατασκευαστή και κατά συνεπεια έχουμε καλύτερη εκμετάλλευση καυσίμου.
Σε ποσοστά δεν θα μπω γιατί είναι σχετικά .
Είναι πάντως λίγο παραπάνω από την βενζίνη λόγω της ιδιότητας του καυσίμου.

Ε,τοτε βασει αυτου που λες τα υγρου ψεκασμου εχουν λιγοτερη καταναλωση σε υγραεριο σε σχεση με του αεριου...οταν λες οτι υπαρχει καλυτερη εκμεταλλευση...

Καλησπερα επι του θεματος καταναλωση στο ΜΑΤΙΖακι 800 ο κατασκευστης λει 92 οχψτανια καταναλωση εντοσ πολης με απλη 11-12λιτ/100χιλ με 100αρα 8-8,5 λιτ και με υγραεριο 9,2-10λιτ (της συζηγου)
στο VITARA 2003 ο κατ/στης λει καυσιμο ανω τον 98 οκτανιον .Με 100αρα εθνικη μεση καταναλωση 10-11 λιτ/100χιλ με απλη παντα πανω απο τα 13,5λιτ και με αεριο 10,5-11,5 λιτ και τα δυο οχηματα με αεριο ψεκασμο της AC IMEGA GAS SYSTEM
LPGVITARA

Re: ΤΕΛΙΚΑ ΥΓΡΟΥ Η ΑΕΡΙΟΥ ΨΕΚΑΣΜΟΥ?

Δημοσίευσηαπό mik » Πέμ 20 Σεπ, 2012 10:29

LPGVITARA έγραψε:
christoi έγραψε:Κι εγώ είμαι υπέρ του υγρού ψεκασμού, ακόμα και αν (δυστυχώς που δεν υγρού, ευτυχώς που υγραέριο) έχω αέριου ψεκασμού. Δεν έχεις πνεύμονα, γυρνάει σχεδόν αμέσως (αν όχι ξεκινάει με) υγραέριο, λαδιεροξυδιέρες δεν πρόκειται να σου πει κανείς ότι χρειάζονται γιατί μπλα μπλα μπλα και άλλα καλούδια.

η λαδιερα χρειαζετε λογο ξηρου καυσιμου και οχι τυπου ψεκασμου να σκευτης οτι το "λαδι" εινε το ιδιο που βαζουμε στο αμαξι μας οταν εινε για κανονικη βενζηνη αλλα δεν βτισκουμε τιποτα αλλο απο αμολυβδη

απο οτι ξερω το ξηρο καυσιμο ειναι ενας μυθος που πολλοι σχετικη στο επαγγελμα το εχουν καταριψει
η λαδιερες μπαινουν για ψυξη των βαλβιδων
αμα εχω λαθος παρακαλω να με διορθωσουν οι πιο σχετικοι απο μενα
Ford Maverick 2.3 with vialle lpfi system
mik

Δημοσιευσεις: 79

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 24 επισκέπτες