Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Μπουζί ιριδίου...

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Μπουζί ιριδίου...

Δημοσίευσηαπό gouris » Δευτ 16 Δεκ, 2013 16:12

lyggas έγραψε:
Qgas έγραψε:
gouris έγραψε:Διαβάζοντας το ολο θεμα μου εχει δημιουργηθεί η εξής απορία.
Εμενα το αυτοκίνητο εχει από την μανα του μπούζι ιριδιου τα NGK IFR6J11, πρέπει να βάλω αλλά για του υγραέριο και αν ναι πια. Απότι βλέπω λέτε να βάλουμε μπούζι ιριδίου! τι παραπάνω εχουν αυτά του αερίου από τα δικά μου ιριδίου?

Ιρίδιο πλατίνα και μικρότερο διακενο

Μα και τα IFR6J11 δεν είναι ιριδίου; :?
Και εν πάσει περιπτώση κάνουν για lpg ή όχι; Tα ίδια φοράω και εγώ χωρίς έως τώρα κάποιο πρόβλημα.

Ναι ιριδιου ειναι! και μενα δεν εχουν κανενα προβλημα αλλα μιας και πλησιάζουν τα χιλιομετρα ελεγα αφου πανω κατω ιδια τιμη εχουν κανενα 60αρι μηπως να εβαζα κατι αλλο.
Απλα το manual της σουζουκη λεει αυτα, τωρα πως μπορουμε να αλλάξουμε χαρακτηριστικά δεν μπορω να το καταλάβω.
Υπαρχει κάπου καποια αντιστοιχία????
gouris

Δημοσιευσεις: 67

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Δευτ 23 Δεκ, 2013 16:06

φίλε μου, όταν το αμάξι δουλεύει σωστά στην βενζίνη, τότε αν γίνει σωστή εγκατάσταση και δουλεύει με τον ίδιο λ πιάνοντας το στόχο του κατασκευαστή, δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να ασχολείται κάποιος με αλλαγή μπουζί και λοιπούς προβληματισμούς εκτός και έχει αμάξι 1000 άλογα και τον ενδιαφέρουν διάφορες λεπτομέρειες που οι περισσότεροι ουτε γνωρίζουν πως να διαπιστώσουν όχι να διορθώσουν κιόλας.
Το ερώτημα είναι...πόσοι μετράνε λ .... όταν το παραδίδουν στο πελάτη τον άμοιρο...
και ακόμη χειρότερα πόσοι ιδιοκτήτες καταλαβαίνουν το πρόβλημα πριν να ανάβουν λαμπάκια φτωχού/πλούσιου μίγματος και δε συμμαζεύεται.... :oops:
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Δημοσίευσηαπό valsam » Πέμ 09 Ιαν, 2014 22:22

Aπο βδομαδα ειναι να κανω σερβις το αυτοκινητο,αλλαγη λαδιων,φιλτρο λαδιου,ρυθμισμα βαλβιδων και αλλαγη μπουζι,και μετα να το παω στον εγκαταστατη για περασμα του καινουργιου λογισμικου της europegas και ρυθμιση οπου γινετε και παραλληλος ψεκασμος βενζινης,τα μπουζι που φωραω τα μανησια ειναι ακριβουτσικα(αν θυμαμαι καλα κανα 30-35ρη κανουν!) και μιας και ειναι να τον ξαναπρογραματισουμε τον εγκεφαλο lpg λεω καλυτερα να γινει η ρυθμιση με τα μπουζι lpg, σημερα μου εδωσε τιμη φιλος για τα ngk lpg6 65 ευρω την τετραδα αυριο θα μου δωσει και για τα bosch που δεν ηξερε την τιμη αλλα μου ειπε ειναι αρκετα φθηνοτερα απο τα ngk.
Το αμαξι δουλευει απροβληματιστα με τα μαμα μπουζι,αξιζει να βαλω αυτα τα μπουζι ιριδιου?
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό Qgas » Παρ 10 Ιαν, 2014 08:27

valsam έγραψε:Aπο βδομαδα ειναι να κανω σερβις το αυτοκινητο,αλλαγη λαδιων,φιλτρο λαδιου,ρυθμισμα βαλβιδων και αλλαγη μπουζι,και μετα να το παω στον εγκαταστατη για περασμα του καινουργιου λογισμικου της europegas και ρυθμιση οπου γινετε και παραλληλος ψεκασμος βενζινης,τα μπουζι που φωραω τα μανησια ειναι ακριβουτσικα(αν θυμαμαι καλα κανα 30-35ρη κανουν!) και μιας και ειναι να τον ξαναπρογραματισουμε τον εγκεφαλο lpg λεω καλυτερα να γινει η ρυθμιση με τα μπουζι lpg, σημερα μου εδωσε τιμη φιλος για τα ngk lpg6 65 ευρω την τετραδα αυριο θα μου δωσει και για τα bosch που δεν ηξερε την τιμη αλλα μου ειπε ειναι αρκετα φθηνοτερα απο τα ngk.
Το αμαξι δουλευει απροβληματιστα με τα μαμα μπουζι,αξιζει να βαλω αυτα τα μπουζι ιριδιου?

Ναι βάλε τα Bosch LPG iridium platinum .. Όσο αφορά τον ψεκασμο βενζινης μονο με αλλγη εγκεφάλου θα παίξει το ξεχνάς με αναβάθμιση στους sas
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό anj890 » Παρ 10 Ιαν, 2014 09:39

Qgas έγραψε:
valsam έγραψε:Aπο βδομαδα ειναι να κανω σερβις το αυτοκινητο,αλλαγη λαδιων,φιλτρο λαδιου,ρυθμισμα βαλβιδων και αλλαγη μπουζι,και μετα να το παω στον εγκαταστατη για περασμα του καινουργιου λογισμικου της europegas και ρυθμιση οπου γινετε και παραλληλος ψεκασμος βενζινης,τα μπουζι που φωραω τα μανησια ειναι ακριβουτσικα(αν θυμαμαι καλα κανα 30-35ρη κανουν!) και μιας και ειναι να τον ξαναπρογραματισουμε τον εγκεφαλο lpg λεω καλυτερα να γινει η ρυθμιση με τα μπουζι lpg, σημερα μου εδωσε τιμη φιλος για τα ngk lpg6 65 ευρω την τετραδα αυριο θα μου δωσει και για τα bosch που δεν ηξερε την τιμη αλλα μου ειπε ειναι αρκετα φθηνοτερα απο τα ngk.

Ναι βάλε τα Bosch LPG iridium platinum .. Όσο αφορά τον ψεκασμο βενζινης μονο με αλλγη εγκεφάλου θα παίξει το ξεχνάς με αναβάθμιση στους sas

Qgas μήπως γνωρίζεις αν ήρθαν οι νέοι εγκέφαλοι της EUROPEGAS με ψεκασμό βενζίνης?
anj890

Δημοσιευσεις: 108

Δημοσίευσηαπό hlias » Παρ 10 Ιαν, 2014 09:49

προχθες μιλησα με τον Αλεκο και μου ειπε οτι εχουν στις επομενες μερες σεμιναριο για αυτους, πρωτα θα τους δοκιμασουν σε δικα τους αυτοκινητα και αν ολα πανε καλα στις αρχες του επομενου μηνα θα δωθουν στην αγορα.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό anj890 » Παρ 10 Ιαν, 2014 09:59

hlias έγραψε:προχθες μιλησα με τον Αλεκο και μου ειπε οτι εχουν στις επομενες μερες σεμιναριο για αυτους, πρωτα θα τους δοκιμασουν σε δικα τους αυτοκινητα και αν ολα πανε καλα στις αρχες του επομενου μηνα θα δωθουν στην αγορα.

Οκ, σε ευχαριστώ
anj890

Δημοσιευσεις: 108

Δημοσίευσηαπό valsam » Παρ 10 Ιαν, 2014 10:19

Qgas έγραψε:

Τα bosch λοιπον,Qgas μιλησα και'γω με τον Αλεκο και μου εξηγησε το παιδι (και με τα λιγα που καταλαβα)οτι αυτος ο ψεκασμος βενζινης που λενε οτι γινετε με το καινουργιο λογισμικο ειναι οτι πλεον μπορει να ψεκαζει βενζινη πολυ πιο ομαλα και ανα κυλινδρο ξεχωριστα σε ολο το φασμα των στροφων ενω με το λογισμικο το παλιο που φοραω ειχε μονο την δυνατοτητα περα απο μαξ. στροφες οπου οριζαμε να γυρναει αποκλειστικα σε βενζινη!
Με αυτον τον τροπο δεν πετυχαινουμε αναλογη προστασια με τον κανονικο παραλληλο ψεκασμο (αυτον που λες της ΑΕΒ)οπου και τα δυο μιγματα λειτουργουν συγχρονος(πρεπει να το εχω ξαναρωτησει αλλα δεν θυμαμαι αν απαντηθηκε το ερωτημα μου!)?
valsam

Δημοσίευσηαπό Qgas » Παρ 10 Ιαν, 2014 10:46

Επιτάχυνση καύσης αερίου σωστα μιλάμε για ταυτόχρονο ψεκασμο
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό valsam » Παρ 10 Ιαν, 2014 12:01

Qgas έγραψε:Επιτάχυνση καύσης αερίου σωστα μιλάμε για ταυτόχρονο ψεκασμο

Τελικα ετσι βαφτιστηκε "Επιτάχυνση καύσης αερίου¨" ο ταυτοχρονος ψεκασμος αεριου βενζινης?
Δηλ. ειχε δικαιο ο Αγγλος που ποσταρα για τις ερευνες του τρελο Ιταλου,αυτο δηλ. κανει η προσθηκη βενζινης επιτυγχανετε η καυση του αεριου!
Και τα αλλα περι ψυκτικων ιδιοτητον της βενζινης κ.τ.λ που τοσες χιλιαδες φορες ακουγαμε απο ολα τα μαστορια ρε Qgas τι ηταν λογια αρλουμπες που κοπανουσε ο καθε αχετος μαστορας?
Πολλα ασχετα μαστορια πρεπει να κυκλοφορουσαν τελικα!
(σΟΡΡΥ ΣΤΟΥς ΣΥΜΦΟΡΟΥΜΙΤΕς ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΤΟς ΘΕΜΑΤΟς αλλα πρεπει να ρωτησω ορισμενα πραγματα επανω σε αυτο το "Επιτάχυνση καύσης αερίου¨" )
Δηλ. Qgas αυτος ο τροπος με τον οποιο λεει η europegas οτι ψεκαζει βενζινη στα παλια sas οπως τον δικο μου τι ακριβος κανει ,δεν προφερει τιποτα περαν τις κατανααλωσης βενζινης?
Μηπως λεω και τα ψυκτελαια τελικα αυτο κανουν,δηλ. βοηθουν στην επιταχυνση του χρονου καυσης του αεριου για να ειναι κοντα στους χρονους της βενζινης?
Επισης τα ειδικα μπουζι οπως αυτα που μου προτεινεις φιλε Qgas και αυτα σε αυτο δηλ στην επιταχυνση της καυσης του υγραεριου δεν βοηθανε?
Επισης και αυτο το TIMING ADVANCE PROCESSOR http://www.europegas.info/en/Products/L ... d,433.html αυτη την δουλεια δεν κανει?
Το ποιος ειναι ο καταληλοτερος τροπος για να πετυχουμε ομοια καυση του υγραεριο οπως δηλ. με την βενζινη ακομη δεν το καταλαλαβα!
Και πιστευω οτι ουτε και εσεις μπορειτε με το χερι στην καρδια να πειτε "αυτος ειναι ο ασφαλεστερος τροπος καυσης υγραεριου για το αυτοκινητο"!
Στο κατω κατω και η flashlube και αλλες μαρκες ψυκτελαιων εχουν παρουσιασει στοιχεια απο διαφορα μακροχρονια τεστ οτι αυτα τα λαδια δουλευουν και προσφερουν προστασια αλλα συνεχεια διαβαζω παντου οτι προκειτε περι απατης!
Δεν ξερω,τι να πω,μετα απο τοσο καιρο ακομη μπερδεμενος ειμαι!
valsam

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 17 επισκέπτες