Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Καταναλωση /100χλμ με LPG

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Καταναλωση /100χλμ με LPG - ΚΕΡΔΟΣ ΣΕ ΕΥΡΩ

Δημοσίευσηαπό papoys » Παρ 04 Απρ, 2014 16:02

rem660 έγραψε:Ας δούμε τι γίνεται απο λεφτά τώρα:
Για τα 34900 Km που έχω διανύσει έχω δώσει 2900,17 ευρώ.
Αν έκαιγα μόνο βενζίνη με τη κατανάλωση 6,8 Λ/100ΚΜ θα χρειαζόμουνα 2373,20 λίτρα. Με τη τελευταία τιμή βενζίνης που έβαλα 1,635 ευρώ/λίτρο θα ήθελα 3880,18 ευρώ.
Έχω κέρδος 980 ευρώ ( !!! μόλις έκανα απόσβεση του συστήματος )

Κάπου μου φαίνεται ότι δεν τα υπολογίζης καλά .

6,8 λ. στα 100 βενζίνα μέσο όρο στα 35.000 ........... :o :o

Αυτοκίνητο 1600 έχω και εγώ μάλιστα του 2005 και ξέρω.
Για δες το καλίτερα γιατί καπου έχεις κάνει λάθος υπολογισμούς.
Αν όντως σου έκαιγε μέσο όρο τόση βενζίνα στα 100 χιλ. τότε κακώς το μετέτρεψες σε υγραέριο.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Re: Καταναλωση /100χλμ με LPG

Δημοσίευσηαπό LPGas » Παρ 04 Απρ, 2014 16:04

Υπάρχουν και ασαφιες όμως. Δεν μπορει να επιμένει κάποιος ότι εχει 30% αυξημένη κατανάλωση και να το διατυμπανίζει σαν γενικότερη συμπεριφορά του υγραερίου. Το ίδιο και με τους ψεκασμούς βενζίνης. Δεν προστίθενται αλλα αφαιρούνται απο την ποσότητα του υγραερίου. Υπάρχει μια τάση γενίκευσης και ισοπέδωσης του καυσίμου που δημιουργεί ερωτήματα
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό maevius » Παρ 04 Απρ, 2014 16:48

Σε λιγο οποιος δηλωνει ευχαριστημενος απο το υγραεριο θα φοβαται να το πει για να μην του "αποδειξουν" οτι λαθος κανει. Σε λιγο θα γινει αυτο με τους χρυσαυγητες. Ολοι φοβουνται να πουν οτι ψηφισαν αλλα στην παρεα των 5 ατομων ο ενας εχει ψηφισει.
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό valsam » Παρ 04 Απρ, 2014 16:55

Fokion για να ξερεις εξαλος γινομαι με αυτους που με προκαλουν με ειρωνευονται και με βριζουν και τους απανταω αναλογα,ενταξει?
Στο μονο που εφαγα παπα ηταν στην αυξηση καταναλωσης που οπου και να διαβαζα οσους και να ρωτουσα μου ελεγαν 10-15% αλλα τωρα πια βλεπω οτι δεν ειναι λιγοι αυτοι που εχουν 25 και 30% αυξηση καταναλωσης,και στο οτι η τιμη θα πεσει και θα παει οσο περιπου εχει και στις αλλες πολεις της επαρχιας,δηλ. οτι ηταν παροδικο το φαινομενο της καρτελιστικης τιμης του υγραεριου στην Θεσ/νικη!
Αν δεις λοιπον αυτα που γραφω τα περισσοτερα εχουν να κανουν πρωτα με την τιμη που μεχρι και τωρα 10 μηνες αφου εχω βαλει το υγραεριο τιποτα δεν αλλαξε στο θεμα τιμης και μετα στην αυξηση της καταναλωσης ,πειραζει που την ψαχνω,πειραζει που θελω να ξερω αν ειναι και ποσσοι ειναι τελικα αυτοι που εχουν τετοια αυξηση καταναλωσης?
Ειναι τυχαιο που ολες μα ολες οι εταιριες που βγαζουν εργοστασιακα μοντελα με lpg να δινουν και αυτοι 30% αυξηση κταναλωσης?
Γιατι γινετε αυτο?
Εσυ δεν αναρωτηθηκες?
Fokion εγω εχω 30% αυξηση καταναλωσης και΄συ λεμε 12% δεν αναρωτιεσαι γιατι γινετε αυτο,εχω τον κουνιαδο μου που μαζι βαλαμε υγραεριο στα αυτοκινητα μας (αυτος εβαλε το φθηνο lovato)και το καλοκαιρι μου παραπωνιοταν οτι καιει υπερβολικα το αυτοκινητο με υγραεριο,το υπερβολικα ηταν 25% αυξηση καταναλωσης ,λοιπον πηγε στον μαστορα μας και του το ρυθμισε να καιει λιγοτερο,και η παρατηρηση του κουνιαδου μου μετα την ρυθμιση ηταν οτι τωρα καιει λιγοτερο (15% αυξηση καταναλωσης ) αλλα το alpha romeo σερνετε κυριολεκτικα πια!
Εγω λοιπον αναρωτηθηκα και το εθιξα το θεμα και αυτοι που μονο με μ@λακιες και ειρωνειες απαντησαν στο σχετικο μου ερωτημα απαντηθηκαν με το αναλογο τροπο και απο εμενα!
Εν'γνωση μου εβαλα υγραεριο σε αυτοκινητο που βρισκετε σε black list γιατι με χαρτι και με μολυβι και ετσι οπως τα υπολογιζα εβγαινε ανετα και το κοστουμι της επισκευης κεφαλης αν θα μου εβγαινε μετα απο 1,5-2 χρονια αλλα ο παπας μας τα γαμησε τελικα ,αν ηταν η καταναλωση μου οντος στο +15% και η τιμη ειχε 78-79 σημερα οσο δηλ. βαζετε εσεις στο γνωστο πρατηριο στην Αθηνα θα μου εβγαιναν τα νουμερα (0,79 Χ11,5 λιτρα υγραεριου αντι 10 βενζινης=93 λεπτα το λιτρο με τα ψυκτελαια μου αντι 1,60 της βενζινης,67 λεπτα διαφορα!)με 67 λεπτα στο λιτρο διαφορα σε 30.000 (1,5-2 χρονια μαξ.)χλμ θα ειχα βγαλει και το συστημα και την ζημια και εναν πολλαπλασιαστη και αισθητηρα λαμδα και οτι και να μου πηγαινε στραβα με το υγραεριο,καταλαβες ?
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό valsam » Παρ 04 Απρ, 2014 17:07

LPGas έγραψε:Υπάρχουν και ασαφιες όμως. Δεν μπορει να επιμένει κάποιος ότι εχει 30% αυξημένη κατανάλωση και να το διατυμπανίζει σαν γενικότερη συμπεριφορά του υγραερίου. Το ίδιο και με τους ψεκασμούς βενζίνης. Δεν προστίθενται αλλα αφαιρούνται απο την ποσότητα του υγραερίου. Υπάρχει μια τάση γενίκευσης και ισοπέδωσης του καυσίμου που δημιουργεί ερωτήματα

Εσυ σαν τεχνικος τι εχεις να πεις για τους πινακες των εργοστασιακων μοντελων,opel,volvo,ford,GM,Holden κ.τ.λ που ολα σχεδον τα μοντελα εχουν απο 30% και πανω αυξηση καταναλωσης με υγραεριο?
Οσο για το αλλο που λες οτι αφαιρουντα οι ψεκασμοι βενζίνης. και οτι δεν προστίθενται απο την ποσότητα του υγραερίου το ιδιο πραμα λεμε με αλλα λογια,εγω αυτο που σε ρωτησα ειναι αν π.χ εχω γεματο τιγκα το ρεζερβουαρ βενζινης και βαλω και 20 λιτρα υγραεριο σε εντελος αδεια δεξαμενη υγραεριου και κανω 200 χλμ μεσα σε 5 μερες και αδειασει το υγραεριο και παω στο βανζιναδικο και του λεω γεμισε το ξανα το ρεζερβουαρ της βενζινης και μου παρει 4 λιτρα τα προσθετουμε αυτα τα 4 λιτρα στην συνολικη καταναλωση που καναμε με υγραεριο ναι η οχι?
Με λιγα λογια στην συγκεκριμενη περιπτωση τι θα ελεγες σε εναν υποψηφιο πελατη ,οτι θα εχει 10 λιτρα τα 100 χλμ καταναλωση(20 λιτρα υγραεριο για 200 χλμ!) η οτι θα εχει 12 λιτρα(20 λιτρα υγραεριο+ τα 4 λιτρα της βενζινης)?
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό nikkokk » Παρ 04 Απρ, 2014 19:26

Μόλις γύρισα από ταξίδι μιας βδομάδας σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Λάρισα και πίσω. Σύνολο περίπου 1400 Km και μαζί μ' αυτά που είχα κάνει πριν 2 βδομάδες, "μάζεψα" 1983,7 Km απ' το πρώτο μου φουλάρισμα, μια μέρα αφότου εγκατέστησα σύστημα υγραερίου. Μαζί με εκείνο το πρώτο, φρόντισα να φουλάρω και σε βενζίνη για να δω τι γίνεται και μ' αυτή.
Όπως φαίνεται απ' τα παραπάνω, τα χιλιόμετρα έγιναν - στη συντριπτική τους πλειοψηφία - σε ανοιχτούς δρόμους με ήρεμη οδήγηση στα 110-120 Km/h = 3000 - 3200 σαλ, μάξιμουμ 130 Km/h στις 3500 σαλ. Εκκινήσεις μηχανής ελάχιστες και με άμεσο ξεκίνημα πορείας = ελάχιστη κατανάλωση βενζίνης. Το σύστημα μάλιστα γυρίζει πολύ γρήγορα σε υγραέριο.
Συνολική κατανάλωση υγραερίου 159,4 λίτρα στα έξι γεμίσματα που έγιναν σ' αυτό το διάστημα (δεν υπολογίζω το αρχικό βέβαια) που σημαίνει κατανάλωση 8,035 l/100Km. Με τη πρώτη ματιά φαίνεται καλή. Αν όμως λάβει κανείς υπ' όψη του πως στα άπειρα μέχρι τώρα ανάλογα ταξίδια μου είχα κατανάλωση βενζίνης από 6,5 έως 7 l/100Km (ανάλογα με τις συνθήκες) θα παρατηρήσει μια αύξηση από 14 έως και 23% - διόλου ευκαταφρόνητη αλλά ακόμα κι έτσι συμφέρει το υγραέριο αφού χρειάστηκα περίπου 80€ λιγότερα σε καύσιμα για τα συγκεκριμένα χιλιόμετρα.
Μετά απ' όλα αυτά τα χιλιόμετρα, φουλάρισα ξανά και σε βενζίνη αφού - πιστεύω πως - 2000 Km είναι αρκετά για μια πρώτη ένδειξη κατανάλωσης. Το αποτέλεσμα ήταν 9,7 λίτρα βενζίνης που σημαίνει κάτι λιγότερο από 0,5 l/100Km, ήτοι λιγότερο και από 1€ /100 Km - ποσό πιστεύω αμελητέο.
Συμπερασματικά. Αν οι συνθήκες / τιμές μείνουν περίπου σ' αυτά τα επίπεδα και εάν δεν παρουσιαστούν βλάβες που να οφείλονται στη χρήση υγραερίου, με το ρυθμό που κινούμαι (περίπου 12000 Km / έτος) θα χρειαστώ 2 χρόνια (ή 22.500 Km) για να κάνω απόσβεση.
Opel Zafira 1.8 mod 2001 - 125 PS (Z18XE) - Landi Renzo Omegas Evo
nikkokk

Δημοσιευσεις: 86

Δημοσίευσηαπό taxtsom » Παρ 04 Απρ, 2014 19:38

:wave: Εγώ πάντως μιλάω για 10,5-11 λ/100 χλμ πραγματικής καταναλωσης LPG χωρίς να συνυπολογιζω την καταναλωση βενζινης (κατα την εκκίνηση, μικροψεκασμοι στα υψηλα φορτια,κλπ) . Γνωριζοντας οτι με βενζινη κινουμενος θα ειχα μεχρι 8λ/100 χλμ μεση καταναλωση. Γι'αυτο μανουριαζω. :roll:

Προχθες το πηγα στον Qgas το ρυθμισαμε καιμε wideband [απο τα καυσαερια]. Φουλαρισα στη Φαωνος φευγοντας και ξαναμετραω καταναλωση LPG... Ειδωμεν... 8-)
ΒΜW 316 ti Compact LPG by Alfa Gas
taxtsom

Δημοσιευσεις: 260

Δημοσίευσηαπό taxtsom » Παρ 04 Απρ, 2014 19:51

LPGas έγραψε:Υπάρχουν και ασαφιες όμως. Δεν μπορει να επιμένει κάποιος ότι εχει 30% αυξημένη κατανάλωση και να το διατυμπανίζει σαν γενικότερη συμπεριφορά του υγραερίου. Το ίδιο και με τους ψεκασμούς βενζίνης. Δεν προστίθενται αλλα αφαιρούνται απο την ποσότητα του υγραερίου. Υπάρχει μια τάση γενίκευσης και ισοπέδωσης του καυσίμου που δημιουργεί ερωτήματα

Γιατι να μην το "διατυμπανιζουμε" LPGAS αν μας συμβαινει?
Εγω πχ εχω 2 αυτοκινητα με + 30% αυξημ καταναλωση: 1 Κομπρεσσορα + 1 Laguna[/size][/b] [size=150][b]
Αν κ οταν καποιο οχημα μου πεσει κατω απο 20% θα βγω κ θα το διατυμπανισω κι αυτο. Μην εχετε καμμια αμφιβολια για αυτο!!!! Δεν ειμαι εμπαθης
Δεν το καταλαβαινω το σκεπτικο σας :?: :?: Θα μας φιμωσετε? Ολοκληρωτικο καθεστώς διεπει το φορουμ? Φοβαστε καποιοι μηπως εχετε ΔΙΑΦΥΓΟΝΤΑ ΚΕΡΔΗ???? Αυτα ειναι τα δημοκρατικα σας αισθηματα?????? Το φορουμ ειναι διαφημιστικο - προωθητικο μεσο των προϊοντων - υπηρεσιών σας?
Να το :shh: :silent: θέλετε? ΕΓΩ μιλαω για τα δικα μου αυτοκινητα !! Δεν μιλησα για του διπλανου μου!!! Ο καθενας, μιλαει για τα προσωπικα του βιωματα - φανταζομαι κ θελω να πιστευω κ ο Valsam κ ο καθε Valsam.
ΟΠΟΙΟΣ δεν αντεχει την κριτικη και τα "κακα" του υγραεριου θελεις να τον φιμωνουμε για να ειστε ευχαριστημενοι καποιοι εδω μεσα :?: :mrgreen:
Ειπα εγω οτι οσοι ειναι ευχαριστημενοι με το LPG ειναι μυθοπλαστες? Σεβομαι την αποψη τους ... Αλλωστε και γω ειμαι ΜΕΡΙΚΩΣ ευχαριστημενος απο τη χρηση του LPG. Aυτο ομως δεν με "στραβωνει" να μην βλεπω τα οποια αρνητικα του
Αυτα προς το παρον
Τελευταία επεξεργασία από taxtsom και Παρ 04 Απρ, 2014 20:00, έχει επεξεργασθεί 3 φορά/ες συνολικά
ΒΜW 316 ti Compact LPG by Alfa Gas
taxtsom

Δημοσιευσεις: 260

Δημοσίευσηαπό nikkokk » Παρ 04 Απρ, 2014 19:56

taxtsom έγραψε:Εγώ πάντως μιλάω για 10,5-11 λ/100 χλμ πραγματικής καταναλωσης LPG........ . Γνωριζοντας οτι με βενζινη κινουμενος θα ειχα μεχρι 8λ/100 χλμ μεση καταναλωση. Γι'αυτο μανουριαζω.

Η αύξηση που αναφέρεις είναι minimum 25% και ίσως ξεπερνάει και το 30%. Δικαίως λοιπόν μανουριάζεις. Κι εγώ όμως θα το κοιτάξω το θέμα κατανάλωση. Η οικονομία άλλωστε είναι και ο κύριος λόγος που βάλαμε υγραέριο.
Opel Zafira 1.8 mod 2001 - 125 PS (Z18XE) - Landi Renzo Omegas Evo
nikkokk

Δημοσιευσεις: 86

Δημοσίευσηαπό LPGas » Παρ 04 Απρ, 2014 20:00

Τι να λέμε τωρα, ότι έχουμε μετατρέψει 2000+ αυτοκίνητα και δεν ξεπερνούν κατα μέσο όρο το 15%; Συμβουλή μας ειναι οποίος καίει πάνω απο 15% να παει να το ρυθμίσει, ή να το αλλάξει, ή να το ξηλώσει. Απλά δεν υπάρχει αυτη η αύξηση κατανάλωσης, δεν στέκει.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot] και 18 επισκέπτες