Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Μπουζί ιριδίου...

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Μπουζί ιριδίου...

Δημοσίευσηαπό lancialybra » Τετ 28 Νοέμ, 2012 22:42

Αντί σε μια ενότητα "Τεχνιικών θεμάτων", να ρίχνουμε όλο και πιο "χαμηλά" το επίπεδο συζήτησης, επιχειρηματολογήστε είναι αποτελεσματικότερο.

Επίσης αρχίζει και με ενοχλεί, ότι δεν υπάρχουν συντονιστές συζήτησης σε αυτό το φόρουμ και τα μέλη αφήνονται να "ξεκατινιάζονται" δίχως λόγο και αιτία.

Κάθε ενδιαφερόμενος, ας δει και το άλλο σχετικό νήμα: http://www.autogasforum.gr/viewtopic.php?f=14&t=880

Τουλάχιστον έχει βγει ένα συμπέρασμα: Μπορούμε να βάλουμε είτε ειδικά μπουζί υγραερίου, αλλά μπορούμε να αφήσουμε και τα εργοστασιακά, αρκεί να κλείσουμε το διάκενο κατάλληλα. Παλαιότερα, τι νομίζετε ότι έκαναν που δεν είχαν τα ειδικά μπουζί; Έκλειναν το διάκενο κατά ελάχιστο 10-20%, το γιατί εξηγεί και το λόγο που οι εταιρίες έφτιαξαν και τα ειδικά μπουζί.
Ενημερωθείτε αντί να διαπληκτίζεστε, είναι αποδοτικότερο.
Lancia Lybra 1.8LX '00 - BRC "Plug & Drive"
http://lancialybra.mlemo.gr
lancialybra

Δημοσιευσεις: 102

Δημοσίευσηαπό fokion » Πέμ 29 Νοέμ, 2012 14:03

Εγω δηλ ειμαι το ακρον αοτον του απαραδεκτου...

εχω τα μαμα μπουζι που συστηνει η ΚΙΑ ( NGK παρεπιπτόντως) και μαλιστα με μια ακιδα, ουτε καν τα Bosch +4
και δεν εχω μικρυνει ΚΑΝ τα διακενα 13.000 χλμ τωρα....

και προχτες που βγαλαμε εναγια να δουμε γιατι ρεταρει ( ασχετο - μπουζοκαλωδιο ηταν) ηταν σα καινουργιο ( τροπος του λεγην..)
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Πέμ 29 Νοέμ, 2012 14:32

fokion έγραψε:Εγω δηλ ειμαι το ακρον αοτον του απαραδεκτου...

εχω τα μαμα μπουζι που συστηνει η ΚΙΑ ( NGK παρεπιπτόντως) και μαλιστα με μια ακιδα, ουτε καν τα Bosch +4
και δεν εχω μικρυνει ΚΑΝ τα διακενα 13.000 χλμ τωρα....

και προχτες που βγαλαμε εναγια να δουμε γιατι ρεταρει ( ασχετο - μπουζοκαλωδιο ηταν) ηταν σα καινουργιο ( τροπος του λεγην..)

πω πω φίλε... αποκλείεται να σου δουλεύει το αμάξι, μας κοροιδεύεις όλους μάλλον!! :D :D ;) ;)
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Δημοσίευσηαπό chrisd » Πέμ 29 Νοέμ, 2012 18:01

antonis8via έγραψε:ο crhisd είναι προφανώς καμμένος και βρήκε σωτηρία στους Μπίρμπους και αυτός σαν εμένα.
Συμφωνώ απόλυτα με ότι λέει!

Δοξα τον θεο δεν καηκα ποτε μου.απο την αρχη ο Μπιρμπος ανελαβε την εγκατασταση μου.Οτι μου ειπε απο την αρχη αυτα ακουσα και δεν ειχα προβληματα.
Ουτε μπουζι ειδικα ουτε λαδοτυρια ουτε ψεκασμοι βενζινης.φαινεται ξεκαθαρα οτι η επιλογη εγκαταστατη μου βγηκε.
Corolla G6 1.8 153ps
Με σχεδον 150.000χλμ.Θελω να καψω βαλβιδες αλλα το ICOM δεν με αφηνει.......
chrisd

Δημοσιευσεις: 392

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Δευτ 03 Δεκ, 2012 11:20

chrisd έγραψε:
antonis8via έγραψε:ο crhisd είναι προφανώς καμμένος και βρήκε σωτηρία στους Μπίρμπους και αυτός σαν εμένα.
Συμφωνώ απόλυτα με ότι λέει!

Δοξα τον θεο δεν καηκα ποτε μου.απο την αρχη ο Μπιρμπος ανελαβε την εγκατασταση μου.Οτι μου ειπε απο την αρχη αυτα ακουσα και δεν ειχα προβληματα.
Ουτε μπουζι ειδικα ουτε λαδοτυρια ουτε ψεκασμοι βενζινης.φαινεται ξεκαθαρα οτι η επιλογη εγκαταστατη μου βγηκε.

Εμ, εγώ το έπαιξα ξύπνιος και γνώστης και είπα να πάω σε πιο glamourous εγκαταστάτη και μάλιστα με ακαδημαικές περγαμηνές και δυστυχώς τη πάτησα αλλά ευτυχώς δεν ήτανε απατεώνας αλλά έντιμος, απλά δεν ήξερε απο 20vt και μάλιστα βελτιωμένο, μου έδωσε τα χρήματα πίσω μαζί και κάμποσα ξετρυπίματα και σπασμένα καπάκια μηχανής και πληγωμένα σωληνάκια νερού που ακόμη με ταλαιπωρούν και μπαλώματα στα καλώδια των μπεκ ενώ ο Μπίρμπος είχε φισες και δε θα έκοβε τίποτα.

μετά...έβαλα μυαλό και θυμήθηκα ότι κάποιος στο Ρέντη με είχε προειδοποιήσει.... και επέστρεψα μία παρασκευή βράδυ 18.00 με την ουρά στα σκέλια έτοιμος να καταρρεύσω με τη ψυχική και σωματική ταλαιπωρία που έφαγα στη μούρη κοντά 1 ολόκληρο μήνα!:silent: :silent:
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Δημοσίευσηαπό labros » Δευτ 03 Δεκ, 2012 11:30

Έχω να ρωτήσω κάτι. Στα NGK LPG1 που φοράει το δικό μου αυτοκίνητο πόσο είναι το διάκενο και ο βαθμός ψυχρότητας; Πάνω στο κουτί δε γράφει τίποτα.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό konos » Δευτ 03 Δεκ, 2012 12:54

Όλα σχετικά είναι βρε παιδιά. Έχω Seat Leon, 1.6 μοντέλο του 2005. Είχε από τη μαμά του μπουζί ιριδίου και ένα θεματάκι με τους πολλαπλασιαστές ως σειρά παραγωγής (εμένα μου έκαψε έναν το 2008, δεν είχα υγραέριο τότε και μου τον άλλαξαν δωρεάν, αν και εκτός εγγύησης στην αντιπροσωπεία). Όταν ήλθε η ώρα να αλλάξω μπουζί, μετά την εγκατάσταση του υγραερίου, προτίμησα τα NGK/LPG ιριδίου, με το σκεπτικό να προφυλάξω τους πολλαπλασιαστές. Ιριδίου είχα, ιριδίου έβαλα, λίγο πιο ακριβά. Πιστεύετε ότι είμαι παράλογος; Δεν συζητώ για καλύτερη κατανάλωση ή επιδόσεις, απλά επειδή η ανάφλεξη του υγραερίου θεωρείται πιο "δύσκολη" από αυτήν της βενζίνης επιλέγω ένα μπουζί, ίδιας τεχνολογίας με το μαμίσιο, που βοηθάει τους έτσι και αλλιώς ευαίσθητους πολλαπλασιαστές μου. Εννοοείται, βέβαια, ότι αυτή η λογική πιθανότατα δεν ισχύει σε αμάξια που δεν έχουν μπουζί ιριδίου από τη μάνα τους, ή ευαίσθητους πολλαπλασιαστές.....
konos

Δημοσιευσεις: 43

Δημοσίευσηαπό gouris » Κυρ 15 Δεκ, 2013 23:21

Διαβάζοντας το ολο θεμα μου εχει δημιουργηθεί η εξής απορία.
Εμενα το αυτοκίνητο εχει από την μανα του μπούζι ιριδιου τα NGK IFR6J11, πρέπει να βάλω αλλά για του υγραέριο και αν ναι πια. Απότι βλέπω λέτε να βάλουμε μπούζι ιριδίου! τι παραπάνω εχουν αυτά του αερίου από τα δικά μου ιριδίου?
gouris

Δημοσιευσεις: 67

Δημοσίευσηαπό Qgas » Κυρ 15 Δεκ, 2013 23:57

gouris έγραψε:Διαβάζοντας το ολο θεμα μου εχει δημιουργηθεί η εξής απορία.
Εμενα το αυτοκίνητο εχει από την μανα του μπούζι ιριδιου τα NGK IFR6J11, πρέπει να βάλω αλλά για του υγραέριο και αν ναι πια. Απότι βλέπω λέτε να βάλουμε μπούζι ιριδίου! τι παραπάνω εχουν αυτά του αερίου από τα δικά μου ιριδίου?

Ιρίδιο πλατίνα και μικρότερο διακενο
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό lyggas » Δευτ 16 Δεκ, 2013 01:00

Qgas έγραψε:
gouris έγραψε:Διαβάζοντας το ολο θεμα μου εχει δημιουργηθεί η εξής απορία.

Ιρίδιο πλατίνα και μικρότερο διακενο

Μα και τα IFR6J11 δεν είναι ιριδίου; :?
Και εν πάσει περιπτώση κάνουν για lpg ή όχι; Tα ίδια φοράω και εγώ χωρίς έως τώρα κάποιο πρόβλημα.
SUZUKI GV 1.6 (60.000 χλμ. με ICOM JTG)
lyggas

Δημοσιευσεις: 68

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 17 επισκέπτες