LPGas έγραψε:valsam έγραψε:LPGas έγραψε:Σωστα fokion, και σε κάποια πιο παλιά μοντέλα με distributor βοηθούν ακόμη περισσότερο στο τράβηγμα και την κατανάλωση. Μεχρι εκεί όμως...
Για εξηγησε το λίγο αυτο ρε φιλε LPGas γιατι δεν το καταλαβαινω!
LPGas παραδεχεσαι οτι τα ματζαφλαρια θα βοηθησουν στο τραβηγμα και την κατανάλωση του αυτοκινητου απο ρελαντι οπως λεει και ο fokion αρα εχουμε καλυτερη καυση του υγραεριου σωστα?
Οταν εχουμε διαφορετικο χρονο καυσης του υγραεριου απ'οτι της βενζινης και ο μαμα ecu ρυθμιζει το αβανς οταν καιμε υγραεριο σαν να καιμε βενζινη καιγονται η δεν καιγονται οι βαλβιδες εξαγωγης μιας και ακομη γινετε καυση?
Δηλ. αυτο που θελω να πω ειναι αφου με το ματζαφλαρι πετυχαινουμε σωστωτερη καυση(τραβηγμα και την κατανάλωση ),αρα με αυτο δεν συνεπαγεται και προστασια απο το γνωστο προβλημα VSR?
Το πρόβλημα μας δεν είναι αν καίγονται ή δεν καίγονται και πόσο καίγονται οι βαλβίδες.
Το πρόβλημα είναι ότι από το υγραέριο λείπουν κάποια πρόσθετα, τα οποία κατά την καύση τους επικάθονται στις βαλβίδες και έδρες εξαγωγής δημιουργώντας ένα «φιλμ» και βοηθούν στην μεταφορά της θερμότητας από την βαλβίδα στην έδρα.
Στο παραπάνω φαινόμενο τα ignition μαντζαφλαρια δεν έχουν καμία επιρροή.
Εδω υπαρχουν διαφορετικες αποψεις πανω στο θεμα,η μια λεει αυτο ακριβος που λες και'συ δηλ. οτι από το υγραέριο λείπουν κάποια πρόσθετα, τα οποία κατά την καύση τους επικάθονται στις βαλβίδες και έδρες εξαγωγής δημιουργώντας ένα «φιλμ» και βοηθούν στην μεταφορά της θερμότητας από την βαλβίδα στην έδρα και ετσι δημιουργειτε το γνωστο Microwelding με συνεπεια το vsrαφου ειναι ετσι τοτε με τα προσθετα τυπου flashlube,JLM κ.τ.λ δεν θα επρεπε να μην δημιουργειτε το vsr?
Και η αλλη θεωρεια ειναι οτι λογο της διαφορετικου χρονου καυσης του υγραεριου ακομη γινετε η καυση και ετσι καιγονται οι βαλβιδες εξαγωγης(It was shown, that the real problem of LPG is the slower burn rate,VSR is probably caused by the burning LPG mixture leaving the cylinder too early with the mixture still coming out flaming when the outlet valve opens )!
Ποια απο τις 2 τελικα ειναι η σωστη ?
Με την προσθηκη βενζινης (συστηματα brc,AEB κτλ) με τις μικροποσοτητες βενζινης που ψεκαζονται δεν υπαρχει περιπτωση να ειναι αυτες οι ποσοτητες ικανες για την δημιουργια προστατευτικων επικαθησεων (μπιχλα,μαυριλα) στις βαλβιδες και το μονο που κανει η προσθηκη βενζινης ειναι να επιταχυνει τον χρονο καυσης του υγραεριου ωστε να ειναι σχετικα κοντα σε αυτον της βενζινης!
Εγω πιστευω τελικα οτι και τα 2 ισχυουν δηλ. και το Microwelding απο την ελειψη επικαθισεων στις βαλβιδες αλλα και το διαφορετκο αβανς που θελει το υγραεριο για να καει,αλλα αντε πειτε το στους πελατες σας φιλοι μου εγκαταστατες,δηλ. πειτε τους δωσε 800-900 ευρω για το κιτ ,υπολογιστε και ενα 25 με 30% αυξηση καταναλωσης ,υπολογιστε και ενα 5% συνεχες ψεκασμο βενζινης, υπολογιστε και τα λεφτα για το ματζαφλαρι και θα βαζετε και υγραεριο με 90 λεπτα το λιτρο και ισος δεν βγαλτε προβλημα στις βαλβιδες-εδρες και τελικα υπολογιστε ποτε και αν θα κανετε ποτε αποσβεση!
To its to good to be true με το υγραεριο εγω εδω και καιρο το βλεπω πια ξεκαθαρα αν ορισμενοι θελουν να εθελοτυφλουνε μεγεια τους και χαρα τους,χθες μετα την νικη της ομαδας μας πηγαμε για μια ρετσινα με τους αλλους γονεις και αλλος ενας γνωστοτατος μου με accent μου εσκασε το παραμυθι οτι μετα απο 3 χρονια καραευτιχισμενος με υγραεριο του ηρθε το φιρμανι των 1000+ ευρω για επισκευη κεφαλης +αλλα απο το υγραεριο και υπολογιζοντας και τα 1300 ευρω που ειχε σκασει και την μονο 20% αυξηση καταναλωσης που ειχε ακομη υπολοιπετε καμια 500ρια ευρω για να κανει αποσβεση,απο καραευτιχισμενος εγινε καρααπογοητευμενος με το υγραεριο,"τρυπιος κουμπαρας" ετσι κατα λεξη το χαρακτηρισε,ξυλωστο να υσηχασεις του ειπα και΄γω(οπως μου εχουν πει καμποσοι κι'εμενα εδω μεσα !) και η απαντηση του ηταν "κατσε να κανω αποσβεση και μετα αν εχω λεφτα θα παρω ενα ντιζελ μεταχειρισμενο και θα το ανατοιναξω μιλαμε"!