taxtsom έγραψε::wave: Καλησπέρα σήμερα γυρισα απο Καμ Βούρλα που ειχα ανέβει (με γεματο φουλ ρεζερβουαρ) απο Σάββατο για τριήμερο. Φουλάρισα υγραέριο στο Βαθύ Αυλίδας σημερα και πηρε 52 λ εχοντας διανύσει 483 χλμ μισά σε Επαρχιακό δίκτυο (90 χλμ/ωρα μεγιστη ταχύτητα) και μισά στον Ε75 μεχρι 120 χλμ/ωρα .
Δηλαδή, μιλάμε για μικτή (Επαρχιακο - Αυτοκινητοδρομος και αχεδον καθόλου πόλη- κίνηση και χωρίς καθόλου ξεσπάσματα-εντονες επιταχυνσεις, χωρις καθολου κλιμ/σμό) μέση κατανάλωση 10,7 λ /100 χλμ LPG.
Δεν σας φαίνεται υψηλη η μεση καταναλωση για τετοιες συνθηκες οδηγησης ?Μονο εγω είμαι ο ιδιοτροπος που ξερω/γνωριζω/ εχω μετρησει στην πραξη (στην αντλια) την μεση καταναλωση μου με βενζινη-προ τοποθετησης υγραεριου- στην ιδια σχεδον διαδρομη [χαλκιδα- καμ.βουρλα- περιχωρα Λαμιας και επιστροφη] με ομοιες συνθηκες οδηγησης και παντα ειχα μεση καταναλωση βενζινης κατω απο 8 λ/100 χλμ .!!!
Οχι μετρημενο απο το trip com!!! Γεμισμα- ξαναγεμισμα - λιτρα αντλιας/διανυθεντα χλμ
Δηλαδη μιλαμε για αυξηση καταναλωσης τουλαχιστον 33,7%
Ποτε έως τωρα δεν εχω πεσει κατω απο το 25 % σε αυξηση καταναλωσης
Για να βγαλει μεση καταναλωση 10λ+/100χλμ με βενζινη αυτο το αμαξι, πρεπει να δουλευεις 1ες-2ες για ωρες. ΔΕΝ καιει 10λ/100 χλμ βενζινη σε ταξιδι με 120 την ωρα αλλά κατω απο 8 λ/100 χλμ μετρημενο στην πραξη πολλάκις [155000 χλμ ειχε προ LPG]
Και για να μιλαμε με στοιχεια σας παραθετω και το εξης site με στοιχεια απο αλλους κατοχους LAGUNA II 1.8 121 HP:
http://motostat.gr/vehicle-stats/33491/2
O κοσμος το'χει τουμπανο και'μεις κρυφο καμαρι!
Απο επιδοσεις πως τα παει το αυτοκινητο σου taxtsom,ενοω εχεις καταλαβει απωλεια ιποδυναμης?