Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Θερμοκρασίες Καυσαερίων

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Θερμοκρασίες Καυσαερίων

Δημοσίευσηαπό gianis1971 » Πέμ 31 Μάιος, 2012 11:01

ενημερωτικά , εγώ με icom, στο ford mondeo mk4 1.6
με πυρόμετρο, είδα θερμοκρασίες 50 βαθμούς κάτω με υγραέριο από ότι με βενζίνη,
σε ανηφόρα περιφερειακού θεσ-νικης, σημείο άγιου παύλου μέγιστη θερμοκρασία 700 με βενζίνη, 650 με υγραέριο
gianis1971

Δημοσιευσεις: 73

Δημοσίευσηαπό ntenis » Κυρ 03 Ιουν, 2012 18:18

Eπομενως αν η θερμοκρασιες εξαγωγης στα ψηλα με υγραεριο ειναι ιδιες ή χαμηλοτερες με τις βενζινης ειμαστε οκ.. Ισχυει αυτο..?
ntenis

Δημοσιευσεις: 17

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Δευτ 11 Ιουν, 2012 14:44

gianis1971 έγραψε:ενημερωτικά , εγώ με icom, στο ford mondeo mk4 1.6
με πυρόμετρο, είδα θερμοκρασίες 50 βαθμούς κάτω με υγραέριο από ότι με βενζίνη,
σε ανηφόρα περιφερειακού θεσ-νικης, σημείο άγιου παύλου μέγιστη θερμοκρασία 700 με βενζίνη, 650 με υγραέριο

Και εγώ στη ξεφτύλα 70 βαθμούς κάτω στους κόφτες.
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Δευτ 11 Ιουν, 2012 14:59

ntenis έγραψε:Eπομενως αν η θερμοκρασιες εξαγωγης στα ψηλα με υγραεριο ειναι ιδιες ή χαμηλοτερες με τις βενζινης ειμαστε οκ.. Ισχυει αυτο..?

όχι και απόλυτα διότι παραμένει το πρόβλημα λίπανσης που περιστρέφεται δηλαδή η βαλβίδα λόγω του ελατηρίου της στην εδρα και τη φρεζάρει απουσία καταλοίπων της καύσης απο βενζίνη.
Αλλα..τουλάχιστον με το icom κρυώνει και λένε ότι επειδή χύνεται το αέριο τόσο παγωμένο τελικά σχεδόν τη λιπαίνει όπως η βενζίνη.
Ο χρόνος θα πει την απόλυτη αλήθεια τελικά.
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Δημοσίευσηαπό LPGas » Δευτ 11 Ιουν, 2012 16:28

antonis8via έγραψε:
ntenis έγραψε:Eπομενως αν η θερμοκρασιες εξαγωγης στα ψηλα με υγραεριο ειναι ιδιες ή χαμηλοτερες με τις βενζινης ειμαστε οκ.. Ισχυει αυτο..?

όχι και απόλυτα διότι παραμένει το πρόβλημα λίπανσης που περιστρέφεται δηλαδή η βαλβίδα λόγω του ελατηρίου της στην εδρα και τη φρεζάρει απουσία καταλοίπων της καύσης απο βενζίνη.
Αλλα..τουλάχιστον με το icom κρυώνει και λένε ότι επειδή χύνεται το αέριο τόσο παγωμένο τελικά σχεδόν τη λιπαίνει όπως η βενζίνη.
Ο χρόνος θα πει την απόλυτη αλήθεια τελικά.

Δυστυχώς αν είναι ευαίσθητες οι βαλβίδες και οι έδρες, δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ υγρού και αέριου ψεκασμού, σε Turbo ή ατμοσφαιρικό κινητήρα. Το έχω τεκμηριώσει έπειτα από πανομοιότυπες τοποθετήσεις και με τα 2 συστήματα και η συμπτωματολογία φθοράς είναι «εκνευριστικά» συνεπής!
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Δευτ 11 Ιουν, 2012 16:55

Eτσι πιστεύω και εγώ.. Αυτό με την λίπανση πότε δεν το κατάλαβα, δηλαδή η βενζίνη λυπαινει ;;;από που ως που;;ίσα ίσα με το αεριο έχω μία λαδιλα στα φιλτρα, ειδικά σε civic 08 με flashtube τα φιλτράρισμα ήταν εμποτισμενα με λάδι

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk 2
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό GEORGE2 » Τρί 12 Ιουν, 2012 01:37

tsopirs έγραψε:Eτσι πιστεύω και εγώ.. Αυτό με την λίπανση πότε δεν το κατάλαβα, δηλαδή η βενζίνη λυπαινει ;;;από που ως που;;ίσα ίσα με το αεριο έχω μία λαδιλα στα φιλτρα, ειδικά σε civic 08 με flashtube τα φιλτράρισμα ήταν εμποτισμενα με λάδι

Μαλον καπου χαθηκε η επικοινωνια.
Άβαταρ μέλους
GEORGE2

Δημοσιευσεις: 86

Δημοσίευσηαπό LPGas » Τετ 13 Ιουν, 2012 11:23

tsopirs έγραψε:Eτσι πιστεύω και εγώ.. Αυτό με την λίπανση πότε δεν το κατάλαβα, δηλαδή η βενζίνη λυπαινει ;;;από που ως που;;ίσα ίσα με το αεριο έχω μία λαδιλα στα φιλτρα, ειδικά σε civic 08 με flashtube τα φιλτράρισμα ήταν εμποτισμενα με λάδι

Δεν είναι ακριβώς λίπανση αυτό που προσφέρει η βενζίνη. Τα πρόσθετα που υπάρχουν μέσα στη βενζίνη και δεν υπάρχουν μέσα στο υγραέριο βοηθούν στη μεταφορά της θερμότητας και οδηγούν στη «ψύξη» των βαλβίδων - εδρών. Τα σημαντικότερα όμως προβλήματα προέρχονται από την ταχύτητα καύσης του υγραερίου η οποία είναι πιο αργή σε σχέση με τη βενζίνη και γίνεται ακόμη πιο αργή σε περίπτωση φτωχού μίγματος. Αποτέλεσμα αυτού είναι η καθυστέρηση της καύσης και η επιφόρτιση των βαλβίδων εξαγωγής. Με τους ψεκασμούς βενζίνης στις ψηλές στροφές εταιρίες όπως η BRC και Vialle έχουν παρατηρήσει μεγάλη βελτίωση στα 2 παραπάνω φαινόμενα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο κίνδυνος φθοράς σε ένα ευαίσθητο κινητήρα εξαλείφεται 100%. Απλά η φθορά εξελίσσεται σε πολύ πιο αργούς ρυθμούς και καθιστά τη μετατροπή σε υγραέριο συμφέρουσα σε κάθε περίπτωση
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό giotispll » Παρ 11 Ιούλ, 2014 21:27

Με σταθερό γκάζι 5ή εκατό χλμ ανεβάζει θερμοκρασία στην πολλαπλη εισαγωγής μέχρι και 78 βαθμούς.Το μοτέρ είναι 3 κύλινδρο με αέριο lpgtech.Το ίδιο κάνει είτε με βενζίνη είτε με αέριο egr είναι καινούργια όπως και οι λάμδα και ο μαπ.Το αυτοκίνητο δουλεύει ρολόι από όλες τις μεριές εκτός όταν ανεβαζει θερμοκρασία πάνω από 66 βαθμούς στην πολλαπλη εισαγωγης.Σας έχει τύχει κάτι αντίστοιχο? Misfire δεν βγάζει μπουζί και πολλαπλασιαστες είναι οκ..Δεν δουλεύει φτωχό το μιγμα.

Πιστεύω να μην ξέχασα κάτι
Ευχαριστω
giotispll

Δημοσιευσεις: 6

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Σάβ 12 Ιούλ, 2014 01:32

LPGas έγραψε:...Τα σημαντικότερα όμως προβλήματα προέρχονται από την ταχύτητα καύσης του υγραερίου η οποία είναι πιο αργή σε σχέση με τη βενζίνη και γίνεται ακόμη πιο αργή σε περίπτωση φτωχού μίγματος. Αποτέλεσμα αυτού είναι η καθυστέρηση της καύσης και η επιφόρτιση των βαλβίδων εξαγωγής.

Αν και πολύ παλιό αυτό το νήμα, βρήκα αυτό που λέει το ακριβώς αντίθετο
http://www.ijee.ieefoundation.org/vol2/issue4/IJEE_18_v2n4.pdf
Στη σελίδα 762 αναφέρει
"The major reason for better performance of LPG is attributed to its high flame propagation speed compared to gasoline. The flame propagation speed of LPG is faster than that of gasoline at the range of lean to stoichiometric equivalence ratios, but at the rich mixtures range gasoline flame speed is superior to that of LPG. Hence LPG has better combustion characteristics in lean burn engines".

Και ένα ακόμα σχετικό με ταχύτητες καύσης LPG
http://www.arpnjournals.com/jeas/research_papers/rp_2010/jeas_0310_309.pdf
Corsa D 1.4 07' NIGS πνεύμονας/Zanardi B4 OBD/tunap. 72K km/64m -> 0.0252€/km καθ. κέρδος
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 26 επισκέπτες