Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Μπουζί ιριδίου...

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Μπουζί ιριδίου...

Δημοσίευσηαπό dathens » Δευτ 26 Νοέμ, 2012 22:22

Εγώ παντως εβαλα τα bosch οντως ειδα διαφορά αμμεσως σε ροπή και λειτουργία στη καταναλωση λιγα πραγματα γυρω στο 5% το πολυ αλλα η διαφορά στη λειτουργια ηταν αμεση σαν να το καιει καλυτερα το καυσιμο φυσικά και δεν χρειαζετε αλλαγη αν εχουμε μαμα καινουργια αλλα σιγουρα αν ηρθε η ωρα της αλλαγης καλο να βαζουμε υγραεριου δεν καιμε 90 % πλεον μονο υγραεριο
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό hlias » Δευτ 26 Νοέμ, 2012 22:43

1. το μειγμα του υγραεριου με τον αερα ειναι λιγοτερο αγωγιμο, απο το αντιστοιχο της βενζινας με τον αερα, αρα χρειαζομαστε σπινθηρα μεγαλυτερης εντασης για να γινει η ιδια ακριβως δουλεια.
2. οταν το κυκλωμα της υψηλης τασης ειναι σε αριστη κατασταση, η διαφορα απο τα μπουζι ιριδιου ειναι τοσο μικρη, που δε γινετε ευκολα αντιληπτη απο τον οδηγο, αλλα οταν υπαρχει καποιο προβλημα αυτα τα μπουζι εχουν την δυνατοτητα "με αυτο το κατι παραπανω που μπορουν να προσφερουν" να το μικρηνουν παρα πολυ το προβλημα, γιαυτο και σε αυτες τις περιπτωσεις βλεπουμε την διαφορα προς το καλυτερο πιο εντονα.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό taxtsom » Δευτ 26 Νοέμ, 2012 23:11

qgas έγραψε:
taxtsom έγραψε:Φοραω τα Brisk Silverline LPG εδω και ενα μηνα στο Megane μου. ΚΑΜΙΑ διαφορα στην καταναλωση παιδια. ΜΗΝ σας κοροϊδευουν! Ας ειμαι ο τελευταιος που την "πατησα"!!!!
7.5-8 λ/100 χλμ καταναλωνε και καταναλωνει προ και μετα, σε ταξιδι στην ιδια παντα διαδρομη. :wave:

Λογικο ειναι φίλε μου δεν είνσι μπουζι υγραεριου αυτο που γραφεις άσχετα το τι γράφει στην ούγια , θέλει ιριδίου πλατίνας με διακενο απο 0,5-0,7 δεν υπαρχει σοβαρή διαφορά στη κατανάλωση ( 4-5% ) αλλά στην απόδοση κσι την ροπή του κινητήρα το καύσιμο καίγεται όλο και εύκολα. Το μπουζι που φοράς έχει πολυ χαμηλό κόστος 3-4 ευρω και είνσι λογικό να μην βλέπεις διαφορά. Το μπουζι που χρειάζεσαι ειναι πιθανως το BOCSH FR KI 332 S

Μπουζια LPG/CNG ειναι φιλτατε εγκαταστάτη :wave: Πανω απο 35 ευρω η 4αδα εχει στην ΕΛΛΑΔΑ. Υποβαθμιζοντας τα BRISK δεν σημαινει οτι αυτα που εμπορευεσαι ΕΣΥ (BOSCH) ειναι πιο αποδοτικα. Καλο αυτο για 4-5 % μειωση στην καταναλωση ... Το αλλο με τον ΤΟΤΟ το ξερεις?
Ας σοβαρευτουμε λιγο..... ΔΕΝ βλαπτει. ΗΜΑΡΤΟΝ πια με την προπαγανδα . Καταστραφηκαμε ως Πατριδα με τα μικροσυμφεροντα του καθε επαγγελματικου κλαδου........
ΒΜW 316 ti Compact LPG by Alfa Gas
taxtsom

Δημοσιευσεις: 260

Δημοσίευσηαπό taxtsom » Δευτ 26 Νοέμ, 2012 23:13

dathens έγραψε:Εγώ παντως εβαλα τα bosch οντως ειδα διαφορά αμμεσως σε ροπή και λειτουργία στη καταναλωση λιγα πραγματα γυρω στο 5% το πολυ αλλα η διαφορά στη λειτουργια ηταν αμεση σαν να το καιει καλυτερα το καυσιμο φυσικά και δεν χρειαζετε αλλαγη αν εχουμε μαμα καινουργια αλλα σιγουρα αν ηρθε η ωρα της αλλαγης καλο να βαζουμε υγραεριου δεν καιμε 90 % πλεον μονο υγραεριο

ΕΣΥ εισαι σημειο ΑΝΑΦΟΡΑΣ στα περι υγραεριου... :lol:
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΑΤΟΣ :clap:
ΒΜW 316 ti Compact LPG by Alfa Gas
taxtsom

Δημοσιευσεις: 260

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Δευτ 26 Νοέμ, 2012 23:32

Το σιγουρο ειναι οτι και να τα αλλαξεις κακο δεν κανεις!
Συμφωνα με τις εταιριες κατασκευης τα ιριδιου- πλατινας εχουν καλυτερη αποδοση,σε ολα τα διαθεσιμα καυσιμα.
Το προβλημα που επρεπε να αντιμετωπισουν ηταν οτι λογω του λεπτου ηλεκτροδιου (0,4)δεν ειχαν καλες αντοχες στις θερμοκρασιες οπως συνεβαινε στα κλασσικα(2,5).Γι αυτον το λογο ενισχυσαν την μονωση με καλυτερης ποιοτητας πορσελανη κι ετσι εχουμε ενα καλυτερο μπουζι αλλα λιγο ακριβοτερο.
Τωρα κατα την αποψη μου αν οντως δεν εχεις προβλημα με τα παλια και το αυτοκινητο δουλευει σωστα, ειναι πολυ δυσκολο ο οδηγος να καταλαβει την παραμικρη διαφορα.
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 302

Δημοσίευσηαπό Qgas » Τρί 27 Νοέμ, 2012 03:35

Εμείς δε τα εμπορευόμαστε όπως λέει ο φίλος πιο πανω ούτε τα εισάγουμε, καλο θα ήταν να να προσέχουμε τι γράφουμε , έχουμε κάποια κομμάτια για δική μας χρήση για αυτο σου δώσαμε τον κωδικό για να τα βρει ο εγκαταστατης σου να σου τα τοποθετήσει για να δεις διαφορά , τα αλλα που αναφέρεις πωλούνται στο eBay 3-4 ευρω έκαστο το LPG είνσι για κατανάλωση

Φιλικά Qgas
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Τρί 27 Νοέμ, 2012 12:47

Μου αρέσει η ευκολία με την οποία...δηλώνουμε 100% σίγουροι.
Λοιπόν, τίποτα δεν είναι σίγουρο.
Να προσέχουμε τον όρο "σίγουρος".
Ετσι και το φιλαράκι μου φόραγε NGK ιριδίου στο 20vt του (όπως και εγώ φοράω) αλλά όταν απο λάθος μίγματα-προπορείες (μάλλον...ούτε και αυτό είναι σίγουρο 100%) υπερθερμάνθηκε η ακίδα και έπεσε, βρήκαμε μία πολύ ωραία "τρούπα" στο πιστόνι και 2 λιωμένες βαλβιδούλες... και φιλικά φιλικά με μεταχειρισμένα ανταλλακτικά απο μηχανικό φιλαράκι του, και χωρίς να χρεωθεί η εργασία - και με φιλική τιμή το ρεκτιφιέ για το καπάκι μέσω άλλου φίλου του, του πήγε το κόστος στα 1000 ευρώ.

Αν φόραγε απλό μπουζάκι...θα είχε λιώσει η απλή ακίδα και δε θα είχε κανένα παρατράγουδο... πλην έστω τη τρύπα στο πιστόνι που και εκεί παίζει να μην είχε γίνει διότι η απλή ακίδα θα είχε εξα-υλωθεί σε πολύ χαμηλότερη θερμοκρασία και απλά θα έμενε απο ρεύμα ο κύλινδρος και θα προλάβαινε να αντιληφθεί τι είχε γίνει πριν το μπαμ.

Εγώ λέω ότι... ο μόνος σοφός που αγγίζει τη σιγουριά στο 99.999999% είναι ο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ που στα 1000 αμάξια το πολύ ένα να έχει προβληματάκι, ας κάνουμε λοιπόν τις λιγότερες δυνατές μετατροπές ή έστω αυτές που πάρα πολλοί άλλοι έχουν δοκιμάσει για εμάς πριν απο εμάς...στο εν λόγω μοτέρ.

η μηχανολογία είναι πολύ πολύπλοκη, χρειάζεται πολύ γνώση,
σκαλίζεις κάτι για καλύτερα, και σου βγαίνει σε κακό. Και εγώ φοράω ιριδίου αλλά έχω ξαναγράψει τι έπαθα με τους πολλαπλασιαστές μου. Περιπολικό octavia σπάνια να κάψει πολλαπλασιαστή πριν τα 100.000 χλμ το δικό μου μόλις έβαλα ιριδίου σε 4000 χλμ έκαψε τους 3 απο τους 4.
Πολλοί θα πουν τύχη... κι όμως...δεν είναι τύχη τελικά.
Ομοίως με το maf, με χοάνες καίγονται τα maf πολύ ευκολότερα, προχθές με πήρε φιλαράκι... να μου πει ότι έκαψε maf όταν πριν 3 ημέρες του έλεγα βγάλε τη χοάνη και με ειρωνευότανε ότι 20.000 χλμ και δεν έχει κάψει maf.
Πήρε νερό η χοάνη, χάλασε το αφρώδες... ποιός ξέρει τι πρόλαβε να ρουφήξει...τώρα κλαψουρίζει για τη γκαντεμιά του.
Ο κατασκευαστής που χάλασε φαιά ουσία να φτιάξει water proof φιλτροκούτια είναι...χαζός, ο μάγκας ο χοανάς που χρυσοπουλάει ένα λαστιχένιο κολλάρο κολλημένο σε ένα σφουγγάρι μορφής σφαιρικής...είναι πιο έμπειρος.... γι αυτό έλιωσε το σφουγγάρι και πάει το maf... και παίζει να χαιρετήσει και η τουρμπίνα αν πληγώθηκε η φτερωτή.

Εγώ τα λέω...εγώ τα ακούω βέβαια και ο καλύτερος τρόπος να μάθεις...είναι να...
χαλάσεις δυστυχώς!!
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Δημοσίευσηαπό chrisd » Τρί 27 Νοέμ, 2012 14:49

hlias έγραψε:
εχεις την εντυπωση οτι με την ειρωνια κερδιζεις κατι ? μηπως με αυτον τον τροπο κρυβεις την ελλειψη της προσωπικοτητας σου ?
λεω μηπως ?

αναλογος φιλε μου πως εννοεις τον ορο προσωπικοτητα.Αν τον εννοεις οτι πρεπει να ξεχασω αυτα που μου εχουνε πει/μαθει ανθρωποι με 30 χρονια εμπειρια πανω στο αεριο και να πιστεψω ανθρωπους που στην καλυτερη εχουνε 3 χρονακια εμπειριας τοτε σιγουρα δεν ειμαι τετοια προσωπικοτητα.
Εχω καραφλιασει με ενα ματσο μ@λ@κιες που ακουω ποσο καιρο τωρα για μπουζι για λαδιερες,για ψεκασμους βενζινης και αλλα τετοια.
Οταν δυο απο τους κορυφαιους στο ειδος τους Βατσος-Μπιρμπος εχουνε ξεφτυλισει αυτο που λεγεται λαδιερα οι νεοι εγκαταστατες επιμενετε οτι προσφερει λιπανση.δικαιωμα σας αλλα οχι αποδεκτο απο εμενα.
Τα μπουζι λενε αφηστε τα μαμα οπως ειναι εσεις λετε ΟΧΙ θα βαλετε ιριδιου-πλατινας για προστασια πολλαπλασιαστων και μπλαμπλαμπλα και αυτο οχι αποδεκτο απο εμενα.
Οποιος μπορει ας αποδειξει σε αυτους τους ανθρωπους που εχουνε χιλιαδες εγκαταστασεις στην πλατη τους το αντιθετο παρα να καθομαστε και να λεμε τα ιδια και τα ιδια.
μιλαω καθαρα για το τι πιστευω εγω.
Corolla G6 1.8 153ps
Με σχεδον 150.000χλμ.Θελω να καψω βαλβιδες αλλα το ICOM δεν με αφηνει.......
chrisd

Δημοσιευσεις: 392

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Τετ 28 Νοέμ, 2012 17:32

ο crhisd είναι προφανώς καμμένος και βρήκε σωτηρία στους Μπίρμπους και αυτός σαν εμένα.
Συμφωνώ απόλυτα με ότι λέει!
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Δημοσίευσηαπό hlias » Τετ 28 Νοέμ, 2012 18:19

antonis8via έγραψε:ο crhisd είναι προφανώς καμμένος και βρήκε σωτηρία στους Μπίρμπους και αυτός σαν εμένα.
Συμφωνώ απόλυτα με ότι λέει!

και με εσενα εχω ερθει σε αντιπαραθεση, κατι τι οποιο σημαινει υγεια σε ενα διαλογο "με το να συμφωνουσαμε σε ολα ποιος ο λογος για διαλογο" αλλα η ειρωνεια δειχνει αλλα πραγματα και ποτε καποιος δεν θα βρει δικιο με αυτην.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 17 επισκέπτες