Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

LPG και λιπανση βαλβιδων

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

LPG και λιπανση βαλβιδων

Δημοσίευσηαπό erimitis » Τρί 12 Απρ, 2011 20:27

Αγαπητε Ζεπ και λοιπα μελη του forum.
θα ηθελα και γω με την σειρα μου να σας πω την εμπειρια μου.Εχω ενα τουοτα αvensis 1.6 το οποιο φοραει συστημα BRC 4ης γενιασ εδω και ενα χρονο και εχω διανυσει περι τα 40000 κυριως σε εθνικη οδο.Πριν απο περιπου ενα μηνα μου αναψε η ενδειξη του κινητηρα.Στο συνεργειο της ΤΟΥΟΤΑ μου ειπαν οτι εχω απωλεια σε ενα κυλινδρο δηλαδη καποιες βαλβιδες εκαναν ατελη κλεισιμο.Με εποτελεσμα να πληρωσω γυρω στα 900 ευρω για ρεκτιφιε και ανοιγμα κινητηρα.
Μετα την ζημια και ενω ο εγκαταστατης δεν το συστηνε εκρινα σωστο να τοποθετησω λαδιερα.
Η συμβουλη μου στους υπολοιπους χρηστες υγραεριου:το υγραεριο δεν ειναι για να αναπτυσοουμε μεγαλεσ ταχυτητες για μεγαλη ωρα.ειναι ιδανικο για κινηση εντοσ πολης.οσοι κινουμαστε στην εθνικη οδο να κινουνται με μια σεβαστη ταχυτητα προκειμενου να μην δημιουργουμ μεγαλες θερμοκρασιες στο θαλαμο καυσης.
Αυτα τα ολιγα παιδια..Παντως ακομα και μετα την ζημια συνεχιζω να ειμαι φιλος του υγραεριου
erimitis

Δημοσιευσεις: 440

Re: LPG και λιπανση βαλβιδων

Δημοσίευσηαπό motorhome » Τρί 12 Απρ, 2011 21:08

προσεξτε οταν υπαρχει ενα ελαφρυ ρεταρισμα η διαπιστωσουμε οτι δεν εχουμε καλη συμπιεση σε καποιους κυλινδρους το πιθανοτερο ειναι να θελει ρυθμιση βαλβιδων γιατι εκλεισαν. τωρα μετα απο 40000χλμ με υγραεριο δυσκολο να ελιωσαν η εδρες εκτος αν εχει ο κινητηρας καμια 200αρα χιλιαδες χλμ και βαλε. τα toyota και τα περισσοτερα ιαπωνικα εχουν καπελωτα τα οποια ρυθμιζονται οποτε πρωτα ελεγχουμε τα διακενα των βαλβιδων για να δουμε εαν θελουν ρυθμιση και μετα προχωραμε σε εξαγωγη κεφαλης για αλλαγη εδρων , 900ευρω ειναι πολλα δεν λεω οτι δεν σε πιστευω αλλα δεν πιστευω τους επισκευαστες που επελεξες εκτος αν εκαναν την παραπανω διαδικασια. γιατι εαν κατσουν η εδρες δεν θα αναψει μονο τσεκ αλλα θα ρεταρει το μοτερ σχεδον του θανατα που θα το παρει χαμπαρι μεχρι και ξανθια οδηγος .. λ.χ
motorhome

Δημοσιευσεις: 24

Δημοσίευσηαπό GREGORI » Τρί 12 Απρ, 2011 22:26

σε υδραυλικες βαλβιδες προσεχουμε κατι ?
Jetta 1.6 mpi Ζavoli άνευ λαδιέρας - 55000 ++χλμ -1200 hour LPG/215 hour βενζινη/
GREGORI

Δημοσιευσεις: 263

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τετ 13 Απρ, 2011 00:05

erimitis έγραψε:Η συμβουλη μου στους υπολοιπους χρηστες υγραεριου:το υγραεριο δεν ειναι για να αναπτυσοουμε μεγαλεσ ταχυτητες για μεγαλη ωρα.ειναι ιδανικο για κινηση εντοσ πολης.οσοι κινουμαστε στην εθνικη οδο να κινουνται με μια σεβαστη ταχυτητα προκειμενου να μην δημιουργουμ μεγαλες θερμοκρασιες στο θαλαμο καυσης.
Αυτα τα ολιγα παιδια..Παντως ακομα και μετα την ζημια συνεχιζω να ειμαι φιλος του υγραεριου

Να'σε καλα φιλε για την συμβουλη. Αντιστοιχα με αυτο που περιγραφεις παραπανω, σημαινει οτι εσυ οδηγουσες ετσι (δηλ. πηγαινες τελικες ή γενικοτερα το πίεζες) ?
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό motorhome » Τετ 13 Απρ, 2011 13:57

GREGORI έγραψε:σε υδραυλικες βαλβιδες προσεχουμε κατι ?

οχι διορθωνουν μονες τους το διακενο
motorhome

Δημοσιευσεις: 24

Δημοσίευσηαπό demosthenes » Τετ 13 Απρ, 2011 22:25

Εγω σε ερώτηση μου αν θα χρειαστεί να βάλω λαδιερα μου είπαν ότι τα Γερμανικά δεν χρειαζοντε ενώ τα ιαπωνικά οιοσδήποτε
demosthenes

Δημοσιευσεις: 14

Δημοσίευσηαπό Marousiotis » Πέμ 14 Απρ, 2011 11:14

demosthenes έγραψε:Εγω σε ερώτηση μου αν θα χρειαστεί να βάλω λαδιερα μου είπαν ότι τα Γερμανικά δεν χρειαζοντε ενώ τα ιαπωνικά οιοσδήποτε

Στην ιδια ερωτηση που εκανα στο εξουσιοδοτημενο συνεργειο της Suzuki που μου εκαναν την τοποθετηση μου ειπαν οτι στον κινητηρα μου δεν χρειαζεται να μπει.
Κωστας
Suzuki New Grand Vitara 2.0
Marousiotis

Δημοσιευσεις: 47

LPG και λιπανση βαλβιδων

Δημοσίευσηαπό erimitis » Πέμ 14 Απρ, 2011 16:13

Αγαπητοι φιλοι σε συνεχεια αυτων που σας εγραψε και σε αυτα που απαντησατε το αμαξι εχει συνολικα 80 χιλιαδες χλμ εκ των οποιων τα 40 με αεριο.Η ταχυτητα με την οποια κινουμουν ηταν περι τα 160 χλμ/ωρα.η επισκευη εγινε στην ΤΟΥΟΤΑ οποτε ειναι φυσικο το τιμολογιο να ειναι καπως αυξημενο.

Σε συνεχεια των παραπανω στη φαση αυτη διερευνω την τοποθετηση καποιου συνθετικου υγρου προκειμενου να εχω ακομα παραπανω προστασια των βαλβιδων και του κινητηρα μου.Εχεις κανεις να προτεινει κατι?
erimitis

Δημοσιευσεις: 440

Δημοσίευσηαπό rebel » Πέμ 14 Απρ, 2011 17:25

Τελικα ρε παιδια δεν ξερω τι να κανω........να βαλω η' να μην βαλω λαδιερα Απο την μια ακουω ετσι απο την αλλη αλλιως :-?
ΚΙΑ Pro-ceed 1.6cc
rebel

Δημοσιευσεις: 123

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Πέμ 14 Απρ, 2011 17:38

rebel έγραψε:Τελικα ρε παιδια δεν ξερω τι να κανω........να βαλω η' να μην βαλω λαδιερα Απο την μια ακουω ετσι απο την αλλη αλλιως :-?

Ο θεος βοηθος :lol:

Γιατι ειναι τοσο δυσκολο να το καταλαβετε ρε παιδια. ΑΝ ΡΥΘΜΙΣΤΕΊ ΣΩΣΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ .-

Απο κει και περα ο καθενας κανει οτι νομιζει... :crazy:
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 14 επισκέπτες