Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

LPG και λιπανση βαλβιδων

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: LPG και λιπανση βαλβιδων

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Δευτ 28 Οκτ, 2013 00:21

Που αναφερει για τις συσκευες λιπανσης των βαλβιδων? Δεν βλεπω κατι.

Προφανως και αυτα τα υγρα κατι παρομοιο με την βενζινη θα κανουν, θα επιταχυνουν την καυση του υγραεριου.
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό valsam » Δευτ 28 Οκτ, 2013 02:17

gkazakias έγραψε:Που αναφερει για τις συσκευες λιπανσης των βαλβιδων? Δεν βλεπω κατι.

Προφανως και αυτα τα υγρα κατι παρομοιο με την βενζινη θα κανουν, θα επιταχυνουν την καυση του υγραεριου.

Στο ποστ αυτο δεν γραφει κατι τετοιο, σε αλλο ποστ αλλουνου υπαρχει η θεωρια οτι ισος και η συσκευες λιπανσης να εχουν αυτην την ιδιοτητα,αλλος παλι αμφισβητει οτι τα λιπαντικα στοιχεια των ψυκατελαιων χανονται στην καυση (ετσι ισχιριζετε αυτος με το ποστ που εδωσα "valve savers are hokum, since they "wet" the inlet valve, but are burnt during combustion)και οτι δεν προσφερουν απολυτος τιποτα λεγοντας πως δηλ. επιζουσαν αυτα τα προσθετα δηλ. στην σουπερ και ακομη και σημερα στην αμολυβδη ετσι και το pixy dust στο Flashlube και το kin(δεν εχω ιδεα τι ειναι αυτα τα 2 στοιχεια!) του μενουν ανεπηρεαστα απο την καυση!
But the old-fashioned additives in leaded fuel work quite nicely despite going through combustion.
And the new-fangled additives in unleaded fuel work despite .. etc.
They've made a very large assumption that the pixy dust in Flashlube and its kin is rendered ineffective by combustion. I see absolutely no reason to think that, especially given that respectable, recognized mainstream pixy dust doesn't.
Εμενα μου ακουγετε οτι ολα μαζι τελικα ειναι ο ιδανικοτερος τροπος προστασιας και οχι υπερβολη (οπως ισχυριζονται τα μαστορια του φορουμ),δηλ. και ειδικο μπουζι και ψεκασμος βενζινης και λιγο flashlube (5-6 σταγονες το λεπτο)και ρυθμιστης αβανς οπως κατι τετοιο http://europegas.pl/en/Products/LPG-CNG ... d,433.html .
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Πέμ 31 Οκτ, 2013 02:19

Valsam εγω μετα απο 70.000 με γκαζι κλεισαν οι εξαγωγης. Οι εισαγωγης ηταν αριστες. Συνολικα το οχημα εχει 120.000
Τις ρυθμισα προσφατα και μου πε ο μηχανικος οτι ειναι η πρωτη και η τελευταια ρυθμιση. Δεν παιρνει αλλο.
Εβαλα λοιπον λαδιερα JLM με διακλαδωτη ανα κυλινδρο και θα παω για επανελεγχο μετα απο 20.000. Εκει θα φανει αν κανει κατι η λαδιερα.
Αν ξανακλεισουν θα ανοιξω καπακι και θα βαλω ενισχυμενα μεταλλα. Δεν ασχολουμαι αλλο. Θα αφησω την λαδιερα ως εχει + ενισχυμενα μεταλλα πιστευω δεν θα το πιανει τιποτα. Αμαξι hyundai tucson.
gkazakias

Δημοσίευσηαπό valsam » Πέμ 31 Οκτ, 2013 09:55

gkazakias έγραψε:Valsam εγω μετα απο 70.000 με γκαζι κλεισαν οι εξαγωγης. Οι εισαγωγης ηταν αριστες. Συνολικα το οχημα εχει 120.000
Τις ρυθμισα προσφατα και μου πε ο μηχανικος οτι ειναι η πρωτη και η τελευταια ρυθμιση. Δεν παιρνει αλλο.
Εβαλα λοιπον λαδιερα JLM με διακλαδωτη ανα κυλινδρο και θα παω για επανελεγχο μετα απο 20.000. Εκει θα φανει αν κανει κατι η λαδιερα.
Αν ξανακλεισουν θα ανοιξω καπακι και θα βαλω ενισχυμενα μεταλλα. Δεν ασχολουμαι αλλο. Θα αφησω την λαδιερα ως εχει + ενισχυμενα μεταλλα πιστευω δεν θα το πιανει τιποτα. Αμαξι hyundai tucson.

Eιναι και αυτο μια λυση (δηλ. τα ενισχυμενα μεταλλα )αλλα συμφωνα με τα οσα ισχυριζετε ο Αγγλος (και που ακουγονται πολυ λογικα αυτα που λεει ο Αγγλος!) παλι δεν ειναι η ιδανικη γιατι αργα η γρηγορα και τα ενισχυμενα μεταλα θα βγαλουν ζημια αν δεν γινει κατι με τους χρονους καυσης του lpg!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Πέμ 31 Οκτ, 2013 13:36

Το προβλημα ειναι οτι τα μεταλλα μας δεν προοριζονταν για καυση υγραεριου.
Ετσι εχουμε να κανουνε με την τυχη μας, εαν το αμαξι μας ετυχε να ειναι με ανθεκτικοτερα μεταλλα απο καποιο αλλο.
Πιστευω τα εργοστασιακα αμαξια με υγραεριο οτι δεν εχουν αλλο χρονισμο αλλα αλλη κεφαλη για υγραεριο. Ειναι πιο οικονομικη λυση.
Και δεν νομιζω οτι θα υπαρξει παλι προβλημα με τα σωστα μεταλλα
gkazakias

Δημοσίευσηαπό MONMAN » Πέμ 07 Νοέμ, 2013 15:39

Qgas έγραψε:..
Αυτο με το αβανς οτσν γινει θα εινσι όντως επανάσταση ειδωμεν, δες εδω μερικούς

http://www.aeb.it/products/timing-advance-processors

Από τότε που γράφτηκα στο forum έχω διαβάσει σχεδόν ότι γράφτηκε με σκοπό να αποφασίσω τi να βάλω στο προβληματικό (black list) αυτοκίνητο μου.

Πείστηκα ότι το vsr αντιμετωπίζεται με το παράλληλο ψεκασμό βενζίνης.

Η μείωση της τιμής της βενζίνης και το καρτέλ εδώ στη Θεσσαλονίκη που δε κατεβάζει με τίποτα τη τιμή του lpg με οδήγησαν να αναβάλω την εγκατάσταση.

Καλλίτερα, μπορεί να προλάβω ή να με προλάβει η επανάσταση του αβάνς!

Δηλαδή αν υπάρξει σύστημα στο μέλλον με διόρθωση του αβάνς γλιτώνουμε τους ψεκασμούς βενζίνης (περισσότερη οικονομία) και σώζουμε βαλβίδες-ακόμα περισσότερη οικονομία!
''owning one of these (audi, bmw, MB) past the warranty period is an exercise in masochism''
MONMAN

Δημοσιευσεις: 14

Δημοσίευσηαπό LPGas » Παρ 08 Νοέμ, 2013 11:53

Το αβανς μπορεί να βοηθήσει στον χρόνο ανάφλεξης και την βελτιστοποίηση το χρόνο καύσης με υγραέριο, αλλά δεν μπορεί να αντικαταστήσει τα πρόσθετα της βενζίνης που επικάθονται στις έδρες και βοηθούν στην μεταφορά θερμότητας από την βαλβίδα στο καπάκι μέσω της έδρας.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Παρ 08 Νοέμ, 2013 23:27

LPGas έγραψε:Το αβανς μπορεί να βοηθήσει στον χρόνο ανάφλεξης και την βελτιστοποίηση το χρόνο καύσης με υγραέριο, αλλά δεν μπορεί να αντικαταστήσει τα πρόσθετα της βενζίνης που επικάθονται στις έδρες και βοηθούν στην μεταφορά θερμότητας από την βαλβίδα στο καπάκι μέσω της έδρας.

Τί εννοείς Χρήστο;
Αυτό είναι κακό ή καλό;

Αν θέλετε να προστατέψετε τις βαλβίδες σας και να έχετε τα οφέλη του υγραερίου ένας τρόπος υπάρχει να το πετύχετε:
Βάλτε ένα καλό σύστημα, σε καλό και έμπιστο συνεργείο, και προσπαθήστε να εξοικονομίσετε λίγα-λίγα χρήματα για όταν και άμα γίνει βλάβη!
Στην τελική θα έχετε πληρώσει ένα ακριβό σύστημα το οποίο αν όλα έχουν πάει καλά θα έχετε κάνει απόσβεση πάνω από 2-3 φορές!
Με 10 ευρώ το μήνα, σε ένα χρόνο πιστεύω θα έχεις αρκετά λεφτά για τη βλάβη! :D
Hyundai Accent 2005 1.3 - BRC Sequent 24
giorgos3924

Δημοσιευσεις: 304

Δημοσίευσηαπό MONMAN » Σάβ 09 Νοέμ, 2013 00:28

Δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα, οι σύγχρονοι κινητήρες δεν επισκευάζονται γιατί απλά δεν είναι σχεδιασμένοι για αυτό. Στην πράξη γίνονται επισκευές αλλά ο κινητήρας δεν γίνεται καινούργιος ούτε καν ''σαν καινούργιος''

Αιτία το αλουμίνιο που είναι το υλικό κατασκευής στη συντριπτική πλειοψηφία των κινητήρων.

Είμαι παθών και ξέρω καλλίτερα για την επισκευή σε καπάκι, βαλβίδες σε δύο αυτοκίνητα διαφορετικών κατασκευαστών στο ένα, suzuki , αιτία κομμένος ιμάντας χρονισμού στο άλλο ,ford, καμένες βαλβίδες από αέριο, κανένας κινητήρας δεν έγινε όπως πριν, εννοώ όπως πριν την βλάβη με Χ χλμ ,όχι όπως ήταν καινούργιος με 0 χλμ.

Ξέρω ότι το θέμα χωράει μεγάλη ανάλυση αλλά αυτή είναι η άποψη μου.
''owning one of these (audi, bmw, MB) past the warranty period is an exercise in masochism''
MONMAN

Δημοσιευσεις: 14

Δημοσίευσηαπό hlias » Σάβ 09 Νοέμ, 2013 01:03

MONMAN έγραψε:Δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα, οι σύγχρονοι κινητήρες δεν επισκευάζονται γιατί απλά δεν είναι σχεδιασμένοι για αυτό. Στην πράξη γίνονται επισκευές αλλά ο κινητήρας δεν γίνεται καινούργιος ούτε καν ''σαν καινούργιος''

Αιτία το αλουμίνιο που είναι το υλικό κατασκευής στη συντριπτική πλειοψηφία των κινητήρων.

Είμαι παθών και ξέρω καλλίτερα για την επισκευή σε καπάκι, βαλβίδες σε δύο αυτοκίνητα διαφορετικών κατασκευαστών στο ένα, suzuki , αιτία κομμένος ιμάντας χρονισμού στο άλλο ,ford, καμένες βαλβίδες από αέριο, κανένας κινητήρας δεν έγινε όπως πριν, εννοώ όπως πριν την βλάβη με Χ χλμ ,όχι όπως ήταν καινούργιος με 0 χλμ.

Ξέρω ότι το θέμα χωράει μεγάλη ανάλυση αλλά αυτή είναι η άποψη μου.

οταν θα γινει σωστη γενικη επισκευη και διαλεξουμε ποιοτικα ανταλλακτικα και οχι φτηνα ο επισκευασμενος κινητηρας μπορει να γινει ακομα και καλυτερος και απο τον καινουργιο.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 19 επισκέπτες