Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

LPG και λιπανση βαλβιδων

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: LPG και λιπανση βαλβιδων

Δημοσίευσηαπό Qgas » Πέμ 08 Αύγ, 2013 00:50

Για να δούμε γιατι και υγρο ψεκασμό θα είχε αλλα δεν είδαμε τίποτα εδω και ένα χρόνο.
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό valsam » Πέμ 08 Αύγ, 2013 14:05

Και ρωταω εγω τωρα,τοσος ντορος για τον παραλληλο ψεκασμο βενζινης και για τα ευεργετικα αποτελεσματα στην προστασια των βαλβιδων(που οπως ειπα και'γω περιμενω απο τον αλλο μηνα να λειτουργει και στα συστηματα της europegas),ναι αλλα πουθενα δεν βρισκω στο ιντερνετ κανενα τεστ που να το αποδικνυει,εν'αντιθεση για τις λαδιερες που τοσο πολυ κατηγορουνται και εικαζετε οτι δεν προσφερουν τιποτα βρηκα και 2-3 τεστ απο ανεξαρτητους(ετσι λενε τουλαχιστον,και κατα ποσο ειναι αληθινα ειναι αλλο θεμα)οπως αυτο http://www.vanmeenen.com/flashlube/pdf/ ... atenew.pdf
Yπαρχει τελικα κανενα τεστ για τον παραλληλο ψκασμο και την προστασια εδρων βαλβιδων η ετσι να'χαμε να λεγαμε για την ψυχολογια του καταναλωτη?
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό hlias » Πέμ 08 Αύγ, 2013 14:45

valsam έγραψε:Και ρωταω εγω τωρα,τοσος ντορος για τον παραλληλο ψεκασμο βενζινης και για τα ευεργετικα αποτελεσματα στην προστασια των βαλβιδων(που οπως ειπα και'γω περιμενω απο τον αλλο μηνα να λειτουργει και στα συστηματα της europegas),ναι αλλα πουθενα δεν βρισκω στο ιντερνετ κανενα τεστ που να το αποδικνυει,εν'αντιθεση για τις λαδιερες που τοσο πολυ κατηγορουνται και εικαζετε οτι δεν προσφερουν τιποτα βρηκα και 2-3 τεστ απο ανεξαρτητους(ετσι λενε τουλαχιστον,και κατα ποσο ειναι αληθινα ειναι αλλο θεμα)οπως αυτο http://www.vanmeenen.com/flashlube/pdf/ ... atenew.pdf
Yπαρχει τελικα κανενα τεστ για τον παραλληλο ψκασμο και την προστασια εδρων βαλβιδων η ετσι να'χαμε να λεγαμε για την ψυχολογια του καταναλωτη?

το οτι μια εταιρια σαν την TOYOTA η οποια στο θεμα των εγγυησεων ειναι η κορυφαια στην Ελλαδα εχει επιλεξει αυτον τον τροπο λιπανσης δεν σου λεει κατι?
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό valsam » Πέμ 08 Αύγ, 2013 21:37

hlias έγραψε:
valsam έγραψε:Και ρωταω εγω τωρα,τοσος ντορος για τον παραλληλο ψεκασμο βενζινης και για τα ευεργετικα αποτελεσματα στην προστασια των βαλβιδων(που οπως ειπα και'γω περιμενω απο τον αλλο μηνα να λειτουργει και στα συστηματα της europegas),ναι αλλα πουθενα δεν βρισκω στο ιντερνετ κανενα τεστ που να το αποδικνυει,εν'αντιθεση για τις λαδιερες που τοσο πολυ κατηγορουνται και εικαζετε οτι δεν προσφερουν τιποτα βρηκα και 2-3 τεστ απο ανεξαρτητους(ετσι λενε τουλαχιστον,και κατα ποσο ειναι αληθινα ειναι αλλο θεμα)οπως αυτο http://www.vanmeenen.com/flashlube/pdf/ ... atenew.pdf

το οτι μια εταιρια σαν την TOYOTA η οποια στο θεμα των εγγυησεων ειναι η κορυφαια στην Ελλαδα εχει επιλεξει αυτον τον τροπο λιπανσης δεν σου λεει κατι?

Οχι Ηλια δεν μου λεει τιποτα γιατι αυτο ακριβος που λες μιλαμε για Ελλαδα και στην Ελλαδα τον τελευταιο καιρο στον βωμο του χρηματος που το κυνηγανε ολοι με το ντουφεκι εχουμε δει απιστευτα πραγματα,εξαλλου διαβαζοντας εδω μεσα και αλλες επισημες αντιπροσωπειες βαζουν αλλα συστηματα και δεν ειναι και λιγοι που εχουν διαφορα-χοντρα προβληματα!
Αυτο που ρωτησα δεν απαντηθηκε,τελικα υπαρχει πουθενα στο ιντερνετ μακροχρονιο τεστ που να αποδεικνηει οτι κανει δουλεια ο παραλληλος ψεκασμος βενζινης οπως υπαρχουν για τις λαδιερες ναι η οχι?
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό hlias » Πέμ 08 Αύγ, 2013 22:07

οταν ακους το ονομα TOYOTA ακομα και στην Ελλαδα σαν εταιρεια στο θεμα εγγυησεων οχι μονο ειναι κορυφη, αλλα η δευτερη ειναι ετη φωτος μακρια, γιαυτο δεν εφερα παραδειγμα απο αλλη εταιρεια.
ειναι σωστοτερο ή εγκυροτερο καποιο μακροχρονιο τεστ που θα βρεις στο νετ απο οποιον ναναι?
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό dpapas » Δευτ 12 Αύγ, 2013 14:33

Καλημερα! Διαβάζω διάφορα για λαδιέρες, έχω ένα Matrix 2004, 1600, 120.000 χιλ με NIGS και λαδιέρα θεωρητικά από τις καλές μηχανικές (ετσι με χρεωσε καμια 80 ευρω). Ο μαστορας μου είπε "κορεατικο, δεν καει λαδι, οπωσδήποτε βάζεις λαδιέρα."
Την ρύθμιση δυστυχώς την κάνεις με το μάτι. "Να σταζει κάθε 2-3 δευτερόλεπτα". Τωρα αυτό τι νόημα έχει δεν ξέρω. Το ίδιο είναι να πηγαίνω με 4.000 στροφές με φορτίο και το ίδιο με 2000 χαλαρα?
Τελος παντων, έκανα την ρύθμιση, τσουκου τσουου η σταγόνα. Κάθε 1 εβδομαδα σταματαγε, αντε ξαναρύθμιζα λιγο. Το πρωι έβγαζε λιγο καπνο απο την εξατμιση, τον έβλεπα στο ρελαντι, ένα συνεφακι κατω απο το αμαξι φαινοταν στα φωτα το πρωι που ξεκινουσα.Ειδικα την επομενη απο την μερα που ανοιγα το καπω και έκανα την ρυθμιση. 1-2 μερες μετα ο καπνος σταματουσε, αλλα είχε σταματησει και η σταγονα! Προφανως έμενε λαδι απο το σβησιμο το βραδυ, και το εκαιγε το πρωι στο ξεκινημα.

Τωρα τελειωσα τον πρωτο κουβα. Εκανα 12.000 χιλιομετρα, προφανως πολλα, γιατί έπρεπε να το γεμιζω καθε 6.000. Αλλα επειδη χαλουσε συνεχεια η ρύθμιση, δεν τραβαγε όσο επρεπε, βαριομουν και καθε 2 μερες να ανοιγω το καπω.

Η εγκατασταση και λειτουργια μεχρις στιγμής είναι κατι παραπανω απο αψογη. Μπορεί να είναι αξιοπιστο το αμαξι, μπορει να είναι καλος ο εγκαταστατης, μπορεί να είναι καλο το σύστημα, δεν ξερω, αλλα είναι αψογα όλα. Ξεκιναω το πρωι και παιζω με τα δευτερλεπτα για το που θα μπει το υγρεριο. Δεν είχε ποτε κομπιασμα, στον δρομο παει καλυτερα απο την βενζινη (γερασμενα μπεκ ίσως) Εχω δει ματριχ με υγραεριο που τα παρελαβαν και βηχουν και κομπιαζουν και δεν μπορει να φτιαξει καλυτερα ο μαστορας. Εχω ενα Picasso με υγρεριο και ειμαστε καθε μηνα στο συνεργειο.

1)Σκέφτομαι να μην ξαναβαλω λαδι. Ταλαιπωρία, καθε τόσο ρυθμιση, καπνος το πρωι, δεν ξερω ποσο καλο είναι για τον καταλύτη.
2) δεν οδηγαω αργα, τουλαχιστον στα ταξιδια. Δεν το σκιζω σε επιταχύνσεις και βρουμ-βρουμ, αλλα πάω με 140-170 στην εθνικη (με το γκαζι ελεγχόμενο, ποτέ το πατωμα.Το αμαξι έχει γύρω στα 180-190 τελικη). Φτάνει γυρω στις 5.200 στροφές με υγραεριο. Είναι κακό αυτό? δεν ξερω, ρωταω. Η καταναλωση μου σε ταξιδια είναι απο 9-11 λιτρα υγραέριο. Αν ξερετε το ματριχ, είναι πολυ καλα, γιατί λογω μετωπικης επιφανειας και ύψους και παλιας τεχνολογιας μηχανης καιει τα διαολια του μετα τα 130-140. (πχ με βενζινη παλιοτερα και βαρυ ποδι, με 160-170 συνεχεια στην εθνικη και ζορια στις ανηφόρες να κρατήσει τα 150-160 είχα 14λτ/100 βενζινη.)

Να κοψω ρυθμο στα ταξιδια, μεχρι πχ 4.500 στροφές? Τι να κανω με την λαδιέρα, με τρωει να την καταργήσω...

καλημερα στους φιλους ολους!
dpapas

Δημοσιευσεις: 10

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Δευτ 12 Αύγ, 2013 14:58

Την λαδιερα πετά την όπως είναι.. Κακογιάννης κανει, καλό όχι.. Και ελλατωσε το ρυθμό σου ή αν έχεις το σύστημα σου αυτολυπανση μέσω βενζίνης ας ψεκάζει και λίγη βενζίνη να δροσιζονται η βαλβίδες

Sent from my Novo7Fire using Tapatalk 4
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό Qgas » Δευτ 12 Αύγ, 2013 21:56

dpapas έγραψε:Καλημερα! Διαβάζω διάφορα για λαδιέρες, έχω ένα Matrix 2004, 1600, 120.000 χιλ με NIGS και λαδιέρα θεωρητικά από τις καλές μηχανικές (ετσι με χρεωσε καμια 80 ευρω). Ο μαστορας μου είπε "κορεατικο, δεν καει λαδι, οπωσδήποτε βάζεις λαδιέρα."
Την ρύθμιση δυστυχώς την κάνεις με το μάτι. "Να σταζει κάθε 2-3 δευτερόλεπτα". Τωρα αυτό τι νόημα έχει δεν ξέρω. Το ίδιο είναι να πηγαίνω με 4.000 στροφές με φορτίο και το ίδιο με 2000 χαλαρα?
Τελος παντων, έκανα την ρύθμιση, τσουκου τσουου η σταγόνα. Κάθε 1 εβδομαδα σταματαγε, αντε ξαναρύθμιζα λιγο. Το πρωι έβγαζε λιγο καπνο απο την εξατμιση, τον έβλεπα στο ρελαντι, ένα συνεφακι κατω απο το αμαξι φαινοταν στα φωτα το πρωι που ξεκινουσα.Ειδικα την επομενη απο την μερα που ανοιγα το καπω και έκανα την ρυθμιση. 1-2 μερες μετα ο καπνος σταματουσε, αλλα είχε σταματησει και η σταγονα! Προφανως έμενε λαδι απο το σβησιμο το βραδυ, και το εκαιγε το πρωι στο ξεκινημα.

Τωρα τελειωσα τον πρωτο κουβα. Εκανα 12.000 χιλιομετρα, προφανως πολλα, γιατί έπρεπε να το γεμιζω καθε 6.000. Αλλα επειδη χαλουσε συνεχεια η ρύθμιση, δεν τραβαγε όσο επρεπε, βαριομουν και καθε 2 μερες να ανοιγω το καπω.

Η εγκατασταση και λειτουργια μεχρις στιγμής είναι κατι παραπανω απο αψογη. Μπορεί να είναι αξιοπιστο το αμαξι, μπορει να είναι καλος ο εγκαταστατης, μπορεί να είναι καλο το σύστημα, δεν ξερω, αλλα είναι αψογα όλα. Ξεκιναω το πρωι και παιζω με τα δευτερλεπτα για το που θα μπει το υγρεριο. Δεν είχε ποτε κομπιασμα, στον δρομο παει καλυτερα απο την βενζινη (γερασμενα μπεκ ίσως) Εχω δει ματριχ με υγραεριο που τα παρελαβαν και βηχουν και κομπιαζουν και δεν μπορει να φτιαξει καλυτερα ο μαστορας. Εχω ενα Picasso με υγρεριο και ειμαστε καθε μηνα στο συνεργειο.

1)Σκέφτομαι να μην ξαναβαλω λαδι. Ταλαιπωρία, καθε τόσο ρυθμιση, καπνος το πρωι, δεν ξερω ποσο καλο είναι για τον καταλύτη.
2) δεν οδηγαω αργα, τουλαχιστον στα ταξιδια. Δεν το σκιζω σε επιταχύνσεις και βρουμ-βρουμ, αλλα πάω με 140-170 στην εθνικη (με το γκαζι ελεγχόμενο, ποτέ το πατωμα.Το αμαξι έχει γύρω στα 180-190 τελικη). Φτάνει γυρω στις 5.200 στροφές με υγραεριο. Είναι κακό αυτό? δεν ξερω, ρωταω. Η καταναλωση μου σε ταξιδια είναι απο 9-11 λιτρα υγραέριο. Αν ξερετε το ματριχ, είναι πολυ καλα, γιατί λογω μετωπικης επιφανειας και ύψους και παλιας τεχνολογιας μηχανης καιει τα διαολια του μετα τα 130-140. (πχ με βενζινη παλιοτερα και βαρυ ποδι, με 160-170 συνεχεια στην εθνικη και ζορια στις ανηφόρες να κρατήσει τα 150-160 είχα 14λτ/100 βενζινη.)

Να κοψω ρυθμο στα ταξιδια, μεχρι πχ 4.500 στροφές? Τι να κανω με την λαδιέρα, με τρωει να την καταργήσω...

καλημερα στους φιλους ολους!

Σίγουρα δεν έχεις βάλει JLM ή και δεν καις και το λιπαντικό αυτής , θέλει 6 σταγόνες το λεπτο και δεν θα υπαρχει κανένα προβλημα.... διότι το κιτ σου δεν εχει ψεκασμό βενζίνης , καλό θα ηταν να τοποθετήσεις διακλαδωτη ανα κυλινδρο .....
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό dpapas » Τρί 13 Αύγ, 2013 08:11

JLM Ειναι, με την βίδα για ρύθμιση, και το υγρο είναι το πρώτο που εβαλε ο εγκαταστατης, φανταζομαι το σωστό (ελπιζω). Προφανώς τότε μου τα είπε λάθος. Το θέμα είναι οτι μετα απο 2 μέρες χάνει την ρύθμιση και δεν σταζει καθολου. Ευχαριστώ για την πληροφορία για την σταγόνα ανα 10 δευτερα, τι έννοείς με τον διακλαδωτή ανα κύλινδρο? για το λάδι?
dpapas

Δημοσιευσεις: 10

Δημοσίευσηαπό LPGas » Τρί 13 Αύγ, 2013 09:25

Δεν βρίσκουμε κανένα λόγο τοποθέτησης του παραπάνω προϊόντος για πολλούς λόγους.

• Καταπόνηση της πολλαπλής με extra 4 τρύπες.
• Extra κόστος κατά την εγκατάσταση
• Extra σωληνάκια και εξαρτήματα στον κινητήρα που αυξάνουν την πιθανότητα κάτι να χαλάσει
• Μεγαλύτερος κίνδυνος να χαλάσει ο ρυθμιστής της λαδιέρας, να πέσει μεγάλη ποσότητα λαδιού στον κινητήρα και να χαλάσει ο καταλύτης, ο οποίος στα νέας τεχνολογίας αυτοκίνητα κοστίζει από 1.000 αρικο και πάνω.
• Αυξάνεται η πιθανότητα ο μηχανικός που το συντηρεί να δυσκολευτεί στην συντήρηση του αυτοκίνητου λόγο των extra εξαρτημάτων
• Τίποτα δεν εξασφαλίζει την ισόποση κατανομή του πρόσθετου λαδιού από τη στιγμή που η ροη είναι φυσική. Το υγρό ακολουθει πάντοτε την εύκολη διαδρομή όταν η ροη του είναι φυσική, οπότε μπορεί ένα σωληνάκι να τραβά πάντοτε μεγάλο ποσοστό πρόσθετου
• Από τη στιγμή που η ροη εξαρτάται από την υποπίεση, όταν ο κινητήρας φορτίζεται, και η υποπίεση «μικραίνει» τότε εκχύνεται λιγότερο πρόσθετο, γεγονός που είναι εντελώς αντίθετο με την απαίτηση του κινητήρα τη δεδομένη στιγμή.
• Άμεσο αποτέλεσμα είναι η λίπανση να είναι λίγη στα μεγάλα φορτία του κινητήρα, και υπερβολική στο ρελαντί, γεγονός που καθιστά τη λειτουργία του συστήματος αντισυμβατική.
• Από τη στιγμή που υπάρχει η τεχνολογία της ηλεκτρονικά ελεγχόμενης αυτολίπανσης με βενζίνη (BRC VSR System), όλα τα παραπάνω είναι παρωχημένες λύσεις που μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω, στην εποχή τον ταξί.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 26 επισκέπτες