από hlias » Κυρ 14 Απρ, 2013 10:52
Η θερμογόνος δύναμη του υγραερίου ανά λίτρο είναι μικρότερη από της βενζίνης. Άρα μεγαλύτερη θερμοκρασία στο θάλαμο καύσης και στα καυσαέρια δεν υφίσταται. Επίσης το ζήτημα ξηρή και υγρή καύση είναι λάθος. Δεν υπάρχουν στη βιβλιογραφία της χημείας τέτοιοι όροι. Το πρόβλημα του υγραερίου είναι στο χρόνο καύσης. Είναι πιο βραδύκαυστο από τη βενζίνη. Αυτό έχει σαν συνέπεια τη στιγμή που ανοίγουν οι βαλβίδες εξαγωγής να μην έχει ολοκληρωθεί η καύση του με αποτέλεσμα αυτές να τρώνε ένα θερμό κύμα. Αυτή η διαφορά γίνεται μεγαλύτερη στις υψηλές στροφές. Δυστυχώς οι χρόνοι που ανοιγοκλίνουν οι βαλβίδες και δίνουν σπινθήρα τα μπουζί (αβάνς) είναι φτιαγμένα για βενζίνη και δε μπορεί ο εγκαταστάτης να επέμβει σε αυτούς. Με ήπια οδήγηση και σωστή ρύθμιση του συστήματος η φθορά αυτή καθυστερεί. Υπάρχουν αμάξια με σκληρές βαλβίδες που αντέχουν και άλλα πιο ευαίσθητα. για αυτό μας λένε με το γκάζι μην οδηγείτε στα κόκκινα.
Το "λάδι" τώρα που βάζουμε στις λαδιέρες δεν είναι για "λίπανση" αυτό καθεαυτό. Από ότι έχω διαβάσει επάνω περιέχει αρωματικούς υδρογονάνθρακες, συστατικά δηλαδή της βενζίνης. προφανώς και διάφορα αντιτριβικά πρόσθετα που δεν τα αναγράφει. Όπως το καταλαβαίνω εγώ μπαίνοντας μέσα στον κύλινδρο μαζί με το υγρέριο επιταχύνει λίγο την καύση του. Το κάνει δηλαδή να "μοιάζει" πιο πολύ στη βενζίνη. Αυτός είναι ο κύριος ρόλος του. Θα πρέπει όμως η ποσότητα του να είναι ανάλογη της υποδύναμης - κυβισμού και των στροφών του κινητήρα κάτι που η απλή μηχανική λαδιέρα δεν το καταφέρνει (το αντίθετο μάλιστα ψεκάζει πιο πολύ στο ρελαντί) και κατά τη γνώμη μου χρειάζεται ηλεκτρονική. Άρα οι απλές μηχανικές λαδιέρες έχουν αυτό το πρόβλημα που ανέφερες και κατά τη γνώμη μου δεν προσφέρουν τίποτα. Από την άλλη μια ηλεκτρονική όπως το valvecare ή το flashlube κοστίζουν γύρω στα 300 ευρώ. Κοιτάς αν το αμάξι σου είναι ευαίσθητο και την τσέπη σου και αποφασίζεις.[/quote]
οταν υπαρχει στην εισαγωγη μεγαλυτερη ροη αερα δεν παρασερνει μαζι της και μεγαλυτερη ποσοτητα υγρου απο την λαδιερα ?
πριν βιαστεις να βρεις το λαθος σκεψου οτι οταν η σωληνα της εξατμισης εχει μια μικρη τρυπα, οταν κρατας το γκαζι σταθερο στις 3000στροφες ή 5000στροφες απο αυτη την τρυπα ρουφαει αερα και δεν βγαζει καυσαεριο, μπορεις ευκολα να το διαπιστωσεις με ενα τσιγαρο (σηκωσε ενα αυτοκινητο που η εξατμιση του χανει λιγο βαλε καποιον να μαρσαρει και κρατα ενα αναμενο τσιγαρο κοντα στην τρυπα, θα δεις οτι η τρυπα ρουφαει τον καπνο του τσιγαρου).
σιγουρα η ηλεκτρονικη λαδιερα εχει μεγαλυτερη ακριβια απο την απλη, αλλα το οτι η απλη ψεκαζει μονο στο ρελαντι ειναι ενας μυθος, ψεκαζει και αυτη παντου μεσω της ροης του εισερχομενου αερα.
κριμα.