Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Καταναλωση /100χλμ με LPG

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Καταναλωση /100χλμ με LPG

Δημοσίευσηαπό glamor » Παρ 12 Οκτ, 2012 13:48

fanis81 έγραψε:Καλημέρα ατην παρέα...

Είμαι νέος στην χρήση υγραερίου και θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι λογική η κατανάλωση.
'Εχω ένα yaris 1,3 του 2008, το αυτοκίνητο κινήθηκε κατά 80% σε αστικό περιβάλλον.
Η κατανάλωση έχει αυξηθεί κατά 1,5lt/100km. Πιο συγκεκριμένα:

Έκανα 440km με 38,5λτ (ένδειξη αντλίας πρατηρίου) με κόστος 34,5€ -->8,75lt/100km --> 7,9€/100km

Βέβαια, υπάρχει και η επιβάρυνση από την χρήση της βενζίνης που την υπολογίζω γύρω στο 1lt/100km

Συνολικό κόστος μετακίνησης (μέσα στην πόλη) 9,6€/100km, περίπου (λίγο κάτω από) 30% πιο φθηνά σε σχέση με την βενζίνη. (κατανάλωση yaris 7-7,5lt/100km).

Σας φαίνεται λογική η κατανάλωση?? Βέβαια το αυτοκίνητο κάνει τουλάχιστον 3-4 διαδρομές την ημέρα (το λέω για το άναμα & σβήσιμο της μηχανής)

αν και μου φαίνεται λίγο αυξημένο κατανάλωση του μέσα στην πόλη (για βενζίνη και να ξέρεις πρέπει να υπολογίσεις +10~15% για κατανάλωση για lpg. δεν ξέρω τι σύστημα έχεις αλλά λογικά μέσα το προγραμματισμού του Lpg έχει κάποιες παράμετρο σε περιπτώσει που είναι ζεστή μηχανή να ξεκινά άμεσα η να συντομεύει το χρόνο αλλαγής του.
πάντως το δικό μου (yaris 1000cc) βάζω ανά 500km 32λιτρα lpg και βενζίνη έχω ξεχάσει πως ανοίγουν την τάπα (αν και το γεμίζω μια φορά το χρόνο στην Βουλγαρία) βέβαια κινώ σε δρόμους που θα χαρακτηρίσω μη αστικό μια και το δρομολόγιο του είναι προαστιακού κορωπί ~ κερατέα σε καθημερινή βάση (30km) + ότι κάνω το σαββατοκύριακο.
yaris 99 1000cc Lovato χωρίς λαδιέρα
μέχρι τώρα πάνω από 105000km +....
Άβαταρ μέλους
glamor

Δημοσιευσεις: 187

Δημοσίευσηαπό fanis81 » Παρ 12 Οκτ, 2012 15:40

Glamor σε ευχαριστώ για την απάντηση.....δεν ανέφερα ότι αυτό ήταν το πρώτο μου γέμισμα (το σαβ/κο έκλεισα τις 2 βδομάδες με το σύστημα).....Είναι 4ης γενιάς αέριου ψεκασμού με λαδιέρα.

Όντως όταν είναι ζεστή η μηχανή η αλλάγη καυσίμου γίνεται πολύ πιο γρήγορα....δυστυχώς τα δρομολόγια που κάνω έχουν διαφορά τουλάχιστον 2 ωρώω και είναι μέσα στην αθήνα...φαντάζομαι στην εθνική θα είναι πιο οικονομικά...
επίσης η κατανάλωση λαδιού (όχι της μηχανής) στα πρώτα 440χλμ είναι περίπου 40ml. είναι λογικό?φαντάζομαι ότι δεν έχει σχέση με τις στροφές του κινητήρα?
fanis81

Δημοσιευσεις: 10

Δημοσίευσηαπό glamor » Σάβ 13 Οκτ, 2012 01:39

εάν έχεις το απλό λαδιέρα πρέπει να στάζει περίπου 12 σταγόνες το λεπτό!! στο ρελαντί, αν δεις ότι τρέχει σαν νερό πρέπει να το ρυθμίσεις ανάλογα αλλιώς θα πνίξεις το καταλύτη με λάδια. η σωστή αναλογία αν δεν κάνω λάθος είναι 1 λίτρο καύσιμο αντιστοιχεί σε 1ml λάδι.
yaris 99 1000cc Lovato χωρίς λαδιέρα
μέχρι τώρα πάνω από 105000km +....
Άβαταρ μέλους
glamor

Δημοσιευσεις: 187

Δημοσίευσηαπό fanis81 » Σάβ 13 Οκτ, 2012 08:51

Καλημέρα....άρα 40ml στα 38.5lt είναι καλά. Σε ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις.....καλό σκ
fanis81

Δημοσιευσεις: 10

Δημοσίευσηαπό paul » Σάβ 20 Οκτ, 2012 10:44

καλημερα.να σας αναφερω κ εγω την καταναλωση μου υστερα απο 2 γεμισματα.σε μικτο κυκλο μου καιει περιπου 10λιτρα στα 100χλμ.με μετρηση δικη μου οχι τριπ.ειναι καλα?
skoda οctavia 4 gt με zavoli αεριου ψεκασμου χωρις λαδιερα
paul

Δημοσιευσεις: 46

Δημοσίευσηαπό taxtsom » Σάβ 20 Οκτ, 2012 11:14

Καλημέρα και απο εμενα!
Αφού λυθηκαν οριστικά - απ'οτι φαινεται- τα πρβλ που γυριζε μονος του ο κομπρεσσορας σε βενζινη μετα απο εντονο πατημα του πενταλ του γκαζιου. Αλλάχθηκε ο εξαερωτης OMVL με εναν Went 300+ aλογων εδω και καιρο...
Πλεον ενώ η εικονικη καταναλωση βενζινης στο trip ειναι ~8 l/100 xλμ , σε αεριο η πραγματική καταναλωση ειναι γυρω στα 10,5 λ/100 χλμ .
Ειναι φυσιολογικη /αποδεκτη αυτη η αυξηση της ταξης του 30% ή θελει ρυθμιση το λογισμικο της συσκευής?
Ενδεικτικα αναφερω οτι βαζω 60 λ αεριο και με βγαζει ~ 570-580 χλμ
Φοράω μπεκιερα τυπου rail (OMVL fast) και οχι μπεκ τυπου βενζινης aν παιζει ρολο αυτο.... :?:
ΒΜW 316 ti Compact LPG by Alfa Gas
taxtsom

Δημοσιευσεις: 260

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Σάβ 20 Οκτ, 2012 16:14

taxtsom έγραψε:Καλημέρα και απο εμενα!
Αφού λυθηκαν οριστικά - απ'οτι φαινεται- τα πρβλ που γυριζε μονος του ο κομπρεσσορας σε βενζινη μετα απο εντονο πατημα του πενταλ του γκαζιου. Αλλάχθηκε ο εξαερωτης OMVL με εναν Went 300+ aλογων εδω και καιρο...
Πλεον ενώ η εικονικη καταναλωση βενζινης στο trip ειναι ~8 l/100 xλμ , σε αεριο η πραγματική καταναλωση ειναι γυρω στα 10,5 λ/100 χλμ .
Ειναι φυσιολογικη /αποδεκτη αυτη η αυξηση της ταξης του 30% ή θελει ρυθμιση το λογισμικο της συσκευής?
Φοράω μπεκιερα τυπου rail (OMVL fast) και οχι μπεκ τυπου βενζινης aν παιζει ρολο αυτο.... :?:

Δεν ξερω αν βοηθαει αυτο αλλα στην τελεια ρυθμιση ειναι αυτη που στο trip μας λεει ακριβως τα ιδια με την βενζινη αλλα στην πραγματικοτητα καταναλωνουμε 1εως 1,5λιτ παραπανω.
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 302

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Σάβ 20 Οκτ, 2012 19:26

BOURTZI έγραψε:

Δεν ξερω αν βοηθαει αυτο αλλα στην τελεια ρυθμιση ειναι αυτη που στο trip μας λεει ακριβως τα ιδια με την βενζινη αλλα στην πραγματικοτητα καταναλωνουμε 1εως 1,5λιτ παραπανω.

Ακριβώς αυτό πιστεύω κι εγώ.
Μπορείς να το τσεκάρεις σε σταθερή ταχύτητα (πχ 90km/h), με βενζίνη, μηδενίζεις, βλέπεις την ένδειξη, μετά από 1-2 λεπτά γυρνάς σε αέριο, μηδενίζεις, και αν εμφανίσει ξανά την ίδια μέτρηση τότε είμαστε καλά!
Το έκανα αρκετές φορές, στην αρχή λίγο μετά την εγκατάσταση είχα εως μισό λίτρο κάτω αλλά μετά από μια επίσκεψη στο συνεργείο μου ανέβασε λίγο την πίεση του πνεύμονα και τότε είχα την ίδια μέτρηση με τη βενζίνη. 5,5 l/100 με 90km (δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αυτό στην αύξηση της πίεσης του πνεύμονα αλλά εγώ αυτό παρατήρησα)
Και όντως καταναλώνω από 1 έως 1,5 λίτρο παραπάνω.
Μεικτά βγάζω συνήθως γύρω στα 8 λίτρα
Hyundai Accent 2005 1.3 - BRC Sequent 24
giorgos3924

Δημοσιευσεις: 304

Δημοσίευσηαπό vagos333 » Κυρ 21 Οκτ, 2012 16:26

giorgos3924 έγραψε:
BOURTZI έγραψε:

Ακριβώς αυτό πιστεύω κι εγώ.
Μπορείς να το τσεκάρεις σε σταθερή ταχύτητα (πχ 90km/h), με βενζίνη, μηδενίζεις, βλέπεις την ένδειξη, μετά από 1-2 λεπτά γυρνάς σε αέριο, μηδενίζεις, και αν εμφανίσει ξανά την ίδια μέτρηση τότε είμαστε καλά!
Το έκανα αρκετές φορές, στην αρχή λίγο μετά την εγκατάσταση είχα εως μισό λίτρο κάτω αλλά μετά από μια επίσκεψη στο συνεργείο μου ανέβασε λίγο την πίεση του πνεύμονα και τότε είχα την ίδια μέτρηση με τη βενζίνη. 5,5
l/100 με 90km (δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αυτό στην αύξηση της πίεσης του πνεύμονα αλλά εγώ αυτό παρατήρησα)
Και όντως καταναλώνω από 1 έως 1,5 λίτρο παραπάνω.
Μεικτά βγάζω συνήθως γύρω στα 8 λίτρα

Και αν θέλετε να το πάμε ένα σκαλί πιο κάτω μπορούμε να εξομοιώσουμε την ρύθμιση με το πρόγραμμα του κατασκευαστή.
Βάζοντας στο trip com. την στιγμιαία κατανάλωση και κρατώντας το φορτίο σταθερό πρέπει κατά την αλλαγή καύσιμου να μην αλλαζει η κατανάλωση.
Σε καμιά περίπτωση ο παραπάνω έλεγχος δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη ρύθμιση του εγκαταστάτη.
vagos333

Δημοσιευσεις: 22

Δημοσίευσηαπό dathens » Κυρ 21 Οκτ, 2012 16:33

Wentgas εννοείς πνευμονα , όλο το θέμα ειναι στα μπεκ
πες του εγκαταστατη να σου αλλάξει τα rail σε injection, και να ξαναρυθμίσει το μείγμα, αναλογικά το 15- 20 % παραπάνω ειναι το σωστό !!
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 24 επισκέπτες