Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Torque + ODB2 BT : Σύστημα Παρακολούθησης Απόδοσης

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Torque + ODB2 BT : Σύστημα Παρακολούθησης Απόδοσης

Δημοσίευσηαπό Paradisos » Τετ 09 Σεπ, 2015 09:29

Σίγουρα μέσω μιας εικόνας ή ενός ποστ δεν μπορείς να εξηγήσεις πολλά πράγματα ...

Μόλις δημιουργήθηκαν απορίες όμως ...στο επόμενο ποστ ακριβώς εξήγησα ότι τα trims μεταβάλλονται μέσα στα επιτρεπτά όρια συνέχεια

απλά όπως είπα ... ήθελα να τονίσω είτε ότι ο εγκαταστάτης μου πέτυχε ένα πάρα πολύ ωραίο προγραμματισμό είτε ότι ήμουν πάρα πολύ τυχερός που είδα αυτές τις τιμές..!!!
Paradisos

Δημοσιευσεις: 166

Δημοσίευσηαπό viallesi » Τετ 09 Σεπ, 2015 11:04

Πρέπει να αξιολογήσεις το αποτέλεσμα μέσα σε κάποιο χρόνο και με πολλές διαφορετικές διαδρομές. Το ότι είδες ένα καλό αποτέλεσμα σε κάποια διαδρομή είναι όντως καλό, δεν σημαίνει όμως ότι είσαι ΟΚ και σε όλες τις συνθήκες. Έχει τύχει να φύγω απο τον εγκαταστάτη με τις τιμές που ανέβασες και να γυρίσω στο σπίτι στο +5!!! Το lft μεταβάλλεται όπως είπαμε αργά άρα θέλει και τον ανάλογο χρόνο για να το αξιολογήσεις. Αν θες μπορείς να πάρεις ένα OBD και να δεις πως πάει ο προγραμματισμός σου ώστε να έχεις καλύτερη άποψη και αν χρειαστεί διόρθωση να μπορείς να δώσεις περισσότερες πληροφορίες στον εγκαταστάτη. Πάντως το +10 που έλεγες ότι είχες είναι απλά τραγικό...
viallesi

Δημοσιευσεις: 452

Δημοσίευσηαπό Paradisos » Τετ 09 Σεπ, 2015 11:38

Με αυτό το πρόγραμμα έχω κάνει περίπου στα 5000 χιλ ...σε σχεδόν όλες τις συνθήκες ...και με ac και ανηφόρες κτλ....και γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος με την συμπεριφορά του αυτοκινήτου μου ...φορτωμένο με μπαγκαζιέρα και 4 άτομα και το έβλεπες δεν με προβλημάτισε πουθενά !!
Paradisos

Δημοσίευσηαπό viallesi » Τετ 09 Σεπ, 2015 12:14

Paradisos έγραψε:Με αυτό το πρόγραμμα έχω κάνει περίπου στα 5000 χιλ ...σε σχεδόν όλες τις συνθήκες ...και με ac και ανηφόρες κτλ....και γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος με την συμπεριφορά του αυτοκινήτου μου ...φορτωμένο με μπαγκαζιέρα και 4 άτομα και το έβλεπες δεν με προβλημάτισε πουθενά !!

Super τότε. Το OBD απλά θα σου έλυνε όλες τις αμφιβολίες :D
Σε τι αμάξι, με τι μάρκα lpg και σε ποιον εγκαταστάτη?
viallesi

Δημοσίευσηαπό Paradisos » Τετ 09 Σεπ, 2015 12:25

viallesi έγραψε: Super τότε. Το OBD απλά θα σου έλυνε όλες τις αμφιβολίες :D

ποιο obd χρησιμοποιείς ?

Suzuki Sx4 , vialle liquidsi , ο εγκαταστατης που βρήκε λύση στο πρόβλημα μου Ford Σταθης στην Χρυσαυγή..!!
Paradisos

Δημοσίευσηαπό viallesi » Τετ 09 Σεπ, 2015 13:17

Paradisos έγραψε:
viallesi έγραψε: Super τότε. Το OBD απλά θα σου έλυνε όλες τις αμφιβολίες :D

ποιο obd χρησιμοποιείς ?

Suzuki Sx4 , vialle liquidsi , ο εγκαταστατης που βρήκε λύση στο πρόβλημα μου Ford Σταθης στην Χρυσαυγή..!!

Το παρακάτω έχω (απο άλλον πωλητή).

http://www.ebay.co.uk/itm/KW902-ELM327- ... 3ab08b2028

Προσοχή. Αν έχεις iphone πρέπει να πάρεις με υποστήριξη wifi. Σε Android παίζεις άνετα με bluetooth που είναι και πιο φτηνά. Η εικόνα που έχεις ανεβάσει πάντως είναι απο Android.

Applications:
Για iphone προτείνω το DashCommand
Για Android το Torgue
viallesi

Δημοσίευσηαπό Paradisos » Τετ 09 Σεπ, 2015 13:43

viallesi έγραψε:Το παρακάτω έχω (απο άλλον πωλητή).

Προσοχή. Αν έχεις iphone πρέπει να πάρεις με υποστήριξη wifi. Σε Android παίζεις άνετα με bluetooth που είναι και πιο φτηνά. Η εικόνα που έχεις ανεβάσει πάντως είναι απο Android.

Applications:
Για Android το Torgue

Η φωτογραφία είναι από κινητό με android ... πρόγραμμα Torgue και ELM327 mini obd ..

το κινητό το έχω συνδεδεμένο συνέχεια επάνω για να βλέπω τα στοιχεία...!!

Νόμιζα ότι έλεγες οτι υπάρχει κατι καλύτερο απο αυτο ...όπως και να έχει σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση !!
Paradisos

Δημοσίευσηαπό viallesi » Τετ 09 Σεπ, 2015 14:05

Paradisos έγραψε:
viallesi έγραψε:Το παρακάτω έχω (απο άλλον πωλητή).

Applications:
Για Android το Torgue

Η φωτογραφία είναι από κινητό με android ... πρόγραμμα Torgue και ELM327 mini obd ..

το κινητό το έχω συνδεδεμένο συνέχεια επάνω για να βλέπω τα στοιχεία...!!

Νόμιζα ότι έλεγες οτι υπάρχει κατι καλύτερο απο αυτο ...όπως και να έχει σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση !!

Όχι όχι. Αυτό εννοούσα. Μια χαρά τότε. Συνέχισε να το παρακολουθείς ώστε να ξέρεις αν είναι όλα καλά.
viallesi

Δημοσίευσηαπό Candlemass » Τετ 09 Σεπ, 2015 15:25

Εμένα έχει θέμα το σύστημα όταν συνδέω το ELM327, δυσκολεύεται να κάνει την εναλλαγή βενζίνης-υγραερίου και δείχνει άκυρες τιμές ή καθόλου. Αν το βγάλω, δουλεύει όπως πρέπει.
Γνωρίζει κανείς πώς γίνεται η OBD σύνδεση του εγκεφάλου του υγραερίου με την ECU του αυτοκινήτου; Και αν έχουν αναφερθεί ασυμβατότητες με κάποια chipsets;
Στη βενζίνη δεν το κάνει, δείχνει κανονικές τιμές. Θα δοκιμάσω και με το VAG.COM καλώδιο χωρίς bluetooth να δω αν θα δουλέψει.
VW EOS 1.4 TSi : LandiRenzo Omegas Direct
Land Rover Freelander SE 1.8 : LandiRenzo Omegas EVO
Άβαταρ μέλους
Candlemass

Δημοσιευσεις: 128

Δημοσίευσηαπό Qgas » Τετ 09 Σεπ, 2015 18:54

Candlemass έγραψε:Εμένα έχει θέμα το σύστημα όταν συνδέω το ELM327, δυσκολεύεται να κάνει την εναλλαγή βενζίνης-υγραερίου και δείχνει άκυρες τιμές ή καθόλου. Αν το βγάλω, δουλεύει όπως πρέπει.
Γνωρίζει κανείς πώς γίνεται η OBD σύνδεση του εγκεφάλου του υγραερίου με την ECU του αυτοκινήτου; Και αν έχουν αναφερθεί ασυμβατότητες με κάποια chipsets;
Στη βενζίνη δεν το κάνει, δείχνει κανονικές τιμές. Θα δοκιμάσω και με το VAG.COM καλώδιο χωρίς bluetooth να δω αν θα δουλέψει.

απαγορευεται να βαζεις διαγνωση στη Obd με συστημα αμεσου ψεκασμου της ΑΕΒ ( landi renzo ) με χρηση υγραεριου .. σκοτωνεις τη ρυθμιση αεριου και τον εγκεφαλο η θα τον παρεις στο χερι..

το συστημα επικοινωνει μονιμα με την can του αμαξιου θα επρεπε να στο πει ο εγκαταστατης σου..
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 23 επισκέπτες