Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Καταπόνηση λαδιων κινητηρα με χρηση lpg

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Καταπόνηση λαδιων κινητηρα με χρηση lpg

Δημοσίευσηαπό ntinaras » Πέμ 22 Οκτ, 2015 11:57

νοτια μενω, αλλα αυτο που κολλαει? :roll:
Micra K11 1.3 Zanardi NIGS
ntinaras

Δημοσιευσεις: 230

Δημοσίευσηαπό labros » Πέμ 22 Οκτ, 2015 12:16

ntinaras έγραψε:νοτια μενω, αλλα αυτο που κολλαει? :roll:

Πιο ήπιος χειμώνας άρα πιο υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος. Άλλο να έχεις 0C και να σου γυρνάει σε αέριο στους 35 C (επικίνδυνο για τη μηχανή) και άλλο να έχεις 13C και να σου γυρνάει σε αέριο στους 35C. Πάντως αν χαμηλώσεις πολύ τη θερμοκρασία αλλαγής θα καταπονήσεις πολύ
1) Τον πνεύμονά σου γιατί δε θα μπορεί να εξαερώσει εύκολα το υγραέριο
2) Τον κινητήρα σου γιατί δε θα φτάνει μέσα η σωστή αέρια ποσότητα υγραερίου με ότι αυτό συνεπάγεται
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό viallesi » Πέμ 22 Οκτ, 2015 12:39

donstefano έγραψε:Μονο με ανορθοδοξο τροπο μπορεις να κανεις τα νερα να ανεβασουν πιο γρηγορα θερμοκρασια.......
Ας πει και τη γνωμη του καποιος εγκαταστατης στο θεμα.Απλα εγω δε θα το εκανα.Θα το αφηνα ετσι.Βεβαια οπως σου εγραψα και πριν, δικο σου το αμαξι και μπορεις να το κανεις οτι θες.

Και κατι για τους χρηστες των λαδιων ΕΝΕΟS.Παιδια σας καει καθολου λαδι το αμαξι με ENEOS?Γιατι εμενα μεχρι τωρα δε καιει με τα TOYOTA λαδια που φοραω! B-)

Με 5-40 δεν μου καίει. Με 0-20 μου έκαψε κοντά στο 1 λίτρο στα 10000 χλμ αλλά αυτό είναι λογικό.
viallesi

Δημοσιευσεις: 452

Δημοσίευσηαπό dimoskats » Πέμ 22 Οκτ, 2015 23:23

Με 0w20eneos και 6000km δεν έχει κάψει κοθολου (οπως το βλέπω απο τον δείκτη).

Στάλθηκε από το Lenovo A806 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
dimoskats

Δημοσιευσεις: 391

Δημοσίευσηαπό donstefano » Πέμ 22 Οκτ, 2015 23:35

viallesi έγραψε:
Με 5-40 δεν μου καίει. Με 0-20 μου έκαψε κοντά στο 1 λίτρο στα 10000 χλμ αλλά αυτό είναι λογικό.

dimoskats έγραψε:Με 0w20eneos και 6000km δεν έχει κάψει κοθολου (οπως το βλέπω απο τον δείκτη).

Ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια! :thumbup:
Οποιος εχει να μου προτεινει καποιο μαγαζι Αθηνα να παω να αγορασω τα 5w40 ENEOS hyper premium ας μου πει η εδω η με ΠΜ.
TOYOTA COROLLA 1.4 VVTI
BRC SEQUENT 24
donstefano

Δημοσιευσεις: 152

Δημοσίευσηαπό viallesi » Παρ 23 Οκτ, 2015 08:32

donstefano έγραψε:
viallesi έγραψε:

dimoskats έγραψε:Με 0w20eneos και 6000km δεν έχει κάψει κοθολου (οπως το βλέπω απο τον δείκτη).

Ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια! :thumbup:
Οποιος εχει να μου προτεινει καποιο μαγαζι Αθηνα να παω να αγορασω τα 5w40 ENEOS hyper premium ας μου πει η εδω η με ΠΜ.

http://gmauto.gr/index.php/%CE%BB%CE%B9 ... eneos.html

http://www.onparts.gr/lipantika/lipanti ... eneos.html

Από το δεύτερο έχω πάρει αρκετές φορές.
viallesi

Δημοσιευσεις: 452

Δημοσίευσηαπό donstefano » Παρ 23 Οκτ, 2015 16:20

Ευχαριστω!

Το 2ο μαγαζι μου το προτεινε και ενας φιλος.Λογικα απο κει θα τα παρω.
TOYOTA COROLLA 1.4 VVTI
BRC SEQUENT 24
donstefano

Δημοσιευσεις: 152

Δημοσίευσηαπό nickL » Παρ 29 Ιαν, 2016 18:08

Εγώ έβαζα από το 2005-6 το total 10w40 που προτείνει η peugeot. Καθώς παλιά μου είχανε βάλει στην peugeot ένα shell helix που μ' άρεσε στο πώς πήγαινε το αυτοκίνητο (ήταν όμως χρυσό το μπουκαλάκι anyway), το ξανάβαλα λίγο μετά την εγκατάσταση του αερίου και έχω κάνει 3500 χιλιόμετρα. Νομίζω για πρώτη φορά μου τσίμπησε λίγο λαδάκι ο κινητήρας, κάτι που δεν είχε κάνει 13 χρόνια τώρα. Τυχαίο; Δεν ξέρω. Καθώς η λογική λέει ότι το υγραέριο δεν καίει λάδι (ο κινητήρας δλδ), ίσως να ευθύνεται γι' αυτό η σύνθεση του shell (εικασίες κάνω)?

Την επόμενη φορά θα βάλω μάλλον πάλι τα ίδια τα total καθώς απ' την πρώτη στιγμή το shell αυτό δεν μ' άρεσε.

Αν όχι total, έλεγα να βάλω κι εγώ eneos μιας και ακούγονται τόσο καλά λόγια. Με προβληματίζει όμως που τα 10w40 της eneos είναι full synthetic ενώ ό,τι 10w40 είχα δει μέχρι στιγμής ήταν semi synthetic. Σίγουρα το full synthetic έστω θεωρητικά είναι καλύτερο, κάνει όμως για όλους τους κινητήρες;
nickL

Δημοσιευσεις: 338

Δημοσίευσηαπό anikologr » Παρ 29 Ιαν, 2016 23:51

nickL έγραψε:Εγώ έβαζα από το 2005-6 το total 10w40 που προτείνει η peugeot. Καθώς παλιά μου είχανε βάλει στην peugeot ένα shell helix που μ' άρεσε στο πώς πήγαινε το αυτοκίνητο (ήταν όμως χρυσό το μπουκαλάκι anyway), το ξανάβαλα λίγο μετά την εγκατάσταση του αερίου και έχω κάνει 3500 χιλιόμετρα. Νομίζω για πρώτη φορά μου τσίμπησε λίγο λαδάκι ο κινητήρας, κάτι που δεν είχε κάνει 13 χρόνια τώρα. Τυχαίο; Δεν ξέρω. Καθώς η λογική λέει ότι το υγραέριο δεν καίει λάδι (ο κινητήρας δλδ), ίσως να ευθύνεται γι' αυτό η σύνθεση του shell (εικασίες κάνω)?

Την επόμενη φορά θα βάλω μάλλον πάλι τα ίδια τα total καθώς απ' την πρώτη στιγμή το shell αυτό δεν μ' άρεσε.

Αν όχι total, έλεγα να βάλω κι εγώ eneos μιας και ακούγονται τόσο καλά λόγια. Με προβληματίζει όμως που τα 10w40 της eneos είναι full synthetic ενώ ό,τι 10w40 είχα δει μέχρι στιγμής ήταν semi synthetic. Σίγουρα το full synthetic έστω θεωρητικά είναι καλύτερο, κάνει όμως για όλους τους κινητήρες;

Για τους κινητήρες κάνει. Για υπό τσέπη σου δεν ξέρω..
Hyundai i30 1.4 LPG + Λιπαντήρα Υποπίεσης 30.000 klm
anikologr

Δημοσιευσεις: 667

Δημοσίευσηαπό hlias » Σάβ 30 Ιαν, 2016 00:18

nickL έγραψε:Εγώ έβαζα από το 2005-6 το total 10w40 που προτείνει η peugeot. Καθώς παλιά μου είχανε βάλει στην peugeot ένα shell helix που μ' άρεσε στο πώς πήγαινε το αυτοκίνητο (ήταν όμως χρυσό το μπουκαλάκι anyway), το ξανάβαλα λίγο μετά την εγκατάσταση του αερίου και έχω κάνει 3500 χιλιόμετρα. Νομίζω για πρώτη φορά μου τσίμπησε λίγο λαδάκι ο κινητήρας, κάτι που δεν είχε κάνει 13 χρόνια τώρα. Τυχαίο; Δεν ξέρω. Καθώς η λογική λέει ότι το υγραέριο δεν καίει λάδι (ο κινητήρας δλδ), ίσως να ευθύνεται γι' αυτό η σύνθεση του shell (εικασίες κάνω)?

μετα απο την 2η αλλαγη των λαδιων απο τον ιδιο τυπο και μαρκα θα δεις αν καει ή οχι λαδια ο κινητηρας σου.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 12 επισκέπτες