Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Βαλβιδα-ες εισαγωγης

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Βαλβιδα-ες εισαγωγης

Δημοσίευσηαπό fotisly » Τρί 09 Ιουν, 2015 12:17

hlias έγραψε:στην περιπτωση του υγραεριου μπαινουν ανθεκτικοτερα μεταλα και η επεξεργασια ειναι ιδια ακριβως, το οτι αν θα πεσεις σε μαλακα μηχανουργο θα εχεις θεμα ειναι πραγματικοτητα.

ειναι μεγάλη κουβεντα......
τα διαφορετικα μεταλα αρα και διαφορες αντοχες αρα και διαφορετικη συστολη διαστολη σε σχεση με το υπολοιπο καπακι.αρα φευγει το δαχτυλιδι(εδρα).μια αποψη ειναι αυτη.
η αλλη ειναι οτι πρεπει να ειναι πολυ γατα το μηχανουργειο και να τυχεις σε ατομο που θα ασχοληθει ωρα και με γνωση με την διαδικασια,αρκετα δυσκολο.
αν δεν ισχυσουν τα παραπανω τοτε ο.κ,πολυ καλη η επιλογη αλλαγη εδρων με αλλες απο πιο ανθεκτικο μεταλο.
icom jtg υγρου ψεκασμου,πλεον lovato σε αστρα h 1.8 140 hp
prins silverline2 skoda fabia 1.4 101 hp
fotisly

Δημοσιευσεις: 394

Δημοσίευσηαπό fokion » Τρί 09 Ιουν, 2015 15:28

Ισως και να το εχω ξαναβαλει...
Ξεκολλημενη εδρα βαλβιδας που 99,9% προκληθηκε απο.... τρακαρισμα.
Μοτερ Φορντ
ΠΟΤΕ ξανα-ανοιγμενο για οποιοδηποτε λογο
ΧΩΡΙΣ υγραεριο

Για "καποιο" λογο τιπ[οτα δεν ειναι απιθανο...

Εικόνα

Εικόνα
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό NickSt » Τρί 09 Ιουν, 2015 19:05

Fokion , να υποθέσω το παρακάτω ????..
...με τη στούκα την "άκουσε" ο ιμάντας χρονισμού , πήδηξε δόντι και στη συνέχεια .."πήδηξε" τη βαλβίδα - κοινώς την "κάρφωσε" και την καταστράβωσε του κερατά και αυτή με τη σειρά της "ξεκάρφωσε" την έδρα , σωστά ????..προφανώς και δεν έχει σχέση με μέταλλα και τα συναφή .
Τα φώτα απο τούς ειδικούς please . ( Ακούει ο Μηχανικάρας ???? ).. :-o
NickSt

Δημοσιευσεις: 651

Δημοσίευσηαπό hlias » Τρί 09 Ιουν, 2015 20:52

Νικο η βαλβιδα δε μπορει να ξεπρεσαρει την εδρα, αν ειχε γινει απο κοψιμο ή πηδημα ιμαντα θα ειχαν στραβωσει ολες οι βαλβιδες εξαγωγης μαζι.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό NickSt » Τρί 09 Ιουν, 2015 22:17

hlias έγραψε:Νικο η βαλβιδα δε μπορει να ξεπρεσαρει την εδρα, αν ειχε γινει απο κοψιμο ή πηδημα ιμαντα θα ειχαν στραβωσει ολες οι βαλβιδες εξαγωγης μαζι.

RESPECT..είναι το μόνο που μπορώ να λέω όταν απαντάει ο Ηλίας..
...σε ευχαριστώ Μεγάλε και ας μη σε ξέρω απο κοντά.... :ymapplause:
NickSt

Δημοσίευσηαπό fokion » Τετ 10 Ιουν, 2015 10:21

Χανεις...

Απλώς να επιβεβαιωσω αυτο που ειπε ο Ηλιας, και η απαντηση ειναι οντως οχι.
Να φανταστεις το πηραν χαμπαρι στο φανοποιειο οτι "κατι βαραει στο μοτερ".

Τι θελω να πω.
Υπαρχουν περιπτωσεις οπου ακομα και μαμα εδρες σε μαμα κεφαλες για καποιο λογο και υπο καποιες συνθηκες να ξεπρεσαριστουν απο μονες τους.
Βιομηχανικά προιοντα μαζικής παραγωγης ειναι μη το ξεχναμε, συμβαινουν και αστοχιες...
Κανεις ποιοτικος ελεγχος δεν ειναι στο 100%.....

Ολα αυτα - τελικά - εχουν σχεση με το καταποσον θελουμε να κρατησουμε κι αλλο το οποιο αυτοκινητο μας.
Πχ
το δικο μου εχει πραγματικη αξια στο car γυρω στο 1000αρικο μια που εχει και 275.000 χλμ στο κοντερ... ( + καμια 100στη ακομα απο κλεψιμο αλλα παμε παρακατω)

ή το φουνταρω οπως ειναι ( και τι περνω??? με 3 παιδια?? καποιο αλλο εξ ισου αν οχι χειροτερο χρεπι?? )
ή εν γνωση μου δινω σχεδον τα... ιδια με την αξια του και συνεφερω / αλλαζω το μοτερ μια που με αυτα τα λεφτα δε μπορω να παρω αλλο που να μου κανει και τα χουγια μου?? και πλεον εχω ενα αυτοκινητο που θα περπαταει καλα και για χρονια?
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό NickSt » Τετ 10 Ιουν, 2015 13:21

Fokion καλημέρα..
..απο όσα έχω καταλάβει , όντως και εγώ πιστεύω πως χάνω που δεν ξέρω απο κοντά τον Μεγάλο...
..για το θέμα με τή βαλβίδα έχω μιά απορία = πως πήγαινε ρε φίλε μου μέχρι που το ανακαλυψανε στο μηχανουργείο ????..
..όσο για το αν πρέπει να αλλάξεις τον απίθανο "δεινόσαυρο" !!!...χμμμ..δεν ξέρω , η τσέπη σου ξέρει καλύτερα σίγουρα , αυτό όμως που ξέρω ΚΑΙ εγώ είναι ότι πρός το παρόν τουλάχιστον δεν αλλάζουμε όχημα όσο αυτό καλύπτει τις ανάγκες μας και "τσουλάει" αξιοπρεπώς και με ασφάλεια . Επίσης αν κατάλαβα καλά απο τα γραφόμενα σου , έχεις το πλεονέκτημα ότι "έχεις Ηλία"..οπότε... :thumbup: :thumbup: :thumbup: ..
Τελευταία επεξεργασία από NickSt και Τετ 10 Ιουν, 2015 21:01, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
NickSt

Δημοσίευσηαπό fokion » Τετ 10 Ιουν, 2015 13:59

Δεν εφυγε απο πριν - οπως ειπα πρεπει να ξεκολησε ΣΤΟ τρακαρισμα, που δεν το εβαλαν μπροστα γιατι ειχαν σπασει ψηγεια, στραβωσει μετοπες κ.λ.π.

Ε οταν ο φανατζης το "ισιωσε" καπως ( για να καταλαβεις οτι δεν βγηκε ολικη) , εκει το πηραν πρεφα.

Κι ομως και... ο Ηλιας δεν ειμαι ( :D :D :D :D ) και δεν - δυστυχως - τον "εχω", γιατι απεχουμε την μιση αθηνα....
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό hlias » Τετ 10 Ιουν, 2015 15:58

fokion έγραψε:Δεν εφυγε απο πριν - οπως ειπα πρεπει να ξεκολησε ΣΤΟ τρακαρισμα, που δεν το εβαλαν μπροστα γιατι ειχαν σπασει ψηγεια, στραβωσει μετοπες κ.λ.π.

Ε οταν ο φανατζης το "ισιωσε" καπως ( για να καταλαβεις οτι δεν βγηκε ολικη) , εκει το πηραν πρεφα.

Κι ομως και... ο Ηλιας δεν ειμαι ( :D :D :D :D ) και δεν - δυστυχως - τον "εχω", γιατι απεχουμε την μιση αθηνα....

τετοιες μαλακιες να λες να μας περασουν για αδερφες =))
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό astam » Τετ 10 Ιουν, 2015 16:45

=)) :)) :lol: :lol: :lol: :lol:
Ford Mondeo '04 1.8
Landirenzo Evo
astam

Δημοσιευσεις: 166

ΠροηγούμενηΕπόμενο