dim63 έγραψε:Επειδή δεν έχω μετοχές σε καμιά εταιρία του είδους σταματώ.
Εμένα με ενδιαφέρει να χαίρομαι το τουτουνι μου και εάν χρειαστεί να επισκεφτώ το συνεργείο μου, να μου είναι ΕΥΚΟΛΟ.(ΘΥΜΗΣΟΥ)...
Μετοχές ούτε κι εγώ έχω σε κάποια εταιρεία, ούτε εγκαταστάτης είμαι, οπότε αυτά που γράφω όσον αφορά την εμπειρία μου με το υγραέριο είναι καθαρά από τη πλευρά του χρήστη, που ψάχθηκε αρκετά πριν αποφασίσει πού θα κάνει τη μετατροπή και με ποιο σύστημα.
Δεν καταλαβαίνω γιατί παρέθεσες όλο αυτό το κείμενο της παρουσίασης που είχα κάνει για τη μετατροπή. Θα μπορούσα απλά να παραθέσω μερικές φωτογραφίες και οτι το σύστημα λειτουργεί άψογα (πλέον) οπότε να μην μάθαινε σχεδόν κανείς ούτε τι ενέργειες έκανα για το πρόβλημα που αντιμετώπισα, ούτε και οτι είναι δυνατόν να περάσεις ΚΤΕΟ με μεμτροπή στο εξωτερικό, κλπ. όπως μας παραμύθιαζαν κάποιοι καλοθελητές εγκαταστάτες.
Το πού θα κάνει ο καθένας τη μετατροπή είναι καθαρά δικό του θέμα (π.χ. κάποιος που μένει στην Ηγουμενίτσα είναι πολύ πιο κοντά στο Bari, απ΄ότι στην Αθήνα... Ομοίως κάποιος από Αλεξανδρούπολη ή Κομοτηνή, πιο εύκολα "πετάγεται" μέχρι τα σύνορα στη Βουλγαρία, παρά στη Θεσσαλονίκη) και βέβαια είναι εντελώς άσχετο με το θέμα που υποτίθεται οτι συζητάμε (περί γενιών συστημάτων)... Κι ακόμη κι αν υποθέσουμε οτι εγώ την "πάτησα" και μου στοίχισε ο κούκος αηδόνι, υπάρχουν πολλοί άλλοι που έκαναν τη μετατροπή στο εξωτερικό με χαμηλό κόστος και είναι πλήρως ικανοποιημένοι και βέβαια αυτό δεν σου δίνει κανένα έρεισμα για να ισχυρίζεσαι οτι έχεις δίκιο σε όσα (αυθαίρετα) υποστηρίζεις περί 5ης γενιάς...
dim63 έγραψε:σχετικα με τα γραφομενα απο dti θα αναφερω μονο τα παρακατω.
γραφει 5) Δεν προγραμματίζεται κάποιος "εγκέφαλος", αλλά χρησιμοποιείται η εργοστασιακή ECU
γραφει το software που δεν ήταν το κατάλληλο για την περίπτωση του κινητήρα μου με τη συγκεκριμένη χαρτογράφηση
γραφει τοποθέτηση της ηλεκτρονικής μονάδας σε οριζόντια θέση
Έτσι όπως παραθέτεις αποσπασματικά κάποιες φράσεις μου, δε φαίνεται όλη η αλήθεια και ενδεχομένως κάποιος να παραπλανηθεί. Ας γίνω λοιπόν για μία ακόμη φορά σαφής:
Το software που έχει η ηλεκτρονική μονάδα LPe του συστήματος LPi της Vialle είναι προ-ρυθμισμένο και φορτώνεται από το εργοστάσιο. Είχα γράψει οτι εγώ έχω διαφορετική χαρτογράφηση στην ECU και συγκεκριμένα έχω το πρόγραμμα της Bluefin. Είναι λογικό λοιπόν να χρειάζεται κάποιο καλιμπράρισμα (ρύθμιση) το software της Vialle προκειμένου να συνεργάζεται όπως θα έπρεπε με την "πειραγμένη" ECU. Αυτό ακριβώς έγινε και λύθηκαν τα προβλήματα.
Η ηλεκτρονική μονάδα LPe ανέφερα και σε προηγούμενο μήνυμα τί κάνει μεταξύ των άλλων. Δεν ισχυρίστηκα οτι δεν υπάρχει και θα ήταν ανόητο να το πω, αφού φαίνεται ξεκάθαρα η ύπαρξή της στο σχεδιάγραμμα του LPi.
Αυτό που κάνει πάντως, σίγουρα διαφέρει σε σχέση με αυτό που κάνει ένας "παράλληλος" εγκέφαλος οποιουδήποτε συστήματος 4ης ή παλιότερης γενιάς.
Τέλος, εγώ δε θα πω οτι το δικό μου σύστημα είναι το καλύτερο. Χρησιμοποιεί πάντως σύγχρονη τεχνολογία και συμβαδίζει απόλυτα με το χαρακτήρα του αυτοκινήτου μου.