Επειτα απο ωωωωωρες ολοκληρες αναγνωσης στο forum, ηρθε η ωρα να εκφρασω και γω κανα 2 αποριες μου.
Δεν θα αναφερθω στο θεμα ¨λιπανση βαλβιδων¨ γιατι εχει συζητηθει εκτενως και νομιζω οτι ο καθενας εχει σχηματισει τις αποψεις του.
Αυτο που με απασχολει (οπως και πολλους απο εσας πιστευω) ειναι το
ΠΩΣ ΘΑ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ στον θαλαμο καυσης και στο μοτερ γενικοτερα,ωστε να αποφυγουμε τυχον ζημιες και να εξασφαλισουμε τη ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ του κινητηρα μας....
Μεχρι στιγμης, αυτο που κανω εγω, ειναι να πηγαινω χαλαραααααα με το αεριο, να μη το ¨σπαω¨ ειδικα 1ες 2ες καθως και στο ταξιδι να μην πηγαινω με πολλες στροφες στο στροφομετρο για πολλη ωρα(για να μην παθω αυτο που επαθε ο φιλος με το avensis).
Επισης καθαρισα προληπτικα το συστημα ψυξης του μοτερ και αντικαθεστησα το παραφλου με G12...
Τωρα.....
Αυτο που σκεφτομαι ειναι: Aξιζει να γινουν τα παρακατω,προκειμενου να πεσει η θερμοκρασια?
Και αμα γινουν, θα εχουν αποτελεσμα?
1) Σκεφτομαι να αλλαξω θερμοστατη στο ψυγειο,να βαλω χαμηλοτερο ωστε να ανοιγει ΠΧ στους 82' κελσιου αντι για τους 89' που ανοιγει τωρα.
2)Εχω ακουσει για τα μπουζια ιριδιου (συγκεκριμενα τα NGK LPG1-5) οτι ειναι πιο ψυχρα απο τα ¨μαμα¨.
3)Να ρυθμισω τον εγκεφαλο του υγραεριου (BRC) ωστε να ψεκαζει ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΦΑΣΜΑ ΤΩΝ ΣΤΡΟΦΩΝ ενα ποσοστο βενζινης ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ με το υγραεριο ωστε να ψυχονται καπως οι βαλβιδες.
(Απ'οσο μου ειπε ο εγκαταστατης μου, θα ψεκαζει περιπου 1λιτρο βενζινης στα 100χλμ).
Να σημειωσω οτι δεν με απασχολει καθολου το να ψεκαζει 1-2λιτρα βενζινη στα 100χλμ εφοσων αυτο γινεται για το ''ΚΑΛΟ'' του κινητηρα μακροπροθεσμα.
Αυτα απο μενα,
θελω να μου πειτε οι γνωστες αν εχουν καποια λογικη ολες αυτες οι ενεργειες καθως και αν θα ηταν φρονιμο να γινουν η οχι και για πιο λογο....
Ευχαριστω