Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Τιμη υγραεριου - Σεναρια

Δημοσίευσηαπό gakost » Παρ 19 Αύγ, 2011 16:02

dti έγραψε:
SpeedRacer έγραψε:Καλησπέρα σε όλους από έμενα . Επειδή εδώ και δυο εβδομάδες είμαι εξωτερικό με το αμάξι ( διακοπές ) και έχω γυρίσει 5 χώρες να σας πω τιμές που παίζουν !!! Σερβία 0.61 λεπτά ,Ουγγαρία 0.85 , Γερμανία 0.83 με τιμή βενζίνης 1.53 ,Τσεχία 0.83 , Αυστρία έμεινα από υγραέριο γιατί δεν υπάρχει !!! Είμαστε πολύ καλά σε σχέση με άλλες χώρες !!!

Ευτυχώς που δεν πήγες και στη Δανία για να μας πεις πόσο ευτυχείς πρέπει να αισθανόμαστε...

Αν είχες πάει βέβαια στη Μολδαβία, στη Λετονία, κλπ. όπου το υγραέριο πρέπει να είναι γύρω στο 0.50, ή στην Αλγερία (γύρω στα 0.30 το πολύ) τι θα μας έλεγες;

Έτσι ακριβώς. Αυτή τη λογική να κοιτάζουμε το χειρότερο και να νομίζουμε ότι με τα χάλια μας είναι καλά μας έχει φάει.....
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό Pap » Παρ 19 Αύγ, 2011 16:27

Μετά από email στον ΣΚΑΙ είχα απάντηση και ενδιαφέρονται για ρεπορτάζ. Μια πρώτη επαφή θα γίνει το πρωί της Δευτέρας 22/8, στο ράδιο νωρίς στις 6.20, θα με πάρουν τηλέφωνο να μιλήσω με τον κ. Πορτοσάλτε στον αέρα.
Επειδή ότι ξέρω, το ξέρω από αυτό το φόρουμ, παρακαλώ πολύ θα ήθελα σωστή ενημέρωση από όποιον μπορεί, για να μη πω ανακρίβειες και εκτεθούμε και χαθεί η ευκαιρία που μας δίνεται.
Παρακαλώ πολύ θα ήθελα τεκμηρίωση όσων μου πείτε και όχι προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις.
Θα ήθελα πληροφορίες για:
Την διαφορετική τιμή στα πρατήρια από πέρυσι ενώ (όπως διάβασα εδώ στο φόρουμ) η τιμή ΕΛΠΕ είναι περίπου η ίδια (685 ευρώ/Μ.Τ.), δηλαδή αν πράγματι είναι άνευ λόγου η αύξηση τιμής (εκτός από την τελευταία αύξηση φόρου 3-4 λεπτά στο λίτρο).
Θα ήθελα ενημέρωση για τα κίνητρα που υπάρχουν σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, όπως έχω ακούσει, όπως την αντιμετώπιση των υγραεριοκίνητων σαν υβριδικών με αποτέλεσμα να μην πληρώνουν κανονικό σήμα κάθε χρόνο κλπ.
Ακόμα θα ήθελα μια ενημέρωση για το πόσο πιο πράσινα είναι (λιγότεροι ρύποι) είναι τα lpg αυτοκίνητα.
Ότι άλλο μπορεί να βοηθήσει, παρακαλώ πείτε το, για να μπορώ να ενημερώσω στην εκπομπή και να δώσω την φιτιλιά που χρειάζεται για να γίνει εμπεριστατωμένη έρευνα από τον Σταθμό.

Σας Ευχαριστώ πολύ
Pap

Δημοσιευσεις: 27

Re: Τιμη υγραεριου,αισχροκερδια η οχι?

Δημοσίευσηαπό Pap » Παρ 19 Αύγ, 2011 16:52

Μετά από email στον ΣΚΑΙ είχα απάντηση και ενδιαφέρονται για ρεπορτάζ. Μια πρώτη επαφή θα γίνει το πρωί της Δευτέρας 22/8, στο ράδιο νωρίς στις 6.20, θα με πάρουν τηλέφωνο να μιλήσω με τον κ. Πορτοσάλτε στον αέρα.
Επειδή ότι ξέρω, το ξέρω από αυτό το φόρουμ, παρακαλώ πολύ θα ήθελα σωστή ενημέρωση από όποιον μπορεί, για να μη πω ανακρίβειες και εκτεθούμε και χαθεί η ευκαιρία που μας δίνεται.
Παρακαλώ πολύ θα ήθελα τεκμηρίωση όσων μου πείτε και όχι προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις.
Θα ήθελα πληροφορίες για:
Την διαφορετική τιμή στα πρατήρια από πέρυσι ενώ (όπως διάβασα εδώ στο φόρουμ) η τιμή ΕΛΠΕ είναι περίπου η ίδια (685 ευρώ/Μ.Τ.), δηλαδή αν πράγματι είναι άνευ λόγου η αύξηση τιμής (εκτός από την τελευταία αύξηση φόρου 3-4 λεπτά στο λίτρο).
Θα ήθελα ενημέρωση για τα κίνητρα που υπάρχουν σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, όπως έχω ακούσει, όπως την αντιμετώπιση των υγραεριοκίνητων σαν υβριδικών με αποτέλεσμα να μην πληρώνουν κανονικό σήμα κάθε χρόνο κλπ.
Ακόμα θα ήθελα μια ενημέρωση για το πόσο πιο πράσινα είναι (λιγότεροι ρύποι) είναι τα lpg αυτοκίνητα.
Ότι άλλο μπορεί να βοηθήσει, παρακαλώ πείτε το, για να μπορώ να ενημερώσω στην εκπομπή και να δώσω την φιτιλιά που χρειάζεται για να γίνει εμπεριστατωμένη έρευνα από τον Σταθμό.

Σας Ευχαριστώ πολύ
Pap

Δημοσίευσηαπό dti » Παρ 19 Αύγ, 2011 19:22

Mπράβο για την πρωτοβουλία και μακάρι να γίνει σχετική έρευνα που θα αναδείξει το πρόβλημα που υπάρχει με το καρτέλ του υγραερίου...
Προσωπικά θα προσπαθήσω μέχρι την Κυριακή να σου στείλω οτι υλικό υπάρχει από έγγραφες διαμαρτυρίες, διαμόρφωση τιμών, μη υποχρεωτική δημοσιοποίηση των τιμών στο fuelprices.gr από τα υγραεράδικα, δημοσιοποίηση της τιμής από τα ΕΛ.ΠΕ. μόνο τις εργάσιμες ημέρες κι εφόσον δεν υπάρχει απεργία στο δημόσιο, κλπ. κλπ.
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

Δημοσίευσηαπό Pap » Παρ 19 Αύγ, 2011 21:18

dti έγραψε:Mπράβο για την πρωτοβουλία και μακάρι να γίνει σχετική έρευνα που θα αναδείξει το πρόβλημα που υπάρχει με το καρτέλ του υγραερίου...
Προσωπικά θα προσπαθήσω μέχρι την Κυριακή να σου στείλω οτι υλικό υπάρχει από έγγραφες διαμαρτυρίες, διαμόρφωση τιμών, μη υποχρεωτική δημοσιοποίηση των τιμών στο fuelprices.gr από τα υγραεράδικα, δημοσιοποίηση της τιμής από τα ΕΛ.ΠΕ. μόνο τις εργάσιμες ημέρες κι εφόσον δεν υπάρχει απεργία στο δημόσιο, κλπ. κλπ.

Φίλε μου σε ευχαριστώ εκ των προτέρων. Μακάρι να γίνει καλή αρχή τη Δευτέρα με το ΣΚΑΙ και να γίνει θέμα.

Θα ήθελα ακόμα, αν ξέρεις, τι ισχύει στο εξωτερικό σε σχέση με τα κίνητρα που δίνουν για την υγραεριοκίνηση (σήμα κλπ).

Εάν ξέρεις το ποσοστό μείωσης ρύπων σε σχέση με αμόλυβδη.

Είναι καλά στοιχεία να ειπωθούν αυτά.

Ευχαριστώ και πάλι.
Pap

Δημοσίευσηαπό Giannis » Παρ 19 Αύγ, 2011 22:00

Από το μεσημέρι, πήρε αύξηση 1,5 λεπτό στην Εκο στον Ρέντη :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown:
0,835 πλέον :-o
Fiat Panda100HP powered by EUROPEGAS 4ης Γενιάς Αερίου Ψεκασμού άνευ λαδιέρας..
Άβαταρ μέλους
Giannis

Δημοσιευσεις: 290

Δημοσίευσηαπό rufous » Παρ 19 Αύγ, 2011 22:23

Εγώ σίγουρα δεν είμαι ο κατάλληλος να σε ενημερώσω για θέματα οικονομοτεχνικού χαρακτήρα σχετικά με το υγραέριο.
Είμαι όμως σε θέση να σε ευχαριστήσω για την πρωτοβουλία ως οδηγός υγραεριοκίνητου αυτοκινήτου.
ΧΩΣΤΑ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΦΙΛΕ...!!! :ymparty:
rufous

Δημοσιευσεις: 12

Δημοσίευσηαπό dti » Παρ 19 Αύγ, 2011 23:16

Giannis έγραψε:Από το μεσημέρι, πήρε αύξηση 1,5 λεπτό στην Εκο στον Ρέντη :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown:

"Λογική" η αύξηση, καθώς η διυλιστηριακή τιμή πήρε την ανηφόρα απότομα την τελευταία εβδομάδα (+3 λεπτά/λίτρο από 12/8/2011).
Ας ελπίσουμε οτι η πτώση στην τιμή του πετρελαίου (λόγω της διεθνούς κρίσης) θα συμπαρασύρει και την τιμή του LPG.
dti

Δημοσίευσηαπό Pap » Σάβ 20 Αύγ, 2011 00:42

dti έγραψε:
Giannis έγραψε:Από το μεσημέρι, πήρε αύξηση 1,5 λεπτό στην Εκο στον Ρέντη :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown:

"Λογική" η αύξηση, καθώς η διυλιστηριακή τιμή πήρε την ανηφόρα απότομα την τελευταία εβδομάδα (+3 λεπτά/λίτρο από 12/8/2011).
Ας ελπίσουμε οτι η πτώση στην τιμή του πετρελαίου (λόγω της διεθνούς κρίσης) θα συμπαρασύρει και την τιμή του LPG.

Κάπου διάβασα στο φόρουμ ότι πέρυσι το καλοκαίρι όταν αγοράζαμε με 0,65, η μέση τιμή ΕΛΠΕ ήταν 685 ευρώ ο Μ.Τ. δηλαδή περίπου όσο κάνει τώρα. Έχει κανείς τέτοιο στοιχείο αυτό?
Pap

Δημοσίευσηαπό dti » Σάβ 20 Αύγ, 2011 11:48

Δεν έχω το στοιχείο αυτό που ζητάς, αλλά ενδεχομένως βρεθεί μέσω τρίτου. Η πληροφορία αυτή που είχε γραφτεί σχετικά με την διυλιστηριακή τιμή πέρυσι το καλοκαίρι πάντως πρέπει να είναι σωστή.
Αυτό που μπορούμε να επικαλεστούμε είναι το εξής:
Πέρυσι τέτοια εποχή η μέση σταθμισμένη τιμή για το υγραέριο στις χώρες της Ευρώζώνης ήταν στα 0,653 ευρώ
Φέτος την ίδια εποχή, η τιμή έχει διαμορφωθεί στα 0,729 ευρώ/λίτρο, δηλαδή αύξηση 11,6% περίπου. Τα στοιχεία προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων : http://ec.europa.eu/energy/observatory/ ... istory.xls και αφορούν τιμές καταναλωτή και περιλαμβάνουν εννοείται όλους τους φόρους και επιβαρύνσεις.
Πέρυσι το καλοκαίρι η τιμή του LPG στην Αθήνα ήταν στα 0,65 ευρώ περίπου, ενώ φέτος η μέση τιμή είναι στα 0,83 ευρώ/λίτρο.
Αν αφαιρέσουμε τα 6 λεπτά που προέκυψαν από την αύξηση του Ε.Φ.Κ. θεωρητικά λοιπόν θα είχαμε μέση τιμή 0,77 ευρώ, δηλαδή αύξηση πάνω από 18,4%. Η διαφορά στην αύξηση (περίπου 7%) μεταξύ τιμών Αθήνας και Ευρωζώνης κρίνεται παντελώς αδικαιολόγητη.
Τα στοιχεία αυτά δεν μπορούν να αμφισβητηθούν και είναι όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικά. Η σύγκριση με την τιμή του υγραερίου στην Αθήνα δεν επελέγη τυχαία:
- εδώ υπάρχουν τα περισσότερα πρατήρια υγραερίου σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη πόλη στην Ελλάδα και θεωρητικά θα έπρεπε να λειτουργεί ο ανταγωνισμός
- οι τιμές διαμορφώνονται πανομοιότυπες ανά περιοχή (Μοσχάτο-Λαχαναγορά, Ανατ. Αττική, κλπ.)
- τα διυλιστήρια είναι δίπλα, άρα τα όποια μεταφορικά είναι ελάχιστα

Να προσθέσω επίσης οτι η σύγκριση τιμών με τα καλοκαιρινά μείγματα στην ευρωζώνη είναι ιδιαίτερα αντικειμενική μια και η αναλογία βουτανίου / προπανίου (80 / 20 που ισχύει στην Ελλάδα το καλοκαίρι) είναι σχετικά κοντά σε σχέση με ότι ισχύει με τη σύνθεση του μείγματος στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Σε σχέση με την αναλογία 40/60 που ισχύει το χειμώνα στην Ευρώπη, όχι όμως και στην Ελλάδα (όπου στην καλύτερη περίπτωση είναι 60% βουτάνιο / 40% προπάνιο, άρα τα περιθώρια κέρδους αυξάνονται αδικαιολόγητα υψηλά...), τώρα το καλοκαίρι είναι πιο συγκρίσιμα τα στοιχεία.
dti

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 75 επισκέπτες