Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Κλέβει η αντλία υγραερίου?

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Κλέβει η αντλία υγραερίου?

Δημοσίευσηαπό christoi » Πέμ 01 Δεκ, 2011 22:37

Στοιχεία πιθανοτήτων και στατιστική

Μαθηματικά λυκείου γενικής παιδείας. Παράμετροι για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων σχετικά με οποιοδήποτε θέμα (εν προκειμένω την μέση κατανάλωση, γιατί βασικά αυτό χρειάζεται για το "τόσα λίτρα, τόσα χιλιόμετρα").
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσιευσεις: 600

Δημοσίευσηαπό valtasa » Πέμ 01 Δεκ, 2011 23:43

Πόσα λίτρα καίω στα 100? Καίω 12 λίτρα.Πόσα λίτρα μου έβαλε?49 .Πόσα ΚΜ έκανα?345. Χώρις να θέλω να το παίξω εξυπνάκιας ,η ηλικία μου εξάλου δεν μου το επιτρέπει(50αρης),μαθηματικά στις πανελλήνιες το 1981 είχα γράψει 17.
valtasa

Δημοσιευσεις: 44

Δημοσίευσηαπό christoi » Παρ 02 Δεκ, 2011 01:37

[offtopic]
valtasa έγραψε:Πόσα λίτρα καίω στα 100? Καίω 12 λίτρα.Πόσα λίτρα μου έβαλε?49 .Πόσα ΚΜ έκανα?345. Χώρις να θέλω να το παίξω εξυπνάκιας ,η ηλικία μου εξάλου δεν μου το επιτρέπει(50αρης),μαθηματικά στις πανελλήνιες το 1981 είχα γράψει 17.

Κάνεις τους ίδιους υπολογισμούς για 10-20 γεμίσματα. Εγώ συνεχίζω να εκπλήσομαι από τα μείγματα μετά από 15.000χμ. Το έβαλα τέλη μαΐου και είχα ελαχιστότατη κατανάλωση γύρω στα 7,4 με το BC να δείχνει 6,4.
Και με την τελευταία μέτρηση εξεπλάγειν όσο ποτέ! Έβαλα 10€ χ 0,819, μηδένισα τον μερικό χιλιομετρητή, έκανα 50-60 χιλιόμετρα, έβαλα άλλα 32€ χ 0,799 και το άδειασα χωρίς να μηδενίσω. Η μέτρηση μου έδειξε 750km, αφαίρεσα 30km για την βενζίνη, και βλέπω να μου βγάζει 6,7!! (BC : 6,3).

/respect για το 17. Το '81 αυτό πρέπει να σήμαινε ΠΟΛΥ αίμα.
[/offtopic]
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσιευσεις: 600

Δημοσίευσηαπό valtasa » Παρ 02 Δεκ, 2011 18:45

christoi σε ευχαριστώ γιά την συμβουλή σου.
valtasa

Δημοσιευσεις: 44

Δημοσίευσηαπό dimitrisgas » Σάβ 03 Δεκ, 2011 14:54

Απ'ότι βλέπω με το που κάποιος βάζει αέριο γίνεται και μαθηματικός....καλό.
Θλίβομαι πάντως αλλά πολλά παιδιά με αέριο καθονται και σκέφτονται και παιδεύονται με τα λίτρα πόσο, που έβαλε, τί έγινε, πήρε παραπάνω, έβγαλα λιγότερα χιλιόμετρα....αυτό θα κάνεται για το υπόλοιπο της ζωή σας δηληδή..? Θα μετράτε λίτρα στα βενζινάδικα...? Καρτέλ υπήρχαν και θα υπάρχουν ΠΑΝΤΑ. και στην βενζίνη το βλέπατε και τώρα στο αέριο εκπλήσεστε...?
όσο για το αέριο σαν καύσιμο ας καταλάβουν μερικοί ότι είναι ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΕΥΤΗΚΤΑ καύσιμα.εξατμίζεται σε δευτερόλεπτα το καταλαβαίνετε αυτό οι ποσότητες είναι σχετικές του πόσο βάζεις, πόσο παίρνεις κτλ. παρατηρείτε όταν βγαίνει η αντλία απο το γέμισμα τί πετάγεται έξω απο την τάπα..?Αυτό είναι υγρό μεσα στην αντλία και εκεί φαίνεται αέριο.
Γιατί το ποιό σύνηθες φαινόμενο στα ντεπόζιτα είναι να υπάρχει μέσα αέρας στο ντεπόζιτο και να μην παίρνει την αναμενόμενη ποσότητα καυσίμου και να χρειάζεται ρύθμιση....λόγω της φύσης του καυσίμου...και το καύσιμο αυτό δεν μπορεί να "κουμανταριστεί" ογκομετρικά εύκολα.

Μην σπάτε τα κεφάλια σας κάθε φορά που γεμίζετε, το ζητούμενο είναι είναι οτι κινούμαστε με ένα καύσιμο μειωμένης τιμής (εως σήμερα, ελπίζω και αύριο) με μια "πατενταρισμένη μηχανολογικά προσθήκη-μετατροπή" (με ότι επιφέρει αυτό) στους κινητήρες μας και αυτό είναι όλο με τις συνέπειές του.
dimitrisgas

Δημοσιευσεις: 20

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Σάβ 03 Δεκ, 2011 15:36

Αν και διαφωνω με αρκετα απο τα παραπανω δεν θα τα σχολιασω γιατι εχουν αναλυθει πολλάκις στο φορουμ.
Γιατι ρε Δημητρη πρεπει να πραγματα να ειναι ή μαυρα ή ασπρα ? Καπου στη μεση ειναι η αληθεια. Υπαρχουν και απατεωνες αλλα στις περισσοτερες περιπτωσεις(σχεδον παντα) εμεις δεν τα υπολογιζουμε σωστα ή υπαρχει καποια δυσλειτουργία(λιγες φορες). Το οτι το καυσιμο εχει καποιες ''ιδιαιτερότητες'' δεν σημαινει οτι κανει τετοιες διακυμάνσεις στον ογκο του που δεν μπορει να υπολογιστει.
Και μη μου πειτε οτι με τη βενζινη δεν ειχατε διακυμανσεις στην καταναλωση... Απλα κανενας δεν ασχολουταν γιατι το θεωρουσε...''φυσιολογικο''. Τωρα ομως που εχουμε κανει μετατροπη..μας μπαινουν , ντε και καλα, ψιλοι στ'αυτια οτι κατι (κακο, καλο, ασχημο) συμβαινει... Ασε που η καχυποψια στην εποχη μας εχει βαρεσει κοκκινο και μας βγαινει σε ολες τις εκφανσεις της ζωης μας.. :lol:
Ειναι ψιχολογικο το θεμα.. 8-} :lol:
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό dimitrisgas » Κυρ 04 Δεκ, 2011 12:48

όλα όσα λες με βρίσκουν σύμφωνο και πρόσθετα με όσα είπα και σε προηγούμενο ποστ ένας λόγος παραπάνω να μην χολοσκάμε τόσο πολύ....γιορτές έρχονται..
dimitrisgas

Δημοσιευσεις: 20

Δημοσίευσηαπό dimarg » Σάβ 10 Δεκ, 2011 01:59

Παιδια εγω εβαζα σε μαβερικ που εχει δεξαμενη 70 λιτρα απο τον ανδρεου στα σπατα και μου εβαζε 67 λιτρα.απο τα 47 αρχιζε και εκανε τον γνωστο φορυβο που κανει οταν γεμιζει..απορισα αλλα ειπα να δω αν βγαλει τα χιλιομετρα που πρεπει οντασ 20 λιτρα παραπανω.εβγαλε σχεδον τα ιδια χιλιομετρα με τα 47 αν 50-60 παραπανω.την επομενη φορα πηγα στην jet oil που εχει πιο κατω και η αντλια σταματησε εκει που επρεπε.εννοειτε πως δεν ξαναπαω σε αυτον και να το εχουν υποψην οσοι βαζουν απο εκει.
dimarg

Δημοσιευσεις: 54

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Σάβ 10 Δεκ, 2011 18:04

dimarg έγραψε:Παιδια εγω εβαζα σε μαβερικ που εχει δεξαμενη 70 λιτρα απο τον ανδρεου στα σπατα και μου εβαζε 67 λιτρα.απο τα 47 αρχιζε και εκανε τον γνωστο φορυβο που κανει οταν γεμιζει..απορισα αλλα ειπα να δω αν βγαλει τα χιλιομετρα που πρεπει οντασ 20 λιτρα παραπανω.εβγαλε σχεδον τα ιδια χιλιομετρα με τα 47 αν 50-60 παραπανω.την επομενη φορα πηγα στην jet oil που εχει πιο κατω και η αντλια σταματησε εκει που επρεπε.εννοειτε πως δεν ξαναπαω σε αυτον και να το εχουν υποψην οσοι βαζουν απο εκει.

Αυτο που ελεγα και παραπανω...ή εμεις δεν τα υπολογιζουμε σωστα ή υπαρχει δυσλειτουργεια(ή και τα 2 :lol: ). Καταρχην σε ονομαστικη χωρητικότητα(ολικη)ρεζερβας 70lt η κανονικη χωριτικοτητα(το 80% δηλαδη) ειναι 56lt ενω αν καταλαβα καλα εσυ λες οτι συνηθως βαζεις περιπου 47lt. Βεβαια και τα 67lt δεν ειναι φυσιολογικο αν και εχει συμβει πολλακις. Συμφωνω οτι αν βαζεις 20lt παραπανω απ'οτι συνηθως αυτο θα φανει σιγουρα στα χιλιομετρα που βγαζεις και οτι ολα ειναι πιθανα με μερικους πρατηριουχους... αλλα ξεκινοντας με την λογικη οτι το φλοτερ σου ειχει 1 ''θεματακι'', υπαρχει πιθανοτητα να υπαρχει δυσλειτουργια. Και η διαφορετικη πιεση γεμισματος καθε αντλιας δεν βοηθα να βγαλεις ασφαλη συμπερασματα.
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό dimarg » Σάβ 10 Δεκ, 2011 18:32

Βάζω από 2-3 πρατήρια.. είναι η πρώτη φορά που το γέμισμα περνάει τα 53 λίτρα και το θέμα είναι τα χιλιόμετρα όχι τα λίτρα γιατί αν έβγαζε 150 χιλιόμετρα παραπάνω θα έλεγα οκ τα πήρε αλλά τώρα δεν βγαίνει άκρη.
dimarg

Δημοσιευσεις: 54

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 53 επισκέπτες