Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Τιμη υγραεριου,αισχροκερδια η οχι?

Δημοσίευσηαπό valsam » Τρί 24 Σεπ, 2013 18:46

Φιλε gakost εξω απο τον χορο πολλα τραγουδια δεν λεω,και'γω ελευθερος επαγγελματιας ειμαι και ξερω πολυ καλλα τα εξοδα τα χαρατσια τις εφοριες και τα ΤΕΒΕ ενταξει,κανεις δεν ειπε ουτε εγω προσωπικα να μην δουλεψει χωρις κερδος ο πρατηριουχος αυτο που ρωταω και το ρωταω συνεχεια και απαντηση δεν παιρνω γιατι εχουν την φωλια τους χεσμενη ειναι πως ο Βολιωτης πρατηριουχος δουλευει με 17 λεπτα το λιτρο λιγοτερη τιμη,δεν πληρωνει τους υπαλληλους,την εφορια, τα χαρατσια, την ΔΕΗ, το νερο κ.τ.λ,ο Βολιωτης μπαινει μεσα και βαζει απο την τσεπη του γιατι θελει ο κοσμακης να μπορει να παιρνει το αυτοκινητο του και να πηγαινει στην δουλει,ποιο απ'ολα???????
Γιατι αν δεν ισχυουν τα παραπανω για τον Βολιωτη τον Κατερινιωτη τον Κοζανιτη,τον Βεριωτη κ.τ.λ που εχουν το υγραεριο απο 10 εως και 18 λεπτα φθηνοτερο το υγραεριο σημαινει οτι βγαινουν μια χαρα και οικονομανε και οτι ο Θεσσαλονικιος πρατηριουχος ειναι ΑΛΗΤΗΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ!
Εκτος αν ισχυει η μονη δικαιολογια που εχω ακουσει μεχρι στιγμης απο 3 Θεσσαλονικιους πρατηριουχους οτι οι Βολιωτες,Κατερινιωτες κ.τ.λ(δηλ. ολοι οι υπολοιποι πρατηριουχοι σε ολη την Ελλαδα!)κλεβουν εκτος απο αυτους!
Επισης δεν αναφερω πουθενα οτι φθηνηνε το ρευμα,ειναι το μονο που ακριβηνε,αλλα τα ενοικια και τα μεροκαματα εχουν εξευτελιστει εντελος φιλε!
Επαιρνα τηλ. σημερα το πρωι στην επιτροπη ανταγωνισμου και δεν απαντανε,εχουν απεργεια η το τηλ. που βρηκα δεν ισχυει(αν ξερει κανεις καποιο τηλ. να συνενοηθω ας το γραψει),πηρα στον συνηγορο του καταναλωτη αλλα δεν ειναι δικια τους δουλεια!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό gakost » Τρί 24 Σεπ, 2013 18:49

Απάντησα έμεσα αλλά μάλλον δεν το κατάλαβες. Σίγουρα κάτι είναι ύποπτο και πολύ πιθανόν να υπάρχει συνεννόηση, ΑΛΛΑ
1) κανείς δεν ξέρει τις τιμές που αγοράζουν. Νομίζω όμως ότι είναι προφανές ότι το κέρδος είναι σαφώς πολύ περισσότερο από τα υγρά καύσιμα και δεν ξέρεις αν οι εταιρείες διανομής κάνουν "παιχνίδι" με τις τιμές. Η τιμή αλλάζει ακόμη και μέσα στην πόλη από δρόμο σε δρόμο. Μπορεί στις περιοχές που ανέφερες κάποιος να ανάγκασε την τιμή να κατέβει είτε γιατί υπάρχει κάποιος τοπικός χονδρέμπορος που προσφέρει καλύτερες τιμές είτε γιατί δεν περπατάει η ακριβή τιμή λόγο ανταγωνισμού ακόμη και από τα γειτονικά κράτη, είτε γιατί κάποιος δέχτηκε να κατεβάσει τις τιμές και να πάει πιο πίσω την απόσβεση της επένδυσης είτε είτε......
2) Δεν αγοράζουν όλοι στις ίδιες τιμές ούτε έχουν όλοι τα ίδια συμβόλαια. Όσοι έχουν πάρει χρηματοδότηση από τις εταιρείες διανομής σαφώς είναι έρμαια των επιθυμιών τους.
3) Με την οικονομική αστάθεια που επικρατεί όσοι έχουν χρηματοδοτήσει οι ίδιοι την επένδυση προφανώς και δεν έχουν λόγο να ρίξουν το κέρδος μιας και θέλουν να βγάλουν το κόστος της επένδυσης όσο το δυνατόν νωρίτερα. Οι παλιοί σαφώς και εκμεταλλεύονται την κατάσταση. Αλλά έτσι λειτουργεί η ελεύθερη αγορά εφόσον υπάρχει ζήτηση τιμή θα ανεβαίνει μέχρι να βρεθεί η τιμή ισορροπίας.

Προσοχή δεν δικαιολογώ καταστάσεις υποθέσεις κάνω, απλά σαν πρώην ελεύθερος επαγγελματίας βλέπω τα πράγματα και από άλλη σκοπιά. Η Coca Cola στα περίπτερα έχει παντού 90λ και στα κεντρικά άντε 1€ . Εκεί υπάρχει συνεννόηση από όλους τους περιπτεράδες; Μάλλον όχι. 'Ολοι αγοράζουν με μια στάνταρντ τιμή και πολλές φορές τα μάρκετ πουλάνε το ίδιο προϊόν φθηνότερα λιανική από την αγορά του περιπτερά στην χονδρική.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό Qgas » Τρί 24 Σεπ, 2013 19:08

H TIMH EINAI ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ

A TIMH ΑΓΟΡΑΣ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΝΟΜΕΑ ( ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ ΚΟΡΑΛ FGAS ΛΕΩΝGAS ΚΤΛ)

Το λεγομενο ΔΕΠ συν προμηθεια οπου υπαρχει η τοπ γκαζ που πουλα ΔΕΠ + 20 και η κοραλ που πουλα ΔΕΠ + 70 + 21 το βυτιο

β προμηθειας του πρατηριουχου περιπου 10 λεπτα καθαρα στο λιτρο

Γ εξοδων του πρατηριου πχ στην αλιμου το ενοικιο ειναι 9-10 χιλιαδες ευρω ενω στο βολο 200-300 ευρω σε καποιο πρατηριο που εγω ξερω ή στη Ναυπακτο που ειναι ιδιοκτητο χωρις υπαλληλους

φιλικά Qgas
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό bebes » Τρί 24 Σεπ, 2013 20:13

Μάλιστα... :-?

δηλαδη στη Θεσσαλονικη της μηδενικης απόκλισης στις τιμες, ειτε το πρατηριο ειναι πανω σε κεντρικο δρομο -οδικο αξονα, ειτε ειναι μεσα στα χωραφια εχει το ιδιο ενοικιο, ειτε ειναι "επωνυμο" ειτε ειναι Ε.Π. εχει τις ιδιες υποχρεωσεις, ειτε εχει μια αντλια ειτε 6 εχει τα ιδια εξοδα....

ΟΛΑ αυτα τα πρατηρια (ειτε ειναι παλια και "αποσβεσμενα", ειναι ειναι ολοκαινουρια) εχουν την ιδια τιμη στην αντλια.

οποτε στην περιπτωση μας, Η ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ

επισης, θυμαμαι πριν 2,5 περιπου χρονια που εκανα την μετατροπη στο αυτοκινητο η Θεσσαλονικη ηταν πολυ πιο φτηνη απο τη Λαρισα στην τιμη του αεριου.
Οποτε πηγαινα φροντιζα να εχω ισα να φτασω και γεμιζα απο'κει.
Τοτε η Λαρισα ειχε 2 πρατηρια, τωρα εχει 15.

εδω και 1,5 χρονο περιπου οι ρολοι εχουν αντιστραφει. 8-)
SUZUKI WagonR 1.3 LPG atiker
bebes

Δημοσιευσεις: 77

Δημοσίευσηαπό hlias » Τρί 24 Σεπ, 2013 21:39

valsam έγραψε:Bρε καλος τον Ηλια τον υπερασπιστη των αδικημενων πρατηριουχν!
Ηλια στο ξαναρωτησα αν εχεις σχεση με πρατηριο και μου το αρνηθηκες,απο τα γραφωμενα σου σου δεν με πειθεις φιλε τελικα με τιποτα,και δεν νομζω να πειθεις κανεναν!Ακου να δεις φιλε καπου τα μπερδευεις η επιτηδες τα ρωτας αυτα που ρωτας για να δικαιολογισεις τα αδικαιολογητα των πρατηριουχων δηλ. ρωτησες ποσα δινουν για ενοικιο ποσα δινουν για ρευμα αν εχουν 7-9 υπαλληλους δουλευουν 24 ωρες κ.τ.λ,
αντι να εισαι απο τους πρωτους που θα τους εκανες καταγγελια στην επιτροπη ανταγωνισμου καθεσαι και κανεις κουτες ερωτησεις που τις ξερεις και τις ξερω πολυ καλλα τις απαντησεις και φιλε ειναι ακομη χειροτερο το συμπερασμα που βγαινει για αυτα τα καπροσκυλα!
Επειδη λοιπον θες να τα ακουσεις κατσε λοιπον και ακουσε τα Ηλια ,αυτα τα λεφτα που λεω(υπολογιζω αν τελικα αγοραζουν οσο και οι πρατηριουχοι στον Βολο!)δηλ τα 550-650 ευρω την ημερα ειναι μονο απο το υγραεριο το πρατηριο δεν εχει 7 και 9 υπαλληλους μονο για το υγραεριο,οταν ενα πρατηριο εχει 7-9 υπαλληλους εχει γιατι εχει πολλες αντλιες εχει πλυντηριο εχει μικρομαρκετ κ.τ.λ εχει δηλ. με λιγα λογια δουλεια,γαι τα ενοικια τα ρευματα και τα μεροκαματα που λες φιλε Ηλια ξερω πολυ καλλα και απο πρωτο χερι και σου βαζω οτι στοιχημα θες οτι ειναι πολυ λιγοτερα αυτα που δινουν οι φιλοι σου οι πρατηριουχοι τα κοπροσκυλα απ'οτι εδινα πριν απο χρονια (εχω παιδικο φιλο πρατηριουχο και ξερω τι σου λεω,απο αυτα που εδινε πριν 3 χρονια για ενοικιο τωρα δινει τα ενα τριτο και δεν ειναι μονο αυτος σχεδον ολοι τα ερηξαν τοσσο ξευτιλιστηκαν μου εχει πει επι λεξη τα ενοικια και τους υπαλληλους τους εχει κυριολεκτικα για ενα κομματι ψωμι και ενα πακετο τσιγαρα και περνανε 3-4 καθε μερα και ζητανε δουλεια,οποιος θελει οποιος δεν θελει αλλος λοιπον!)!
Καταλαβες γιατι δεν ρωτησα Ηλια αλλα μαλλον τα ηξερες και εσυ αυτα!

θα σου το ξαναπω, πρατηριο δεν εχω (και να ηθελα δεν εχω τα "μαιντανα" για να υποστηριξω μια τετοια επενδυνση) απλα σου ξαναλεω μαθε ολα τα πραγματικα δεδομενα πρωτα, οχι τα φανταστικα και μετα κρινε, σταματα να εισαι του τυπου "χαλαλιζω και 150 ευρω για το ταδε"
κοιτα ποσα πρατηρια καυσιμων εκλεισαν τα τελευταια χρονια, αν κονομαγανε αυτα που νομιζεις δεν θα ειχαν κλεισει εκτος και αν ηταν μαλακες.
φιλε Qgaz ποσα πρατηρια στην Ελλαδα πιστευεις ή γνωριζεις ιδιοκτητα ή με χαμηλο ενοικιο? γιατι αν σε ποσοστο ειναι 5% του συνολου των πρατηριων δεν ειναι αξια αναφορας. τα καθαρα 10 λεπτα στο λιτρο ειναι απο την τιμη αγορας-πωλησης ή και ολα τα εξοδα τους (μισθοι, ενοικιο κ.τ.λ.) πληρωμενα?
valsam, bebes αν ειχατε πρατηριο με τι τιμη στο λιτρο θα πουλαγατε σημερα εσεις?
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό paratiritis » Τρί 24 Σεπ, 2013 22:44

Στην αρχή οι πρατηριούχοι νόμισαν ότι σε βάθος χρόνου συνεχώς τα αυτοκίνητα με υγραέριο θα αυξάνονται , οι εταιρίες διανομής τους διαβεβαίωναν ότι το υγραέριο δεν θα πάρει φόρο μέχρι το 2017,και τα diesel δεν ήταν ελευθέρα , τρία βασικά πράγμα που φυσικά δεν έγιναν ποτέ .
Όμως πολλοί πέσανε στην παγίδα να επενδύσουν στο αέριο.
Τώρα που οι εγκαταστάσεις έχουν σταματήσει και τα αυτοκίνητα που μετατρέπονται δεν είναι περισσότερα από αυτά που παθαίνουν σοβαρή βλάβη από το υγραέριο και ουσιαστικά δρουν καταλυτικά στην αποστροφή του κόσμου από αυτό οι πρατηριούχοι πανικοβλήθηκαν . φυσικά και όλοι οι πρατηριούχοι το ξέρουν αυτό και προσπαθούν πλέον να σώσουν τα λεφτά από την επένδυση τους όσο το δυνατόν γρηγορότερα , στην Θεσσαλονίκη προφανώς η πίτα μοιράστηκε περισσότερο .

Προφανώς δεν γνωρίζετε από κανόνες αγοράς και ζήτησης , όταν κάποιος έχει αποσβήσει και δεν βλέπει μέλλον στην δουλειά τότε ξεπουλά, όπως κάνουν πλέον οι εγκαταστάτες , πρώτα 1500€ τώρα 700€ ,ότι αρπάξουμε λένε , ενώ όταν κάποιος δεν βλέπει μέλλον αλλά είναι μέσα, πουλά σε όσους του έχουν μείνει με υψηλό κέρδος για να αποσβήσει . όλοι πλέον ξέρουν ότι το υγραέριο δεν συμφέρει μακροπρόθεσμα, όσο φιλότιμες προσπάθειες και να καταβάλουν οι απανταχού εγκαταστάτες στα φόρα και στα καφενεία .
Για την πλειοψηφία ισχύει σε τιμή αγοράς το καλοκαίρι 0,87λεπτα και το χειμώνα λόγο αύξηση της ζήτησης 1,09 μέσο όρο δηλαδή βγαίνει στον χρήστη 1€ , και με δεδομένη την αύξηση κατανάλωσης , λαδιερα ή έξτρα βενζίνη και όλα τα συναφή έξτρα που προκύπτουν ως δια μαγείας από την χρήση υγραερίου , πάμε ~1,3 , όταν η βενζίνη βγαίνει για την πλειοψηφία 1,65 .
Μπούμερανκ ήταν και το ότι η ποιότητα των καταναλωτών που στράφηκαν στο υγραέριο ήταν «χαμηλή» , ο άλλος έγινε ξαφνικά νεόπτωχος και στην απελπισία του νόμιζε ότι με το υγραέρια θα έχει λεφτά στις τσέπες που όμως δεν βρήκε ποτέ σε αυτές .Προσωπικά γνωρίζω δυο που χάλασε ο κινητήρας τους από την χρήση υγραερίου και έχουν τα αυτοκίνητα τους σε ακινησία αδυνατώντας να πληρώσουν για την επισκευή , σε βάθος χρόνου οι περισσότεροι από αυτούς που κατέφυγαν στην μετατροπή για να κερδίσουν χρήματα δεν έχουν πλέον λεφτά ούτε για υγραέριο και κινούνται με τα μέσα μαζικής . Είναι λοιπόν ένας παραπάνω λόγος και η ποιότητα των καταναλωτών του υγραερίου και η γενικότερη κατάληξή τους ,όσο αναφορά τα οικονομικά δρώμενα φυσικά , και αυτήν είναι που προβληματίζει έως πανικοβάλει τους πρατηριούχους που πλέον επιθυμούν να αποσβήσουν χθες.
paratiritis

Δημοσιευσεις: 1

Δημοσίευσηαπό hlias » Τρί 24 Σεπ, 2013 23:20

paratiritis έγραψε:Στην αρχή οι πρατηριούχοι νόμισαν ότι σε βάθος χρόνου συνεχώς τα αυτοκίνητα με υγραέριο θα αυξάνονται , οι εταιρίες διανομής τους διαβεβαίωναν ότι το υγραέριο δεν θα πάρει φόρο μέχρι το 2017,και τα diesel δεν ήταν ελευθέρα , τρία βασικά πράγμα που φυσικά δεν έγιναν ποτέ .

[color=#8000BF]μεχρι εδω δεν μπορω παρα να συμφωνισω.[/color]

Όμως πολλοί πέσανε στην παγίδα να επενδύσουν στο αέριο.
Τώρα που οι εγκαταστάσεις έχουν σταματήσει και τα αυτοκίνητα που μετατρέπονται δεν είναι περισσότερα από αυτά που παθαίνουν σοβαρή βλάβη από το υγραέριο και ουσιαστικά δρουν καταλυτικά στην αποστροφή του κόσμου από αυτό οι πρατηριούχοι πανικοβλήθηκαν . φυσικά και όλοι οι πρατηριούχοι το ξέρουν αυτό και προσπαθούν πλέον να σώσουν τα λεφτά από την επένδυση τους όσο το δυνατόν γρηγορότερα , στην Θεσσαλονίκη προφανώς η πίτα μοιράστηκε περισσότερο .

Προφανώς δεν γνωρίζετε από κανόνες αγοράς και ζήτησης , όταν κάποιος έχει αποσβήσει και δεν βλέπει μέλλον στην δουλειά τότε ξεπουλά, όπως κάνουν πλέον οι εγκαταστάτες , πρώτα 1500€ τώρα 700€ ,ότι αρπάξουμε λένε , ενώ όταν κάποιος δεν βλέπει μέλλον αλλά είναι μέσα, πουλά σε όσους του έχουν μείνει με υψηλό κέρδος για να αποσβήσει . όλοι πλέον ξέρουν ότι το υγραέριο δεν συμφέρει μακροπρόθεσμα, όσο φιλότιμες προσπάθειες και να καταβάλουν οι απανταχού εγκαταστάτες στα φόρα και στα καφενεία .

ανοιξανε παρα πολλα μαγαζια και εσπασε το "καρτελ" των 20-30 καταστηματων σε ολη την Ελλαδα γιαυτο και επεσε η τιμη εδω και 2 χρονια και οχι σημερα, σε αυτο το διαστημα εχουν τοποθετηθει αμετρητα κιτ.

Για την πλειοψηφία ισχύει σε τιμή αγοράς το καλοκαίρι 0,87λεπτα και το χειμώνα λόγο αύξηση της ζήτησης 1,09 μέσο όρο δηλαδή βγαίνει στον χρήστη 1€ , και με δεδομένη την αύξηση κατανάλωσης , λαδιερα ή έξτρα βενζίνη και όλα τα συναφή έξτρα που προκύπτουν ως δια μαγείας από την χρήση υγραερίου , πάμε ~1,3 , όταν η βενζίνη βγαίνει για την πλειοψηφία 1,65 .

εδω δεν τα εχεις υπολογισει καλα τα νουμερα.

Μπούμερανκ ήταν και το ότι η ποιότητα των καταναλωτών που στράφηκαν στο υγραέριο ήταν «χαμηλή» , ο άλλος έγινε ξαφνικά νεόπτωχος και στην απελπισία του νόμιζε ότι με το υγραέρια θα έχει λεφτά στις τσέπες που όμως δεν βρήκε ποτέ σε αυτές .Προσωπικά γνωρίζω δυο που χάλασε ο κινητήρας τους από την χρήση υγραερίου και έχουν τα αυτοκίνητα τους σε ακινησία αδυνατώντας να πληρώσουν για την επισκευή , σε βάθος χρόνου οι περισσότεροι από αυτούς που κατέφυγαν στην μετατροπή για να κερδίσουν χρήματα δεν έχουν πλέον λεφτά ούτε για υγραέριο και κινούνται με τα μέσα μαζικής . Είναι λοιπόν ένας παραπάνω λόγος και η ποιότητα των καταναλωτών του υγραερίου και η γενικότερη κατάληξή τους ,όσο αναφορά τα οικονομικά δρώμενα φυσικά , και αυτήν είναι που προβληματίζει έως πανικοβάλει τους πρατηριούχους που πλέον επιθυμούν να αποσβήσουν χθες.

γνωριζεις μονο 2 με ζημια? χωρις ζημια ποσους γνωριζεις? αν διαβασεις λιγο τα θεματα απο αυτο το φορουμ θα γνωρισεις πολλες εγκαταστασεις απροβληματιστες για πολυ μεγαλο χρονικο διαστημα. μπορεις επισης να πας σε καποιο πρατηριο και να δεις εταιρικα αυτοκινητα με παρα πολλα χιλιομετρα στην πλατη τους και να ρωτησεις τους οδηγους των οχηματων για τις βλαβες που εχουν αν εχουν.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό valsam » Τετ 25 Σεπ, 2013 00:03

Mπροστα στα ματια μου σημερα εδω στην γειτονια φιλος εβαζε βενζινη λαθραια αγορασμενη με 1 ευρω το λιτρο 25λιτρα 25 ευρω και δοκιμασμενη εδω και 6 μηνες μου ειπε,παρανομο ασφαλος αλλα εγω ο νομοταγης αντε πειτε μου γιατι αισθανθηκα σαν μεγαλος super grand ultra μ@λακας που εχω κανει το αυτοκινητο μου μετατροπη σε υγραεριο?
valsam

Δημοσίευσηαπό gakost » Τετ 25 Σεπ, 2013 00:08

Καλώς ήρθες φίλε kyriak εεεεε συγνώμη paratiritis εννοώ. Και μιας και ξέρεις τόσο καλά από οικονομικά όσο και τα της υγραεριοκίνησης αυτοί που έχουν αποανάψει την επένδυση τους σε τι τιμή πρέπει να πουλάνε για να έχουν κέρδος για να είμαστε και εντός θέματος;
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό valsam » Τετ 25 Σεπ, 2013 00:10

Ηλια στο εχω ξαναπει μαλλον και εγω στην ιδια τιμη με το υπολοιπο καρτελ θα πουλαγα αλλα αν καποια μερα ερχοταν κανας αλλος valsam εξαγριωμενος και με εσπαγε στο ξυλο για αυτην την εξυπναδα μου η μου ερχοταν κανα τεραστιο προστιμο(αν υπηρχε κρατος)απο καναν ογανισμο για εναρμονισμενη τιμολογιακη πολιτικη θα την εκανα τουμπεκι γιατι θα ειχα την φωλια μου λερωμενη και στο τελος θα ελεγα καλα να παθω ο μ@λακας!
valsam

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 29 επισκέπτες