Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Τιμη υγραεριου,αισχροκερδια η οχι?

Δημοσίευσηαπό palmeriva » Τρί 28 Αύγ, 2012 15:32

face έγραψε:Σε αυτό περί ανηφοροκατηφόρων. Λογικά όταν κλείσει ο κύκλος πρέπει η καταναλώση να είναι σαν να ήταν flat.
Καις σε ανηφόρα, δεν καις σε κατηφόρα εκτός αν πατάς άσκοπα γκάζι.
Δεν ξέρω αν είπα πατάτα, αλλά έτσι νομίζω και έτσι διαπιστώνω σε μερικές διαδρομές που το έχω τσεκάρει (Πήλιο).

Αν σε ανηφόρα βάζεις 3η - 4η.... πιθανόν να αναγκάζεσαι για το ίδιο στη κατηφόρα ώστε να κρατήσεις το αμάξι....

Καμία σχέση με ευθεία(εκτός αν τρέχεις....)
palmeriva

Δημοσιευσεις: 75

Δημοσίευσηαπό zep » Τρί 28 Αύγ, 2012 18:55

prometheas έγραψε:Προσωπικά προσπαθώ να βλέπω τα πάντα με μια κριτική - επιστημονική ματιά. Το διαδίκτυο άλλωστε δεν είναι εγκυκλοπαίδεια ή επιστημονικό σύγγραμα.
Είμαι φυσικά με το μέρος του καταναλωτή (αφού καταναλωτής υγραερίου είμαι κι εγώ) , έχω διαμαρτυρηθεί πολλές φορές για την τιμή του υγραερίου σε πρατήρια όχι για να το ακούσει ο ιδιοκτήτης, αλλά αν υπάρχουν άλλοι που περιμένουν στη σειρά για να ευαισθητοποιηθούν κι αυτοί και να αποδοκιμάζουν τα ακριβά πρατήρια, να βάζουν από εκεί μόνο σε περίπτωση ανάγκης (όταν δεν βρίσκουν αλλού) και μόνο όσο χρειάζονται για να τους φτάσει ίσα-ίσα μέχρι να πάνε σε φθηνό πρατήριο.
Όμως, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ θα πρέπει να συσχετίσουμε την κατανάλωση KAI με τα όρια ταχύτητας που συνήθως είναι χαμηλά και με το γεγονός ότι επειδή είμαστε σε μια ξένη χώρα και δεν γνωρίζουμε τι συμβαίνει με τον κωδικα οδικής κυκλοφορίας -και τις παραβάσεις εκεί καθώς και που "τη στήνουν" με μπλόκα και που έχει κάμερες ταχύτητας, προσπαθούμε να μην έχουμε μπλεξίματα σε μπλόκα κλπ- οδηγούμε με χαμηλότερη μ.ο.τ (μεση ωραία ταχύτητα).
Στην Ιταλία υπάρχουν σημεία σε τεράστιους δρόμους με όριο 90 ή 110 χλμ/ώρα και δεν διανοείται κάποιος να τα παραβιάσει, στη Βουλγαρία επίσης σε πάρα πολλά σημεία το όριο είναι 70χλμ/ώρα και στην τουρκία συχνά είναι 50-70-90 και σπάνια παραπάνω (με εξαίρεση τον αυτοκινητόδρομο Ανδριανούπολη-Κωνσταντινούπολη).
Όταν πηγαίνει κανείς στο εξωτερικό και αναγκάζεται να ταξιδέψει με 70χλμ/ώρα ή και 90χλμ/ώρα για πολλά χιλιόμετρα, λογικό είναι να κάψει λιγότερο. Επίσης σε χώρες όπου το ανάγλυφο δεν είναι τόσο έντονο όσο της ελλάδας (είναι σχετικά "flat" όπως λέμε) τότε πάλι καίμε λιγότερο απ ότι όταν έχουμε έντονες ανηφόρες (όπως για παράδειγμα στη λάθος σχεδιασμένη εθνική οδό Κορίνθου-Τρίπολης με τις έντονες ανηφόρες - εκεί τα χιλιάδες αυτοκίνητα που περνούν καθημερινά καίνε παραπάνω καύσιμο απ ότι αν είχε σχεδιαστεί διαφορετικά αλλά το κράτος δεν το σκέφτηκε καθόλου αυτό - πόσοι όμως από εμάς το έχουν επισημάνει αυτό? - τέλος πάντων, ας μην βγαίνουμε εκτός θέματος).
Θα ήθελα τελειώνοντας να ξαναγράψω ότι το ίντερνετ, ενώ έχει πολλά καλά, δεν είναι scientific paper και γι αυτό πρέπει να διατηρούμε μια κριτική ματιά σε οτιδήποτε διαβάζουμε.

Ο άνθρωπος γράφει πολλά χλμ φίλε prometheas με τα αυτοκίνητα λόγω δουλειάς.Χρόνια τώρα κινείται στις εθνικές οδούς με σταθερή και χαλαρή οδήγηση λόγω ιδιοσυγκρασίας όπως το ίδιο έκανε και στην Ιταλία προς Αυστρία.Ούτε ανηφόρες ούτε κατηφόρες ούτε γκρεμοί
Δεν άλλαξε τίποτε ούτε στο πόδι του ούτε στην Autostrada που μπορείς να πάς και πολύ γρήγορα σχετικά εάν θέλεις.Το μόνο που άλλαξε ήταν το μείγμα και μόνο αυτό...Όσο για να διαλέξω πρατήριο...ΠΟΥ; στη χώρα που 1.000 πρατήρια έχουν την ίδια τιμή;;
Σαν αυτά του Πύργου, 4 όλα και όλα στην ίδια τιμή και που έβαλα και είδα και αυτονομία κατα λάθος;; :D :D
zep

Δημοσιευσεις: 156

Δημοσίευσηαπό natna » Σάβ 01 Σεπ, 2012 11:50

zep έγραψε:Λοιπόν...Έβαλα υγραέριο πρόσφατα την στιγμή που έφευγε το βυτίο που μόλις είχε ξεφορτώσει.Ακούω τον πρατηριούχο να λέει στον οδηγό "Γιατί ρε παιδιά...δεν σας έχω μην το φέρνετε με τόσο προπάνιο;;;"
Φεύγω...κάνω τα ταξιδάκια μου και τι βλέπω στο καντράν, 120 χλμ παραπάνω. Απο 520 χλμ η δεξαμενή μου έβγαλε 620χλμ, δλδ. 100 -120 χλμ παραπάνω.
Το αυτοκίνητο έκανε κατανάλωση 8,3 λίτρα στα 100χλμ , απο 10 λίτρα που έκανε πρίν και μετά απο σέρβις.Είναι σαφές πλέον οτι το μείγμα στην Ελλάδα είναι επίτηδες υποβαθμισμένο.

ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ ΤΩΝ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΩΝ.ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ ΣΤΟ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΕΚΑΝΑΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΙ ΒΕΝΖΙΝΑΔΕΣ ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΑΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΥΣΙΜΟ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΤΗΤΙΚΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΕΡΔΟΣ!!

Αγαπητέ zep σε πιστεύω απόλυτα!
Πέρασα υγραέριο εδώ και 4 μήνες περίπου στο mazda μου. Ρυθμίστηκε καλά (ελπίζω) και παρακολουθώ το μείγμα καυσίμου με ένα dashawk. Eβαζα στην Καβάλα μόνο από "πορτοκαλί" πρατήριο (δεν έχει άλλο κοντά στην πόλη) και το μείγμα κατά την επιτάχυνση μέσα σε χρόνο dt γινόταν αρνητικό δείχνωντας ότι το καύσιμο έφτανε στο αμάξι και μείωνε τον ψεκασμό.
Κατεβαύνω για το καλοκαίρι στη Χαλδικική και εκεί δεν είχε κοντά πορτοκαλί αέριο. Άρχισα να παρατηρώ ότι κατά την επιτάχυνση το μίγμα έπιανε θετικά νούμερα και αργούσε να έρθει ο ψεκασμός σε ισορροπία. Παρόλα αυτά χωρίς λαμπάκια και ρεταρίσματα. Και με την ίδια ακριβώς αυτονομία.

Είχα κανονίσει να ανεβώ για ρύθμιση και έλεγχο στον εγκαταστάτη και γεμίζω πριν από Πορτοκαλί πρατήριο. Μέσα σε λίγα δεπτερόλεπτα τα καλά νούμερα επανήλθαν.

Δυστυχώς και αυτοί μετά το τέλος Ιουλίου άρχισαν να μου δίνουν θετικά νούμερα δηλ φτωχότερο μίγμα. Τα ίδια με τους άλλους...
Τα συμπεράσματα δικά σας.

Την ίδια στιγμή που Γερμανία ένας φίλος έβαζε στο ταξίδι του ποιοτικό αέριο (+10% αυτονομία) με 0,60!!!

Τώρα τελευταία κάνω διαλλείματα υγραερίο και καίω για μικρές μετακινήσεις χρυσή βενζίνη.
natna

Δημοσιευσεις: 6

Δημοσίευσηαπό sonid » Σάβ 01 Σεπ, 2012 15:10

Δηλαδή είναι θέμα μείγματος? Τώρα που το λες εγώ είχα μέσο όρο γύρω στο +2,5%. ¨Αλλαξα πρατήριο και τελευταία παρατηρώ γύρω στο 7%.
Ενδιαφέρον. Θα ξαναλλάξω για να δω αν θυ μειωθεί...
sonid

Δημοσιευσεις: 58

Δημοσίευσηαπό prometheas » Κυρ 02 Σεπ, 2012 15:57

Coral Gas 0.899 στην Λ.Καβάλας :o -> επειδή έμενα μετά από ταξίδι, έβαλα 10ευρώ ίσα-ίσα για να πάω την επόμενη να φουλάρω σε άλλο πρατήριο. ;)
prometheas

Δημοσιευσεις: 153

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Κυρ 02 Σεπ, 2012 16:02

prometheas έγραψε:Coral Gas 0.899 στην Λ.Καβάλας :o -> επειδή έμενα μετά από ταξίδι, έβαλα 10ευρώ ίσα-ίσα για να πάω την επόμενη να φουλάρω σε άλλο πρατήριο. ;)

Kαι λιγο πιο κατω στην Φαωνος 0.835 μιγμα της πετρογκαζ. Δεν παιρνει πρεφα ο κοσμος?
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό j0hnkyr » Κυρ 02 Σεπ, 2012 17:15

δεν ξέρω αν τελικά ο "φθηνός" είναι ο "ακριβός" και αντίθετα .... μιας και πόσο τελικά "πειράζουν" τις αντλίες τους ......
υπάρχει κάποιος τρόπος να ελέγχει το κράτος την ποσότητα ; γίνονται έλεγχοι ;

βάζοντας στις διακοπές (καλαματα, οδό κρήτης) γκάζι, από άδειος, γέμισα με τα λιγότερα λίτρα .... από κάθε γέμισμα που έχω κάνει στην Αθήνα ... τυχαίο ?
j0hnkyr

Δημοσιευσεις: 52

Δημοσίευσηαπό BMW1796 » Κυρ 02 Σεπ, 2012 20:55

j0hnkyr έγραψε:δεν ξέρω αν τελικά ο "φθηνός" είναι ο "ακριβός" και αντίθετα .... μιας και πόσο τελικά "πειράζουν" τις αντλίες τους ......

βάζοντας στις διακοπές (καλαματα, οδό κρήτης) γκάζι, από άδειος, γέμισα με τα λιγότερα λίτρα .... από κάθε γέμισμα που έχω κάνει στην Αθήνα ... τυχαίο ?

Κράτος υπάρχει κράτος!!!?????Συνέταιρος έχει γίνει και μάς τα παίρνουν όλλοι μαζί!!!!! :clap: :clap: Οταν έρχεται πάσχα χριτούγεννα καλοκαίρι ανεβαίνουν τα κάυσιμα,ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΤΕ....!!!!! :evil:
ΒΜW N42B18 VALVETRONIC LPG PRINS VSI 2SKODA FELICIA 1300cm LPG TARTARINI
BMW1796

Δημοσιευσεις: 264

Δημοσίευσηαπό konos » Κυρ 02 Σεπ, 2012 21:54

j0hnkyr έγραψε:δεν ξέρω αν τελικά ο "φθηνός" είναι ο "ακριβός" και αντίθετα .... μιας και πόσο τελικά "πειράζουν" τις αντλίες τους ......

Έχω βάλει δύο φορές στη Φάωνος και λίτρα και χλμ βγήκαν τα αναμενόμενα. Το προηγούμενο Σάββατο έβαλα στο Ακταίο στην Πάτρα 0.90 σε κοράλ και σήμερα από την άλλη πλευρά της Πάτρας σε κοράλ πάλι 0.93. Τα μίγματά τους είναι καλά, τα χλμ σωστά, και έχουν και αρκετή αφέλεια, καθώς ο υπάλληλος στην πρώτη κοράλ είπε από μόνος του και πολύ χαλαρά ότι όλοι (4 πρατήρια στην Πάτρα) έχουμε την ίδια τιμή και γελούσε. Θυμάμαι το φθινόπωρο του 2010 που γέμιζα με 0.65 ευρώ και μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι. Και μη μου πείτε πόσο είχε η βενζίνη τότε, καθώς ποσοστιαία το υγραέριο έχει ακριβύνει περισσότερο. Το μόνο που με παρηγορεί είναι ότι έχω κάνει απόσβεση της εγκατάστασης (60000 χλμ γαρ). Το ερώτημα είναι ένας φίλος που θέλει να βάλει υγραέριο και φοβάται ότι θα αλλάξει η σχέση τιμής των δύο καυσίμων στο πιο ασύμφορο, τι να του πω; Με τη σημερινή σχέση συμφέρει, αλλά θα διατηρηθεί η ισορροπία αυτή;
konos

Δημοσιευσεις: 43

Δημοσίευσηαπό prometheas » Κυρ 02 Σεπ, 2012 22:16

gkazakias έγραψε:
prometheas έγραψε:Coral Gas 0.899 στην Λ.Καβάλας :o -> επειδή έμενα μετά από ταξίδι, έβαλα 10ευρώ ίσα-ίσα για να πάω την επόμενη να φουλάρω σε άλλο πρατήριο. ;)

Kαι λιγο πιο κατω στην Φαωνος 0.835 μιγμα της πετρογκαζ. Δεν παιρνει πρεφα ο κοσμος?

Πήγα σήμερα και γέμισα στη Φαωνος ;)

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΦΑΩΝΟΣ:
ΣΕ ΑΔΕΙΑ 60ΑΡΑ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΠΗΡΕ ΑΚΡΙΒΩΣ 48 ΛΙΤΡΑ - ΟΣΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΡΕΠΕ

(60 λίτρα δεξαμενή-20%όριο ασφαλείας=48 λίτρα υγραερίου)
prometheas

Δημοσιευσεις: 153

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 65 επισκέπτες