zep έγραψε:Λοιπόν...Έβαλα υγραέριο πρόσφατα την στιγμή που έφευγε το βυτίο που μόλις είχε ξεφορτώσει.Ακούω τον πρατηριούχο να λέει στον οδηγό "Γιατί ρε παιδιά...δεν σας έχω μην το φέρνετε με τόσο προπάνιο;;;"
Φεύγω...κάνω τα ταξιδάκια μου και τι βλέπω στο καντράν, 120 χλμ παραπάνω. Απο 520 χλμ η δεξαμενή μου έβγαλε 620χλμ, δλδ. 100 -120 χλμ παραπάνω.
Το αυτοκίνητο έκανε κατανάλωση 8,3 λίτρα στα 100χλμ , απο 10 λίτρα που έκανε πρίν και μετά απο σέρβις.Είναι σαφές πλέον οτι το μείγμα στην Ελλάδα είναι επίτηδες υποβαθμισμένο.
ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ ΤΩΝ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΩΝ.ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ ΣΤΟ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΕΚΑΝΑΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΙ ΒΕΝΖΙΝΑΔΕΣ ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΑΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΥΣΙΜΟ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΤΗΤΙΚΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΕΡΔΟΣ!!
Αγαπητέ zep σε πιστεύω απόλυτα!
Πέρασα υγραέριο εδώ και 4 μήνες περίπου στο mazda μου. Ρυθμίστηκε καλά (ελπίζω) και παρακολουθώ το μείγμα καυσίμου με ένα dashawk. Eβαζα στην Καβάλα μόνο από "πορτοκαλί" πρατήριο (δεν έχει άλλο κοντά στην πόλη) και το μείγμα κατά την επιτάχυνση μέσα σε χρόνο dt γινόταν αρνητικό δείχνωντας ότι το καύσιμο έφτανε στο αμάξι και μείωνε τον ψεκασμό.
Κατεβαύνω για το καλοκαίρι στη Χαλδικική και εκεί δεν είχε κοντά πορτοκαλί αέριο. Άρχισα να παρατηρώ ότι κατά την επιτάχυνση το μίγμα έπιανε θετικά νούμερα και αργούσε να έρθει ο ψεκασμός σε ισορροπία. Παρόλα αυτά χωρίς λαμπάκια και ρεταρίσματα. Και με την ίδια ακριβώς αυτονομία.
Είχα κανονίσει να ανεβώ για ρύθμιση και έλεγχο στον εγκαταστάτη και γεμίζω πριν από Πορτοκαλί πρατήριο. Μέσα σε λίγα δεπτερόλεπτα τα καλά νούμερα επανήλθαν.
Δυστυχώς και αυτοί μετά το τέλος Ιουλίου άρχισαν να μου δίνουν θετικά νούμερα δηλ φτωχότερο μίγμα. Τα ίδια με τους άλλους...
Τα συμπεράσματα δικά σας.
Την ίδια στιγμή που Γερμανία ένας φίλος έβαζε στο ταξίδι του ποιοτικό αέριο (+10% αυτονομία) με 0,60!!!
Τώρα τελευταία κάνω διαλλείματα υγραερίο και καίω για μικρές μετακινήσεις χρυσή βενζίνη.