Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Τιμη υγραεριου,αισχροκερδια η οχι?

Δημοσίευσηαπό face » Δευτ 27 Αύγ, 2012 08:25

0,74 σταθερά στον Βόλο στην Χρυσή ακτή Παναγιάς (είσοδος από Μικροθήβες) KAOIL , και 0,788 στον Βόλο 5 χιλιόμετρα από είσοδο Βελεστίνου (AVIN). Επίσης 0,8 μέσα στο Βελεστίνο (FGAS). Τσεκαρισμένα και τα 3 με καλά μείγματα.
Καλά είμαστε.
Stilo Abarth 2.5 BRC "Plug 'n Drive"
Fiat Barchetta
face

Δημοσιευσεις: 21

Δημοσίευσηαπό zep » Δευτ 27 Αύγ, 2012 11:36

Λοιπόν...Έβαλα υγραέριο πρόσφατα την στιγμή που έφευγε το βυτίο που μόλις είχε ξεφορτώσει.Ακούω τον πρατηριούχο να λέει στον οδηγό "Γιατί ρε παιδιά...δεν σας έχω μην το φέρνετε με τόσο προπάνιο;;;"
Φεύγω...κάνω τα ταξιδάκια μου και τι βλέπω στο καντράν, 120 χλμ παραπάνω. Απο 520 χλμ η δεξαμενή μου έβγαλε 620χλμ, δλδ. 100 -120 χλμ παραπάνω.
Το αυτοκίνητο έκανε κατανάλωση 8,3 λίτρα στα 100χλμ , απο 10 λίτρα που έκανε πρίν και μετά απο σέρβις.Είναι σαφές πλέον οτι το μείγμα στην Ελλάδα είναι επίτηδες υποβαθμισμένο.

ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ ΤΩΝ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΩΝ.ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ ΣΤΟ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΕΚΑΝΑΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΙ ΒΕΝΖΙΝΑΔΕΣ ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΑΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΥΣΙΜΟ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΤΗΤΙΚΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΕΡΔΟΣ!!
zep

Δημοσιευσεις: 156

Δημοσίευσηαπό stargazer » Δευτ 27 Αύγ, 2012 14:06

Zep στο ότι είναι κλέφτες με βρίσκεις 100% σύμφωνο αλλά η συγκεκριμένη περίπτωση είναι κάπως.... Πώς κατάλαβε την ποσότητα προπανίου; Χρειάζεται εξοπλισμός για αυτό και αν βγάλεις λιγότερα χιλιόμετρα με την ίδια ποσότητα καυσίμου τι κέρδος θα έχει; είναι σίγουρος ότι θα ξαναπάς σε αυτόν;
Δείτε τις μετατροπές μου για οικονομία:
http://ecomodder.com/forum/em-fuel-log. ... cleid=6595
stargazer

Δημοσιευσεις: 121

Δημοσίευσηαπό Dpierr » Δευτ 27 Αύγ, 2012 19:56

Fgas στην Ναυπακτο 26/08/2012 0,86 ευρω, ενώ όλα τα αλλα απο το κατέβασμα απο Πρέβεζα είχαν περίπου 0,84 ευρω.
Σάκης
Dpierr

Δημοσιευσεις: 5

Δημοσίευσηαπό zep » Τρί 28 Αύγ, 2012 10:21

stargazer έγραψε:Zep στο ότι είναι κλέφτες με βρίσκεις 100% σύμφωνο αλλά η συγκεκριμένη περίπτωση είναι κάπως.... Πώς κατάλαβε την ποσότητα προπανίου; Χρειάζεται εξοπλισμός για αυτό και αν βγάλεις λιγότερα χιλιόμετρα με την ίδια ποσότητα καυσίμου τι κέρδος θα έχει; είναι σίγουρος ότι θα ξαναπάς σε αυτόν;

Στην παραλαβή ο προμηθευτής (στην προκειμένη τα διυλυστήρια και η εταιρεία διακίνησης) είναι υποχρεωμένος να αναγράφει όλες τις λεπτομέρειες του καυσίμου δλδ και τα ποσοστά του μίγματος ή τα οκτάνια και τα όποια πρόσθετα στην βενζίνη για παράδειγμα.Δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη γιατί κανείς δεν μιλάει.
Πάντως φίλε stargazer αυτό που άκουσα, αυτό μεταφέρω και το συνδέω άμεσα με την αυτονομία που ανεβηκε κατακόρυφα, όπως και η απόδοση και σίγουρα το υποψιαζόμασταν αν διαβάσεις και άλλα πόστ απο άλλους που έτυχε να βάλουν στο εξωτερικό ή απο "λάθος" μίγμα που τυχαίνει καμιά φορά...δλδ το σωστό 70/30 :D .
Προφανώς θα συμβαίνει τυχαία στα διυλιστήρια απο τεχνικούς λόγους, μιας και τα αέρια είναι πιο δύσκολα διαχειρήσιμα και μετρήσιμα σε δεξαμενές.Υπόψιν οτι το προπάνιο είναι πιο ακριβό απο το βουτάνιο καθώς είναι αυτό που έχει και την θερμοδυναμική ικανότητα με ρυθμιστικό παράγοντα το βουτάνιο.
Πολλά απο αυτά μου τα έχει πεί επίσης και συγγενικό πρόσωπο που έχει εταιρεία διακίνησης καυσίμων και εάν σας πω για τις απάτες που παίζονται απο αυτά που μου λέει "απ'έξω-απ'έξω"....θα μείνουμε όλοι φαλακροί.Πάντως τα εξοχικά και τα σπιτάκια τα πολυτελή για τα παιδιά του τα φτιάχνει δυό-δυό....Τώρα τελευταία που πέθανε και ο τελευταίος Έλληνας, βαράνε μύγες και αυτοί...
Μου είπε επίσης πώς σκοτώνονταν μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον πριν την έγκριση για πετρέλαιοκίνητα, για μια άδεια υγραερίου παρόλο το υψηλό κόστος εγκατάστασης και την κλίκα που έχουν κάνει , καθώς θα έχουν κέρδος στο υγραέριο μέχρι 30-40 λεπτά το λίτρο!!Υπάρχει ο περιορισμός και του να απέχουν απο κατοικημένες περιοχές και όσοι κατα τύχη έχουν βενζινάδικο που πληρεί τις προυποθέσεις...μακαρίζουν την τύχη τους.Βέβαια έχουν πέσει οι εγκαταστάσεις και οι μετακινήσεις, αλλά απο ένα γέμισμα υγραερίου "βγάζουν τα άντερά τους" σε σχέση με την βενζίνη.

Το κέρδος επίσης φίλε stargazer είναι για όλους αυτούς οτι πάς πιο συχνά στο βενζινάδικο όποιο και να είναι αυτό και έτσι γίνεται τζίρος μιας και το μίγμα είναι ένα και μοναδικό απο τα διυλιστήρια και υποβαθμισμένο τόσο ώστε να κάνει απλά την δουλειά του. Άλλο να σου βγάζει η δεξαμενή με 53 λίτρα 500 χλμ και άλλο τα ίδια λίτρα να σου βγάζουν 620-650 χλμ και να πάς μια βδομάδα αργότερα στο βενζινάδικο.Το κέρδος μπαίνει στην τσέπη σου και όχι στην δική του όσο συμβαίνει αυτό.
Οι φήμες λένε απο γραφόμενα εδω μέσα οτι τα ποσοστά προπανίου ίσως είναι και 30%-50% στην Ελλάδα δλδ το ανάποδο απο αυτό που πρέπει για autogas!Υπάρχει φίλος που στην Ιταλία με Renault έκανε 220 χλμ με τα ίδια λίτρα παραπάνω απο το υγραέριο της Ελλάδας! Πως δικαιολογείτε αυτό;;;
zep

Δημοσιευσεις: 156

Δημοσίευσηαπό prometheas » Τρί 28 Αύγ, 2012 10:57

Προσωπικά προσπαθώ να βλέπω τα πάντα με μια κριτική - επιστημονική ματιά. Το διαδίκτυο άλλωστε δεν είναι εγκυκλοπαίδεια ή επιστημονικό σύγγραμα.
Είμαι φυσικά με το μέρος του καταναλωτή (αφού καταναλωτής υγραερίου είμαι κι εγώ) , έχω διαμαρτυρηθεί πολλές φορές για την τιμή του υγραερίου σε πρατήρια όχι για να το ακούσει ο ιδιοκτήτης, αλλά αν υπάρχουν άλλοι που περιμένουν στη σειρά για να ευαισθητοποιηθούν κι αυτοί και να αποδοκιμάζουν τα ακριβά πρατήρια, να βάζουν από εκεί μόνο σε περίπτωση ανάγκης (όταν δεν βρίσκουν αλλού) και μόνο όσο χρειάζονται για να τους φτάσει ίσα-ίσα μέχρι να πάνε σε φθηνό πρατήριο.

Όμως, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ θα πρέπει να συσχετίσουμε την κατανάλωση KAI με τα όρια ταχύτητας που συνήθως είναι χαμηλά και με το γεγονός ότι επειδή είμαστε σε μια ξένη χώρα και δεν γνωρίζουμε τι συμβαίνει με τον κωδικα οδικής κυκλοφορίας -και τις παραβάσεις εκεί καθώς και που "τη στήνουν" με μπλόκα και που έχει κάμερες ταχύτητας, προσπαθούμε να μην έχουμε μπλεξίματα σε μπλόκα κλπ- οδηγούμε με χαμηλότερη μ.ο.τ (μεση ωραία ταχύτητα).
Στην Ιταλία υπάρχουν σημεία σε τεράστιους δρόμους με όριο 90 ή 110 χλμ/ώρα και δεν διανοείται κάποιος να τα παραβιάσει, στη Βουλγαρία επίσης σε πάρα πολλά σημεία το όριο είναι 70χλμ/ώρα και στην τουρκία συχνά είναι 50-70-90 και σπάνια παραπάνω (με εξαίρεση τον αυτοκινητόδρομο Ανδριανούπολη-Κωνσταντινούπολη).
Όταν πηγαίνει κανείς στο εξωτερικό και αναγκάζεται να ταξιδέψει με 70χλμ/ώρα ή και 90χλμ/ώρα για πολλά χιλιόμετρα, λογικό είναι να κάψει λιγότερο. Επίσης σε χώρες όπου το ανάγλυφο δεν είναι τόσο έντονο όσο της ελλάδας (είναι σχετικά "flat" όπως λέμε) τότε πάλι καίμε λιγότερο απ ότι όταν έχουμε έντονες ανηφόρες (όπως για παράδειγμα στη λάθος σχεδιασμένη εθνική οδό Κορίνθου-Τρίπολης με τις έντονες ανηφόρες - εκεί τα χιλιάδες αυτοκίνητα που περνούν καθημερινά καίνε παραπάνω καύσιμο απ ότι αν είχε σχεδιαστεί διαφορετικά αλλά το κράτος δεν το σκέφτηκε καθόλου αυτό - πόσοι όμως από εμάς το έχουν επισημάνει αυτό? - τέλος πάντων, ας μην βγαίνουμε εκτός θέματος).

Θα ήθελα τελειώνοντας να ξαναγράψω ότι το ίντερνετ, ενώ έχει πολλά καλά, δεν είναι scientific paper και γι αυτό πρέπει να διατηρούμε μια κριτική ματιά σε οτιδήποτε διαβάζουμε.
prometheas

Δημοσιευσεις: 153

Δημοσίευσηαπό face » Τρί 28 Αύγ, 2012 11:37

Σε αυτό περί ανηφοροκατηφόρων. Λογικά όταν κλείσει ο κύκλος πρέπει η καταναλώση να είναι σαν να ήταν flat.
Καις σε ανηφόρα, δεν καις σε κατηφόρα εκτός αν πατάς άσκοπα γκάζι.
Δεν ξέρω αν είπα πατάτα, αλλά έτσι νομίζω και έτσι διαπιστώνω σε μερικές διαδρομές που το έχω τσεκάρει (Πήλιο).
Fiat Barchetta
face

Δημοσίευσηαπό labros » Τρί 28 Αύγ, 2012 12:42

Δεν είναι το ίδιο γιατί ανεβαίνοντας και κατεβαίνοντας αυξάνονται και τα χλμ της διαδρομής από το να ήταν ευθεία.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό face » Τρί 28 Αύγ, 2012 13:20

Σωστό και αυτό.
Fiat Barchetta
face

Δημοσίευσηαπό tommygun » Τρί 28 Αύγ, 2012 13:30

zep έγραψε:
stargazer έγραψε:Zep στο ότι είναι κλέφτες με βρίσκεις 100% σύμφωνο αλλά η συγκεκριμένη περίπτωση είναι κάπως.... Πώς κατάλαβε την ποσότητα προπανίου; Χρειάζεται εξοπλισμός για αυτό και αν βγάλεις λιγότερα χιλιόμετρα με την ίδια ποσότητα καυσίμου τι κέρδος θα έχει; είναι σίγουρος ότι θα ξαναπάς σε αυτόν;

...
Πολλά απο αυτά μου τα έχει πεί επίσης και συγγενικό πρόσωπο που έχει εταιρεία διακίνησης καυσίμων και εάν σας πω για τις απάτες που παίζονται απο αυτά που μου λέει "απ'έξω-απ'έξω"....θα μείνουμε όλοι φαλακροί....

δωσε φιλε, δωσε

(ετσι κι αλλιως δεν εχει μεινει τριχα :mrgreen: )
tommygun

Δημοσιευσεις: 194

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 66 επισκέπτες