Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Τιμη υγραεριου,αισχροκερδια η οχι?

Δημοσίευσηαπό chrisd » Κυρ 12 Αύγ, 2012 12:49

nikos333 έγραψε:Έχω παρατηρήσει εδώ στην Λάρισα ότι έχουμε από τα πιο φθηνά πρατήρια και νομίζω ότι παίζει ρόλο το πρατήριο που είναι πίσω από την παλαιά εθνική οδό, που έχει μόνο lpg και είναι από τα πιο παλιά και έχει τιμή 0,76. Πρέπει να παίζει ρόλο το ότι έχει μόνο lpg στην διαμόρφωση της τιμής, γιατί οι υπόλοιποι πρέπει να βγάλουν τα σπασμένα από την βενζίνη.

Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2

Εγω οταν ειχα βαλει σε αυτο και στο αλλο στην Κατερινη που ειναι τα φθηνοτερα 2 πραγματα ειδα στο αμαξι.καταναλωση ταβανι,μιλαμε ημουνα σχεδον 50 χιλιομετρα μειον απο το αντιστοιχο shell στα καλυβια,και πολυ χαμηλη αποδοση του κινητηρα μου με πολλα κοψιματα στην Εθνικη οδο.
μολις εφτασα Αθηνα και φουλαρα στον Μπιρμπο το αμαξι πεταγε.
Στην Λαρισα η ταμπελα ελεγε Πετρογκαζ,στο αλλο στην Κατερινη ημουνα εκει οταν ξεφορτωνε αεριο μια εταιρια κουκουρουκου που ουτε καν θυμαμαι πως την ελεγαν.Δεν ξερω σε αλλους αλλα εγω με υγρο ψεκασμο καταλαβαινω μεγαλες διαφορες.
αρα τι να το κανω να δινω 6 λεπτα λιγοτερα και να μου βαζει σκετο βουτανιο?
Corolla G6 1.8 153ps
Με σχεδον 150.000χλμ.Θελω να καψω βαλβιδες αλλα το ICOM δεν με αφηνει.......
chrisd

Δημοσιευσεις: 392

Re: Απ: Τιμη υγραεριου,αισχροκερδια η οχι?

Δημοσίευσηαπό hlias » Κυρ 12 Αύγ, 2012 13:17

β. Η τιμη που αγοραζει ο πρατηριουχος ; (πχ απο την coral). Αλλα αν ισχυει αυτο πως εξηγειται 2 πρατηρια στον ιδιο Νομο της ιδιας εταιριας εχουν σημαντικη διαφορα στην τιμη;
διαφορετικα ενοικια, περισσοτερο προσωπικο, το ενα μαγαζι να το εχει στησει η εταιρια και να αγοραζει σε αλλη τιμη μεχρι να κανει αποσβεση.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό maevius » Κυρ 12 Αύγ, 2012 13:34

hlias έγραψε:β. Η τιμη που αγοραζει ο πρατηριουχος ; (πχ απο την coral). Αλλα αν ισχυει αυτο πως εξηγειται 2 πρατηρια στον ιδιο Νομο της ιδιας εταιριας εχουν σημαντικη διαφορα στην τιμη;
διαφορετικα ενοικια, περισσοτερο προσωπικο, το ενα μαγαζι να το εχει στησει η εταιρια και να αγοραζει σε αλλη τιμη μεχρι να κανει αποσβεση.

Και τα μιγματα ειναι ολα τα ιδια τελικα η η καθε εταιρια αναμυνυει την δικη της αναλογια. Γιατι καποιος ειπε οτι εισαγεται αυτουσιο.
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό stargazer » Κυρ 12 Αύγ, 2012 13:37

Παιδιά ένα πράγμα δεν κατάλαβα, όταν έρχεται κάποιος στο μαγαζί μου και μου παραπονεθεί για την τιμή θα του δώσω το Τηλ. του προμηθευτή για να τον κράξει; Ή θα βάλω του πελάτες μου να πάνε έξω από την βουλή και να παραπονεθούν για τον φόρο;
Άμα φταίνε οι εταιρίες και το κράτος για την τιμή στο υγραέριο ένωση υπάρχει κάντε κινήσεις εναντίων των εταιριών και του κράτους μέχρι να πεθάνει ο highlander για να πέσει η τιμή. Αυτό τουλάχιστον μου φαίνεται εμένα λογικό αυτό κάνω και εγώ όταν ακούω παράπονα από τους πελάτες , παίρνω τον προμηθευτή και τον στολίζω με λόγια αγάπης αλλά μην ξεχνάμε ότι το θέμα αυτό 200+ σελίδων ξεκίνησε από το γεγονός ότι ο πρόεδρος εδώ παραδέχτηκε ότι στήσανε καρτέλ αυτό τα λέει όλα...
Δείτε τις μετατροπές μου για οικονομία:
http://ecomodder.com/forum/em-fuel-log. ... cleid=6595
stargazer

Δημοσιευσεις: 121

Δημοσίευσηαπό hlias » Κυρ 12 Αύγ, 2012 13:43

Και τα μιγματα ειναι ολα τα ιδια τελικα η η καθε εταιρια αναμυνυει την δικη της αναλογια. Γιατι καποιος ειπε οτι εισαγεται αυτουσιο.[/quote]
σε αυτη την ερωτηση θα ηθελα και εγω μια σοβαρη απαντηση απο καποιον πρατηριουχο η καποιον απο το γενικο κυκλωμα που να γνωριζει.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό maevius » Κυρ 12 Αύγ, 2012 13:45

Συμφωνω εν μερει με τον stargazer η συζητηση ομως γινεται οτι τους ιδιους φορους πληρωνουν ολοι αρα (εκτος απο τι κρατος) καποιοι αισχροκερδουν ειτε με νοθεια ειτε με καρτελ ειτε με μονοπωλιο ειτε στην ψυχρα.....
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσίευσηαπό maevius » Κυρ 12 Αύγ, 2012 13:51

Σημερα Γιαννενα Φαρμακης 0,785 Μπαρατσας 0,829..............
Και η ψαλιδα μεγαλωνει......
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσίευσηαπό valtasa » Κυρ 12 Αύγ, 2012 18:56

12-8-2012 Γιάννενα coral gas ε.ο. ιωαννίνων-κόνιτσας (Ελεούσα) 0.81
valtasa

Δημοσιευσεις: 44

Δημοσίευσηαπό Insider40 » Τρί 14 Αύγ, 2012 10:35

Έχω την εντύπωση ότι οποιαδήποτε συζήτηση περί αύξησης της τιμής του υγραερίου και του ύψους της τιμής είναι καθαρά υποθετική. Κανείς μας δεν ξέρει τι θα γίνει. Ίσως το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ανεβαίνει. Το πόσο και σε τι βάθος χρόνου δεν το ξέρει κανείς. Επίσης ένα άλλο σίγουρο είναι ότι αν ανεβαίνει η τιμή του υγραερίου θα ανεβαίνει και η τιμή της βενζίνης. Και το πιο πιθανό είναι η “ψαλίδα” μεταξύ τους να είναι όλο και μεγαλύτερη, άρα με αυτή την λογική κερδίζουν όσοι έχουν υγραέριο (όπως και εγώ!).

Στις αρχές του έτους όλοι έλεγαν ότι θα φτάσει 1 ευρώ και τελικά εγώ πλέον το βρίσκω στην περιοχή μου 0,77! Υπάρχουν χώρες όπου ήδη είναι 1,2 ευρώ αλλά και χώρες που είναι 0,5 αλλά και χαμηλότερα!
Για εμάς που έχουμε κάνει ήδη την μετατροπή ίσως το μόνο σοβαρότερο ερώτημα είναι αν βλάπτει τον κινητήρα μας και αν υπάρχουν μακροχρόνιες “παρενέργειες” στο αυτοκίνητο μας.

Όσο για την αισχροκέρδεια αυτή υπήρχε πάντα και θα υπάρχει, αλλά αν οι αυτοκινητοβιομηχανίες και γενικά οι οικονομίες των χωρών θέλουν να ενισχύσουν λίγο μια αγορά που πάει κατά διάολου (ειδικά του αυτοκίνητου) τότε θα πρέπει κάτι να κάνουν με τις τιμές των καύσιμων και να μην τις αυξάνουν συνέχεια. Θα πρέπει να σκεφτούν ότι δεν μπορεί να κινεί κάποιος το αυτοκίνητο του με καταναλώσεις από 5 έως 12 λιτρα\100 χιλ (ανεξαρτήτως καύσιμου και μιλώ για επιβατικά αυτοκίνητα) και να πληρώνει το καύσιμο μέχρι 2 ευρώ (αισίως η αμόλυβδη). Τώρα αν κάποιος καίει 5 λίτρα και έχει αέριο το οποίο το αγοράζει 0,7 ευρώ τότε… μαγκιά του (προς το παρόν). και κερδίζει σίγουρα (σε σχέση με τους άλλους μιας και όλοι χαμένοι είμαστε ως καταναλωτές).

Αλώστε όλα στην ζωή προσωρινά είναι!
Insider40

Δημοσιευσεις: 58

Δημοσίευσηαπό LPGas » Τρί 14 Αύγ, 2012 11:48

:clap: :clap: :clap:

Insider40 έγραψε:Έχω την εντύπωση ότι οποιαδήποτε συζήτηση περί αύξησης της τιμής του υγραερίου και του ύψους της τιμής είναι καθαρά υποθετική. Κανείς μας δεν ξέρει τι θα γίνει. Ίσως το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ανεβαίνει. Το πόσο και σε τι βάθος χρόνου δεν το ξέρει κανείς. Επίσης ένα άλλο σίγουρο είναι ότι αν ανεβαίνει η τιμή του υγραερίου θα ανεβαίνει και η τιμή της βενζίνης. Και το πιο πιθανό είναι η “ψαλίδα” μεταξύ τους να είναι όλο και μεγαλύτερη, άρα με αυτή την λογική κερδίζουν όσοι έχουν υγραέριο (όπως και εγώ!).

Στις αρχές του έτους όλοι έλεγαν ότι θα φτάσει 1 ευρώ και τελικά εγώ πλέον το βρίσκω στην περιοχή μου 0,77! Υπάρχουν χώρες όπου ήδη είναι 1,2 ευρώ αλλά και χώρες που είναι 0,5 αλλά και χαμηλότερα!
Για εμάς που έχουμε κάνει ήδη την μετατροπή ίσως το μόνο σοβαρότερο ερώτημα είναι αν βλάπτει τον κινητήρα μας και αν υπάρχουν μακροχρόνιες “παρενέργειες” στο αυτοκίνητο μας.

Όσο για την αισχροκέρδεια αυτή υπήρχε πάντα και θα υπάρχει, αλλά αν οι αυτοκινητοβιομηχανίες και γενικά οι οικονομίες των χωρών θέλουν να ενισχύσουν λίγο μια αγορά που πάει κατά διάολου (ειδικά του αυτοκίνητου) τότε θα πρέπει κάτι να κάνουν με τις τιμές των καύσιμων και να μην τις αυξάνουν συνέχεια. Θα πρέπει να σκεφτούν ότι δεν μπορεί να κινεί κάποιος το αυτοκίνητο του με καταναλώσεις από 5 έως 12 λιτρα\100 χιλ (ανεξαρτήτως καύσιμου και μιλώ για επιβατικά αυτοκίνητα) και να πληρώνει το καύσιμο μέχρι 2 ευρώ (αισίως η αμόλυβδη). Τώρα αν κάποιος καίει 5 λίτρα και έχει αέριο το οποίο το αγοράζει 0,7 ευρώ τότε… μαγκιά του (προς το παρόν). και κερδίζει σίγουρα (σε σχέση με τους άλλους μιας και όλοι χαμένοι είμαστε ως καταναλωτές).

Αλώστε όλα στην ζωή προσωρινά είναι!
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση