Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Τιμη υγραεριου,αισχροκερδια η οχι?

Δημοσίευσηαπό panorano » Πέμ 09 Αύγ, 2012 18:42

chrisd έγραψε:panorano μας ζαλισες ρε φίλε. εντάξει σε όλα έχεις δίκιο μην σου χαλάσουμε χατήρι αλλά ασε και κανέναν να πει αυτό που θέλει.
σε παρακολουθώ εδώ και καιρο.
εσυ ξέρεις τις τιμές/κέρδος τα πάντα μήπως έχεις και πρατήριο?
γράψε στοχασμενα και μην ανοίγεις πόλεμο με όποιον έχει αντίθετη άποψη.

Να δεχθώ όλες τις απόψεις ρε φίλε αλλά να δεχθω ότι κάποιος ανακατεβει τα μίγματα;;;Αυτό δεν είναι άποψη είναι επιστροφή στην λιθινη εποχή.εκτος αν το θεωρείς άποψη αυτο
panorano

Δημοσιευσεις: 291

Δημοσίευσηαπό maevius » Πέμ 09 Αύγ, 2012 18:58

panorano έγραψε:
chrisd έγραψε:panorano μας ζαλισες ρε φίλε. εντάξει σε όλα έχεις δίκιο μην σου χαλάσουμε χατήρι αλλά ασε και κανέναν να πει αυτό που θέλει.

Να δεχθώ όλες τις απόψεις ρε φίλε αλλά να δεχθω ότι κάποιος ανακατεβει τα μίγματα;;;Αυτό δεν είναι άποψη είναι επιστροφή στην λιθινη εποχή.εκτος αν το θεωρείς άποψη αυτο

Αυτο σε πειραξε το οτι ο φαρμακης αναμιγνυει το προπανιο και το βουτανιο που εισαγει μονος του (παρε ενα τηλεφωνο στην βιομηχανικη στο εργοστασιο του να το ακουσεις με τα αυτια σου αφου δεν με πιστευεις)......και μας εκανες μαθηματα οικονομιας και εξυπναδας; Μα αυτος ειναι και ο λογος που ειναι και ο πιο φθηνος και πιθανοτατα έχει και μεγαλυτερο κερδος. Δεν εχεις ξανακουσει για το μιγμα fgas? Αυτο το ειδες πριν που εψαχνες τα παλιοτερα σχολια στο προφιλ μου..........(το αφηνω ασχολιαστο )...
Τον "πολεμο" τον ξεκινησες γιατι θιχθηκες για το σχολιο μου οτι ο Μπαρατσας θα αυξησει σε 2-3 μερες την τιμη γνωριμιας απο 0,77 που την ειχε (πραγμα που εγινε σε 3 μερες το πηγε 0,795). Συνεχιζεις τα ψεμματα και να εκτιθεσαι και αυτοι που ειναι στο φορουμ ειναι πολυ ευκολο να το διαπιστωσουν με 2-3 κλικ......
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό panorano » Πέμ 09 Αύγ, 2012 21:30

maevius έγραψε:
panorano έγραψε:

Αυτο σε πειραξε το οτι ο φαρμακης αναμιγνυει το προπανιο και το βουτανιο που εισαγει μονος του (παρε ενα τηλεφωνο στην βιομηχανικη στο εργοστασιο του να το ακουσεις με τα αυτια σου αφου δεν με πιστευεις)......και μας εκανες μαθηματα οικονομιας και εξυπναδας; Μα αυτος ειναι και ο λογος που ειναι και ο πιο φθηνος και πιθανοτατα έχει και μεγαλυτερο κερδος. Δεν εχεις ξανακουσει για το μιγμα fgas? Αυτο το ειδες πριν που εψαχνες τα παλιοτερα σχολια στο προφιλ μου..........(το αφηνω ασχολιαστο )...
Τον "πολεμο" τον ξεκινησες γιατι θιχθηκες για το σχολιο μου οτι ο Μπαρατσας θα αυξησει σε 2-3 μερες την τιμη γνωριμιας απο 0,77 που την ειχε (πραγμα που εγινε σε 3 μερες το πηγε 0,795). Συνεχιζεις τα ψεμματα και να εκτιθεσαι και αυτοι που ειναι στο φορουμ ειναι πολυ ευκολο να το διαπιστωσουν με 2-3 κλικ......

Λοιπον θα αναφερθω τελευταια φορα σε αυτο το θεμα με μια γενικοτερη τοποθετηση..
υπαρχουν αποψεις και υπαρχουν και αρχες.οι αρχες αναιρουν τις αποψεις,το αντιθετο ομως δεν γινεται...
τα ειρωνικα σχολια περι μαστερ της οικονομιας και περι ζαλαδας κτλ κτλ ενημερωτικα σας λεω οτι ειναι αρχικα βραχυπροθεσμα μεγεθη της οικονομιας (κατι σαν τα οικοκυρικα που καναμε στο γυμνασιο) και σε καμια περιπτωση δεν ειναι αξια περηφανειας απο την μερια μου!
αυτα λοιπον τα μεγεθη ειναι αρχες της οικονομικης οργανωσης καθε κοινωνιας που δυστυχως δεν αναιρουνται και δεν παιρνουν αποψεις.(εκτος αν δεχθουμε αλλα οικονομικα προτυπα της β.κορεας και της κουβας οποτε δεν εχει νοημα να μιλαμε για καταναλωτικα προιοντα γενικοτερα)
Το οτι στην ελλαδα υπαρχουν ακομη κλειστα μυαλα που αρνουνται να τα δεχθουν ειναι απο τις βασικες αιτιες που εχουμε φθασει εδω που ειμαστε.
η γνωση,οποια και αν ειναι αυτη,καποιων θεματων δεν ειναι ουτε εξυπναδα ουτε χατηρικη.η γνωση ειναι εξειδικευση (εγω πχ δεν ξερω να βρασω ουτε αβγα) και η αρνηση των βασικων αρχων της οποιασδηποτε γνωσης ειναι μεσαιωνας.
Αυτα που σας μεταφερω δεν ειναι αποψεις μου,ειναι βασικες αρχες της οργανωσης της τοπικης οικονομιας.
Δυστυχως στην ελλαδα εχουμε μαθει τα μεσομακροπροθεσμα μεγεθη (spreads,cds,παραγωγα κτλ) και αρνουμαστε να κοιταξουμε τα οφελη της βραχυπροθεσμης οικονομιας που ειναι και πιο αμεσα για την τσεπη μας.
Λυπαμαι για τελευταια φορα που θα περιαυτολογησω αλλα εχω δουλεψει ελλαδα και εξωτερικο σε εταιρειες οπως η ΝΙΚΙ ΜΕΠΕ,TWT,MB tech group στο επιστημονικο τμημα και στην PIMK LTD στο οικονομοτεχνικο τμημα οποτε η αναγνωριση σε οποιδηποτε επιστημονικο χωρο δεν περιμενω να ερθει απο ενα φορουμ.
Δυστυχως ομως ολα τα ερευνητικα προγραμματα στην ελλαδα προσκρουουν σε "αποψεις" τριτων και πολλες φορες ασχετων με αποτελεσμα ολα αυτα τα project να καταληγουν στο εξωτερικο (δυστυχως για εμενα πολλες φορες μαζι με τους ελληνες επιστημονες)
Τωρα για το αν εψαξα..οχι δεν εψαξα απλα τυγχανει να εχω μνημη ελεφαντα οταν ακουω χαζομαρες και δυστυχως μου ειχε μεινει...
Αν θελεις πραγματικα να σου λυθει η απορια μπορω να σου στειλω σε pm τα τηλεφωνα του Σαμπανιωτη η του Πανελου που ειναι στο Φαρμακη απο οταν ιδρυθηκε η εταιρεια να σου τα πουν αυτοι γιατι απο εμενα δεν θα σου περασει. Το autogas παραγεται σε δυιλιστηριο ειτε αυτο ειναι ελληνικο ειτε ειναι εξωτερικου.δεν παντρευεται και δεν "χτυπιεται στο σεικερ".Και αυτο θα του ακουσεις απο τους ειδικους του Φαρμακη.

Τελευταιο ΥΓ για εσενα maevius
γιατι ο φαρμακης στο ενα εχει 0,80 και στο αλλο 0,77??
μηπως τελικα ο μπαρατσας κραταει τον φαρμακη χαμηλοτερα και οχι το αντιθετο που λες??
μηπως ο φαρμακης ακολουθει την αγορα και οπου μπορει βαραει??
ο ανταγωνισμος στην ελευθερη αγορα δεν εχει ονομα..εχει ελευθερους κανονες και εχει και νομιμο κερδος (αυτο που τοσο καιρο καποιο προσπαθουν να ποινικοποιησουν)
panorano

Δημοσιευσεις: 291

Re: Απ: Τιμη υγραεριου,αισχροκερδια η οχι?

Δημοσίευσηαπό maevius » Πέμ 09 Αύγ, 2012 21:33

panorano έγραψε:
maevius έγραψε:
panorano έγραψε:

Λοιπον θα αναφερθω τελευταια φορα σε αυτο το θεμα με μια γενικοτερη τοποθετηση..
υπαρχουν αποψεις και υπαρχουν και αρχες.οι αρχες αναιρουν τις αποψεις,το αντιθετο ομως δεν γινεται...
τα ειρωνικα σχολια περι μαστερ της οικονομιας και περι ζαλαδας κτλ κτλ ενημερωτικα σας λεω οτι ειναι αρχικα βραχυπροθεσμα μεγεθη της οικονομιας (κατι σαν τα οικοκυρικα που καναμε στο γυμνασιο) και σε καμια περιπτωση δεν ειναι αξια περηφανειας απο την μερια μου!
αυτα λοιπον τα μεγεθη ειναι αρχες της οικονομικης οργανωσης καθε κοινωνιας που δυστυχως δεν αναιρουνται και δεν παιρνουν αποψεις.(εκτος αν δεχθουμε αλλα οικονομικα προτυπα της β.κορεας και της κουβας οποτε δεν εχει νοημα να μιλαμε για καταναλωτικα προιοντα γενικοτερα)
Το οτι στην ελλαδα υπαρχουν ακομη κλειστα μυαλα που αρνουνται να τα δεχθουν ειναι απο τις βασικες αιτιες που εχουμε φθασει εδω που ειμαστε.
η γνωση,οποια και αν ειναι αυτη,καποιων θεματων δεν ειναι ουτε εξυπναδα ουτε χατηρικη.η γνωση ειναι εξειδικευση (εγω πχ δεν ξερω να βρασω ουτε αβγα) και η αρνηση των βασικων αρχων της οποιασδηποτε γνωσης ειναι μεσαιωνας.
Αυτα που σας μεταφερω δεν ειναι αποψεις μου,ειναι βασικες αρχες της οργανωσης της τοπικης οικονομιας.
Δυστυχως στην ελλαδα εχουμε μαθει τα μεσομακροπροθεσμα μεγεθη (spreads,cds,παραγωγα κτλ) και αρνουμαστε να κοιταξουμε τα οφελη της βραχυπροθεσμης οικονομιας που ειναι και πιο αμεσα για την τσεπη μας.
Λυπαμαι για τελευταια φορα που θα περιαυτολογησω αλλα εχω δουλεψει ελλαδα και εξωτερικο σε εταιρειες οπως η ΝΙΚΙ ΜΕΠΕ,TWT,MB tech group στο επιστημονικο τμημα και στην PIMK LTD στο οικονομοτεχνικο τμημα οποτε η αναγνωριση σε οποιδηποτε επιστημονικο χωρο δεν περιμενω να ερθει απο ενα φορουμ.
Δυστυχως ομως ολα τα ερευνητικα προγραμματα στην ελλαδα προσκρουουν σε "αποψεις" τριτων και πολλες φορες ασχετων με αποτελεσμα ολα αυτα τα project να καταληγουν στο εξωτερικο (δυστυχως για εμενα πολλες φορες μαζι με τους ελληνες επιστημονες)
Τωρα για το αν εψαξα..οχι δεν εψαξα απλα τυγχανει να εχω μνημη ελεφαντα οταν ακουω χαζομαρες και δυστυχως μου ειχε μεινει...
Αν θελεις πραγματικα να σου λυθει η απορια μπορω να σου στειλω σε pm τα τηλεφωνα του Σαμπανιωτη η του Πανελου που ειναι στο Φαρμακη απο οταν ιδρυθηκε η εταιρεια να σου τα πουν αυτοι γιατι απο εμενα δεν θα σου περασει. Το autogas παραγεται σε δυιλιστηριο ειτε αυτο ειναι ελληνικο ειτε ειναι εξωτερικου.δεν παντρευεται και δεν "χτυπιεται στο σεικερ".Και αυτο θα του ακουσεις απο τους ειδικους του Φαρμακη.

Τελευταιο ΥΓ για εσενα maevius
γιατι ο φαρμακης στο ενα εχει 0,80 και στο αλλο 0,77??
μηπως τελικα ο μπαρατσας κραταει τον φαρμακη χαμηλοτερα και οχι το αντιθετο που λες??
μηπως ο φαρμακης ακολουθει την αγορα και οπου μπορει βαραει??
ο ανταγωνισμος στην ελευθερη αγορα δεν εχει ονομα..εχει ελευθερους κανονες και εχει και νομιμο κερδος (αυτο που τοσο καιρο καποιο προσπαθουν να ποινικοποιησουν)

χαχαχαχαχαχα τι πινεις και δεν μας δινεις...........Ολα τα ξερεις τελικα. βαριεμαι και να το διαβασω. Καληνυχτα.

ΥΓ εξηγησε μου μονο πως ενα πρατηριο υγραεριου που ανοιξε πριν 10 μερες κραταει χαμηλα ενα αλλο που λειτουργει 10 χρονια με τις χαμηλοτερες τιμες στην Ελλαδα................Ελληνικα ομως.....ξερεις για αμορφωτους σαν εμενα.......
Τελευταία επεξεργασία από maevius και Πέμ 09 Αύγ, 2012 21:59, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσίευσηαπό chrisd » Πέμ 09 Αύγ, 2012 21:58

panorano θα μου επιτρεψεις να συμφωνήσω μαζί σου σε κάποια που έγραψες όπως πχ τα κλειστα μυαλα μας έφτασαν ως εδώ κτλ αλλά να διαφωνησω σε κάποια αλλά.
όταν κάποια στιγμή είχα σκεφτεί να βάλω μια δεξαμενή 1000 λίτρα για υγραέριο είχα ρωτήσει εταιρία και μου είχε πει ότι μπορούσα να παραγγειλω πχ 600 λίτρα βουτανιο και αλλά 400 χωριστά προπανιο. οπότε θα είχα μείγμα 60-40. δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να μην μπορεί βα γίνει μίξη ούτος η άλλος σε υγρή μορφή είναι και τα 2.
η κλασμστικη απόσταξη παντός στο διηληστηριο σαν δύο χωριστά μείγματα τα παράγει.
Corolla G6 1.8 153ps
Με σχεδον 150.000χλμ.Θελω να καψω βαλβιδες αλλα το ICOM δεν με αφηνει.......
chrisd

Δημοσιευσεις: 392

Re: Απ: Τιμη υγραεριου,αισχροκερδια η οχι?

Δημοσίευσηαπό maevius » Πέμ 09 Αύγ, 2012 22:01

chrisd έγραψε:panorano θα μου επιτρεψεις να συμφωνήσω μαζί σου σε κάποια που έγραψες όπως πχ τα κλειστα μυαλα μας έφτασαν ως εδώ κτλ αλλά να διαφωνησω σε κάποια αλλά.
όταν κάποια στιγμή είχα σκεφτεί να βάλω μια δεξαμενή 1000 λίτρα για υγραέριο είχα ρωτήσει εταιρία και μου είχε πει ότι μπορούσα να παραγγειλω πχ 600 λίτρα βουτανιο και αλλά 400 χωριστά προπανιο. οπότε θα είχα μείγμα 60-40. δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να μην μπορεί βα γίνει μίξη ούτος η άλλος σε υγρή μορφή είναι και τα 2.
η κλασμστικη απόσταξη παντός στο διηληστηριο σαν δύο χωριστά μείγματα τα παράγει.

Ειναι απλο φιλε chrisd.....γιατι το λεει αυτος και εχει ΠΑΝΤΑ δικιο..........:grin:
ΥΓ και ειναι και μετριοφρων......................:D
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσίευσηαπό VITARAS » Παρ 10 Αύγ, 2012 00:23

Δυστυχώς, όπως είπε και κάποιος άλλος φίλος, έτσι όπως μιλάει ο φίλος panorano φαίνεται σαν να έχει πρατήριο. Δεν εξηγείτε αλλιώς τέτοια λύσσα.
Θα του πρότεινα να δημιουργήσει ένα άλλο θέμα, γιατί εδώ όσο και να επιμένει είναι εκτός θέματος. Δεν έχω τίποτα μαζί του αλλά νομίζω ότι το μαμήσαμε.
Και να θυμίσω ότι, όταν κάποιος έχει μία άποψη, δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί και ο άλλος. Καταντά μαμακία. Δεν χρειάζεται να πω πως καταντά όταν προσπαθεί να σε πείσει με το ζόρι και κυρίως όταν είναι και λάθος.

Καλό βράδυ i-)
VITARAS

Δημοσιευσεις: 82

Δημοσίευσηαπό runner » Παρ 10 Αύγ, 2012 18:06

Εγώ ξέρω ότι επί 15 μέρες που γέμιζα στον Αρχάγγελο Πρεβέζης το αυτ/το πετούσε και με το που γύρισα στην Αθήνα είναι σαν να σέρνω και μια άγκυρα πίσω μου....και δεν με χαλούσε που γέμιζα με 0,77 εώς 0,80 και στην Αθήνα με 0,87....
runner

Δημοσιευσεις: 126

Δημοσίευσηαπό maevius » Παρ 10 Αύγ, 2012 18:56

runner έγραψε:Εγώ ξέρω ότι επί 15 μέρες που γέμιζα στον Αρχάγγελο Πρεβέζης το αυτ/το πετούσε και με το που γύρισα στην Αθήνα είναι σαν να σέρνω και μια άγκυρα πίσω μου....και δεν με χαλούσε που γέμιζα με 0,77 εώς 0,80 και στην Αθήνα με 0,87....

Φυσικα και δεν σε χάλασε αφού δεν σε νοιάζει ρε αχάριστε το ότι έτσι καστρέφεται η παγκόσμια οικονομία και καταρρεει το χρηματοπιστωτικό σύστημα...........ποιος νοιάζεται για την τσέπη σου και για το αν πάει καλά το αυτοκίνητο σου;;;;;;;;.......... Πως θα πληρώσει τωρα ο ακριβος πρατηριούχος τους υπαλλήλους και τους φόρους του βρε;;;;;;;;;;
Καλά τίποτα δεν έμαθες μετά από τόσα μαθήματα οικονομίας;;;;; =)) =)) =))
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσίευσηαπό runner » Παρ 10 Αύγ, 2012 19:20

Είμαι αχάριστος,το ξέρω....ίσως επειδή στην Άρτα και γενικά στην Ήπειρο βλέπω Έλληνες να δουλεύουν ως επί των πλείστων στα πρατήρια και όχι αλβανοί πακιστανοι κτλ
runner

Δημοσιευσεις: 126

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 59 επισκέπτες