maevius έγραψε:Και εγω βαρεθηκα να ακουω συμβουλες και θεωριες απο δηθεν νομομιμοφρονες επιχερηματιες  Αν ειναι ετσι γιατι φτασαμε ως εδω. Με τον σταυρο στο χερι;;;;;  Επισης αυτο το ξερολικο αλλαζονικο αφοριστικο και "ειστε ασχετοι"  εσεις φταιτε -υφακι σου μου επιβεβαιωνει πολλα. Υγειης επιχειρηση ειναι και τα τζαμπο αλλα εκτος οτι εχουν μισθους βουλγαριας  και συνθηκες εργασιας μεσαιωνα δεν τα θελανε στα Γιαννενα γιατι χαλαγαν την πιατσα. Αλλα βλεπεις δεν κατεληγε τιποτα στην τσεπη τους. Γι αυτο σου λεω ασε τις κατηχησεις για κανα επιχειρηματικο φορουμ........εδω μιλαμε για υγραεριο οχι για τον Πετσιο την Πινδο και τον Μπαρατσα......και τους λοιπους σωτηρες της οικονομιας της Ηπειρου που βγαζουν την χασουρα αφου δεν πληρωνονται τα χρωστουμενα απο το κρατος απο τους εργαζομενους και οχι πχ απο τα κερδη τους ......το πιασες το υπονοουμενο ετσι;;;;;;;;;;;;;;;Μαθηματα οικονομικων αλλου λοιπον και δεν χρειαζομαστε εσενα για να γνωριστουμε μεταξυ μας στην Ελλαδα.........
 καλο Σκ
1.ειμαι εργαζομενος(και οχι νομιμοφρων επιχειρηματιας που λες) σε ελληνουβουλγαρικη μεταφορικη και δεν θα μου πεις εσυ για μισθους βουλγαριας!μαθε λοιπον οτι οι εργαζομενοι πλεον στην βουλγαρια εχουν πριμ αποδοτικοτητας και μπονους βασει στοχων!συνολικα παιρνω 16 μισθους λοιπον!
2.για τον κυκλο που σου ανεφερα ναι λοιπον υγιης επιχειρηση ειναι και τα τζαμπο.
αν και εδω κανεις κωλοτουμπα σε αυτα που λες μιας και δεν επικροτεις τον φθηνοτερο.αλλα μαλλον η ακριβεια σε απασχολει μονο για το υγραεριο!
 φτασαμε ως εδω γιατι ο κυκλος επιχειρηση=θεσεις εργασιας=φοροι=αμοιβες ΔΥ+παροχες κοινωνικες=χρημα στην αγορα=υγιης επιχειρηση
στην ελλαδα ειναι παντου χαλασμενος απο επιχειρησεις που εφαγαν τους φορους,απο εργαζομενους που εκλεισαν επιχειρησεις με τα συνδικατα τους(κλωστουφαντουργιες,νισαν,χαλυβουργια κτλ κτλ) απο πλιατσικα ΔΥ με τους υπερτροφικους μισθους και ανυπαρκτες θεσεις με μηδεν εργασια κ.ο.κ και ολα αυτα λογω λογικων που αναφερεις στα ποσταρισματα σου.
Μαθε οτι στην καταναλωτικη κοινωνια που επιλεξαμε ολοι να ζουμε(μιας και μιλαμε σε φορουμ για υγραερια και αυτοκινητα και κιτ κτλ)η επιβραβευση ενος νομιμου επιχειρηματια ειναι το κερδος και η επενδυση στην αγορα με σκοπο παλι το κερδος
3.τα μαθηματα οικονομικων στα δινω τζαμπα και δεν χανεις τιποτα να τα κανεις πραξη στη ζωη σου αλλιως σου προτεινω να κανεις εστω μια επισκεψη στην κουβα η στην β.κορεα για να ζησεις ,εστω και σαν τουριστας,το μοντελο που προτεινεις
για το τελευταιο περι γνωριμιας ματαξυ σας δεν με αφορα μιας και ανηκω,με δικια μου επιλογη,στο πολυ μικρο ποσοστο ελληνων που δουλευω σε εταιρεια εξωτερικου φορολογουμαι απο επιλογη μου στην ελλαδα ζω και ξοδευω στην ελλαδα ενω θα μπορουσα να το κανω με πολυ μεγαλυτερη οικονομια στη βουλγαρια εφερα εδω και λιγο καιρο τις λιγες οικονομιες μου στην ελλαδα και ολα αυτα γιατι επικροτω τον κυκλο που σου ανεφερα  και στην πραξη.
η τσεπη μας ειναι υποκειμενικη εννοια αν σκεφθεις οτι με τους φορους υγιειων επενδυσεων θα ειχαμε δωρεαν κοινωνικες παροχες,μικροτερους ΕΦΚ ,χαμηλοτερο ΦΠΑ και τοτε θα ανεβαινε η αγοραστικη αξια των ιδιων αμοιβων μας