Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Τιμη υγραεριου,αισχροκερδια η οχι?

Δημοσίευσηαπό panorano » Κυρ 06 Μάιος, 2012 10:48

και για να συμπληρωσω...
ξερετε οτι ειναι παρανομο εταιρεια διυλισης να εχει και αδεια εταρειας εμποριας?
ξερετε οτι οι εταιρειες εμποριας απογορευεται να εχουν πρατηρια λιανικης ιδιοκτητα?
ολα αυτα ξεπερνιουνται με τηνιδρυση θυγατρικων και νεων ΑΦΜ
Ετσι φτασαμε στο σημειο η οικογενεια βαρδινογιαννη να εισαγει αργο πετρελαιο,να μπορει να το διυλιζει,να εχει στην κατοχη της την avin,coral,coralgas,cyclon και να ελεγχει και τις τιμες οσων εταιρειων συνεργαζονται με την μοτοροιλ (πιστεψτε με σχεδον ολοι),να ελεγχει το δικτυο το δικτυο ολων των πρατηριων των εταιρειων του και να εχει και ο ιδιος ,μεσω των ΜΥΡΤΕΑ Α.Ε.,ΕΡΜΗΣ Α.Ε. ΚΑΙ ΜΑΚΡΑΙΩΝ Α.Ε ,ιδιοκτητα πρατηρια που ξεπερνανε τα 400 σε νουμερο.

και εσεις μου λετε για ενα λιανεμπορο που πηρε τηλ εναν αλλο λιανεμπορο...

Ο μεγαλος καρχαριας εχει βγει στα ρηχα και καταβροχθιζει και εμεις κοιταμε μην πατησουμε κανενα αχινο.....
panorano

Δημοσιευσεις: 291

Δημοσίευσηαπό fokion » Κυρ 06 Μάιος, 2012 13:23

Φιλε πανορανο ετσι πειθεις

ομως εμεις οι λιανικοι πελατες που δεν εχουμε "προσβαση" στις εταιρειες πως αλλιως μπορουμε να πιεσουμε παρα μονο "χρησιμοποιωντας" εσας???

πχ βαζοντας παντα στον φτυνοτερο ( που εχει αγορασει φτυνοτερα απο οτι λες) ετσι ωστε εσυ που σου πουλαει ακριβωτερα να τους ξεχεσεις ωστε να μην κλεισεις???
( δε ξερω βεβαια αν αυτο το σεναριο εχει εφαρμογη ετσι? και δε σου πει η εταιρεια "στα παπαρια μου -κλεισε" )
Ουσιαστικά κατα την γνωμη μου ΕΣΕΙΣ οι πρατηριουχοι πρεπει να πιεσεται καταστασεις.. εμεις δε μπορουμε παρα μονο να σας γκρινιαζουμε...
και πλακα στη πλακα απο τα σωματεια σας ΠΟΤΕ δεν εχει ακουστει - εντονα εστω παντως εγω δεν το θυμαμαι ) οτι μαγκες το προβλημα ειναι στις εταιρειες κι οχι στα βενζιναδικα, αντιθετως ακουω να διαμαρτυρεστε ( τα συνδικατα σας εννοω ) για ενα καρο αλλα πραγματα ( δικαιολογημενα ισως )

τι σας απαγορευει πχ 10 βενζιναδικα να φτιαξετε κοινοπραξια εισαγωγης καυσιμων.... ( μια ιδεα δε ξερω ποσο πραγματοποιησημη μπορει να ειναι ) αλλα τελος παντων μια διαδικασία μεσω της οποιας θα παρακαμψετε το κυκλωμα δυηλιστιριων εταιρειων χοντρεμπορων κ.λ.π....

ή και να Διεκδικιστε πχ να περνετε καυσιμα με δικα σας βυτια... ( λεω ενα ακομα παραδειγμα )

οταν ενας γνωστος μου εκλεισε το βενζιναδικο ΕΚΟ που ειχε και μου ελεγε "δε με υποστηριζει η εταιρεία" τωρα καταλαβαινω μετα απο 2 χρονια εστω, τι εννοουσε....
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Κυρ 06 Μάιος, 2012 14:31

Προσεξτε ποσο οργανωμενοι ειναι.
Παραθετω 2 γεγονοτα που απαντανε σε πολλα απο τα ερωτηματα αλλα θα τα γραψω σε μορφη εξιστορησης και οχι καταγγελιας γιατι οπως θα καταλαβετε ειναι πολυ επικυνδυνο.
Το 2009 εγινε μια προσπαθεια απο καποιους μεγαλοπρατηριουχους(δεν θελω να πω ονοματα)να εισαγουν βενζινη 98οκτανιων απο την Ιταλια με σκοπο να επηρεασουν τις τιμες προς τα κατω και να βγαλουν και αυτοι κερδος επενδυοντας 1,000,000ευρ εκαστος.Η καταληξη ηταν να υποστουν τοσο μεγαλα προστιμα για ασχετους με την εισαγωγη λογους στα μαγαζια τους που δεν ξερω αν τα αντεξαν,παντως δεν ξαναρωτησαν για το θεμα.
Υπαρχουν πρατηρια με brand name που επειδη ανοιξαν διπλα σε καποια άλλα που ηταν φτηνα πουλανε πιο φτηνα και απο την τιμη που ανακοινωνεται απο το ΓΓΕ.Τετοια ειναι μονο τα <<εταιρικα>>μυρτεα,καλυψωκτλ.και σκοπο δεν εχουν να παραγουν χρημα αλλα να καταστρεψουν τον γειτονα ιδιωτη!Και στο τελος με την βοηθεια της δυναμης του χρηματος το πετυχαινουν.Τοτε αρχιζουν οι τιμες να ανεβαινουν σιγα σιγα αλλα σταθερα ,παντα με σχεδιο!!Εχουν υπολογισει οτι κατεχοντας με εταιρικα μαγαζια το 15% της αγορας μπορουν να ελεγξουν το 100% της διαμορφωσης τιμης.Με νομο απαγορευεται οποιος εχει σημα να βγει στην ελευθερη αγορα για καυσιμα.Ειναι σαν να λενε σε καποιον που εχει αυτοκινητο συγκεκριμενης μαρκας ντε και καλα να πληρωνει την βενζινη ακριβοτερα ανεξαρτητως ανταγωνισμου!
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 302

Δημοσίευσηαπό panorano » Κυρ 06 Μάιος, 2012 17:21

fokion έγραψε:Φιλε πανορανο ετσι πειθεις

ομως εμεις οι λιανικοι πελατες που δεν εχουμε "προσβαση" στις εταιρειες πως αλλιως μπορουμε να πιεσουμε παρα μονο "χρησιμοποιωντας" εσας???

πχ βαζοντας παντα στον φτυνοτερο ( που εχει αγορασει φτυνοτερα απο οτι λες) ετσι ωστε εσυ που σου πουλαει ακριβωτερα να τους ξεχεσεις ωστε να μην κλεισεις???
( δε ξερω βεβαια αν αυτο το σεναριο εχει εφαρμογη ετσι? και δε σου πει η εταιρεια "στα παπαρια μου -κλεισε" )
Ουσιαστικά κατα την γνωμη μου ΕΣΕΙΣ οι πρατηριουχοι πρεπει να πιεσεται καταστασεις.. εμεις δε μπορουμε παρα μονο να σας γκρινιαζουμε...
και πλακα στη πλακα απο τα σωματεια σας ΠΟΤΕ δεν εχει ακουστει - εντονα εστω παντως εγω δεν το θυμαμαι ) οτι μαγκες το προβλημα ειναι στις εταιρειες κι οχι στα βενζιναδικα, αντιθετως ακουω να διαμαρτυρεστε ( τα συνδικατα σας εννοω ) για ενα καρο αλλα πραγματα ( δικαιολογημενα ισως )

τι σας απαγορευει πχ 10 βενζιναδικα να φτιαξετε κοινοπραξια εισαγωγης καυσιμων.... ( μια ιδεα δε ξερω ποσο πραγματοποιησημη μπορει να ειναι ) αλλα τελος παντων μια διαδικασία μεσω της οποιας θα παρακαμψετε το κυκλωμα δυηλιστιριων εταιρειων χοντρεμπορων κ.λ.π....

ή και να Διεκδικιστε πχ να περνετε καυσιμα με δικα σας βυτια... ( λεω ενα ακομα παραδειγμα )

οταν ενας γνωστος μου εκλεισε το βενζιναδικο ΕΚΟ που ειχε και μου ελεγε "δε με υποστηριζει η εταιρεία" τωρα καταλαβαινω μετα απο 2 χρονια εστω, τι εννοουσε....

δεν ειμαι πρατηριουχος σου θυμιζω...
ειμαι σε μια διαμεταφορικη εταιρεια που προσπαθησαμε να ανοιξουμε 2 πρατηρια για τα δικα μας φορτηγα και για αυτα που φορτωνουν σε εμας.στη βουλγαρια το φτιαξαμε.εδω παρολες τις προσπαθειες μας δεν συμφερει γιατι οι νομοι ειναι ετσι φτιαγμενοι που σε οδηγουν να ψωνισεις απο εταιρεια.
η οποια εταιρεια θελει συμβολαιο αποκλειστικη και στοχους χωρις καποια ουσιαστικη διαφορα στην τιμη ακομα και με δικο μας βυτιο
panorano

Δημοσιευσεις: 291

Δημοσίευσηαπό fokion » Δευτ 07 Μάιος, 2012 16:55

ναι οκ εχεις δικιο - ας το αλλαξω με το " εσεις οι πιο περα στην αλυσιδα" ( ή καπως ετσι τελος παντων..)

και μια ενδιαφερουσα ειδηση.....
http://www.zougla.gr/greece/article/fte ... amenopliou

( και λιγο χιουμορ )
Εσπασε το τρίο εδω στην περιοχή... χωρια που απο "μεσαια ταξη" εγιναν προς το φτηνη... να φταιει αραγε η κερατεα???
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Δευτ 07 Μάιος, 2012 22:01

Δραμα την κυριακη 0,86 και πριν το ροδολιβος στην εθνικη θεσσαλονικης-δραμας 85.9

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk 2
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό Pedrosadani09 » Τρί 08 Μάιος, 2012 02:05

Τιμη στα Γιαννενα 0,85....Αρτα 0,86...Αθηνα σταθερα 0,93 και μουφα μιγμα...ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ-ΚΛΕΦΤΑΡΑΔΕΣ!!!!
Pedrosadani09

Δημοσιευσεις: 8

Δημοσίευσηαπό chrisd » Τρί 08 Μάιος, 2012 09:03

Ειναι το λιγοτερο αλητες οι ανθρωποι.περασα χθες βραδυ στον αλιμο σταθερα 93,6 το αρχηλαμογιο του κερατα.και να φανταστει κανεις οτι ο μ@λακας ειναι και εγκαταστατης.ωραια κινητρα δινει σε ανθρωπους να βαλουνε υγραεριο στα αμαξια τους.
Corolla G6 1.8 153ps
Με σχεδον 150.000χλμ.Θελω να καψω βαλβιδες αλλα το ICOM δεν με αφηνει.......
chrisd

Δημοσιευσεις: 392

Δημοσίευσηαπό vaxalis » Τρί 08 Μάιος, 2012 09:31

παιδια με 770 ευρω που φευγει απο διυλιστηριο ποσο επρεπε να ειναι η τιμη ξερουμε?
vaxalis

Δημοσιευσεις: 297

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Τρί 08 Μάιος, 2012 10:42

vaxalis έγραψε:παιδια με 770 ευρω που φευγει απο διυλιστηριο ποσο επρεπε να ειναι η τιμη ξερουμε?

Στα 85λ πωληση λιανικη μοιραζονται ολοι οι εμπλεκομενοι περιπου 20λ.
Η πιτα μοιραζεται ανα περιπτωση.Ποιος πληρωσε την εγκατασταση,ποιος κουβαλαει,αν ζυγιζει ο γκαζας καθε φορα που παραλαμβανει,ποια εταιρια πουλαει και το βασικοτερο...πότε πληρωνει ο γκαζας.
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 302

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 59 επισκέπτες