Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Οδηγός για υγραεριοκίνηση

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Οδηγός για υγραεριοκίνηση

Δημοσίευσηαπό tkgas » Πέμ 12 Ιούλ, 2012 02:29

Δεν ξέρω αν έχει ξαναγραφεί εδω μέσα (όσο και αν έψαξα δεν το βρήκα πουθενά) πάντως τον Μάρτιο του 2012 στο caroto.gr αναρτήθηκε ένας οδηγός για την υγραεριοκίνηση.

Υπάρχουν πληροφορίες για:
LPG
CNG
μετατροπή σε βενζινοκινητήρες
μετατροπή σε πετρελαιοκινητήρες
υπερθέρμανση βαλβίδων
συμβατότητα κινητήρων
ενεργειακή απόδοση
κατανάλωση και απόσβεση
κ.α.

Διαβάζω ότι βρίσκω, για να μάθω όσο περισσότερα μπορώ για το υγραέριο και προσωπικά μου φάνηκε καλός σαν οδηγός. Δεν μου άρεσε αυτό που λέει για την κατανάλωση και την απόσβεση, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να έχω καθαρή προσωπική άποψη ακόμη.

Ο οδηγός:
http://www.caroto.gr/2012/03/14/%CE%B7-%CF%85%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BF%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B7-%CE%B5%CE%BE%CE%AD%CE%BB%CE%B9%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%85%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%B5%CF%81/
tkgas

Δημοσιευσεις: 33

Re: Οδηγός για υγραεριοκίνηση

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Πέμ 12 Ιούλ, 2012 16:42

Λεει αρκετα χρήσιμα πραγματα γυρω αποτο υγραεριο αλλα και μερικες αναλήθειες οπως οτι το υγραεριο εχει χαμηλή τιμη κατοπιν ''κοινοτικής οδηγίας'' .

''4. ΕΛΛΑΔΑ:

- για χρήση από τις εθνικές ένοπλες δυνάμεις,

- για την απαλλαγή από τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης των πετρελαιοειδών, που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ως καύσιμα στα επίσημα οχήματα του Υπουργείου Προεδρίας και της εθνικής αστυνομίας,

- για τα οχήματα που χρησιμοποιούνται στις τοπικές δημόσιες συγκοινωνίες,

- για την εφαρμογή διαφοροποιημένων φορολογικών συντελεστών για την αμόλυβδη βενζίνη ώστε να εμφαίνονται οι διάφορες περιβαλλοντικές κατηγορίες, υπό τον όρο ότι οι διαφοροποιημένοι συντελεστές είναι σύμφωνοι με τις υποχρεώσεις που ορίζει η παρούσα οδηγία, ιδίως με τα ελάχιστα επίπεδα φορολογίας που προβλέπει το άρθρο 7,

- για το υγραέριο (GPL) και το μεθάνιο που χρησιμοποιούνται για βιομηχανικούς σκοπούς.
''
Εγω δε βλεπω κατι τετοιο εδω...
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Re: Οδηγός για υγραεριοκίνηση

Δημοσίευσηαπό tkgas » Κυρ 15 Ιούλ, 2012 02:49

Ναι. Έχεις δίκιο, απλά με ένα μόνο κείμενο σαν αυτό, ο οποιοσδήποτε αρχάριος στο υγραέριο, πέρνει μια καλή ιδέα. Τα υπόλοιπα, εδώ στο forum.
Πάντως, αν το είχα δει από την αρχή, θα είχα γλιτώσει πολύ ψάξιμο, για πραγματάκια που αναφέρονται εκεί μέσα.
tkgas

Δημοσιευσεις: 33

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 14 επισκέπτες