Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Απλές οδηγίες για απροβλημάτιστη εγκατάσταση

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: Απλές οδηγίες για απροβλημάτιστη εγκατάσταση

Δημοσίευσηαπό tripas » Τετ 25 Φεβ, 2015 15:31

erik36 έγραψε:
Qgas έγραψε:
erik36 έγραψε:Τελικά για τον κινητήρα Ζ18ΧΕR τι ισχύει;

Λίπανση σε όλο το φάσμα των στροφών ή μόνο υπό συγκεκριμένες συνθήκες π.χ. αυξημένη θερμοκρασία, υψηλά φορτία κλπ.
Οι μισοί λένε μόνιμα ψεκασμό ένα ποσοστό και οι μισοί μόνο υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Βλέπω ότι η Landi Renzo έχει σύστημα ειδικά για το μοτέρ αυτό με κωδικό
604.700.230 (http://lpg.autokalimeris.gr/wp-content/ ... S-2014.pdf).

Πόσα Kw είναι ο κινητηρας σου?
Δυστυχώς η επιστήμη της "Συνδυαστικής Ανάλυσης" σου επιτρέπει άπειρους συνδυασμούς. Επειδή ήδη έχασες τον χρόνο σου ρωτώντας και απο ότι βλέπω άκρη δεν βγάζεις. Κανε και καμια βόλτα απο κανα 2-3 εμπόρους κινητήρων opel αφου πρώτα βεβαιωθείς ότι Z18XER ειναι ο κινητηρας που φοράς.
Αν τώρα οι εμποροι έχουν ντανα το μοτερ αυτο τότε δυο είναι τα τινά.
1) Ότι ο κινητήρας σου είναι ευπαθης εκ κατασκευής του άρα είτε η βενζινα στον χαλάσει είται το LPG [b]ή το CNG [/b] νόημα δεν έχει.Αυτός που δουλέυει στο ΕΚΟ που έχει CNG όταν πήγα να γεμίσω LPG μου είπε ότι οι Ιταλοί που είναι μια φορά το μήνα στην θεσσαλονίκη τους λένε ότι το CNG δεν φθίρει τον κινητήρα όπως το LPG και ότι αν έχω τα λεφτα να βάλω. Έχουμε κατι παλικάρια εμεις εδω πάνω.
2) Κάτι άλλο τα καταστρέφει.

Κοντά στο νου κι γνώση!!!
Citroen C4 sedan 1.6 TU5JP4-NFU 2008 , BRC P&D MY10 + LPG7
Άβαταρ μέλους
tripas

Δημοσιευσεις: 605

Δημοσίευσηαπό valsam » Τετ 25 Φεβ, 2015 16:15

NtzanisNikos έγραψε:Εδώ είναι και οι όροι της εγγύησης για τις 2 κατηγορίες Plus και Premium:
a. that the compensation in the event of a Plus Plan is equal to:
- 100% of the damage for a Vehicle with an odometer reading from 0 up to and including 70,000 km;
- 80% of the damage for a Vehicle with an odometer reading from 70,000 up to and including 85,000 km;
- 60% of the damage for a Vehicle with an odometer reading from 85,000 up to and including 100,000 km.
b. that the compensation in the event of a Premium Plan is equal to:
- 100% of the damage for a Vehicle with an odometer reading from 0 up to and including 100,000 km;
- 80% of the damage for a Vehicle with an odometer reading from 100,000 up to and including 125,000 km;
- 60% of the damage for a Vehicle with an odometer reading from 125,000 up to and including 150,000 km.

Δεν το καταλαβαινω τι ακριβος θελει να πει,οταν λεει that the compensation in the event of a Premium Plan is equal to:
- 100% of the damage for a Vehicle with an odometer reading from 0 up to and including 100,000 km; θελει να πει οτι με καλυπτει 100% μεχρι να κανω 100,000 χλμ με υγραεριο η ενοει οτι με καλυπτει αν το αυτοκινητο μου εχει κανει μεχρι την στιγμη που θα του βαλω υγραεριο 100.000 χλμ δηλ. αναλογα με το ποσο καινουργιο ειναι?
Δεν βγαζει και πολυ νοημα και δεν μπορω να καταλαβω πως μπορει η vialle να καλυψει ενα αυτοκινητο που θα εχει ηδη 300.000 χλμ π.χ οταν αποφασισει ο ιδιοκτητης να βαλει υγραεριο,θα τιου δοσει δηλ. εγγυηση για 100% καλυψη αν παθουν τιποτα οι βαλβιδες,αφου εχουν ηδη φαει αρκετο γ@μηση στις 300.000 χλμ πριν βαλει το υγραεριο?
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό NtzanisNikos » Τετ 25 Φεβ, 2015 16:49

valsam έγραψε:
NtzanisNikos έγραψε:Εδώ είναι και οι όροι της εγγύησης για τις 2 κατηγορίες Plus και Premium:
a. that the compensation in the event of a Plus Plan is equal to:
- 100% of the damage for a Vehicle with an odometer reading from 0 up to and including 70,000 km;
- 80% of the damage for a Vehicle with an odometer reading from 70,000 up to and including 85,000 km;
- 60% of the damage for a Vehicle with an odometer reading from 85,000 up to and including 100,000 km.
b. that the compensation in the event of a Premium Plan is equal to:
- 100% of the damage for a Vehicle with an odometer reading from 0 up to and including 100,000 km;
- 80% of the damage for a Vehicle with an odometer reading from 100,000 up to and including 125,000 km;
- 60% of the damage for a Vehicle with an odometer reading from 125,000 up to and including 150,000 km.

Δεν το καταλαβαινω τι ακριβος θελει να πει,οταν λεει that the compensation in the event of a Premium Plan is equal to:
- 100% of the damage for a Vehicle with an odometer reading from 0 up to and including 100,000 km; θελει να πει οτι με καλυπτει 100% μεχρι να κανω 100,000 χλμ με υγραεριο η ενοει οτι με καλυπτει αν το αυτοκινητο μου εχει κανει μεχρι την στιγμη που θα του βαλω υγραεριο 100.000 χλμ δηλ. αναλογα με το ποσο καινουργιο ειναι?
Δεν βγαζει και πολυ νοημα και δεν μπορω να καταλαβω πως μπορει η vialle να καλυψει ενα αυτοκινητο που θα εχει ηδη 300.000 χλμ π.χ οταν αποφασισει ο ιδιοκτητης να βαλει υγραεριο,θα τιου δοσει δηλ. εγγυηση για 100% καλυψη αν παθουν τιποτα οι βαλβιδες,αφου εχουν ηδη φαει αρκετο γ@μηση στις 300.000 χλμ πριν βαλει το υγραεριο?

Απο οτι καταλαβα και εγω ειναι αναλογα τα χιλιομετρα και η εγγυηση γιατι δεν εχω ολο το κειμενο ,ειναι παντως οπως καποιοι αλλοι......με εγγυηση κινητηρα στην ελλαδα .Αλλοι που δεν εναφερουν πουθενα τις εξαγωγης ,αλλοι που λενε δυο χρονια και οταν τους παιρνεις τηλ σου λενε εναν και άλλοι που όταν τους παίρνεις τηλ σου λένε απο την ημερομηνία κατασκευής του οχήματος τα υπόλοιπα δηλ είναι κράχτης.Ψιλα γράμματα παντού.......
NtzanisNikos

Δημοσίευσηαπό tripas » Τετ 25 Φεβ, 2015 17:13

Εγω πιστεύω ότι επειδή τα συστήματα της vialle κάνουν και αναδόμηση θερμικής καταπόνησης μετάλλων , καθαρισμό βαλβίδων και γενικά εξάλειψη επικαθησεων και με 400.000Km να πας αρκεί να είσαι στην στήλη premium. Τα 100.000km για πλάκα τα έχετε. Μάλλον δεν είστε για Manual.
Άβαταρ μέλους
tripas

Δημοσίευσηαπό valsam » Τετ 25 Φεβ, 2015 17:34

tripas έγραψε:Εγω πιστεύω ότι επειδή τα συστήματα της vialle κάνουν και αναδόμηση θερμικής καταπόνησης μετάλλων , καθαρισμό βαλβίδων και γενικά εξάλειψη επικαθησεων και με 400.000Km να πας αρκεί να είσαι στην στήλη premium. Τα 100.000km για πλάκα τα έχετε. Μάλλον δεν είστε για Manual.

Φιλε στο "καθαρισμό βαλβίδων και γενικά εξάλειψη επικαθησεων"σε εχασα τελειος ,για εξηγησε μου κατι αν μπορεις,τα αυτοκινητα που κινουνται με υγραεριο λενε οτι υποφερουν απο VSR γιατι με το υγραεριο γινετε καθαρη καυση ,δηλ. δεν δημιουργειτε στις βαλβιδες αυτη η μπιχλα που δημιουργειτε με την βενζινη με αποτελεσμα σε συνδιασμο με τον διαφορετικο χρονο καυσης και το οτι ειναι ακομη ανοιχτες οι βαλβιδες ενω εξακολουθει και καιγετε (διαφορερτικο αβανς)το υγραεριο ζεσταινονται και,και,και!
Αυτη η μπιχλα της βενζινης εχω διαβασει σε παρα πολλα αρθρα στο ιντερνετ λενε οτι ειναι ευεργετικη για την προστασια των βαλβιδων ,τα ψυκτελαια και τα τουναπια αυτο δεν προσπαθουν να κανουν δηλ. να δημιουργησουν ενα φιλμ στην βαλβιδα για να την προστατεψουν απο το τσουρουφλισμα,η vialle γιατι τοτε να θελει τον καθαρισμό βαλβίδων και γενικά εξάλειψη επικαθησεων?
valsam

Δημοσίευσηαπό tripas » Τετ 25 Φεβ, 2015 18:04

Φίλε valsam επειδή έχεις διαβάσει πολύ για το Valve Seat Recesssion έχει και θεματική ενότητα για την Straitjacket που προκαλέι.
Άβαταρ μέλους
tripas

Δημοσίευσηαπό valsam » Τετ 25 Φεβ, 2015 19:01

tripas έγραψε:Φίλε valsam επειδή έχεις διαβάσει πολύ για το Valve Seat Recesssion έχει και θεματική ενότητα για την Straitjacket που προκαλέι.

Φιλε δεν καταλαβαινω τι θελεις να πεις,θελει να πεις οτι θα χρειαστω ζουλρομανδια στο τελος (Straitjacket=ζουλρομανδια)με το υγραεριο που εμπλεξα?
valsam

Δημοσίευσηαπό valsam » Τετ 25 Φεβ, 2015 19:13

Απο εκει που δεν τα ειχα σε καθολου μα καθολου υποληψη τα Γαλλικα αυτοκινητα συμφωνα λοιπον με την λιστα της vialle αν καταλαβα καλα ειναι τα πλεον αξιοπιστα αυτοκινητα για μετατροπη σε υγραεριο,τα λεω σωτσα η κανω καποιο λαθος?
Και μιλαμε οτι κατι megane, 307 και C4 τα βρισκει κανεις ακομη και κατω απο 3 χιλιαρικα!
Αρχιζω και ψηνομαι για κανα Peugeot 307 S/W φυσικα χωρις να εχει περασμενο το υγραεριο( να τα κανω εγω τα 100-150,000 χλμ που λεει η vialle οτι βγαζει απροβληματιστα,και οχι να μου τα εχει κανει τα 60-70-80 ο προηγουμενος ιδιοκτητης!)και να του περασω το συστημα απο το δικο μου που θα το αποσυρω!
valsam

Δημοσίευσηαπό vgeo51 » Τετ 25 Φεβ, 2015 21:11

Μπαίνει υγραέριο ή το ξεχνάω;
Κι αν μπαίνει σε πόσο καιρό έρχεται η λυπητερή;
Υπάρχουν μετά ενισχυμένες βαλβίδες για υγραέριο;
Είδα ότι η ίδια η Prins με δική της επισήμανση γράφει excessive wear of valves/seats

Εγώ πάντως θα σου έλεγα να μην βάλεις.
Εφόσον σοβαρές εταιρίες εγγράφως έχουν το μοτέρ σου σε black list, κανένας
εγκαταστάτης δεν μπορεί να σε επιβεβαιώσει για το αντίθετο.
Προφορικά θα σε κάνουν απλά ευτυχισμένο μέχρι να γίνει η τοποθέτηση και το κακό.
Μετά θα κάνουν όλοι τον Αλέκοοοοοοοοοοο.
vgeo51

Δημοσιευσεις: 41

Δημοσίευσηαπό valsam » Τετ 25 Φεβ, 2015 21:48

vgeo51 έγραψε:
Μπαίνει υγραέριο ή το ξεχνάω;
Κι αν μπαίνει σε πόσο καιρό έρχεται η λυπητερή;
Υπάρχουν μετά ενισχυμένες βαλβίδες για υγραέριο;
Είδα ότι η ίδια η Prins με δική της επισήμανση γράφει excessive wear of valves/seats

Εγώ πάντως θα σου έλεγα να μην βάλεις.
Εφόσον σοβαρές εταιρίες εγγράφως έχουν το μοτέρ σου σε black list, κανένας
εγκαταστάτης δεν μπορεί να σε επιβεβαιώσει για το αντίθετο.
Προφορικά θα σε κάνουν απλά ευτυχισμένο μέχρι να γίνει η τοποθέτηση και το κακό.
Μετά θα κάνουν όλοι τον Αλέκοοοοοοοοοοο.

Κερδος μονο για τους εγκαταστατες,πρατηριουχους μηχανικους και ρεκτιφιατζηδες,αυτο το εργο ειναι και το πιθανοτερο και παιχτηκε ακομη και σε φιλο που εκανε 100.000χλμ με υγραεριο και η πλακα ειναι οτι το εξυμνουσε για το ποσσα λεφτα κερδισε ,μολις του βγηκε το γ@μησιατικο βγηκαν τα κομπιουτερακια και οχι κερδος αλλα μπορει και λιγο μεσα να ειναι!
Εγω και αν δεν την πατησα με το υγραεριο αλλα και παλι δεν αποκλειω την περιπτωση να ξαναγινω υγραεριοκινητος μολις παραδοσει πνευμα το αυτοκινητο μου,αν ισχυουν οι πινακες της vialle με βλεπω οπως εγραψα και πριν μιας και δεν υπαρχουν τα χρηματα για αγορα ντιζελ αυτοκινητου και ουτε θελω να προπληρωσω το κερδος που θα εχω απο το ντιζελ (τα ζητανε πανακριβα τα ντιζελ σε σχεση με τα βενζινης ,δηλ. προπληρωνουμε το κερδος που θα εχουμε,ε οχι !) με 3-4 χιλιαρικα να αγοραζω κανα μεταχειρο 307 SW,C4,megane και να του βαζω το κιτακι μου επανω!
valsam

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 21 επισκέπτες