από fokion » Τρί 05 Ιαν, 2016 11:46
Τα πραγματα είναι γενικώς απλά.
ΚΑΝΕΙΣ μα ΚΑΝΕΙΣ δεν πορει να σου εγγυηθεί Τ Ι Π Ο Τ Α.
Ουτε ότι το κρατος που πειναει δε θα "θυμηθεί" να βαλει ένα φορο ακομα
Ουτε ότι το βαρελι το πετρελαιο από οπου όλα ξεκινανε δε θα ξαναπηδηξει στα 115 δολάρια αντι 40 σημερα
κ.λ.π. κ.λ.π.
Ουτε αυτή τη περιφημη "ακακια" εγκαταστατών περι 50% και "υπαρχει νομος που..." και αλλα "ομορφα"...
Να σου πω το λοιπον την προσωπική μου αποψη.
Το ΥΓΡΑΕΡΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ" - ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΟΛΑ ΤΑ ΣΦΑΖΩ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΩΝΩ".
Υπαρχουν ΠΟΛΛΑ "αν" στην "εξισωση".
Κατ' αρχην το αυτοκινητο σου είναι σε καποια "μαυρη λιστα" των ιδιων - προσεξε το αυτό - των εταιρειων που ΠΟΥΛΑΝΕ συστηματα υγραερίου? Αν ναι ξεχνα το. Απλά ξεχνα το. Απετρεψα τον κολλητο μου με Μαβερικ.
Ναι υπαρχουν φωτεινες μεν αλλα εξαιρέσεις δε που απλώς επιβεβαιωνουν το κανονα. ΚΑι λυσεις τυπου "λιγο βενζινα εδώ λιγο tunap εκεί" και "ειδικά" λαδια μυδια ξυδια και κοκοκοψαρα εχουν κοστος ΑΝΑΙΡΟΥΝ την οικονομια που τελικά θελεις να κανεις.
Κανεις πολλά χλμ? Για μενα πανω από 12.000??? Βαλε. Εχεις εταιρικό για τα καθημερινα κι αυτό που θες να βαλεις, κανει δε κανει 5.000 αλλα απλώς όταν το κινεις σου φευγει ο τακος να πληρωνεις και γι αυτό το σκευτεσαι? Ξανα ΞΕΧΝΑ το.
Εχεις αυτοκινητο με καταναλωση ( βενζινης) επιπεδου "αναπτηρα" τυπου 6-7 λιτρα? Ξεχνα το ειδικά αν συνδυάζεται ΚΑΙ με το ανωτερο.
Να καταλάβεις εγω ( που με το υγραεριο δεν το κλειδωσα ) κανω πανω από 13.000 χλμ με καταναλωση βενζίνης κοντά στα 13 λίτρα ( περίπου 15 με αεριο) Γιατι το εχω ψηλωσει, εχω αλλα λάστιχα κ.λ.π. κ.λ.π.
Εχεις αυτοκινητο ΠΟΛΥ συγχρωνης τεχνολογιας? Χμ... εδώ παιζεται. Παντως οσο πιο "απηρχαιωμένη" τεχνολογια εχει τοσο γενικως τοσο πιο απροβληματιστο τελικα είναι το συστημα
Εχεις ένα αυτοκινητο που η "τρεχουσα" αξια του είναι δεν είναι 2.000??? Ε είναι ηλιθιο να βαλεις ένα συστημα των 1.200 ευρω. είναι απλώς ηλιθιο. Δε θα αποσβεσεις κατ' ουσιαν ποτέ.
Αυτοι για μενα είναι οι σημαντικοί παραγοντες που πρεπει να σκεφτεις ΕΣΥ και να τους σταθμισεις ΟΛΟΥΣ γιατι ολοι αλληλο-επειρεαζονται και αλληλοεπιδρούν με τελική κατάληξη το "συμφαιρει δε συμφαιρει". Και το τι σε κανει ΕΣΕΝΑ να αισθάνεσαι ότι πηρες την "σωστη αποφαση".
Προσωπικά με το υγραεριο εχω σωθει.
Εξακολουθώ να κινω ένα αυτοκινητο που αλλιως θα είναι κλειδωμενο και που δεν εχω την δυνατοτητα να αντικαταστήσω με κατι αντιστοιχο ( και δε θελω για αλλλους λογους )
Εβαλα ισως το φτυνοτερο παν-αγνωστο συστημα που δεν εχει τοσες παραμέτρους ρυθμισης ( και γι αυτό ισως και να καιω και παραπανω από το φυσιολογικό) οσο τα "ακριβά" - φαντασου δεν εχει ουτε επιλογή να ψεκαζει βενζινα....
Κι εχω αποσβεσει 50.000 τωρα όχι μονο την αντικατασταση κινητηρα που θελει/ηθελε και πριν το υγραεριο, αλλα και..... ολοκληρο το αυτοκινητο!!!
Κι ένα τελευταιο
Η κουβεντα αν κανεις οικονομια 41 ή 39% είναι τελικά παπαριες καμαρωτες. Αν το θεμα παιζεται στο 1,2,5% αστο παρατατο, δεν αξιζει και παλι....
Η μαγκιά τελικά δεν είναι ΤΙ θα βαλεις ( αφου πρωτα αποφασίσεις ότι θα βαλεις ) αλλα κυριως ΠΟΥ θα το βαλεις...
Αυτό το ολιγον κατεβατό από εμενα...
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.