astragjtg έγραψε:LPGas έγραψε:Ένα ποιοτικό σύστημα με γρήγορα μπεκ, και καλό εγκέφαλο δεν θα ανεβάσει ποτέ την κατανάλωση πάνω από 15%. Συστήματα φτηνά συνήθως την αυξάνουν 20-30%.
Φυσικά παίζει σημαντικό ρόλο η ρύθμιση, και η σωστή τοποθέτηση.
Εχω την εξης απορια και ως εγκαταστατης θα ηθελα την αποψη σου. Πως γινεται το υγραεριο να υπολείπεται σε θερμογονο δυναμη περιπου 25% εναντι της βενζινης και να υπαρχει τελικη καταναλωση μονο 10 εως 15% ? Και σε εμενα και σε πολλους με lpg οπως και εσυ αναφερεις, εχουν μονο αυτη την καταναλωση αλλα χωρις να υπαρχει θεμα φτωχου μιγματος (σε αλλους μετρήσιμα σε αλλους τουλαχιστον φαινομενικα ) ?
LPGas έγραψε:Έχουμε δοκιμάσει BRC, ICOM, OMVL, ELPIGAZ, GFi. Κανένα σύστημα δεν ξεπέρασε το 15% σε αύξηση κατανάλωσης εκτός από 2-3 περιπτώσεις turbo κινητήρων. Όπως αναφέρθηκε βέβαια, η αύξηση κατανάλωσης ξεπερνά το 15% στις υψηλές στροφές και όταν η οδήγηση έχει μεγάλες αυξομείωσεις φορτίου. Επίσης μας έχουν αναφερθεί και αυξημένες καταναλώσεις έπειτα από φουλάρισα σε συγκεκριμένα πρατήρια υγραερίου.Γενικά τα συστήματα που συνδέονται με την EOBD έχουν τη μικρότερη κατανάλωση από όλα, λόγο γρήγορης προσαρμοστικότητας στο χρόνο ψεκασμού.
LPGas έγραψε:Έχουμε δοκιμάσει BRC, ICOM, OMVL, ELPIGAZ, GFi. Κανένα σύστημα δεν ξεπέρασε το 15% σε αύξηση κατανάλωσης εκτός από 2-3 περιπτώσεις turbo κινητήρων. Όπως αναφέρθηκε βέβαια, η αύξηση κατανάλωσης ξεπερνά το 15% στις υψηλές στροφές και όταν η οδήγηση έχει μεγάλες αυξομείωσεις φορτίου. Επίσης μας έχουν αναφερθεί και αυξημένες καταναλώσεις έπειτα από φουλάρισα σε συγκεκριμένα πρατήρια υγραερίου.Γενικά τα συστήματα που συνδέονται με την EOBD έχουν τη μικρότερη κατανάλωση από όλα, λόγο γρήγορης προσαρμοστικότητας στο χρόνο ψεκασμού.
gkazakias έγραψε:LPGas έγραψε:Έχουμε δοκιμάσει BRC, ICOM, OMVL, ELPIGAZ, GFi. Κανένα σύστημα δεν ξεπέρασε το 15% σε αύξηση κατανάλωσης εκτός από 2-3 περιπτώσεις turbo κινητήρων. Όπως αναφέρθηκε βέβαια, η αύξηση κατανάλωσης ξεπερνά το 15% στις υψηλές στροφές και όταν η οδήγηση έχει μεγάλες αυξομείωσεις φορτίου. Επίσης μας έχουν αναφερθεί και αυξημένες καταναλώσεις έπειτα από φουλάρισα σε συγκεκριμένα πρατήρια υγραερίου.Γενικά τα συστήματα που συνδέονται με την EOBD έχουν τη μικρότερη κατανάλωση από όλα, λόγο γρήγορης προσαρμοστικότητας στο χρόνο ψεκασμού.
Nα σου πω και γω την παρατηρηση μου. Τα εργοστασιακα μοντελα γιατι δινουν +30% παραπανω καταναλωση? Δεν μπορουν στο εργοστασιο να τα ρυθμισουν σωστα?
Εγω στο αμαξι μου παρατηρω οτι με φουλ οικονομικη οδηγηση(πατημα οχι πανω απο το 1/3 της διαδρομης του πενταλ) δηλαδη 2500-3000 στροφες το πολυ η καταναλωση δεν πεφτει κατω απο 11.5, αντιθετα με την βενζινη που θα βλεπα και 8 λιτρα.
Απο την αλλη με κανονικη οδηγηση και τσιτωματα παρατηρω οτι η διαφορα μεταξυ βενζινης και υγραεριου μικραινει...στο +12-13%. Τι γινετε? Το κιτ που φοραω ειναι της AG centrum με πνευμονα tomasseto και μπεκ VALTEK.
stkamos έγραψε:gkazakias έγραψε:LPGas έγραψε:Έχουμε δοκιμάσει BRC, ICOM, OMVL, ELPIGAZ, GFi. Κανένα σύστημα δεν ξεπέρασε το 15% σε αύξηση κατανάλωσης εκτός από 2-3 περιπτώσεις turbo κινητήρων. Όπως αναφέρθηκε βέβαια, η αύξηση κατανάλωσης ξεπερνά το 15% στις υψηλές στροφές και όταν η οδήγηση έχει μεγάλες αυξομείωσεις φορτίου. Επίσης μας έχουν αναφερθεί και αυξημένες καταναλώσεις έπειτα από φουλάρισα σε συγκεκριμένα πρατήρια υγραερίου.Γενικά τα συστήματα που συνδέονται με την EOBD έχουν τη μικρότερη κατανάλωση από όλα, λόγο γρήγορης προσαρμοστικότητας στο χρόνο ψεκασμού.
Nα σου πω και γω την παρατηρηση μου. Τα εργοστασιακα μοντελα γιατι δινουν +30% παραπανω καταναλωση? Δεν μπορουν στο εργοστασιο να τα ρυθμισουν σωστα?
Εγω στο αμαξι μου παρατηρω οτι με φουλ οικονομικη οδηγηση(πατημα οχι πανω απο το 1/3 της διαδρομης του πενταλ) δηλαδη 2500-3000 στροφες το πολυ η καταναλωση δεν πεφτει κατω απο 11.5, αντιθετα με την βενζινη που θα βλεπα και 8 λιτρα.
Απο την αλλη με κανονικη οδηγηση και τσιτωματα παρατηρω οτι η διαφορα μεταξυ βενζινης και υγραεριου μικραινει...στο +12-13%. Τι γινετε? Το κιτ που φοραω ειναι της AG centrum με πνευμονα tomasseto και μπεκ VALTEK.
Η διαφορα που αναφερεις ειναι υπερβολικα μεγαλη.Αν η ρυθμιση του συστηματος δεν ειναι για τα γκραβαρα τοτε σιγουρα φορας μεγαλυτερα μπεκ.
Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 25 επισκέπτες
|
|
|