Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

"Υδρογονοκινηση"

Τι μέλλει γενέσθαι;

Re: "Υδρογονοκινηση"

Δημοσίευσηαπό cjgeorgio » Σάβ 17 Δεκ, 2011 20:53

Έχω ένα Passat CC 1.8 TSI K04 και είμαι στην αναζήτηση για υγραέριο η υδρογόνο. Μέχρι στιγμής για υγραέριο δεν παίζει κάτι αξιόλογο (δηλαδή ΤΊΠΟΤΑ) και αυτό που παίζει είναι υγρού ψεκασμού με κόστος κοντά στα 3.000€ μόνο..:)
Για υδρογόνο κάποιοι με είπαν (άτομα που περνάνε) ότι δεν θα δω μείωση στην κατανάλωση (μόνο 5%) οπότε έχω μείνει με την απορία. Και το άλλο κουτό το κιτ μέσω Ίντερνετ το βρίσκεις 250€-300€ και σε συνεργεία τα περνάνε 800€-900€. Ξέρει κανένας να μου προτείνει κάπιον μάστορα (Θεσσαλονίκη-Ημαθία);
cjgeorgio

Δημοσιευσεις: 44

Δημοσίευσηαπό GOLDWAGON » Πέμ 22 Δεκ, 2011 11:03

Καλημέρα σας κύριοι μου.
Συγχωρέστε με που άργησα να απαντήσω στο θέμα αυτό.

Ήθελα να αποκτήσω εντυπώσεις πρώτα και με το υγραέριο μαζί .

Το αμάξι το παρέλαβα την προ προηγούμενη τετάρτη και ήθελα να κάνω τις απαραίτητες μετρήσεις με ή χωρίς υδρογόνο στο υγραέριο.

Οι Εντυπώσεις μου είναι η εξής.

Μέχρι τώρα έκανα 600 χλμ εκ των οποίων τα 150 χλμ με υδρογόνο.

Στα πρώτα χλμ πρόσεξα ότι για υγραεριοκίνητο πάει πάρα πολύ καλά εκτός ότι σε ανηφόρα μεγάλη υστερεί κάπως σε αντιστοιχία με την βενζίνη.

Με το υδρογόνο δεν είχα κανένα πρόβλημα στις υψηλές στροφές , ούτε μου έβηξε πουθενά , ούτε ρεταρίσματα και το ρελαντί του πολύ άψογα το κράταγε.

βέβαια δεν θα πρέπει να παραλείψουμε το γεγονός ότι για κατανάλωση δεν μπορώ να κάνω κάτι ακόμα μέχρι να εξαερωθεί η μπουκάλα ώστε να μου δώσει σωστά στοιχεία στις μετρήσεις.θέλει από τι μου είπε ο εγκαταστάτης 4-5 γεμίσματα καλά για να αποδώσει σωστά ο μετρητής υγραερίου.
Σβήνουν πολύ γρήγορα τα λαμπάκια ενώ πίσω στην μπουκάλα το μανόμετρο μου δείχνει ότι είμαι γεμάτος ακόμα.

Λοιπόν που λέτε το σύστημα το έβαλα πέρυσι τον χειμώνα με 650€ και μου βγάζει καθαρά 40-50 χλμ παραπάνω από τι μου κατανάλωνε η βενζίνη στα 100χλμ.
Η εταιρία που μου το έβαλε , είναι στον άγιο Δημήτριο και για περισσότερες πληροφορίες δεν γνωρίζω αν επιτρέπετε να δώσω δημόσια εδώ μέσα.

Το πιο σημαντικό για μένα εκτός της οικονομίας κατανάλωσης είναι η αύξηση της ροπής που απόκτησε επειδή έπασχε το τζιπ μου από την μάνα του που λέει ο λόγος και είναι το πιο αδύναμο σημείο του.

Φυσικά να μην παραλείψω ότι το τζιπ μου είναι πειραγμένο με πρόγραμμα αύξησης ιπποδύναμης και ροπής και φοράει χειροποίητο ολοκληρωμένο σύστημα εξάτμισης από το χταπόδι μέχρι πίσω , και το υδρογόνο με κάλυψε σε όλα , ακόμα και στα καυσαέρια επειδή φοράει καταλύτη ελευθέρας ροής κλπ.
Τελευταία επεξεργασία από GOLDWAGON και Πέμ 22 Δεκ, 2011 15:20, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
KIA SPORTAGE 2001 WAGON Romano HD Reducer Plug & Drive
http://www.go-lpg.co.uk/RomanoN.html
Άβαταρ μέλους
GOLDWAGON

Δημοσιευσεις: 74

Δημοσίευσηαπό GOLDWAGON » Πέμ 22 Δεκ, 2011 11:10

astragjtg έγραψε:
GOLDWAGON έγραψε: ...

Ποσο σου κόστισε το συστημα Η ? Παντως μου φαινεται οτι δεν εισαι και πολυ ξεγνιαστος βαζοντας τετοιο συστημα μιας και πρεπει να αλλαζεις τα αμπερ για να αξιζει, να βαλεις τον ''ταδε'' καταλύτη για να γινει σωστη διαχωρηση Η , να μπαινει στην εισαγωγη καθαρο το Η κτλ.. Τα αντιστοιχα δηλαδη που εχει και το υγραεριο. Σε συνδιασμο δηλαδη θα χασεις την μπαλα... :lol:

Περα απ'την πλακα εσυ ξερεις καλυτερα και φαινεται να το ''κατεχεις'' το αθλημα. Σου ευχομαι και με το υγραεριο να εισαι απροβληματιστος.

Περιμενουμε παρουσιαση :thumbup:

Νομίζω ότι σε καλύπτω με το προηγούμενο ποστ μου εκτός της διαχείρισης του συστήματος.

Φίλε μου κάθε 1000 χλμ βάζω στο ειδικό δοχείο απ ιονισμένο νερό και το τον ρυθμιστή αμπέρ τον παίζω πολύ σπάνια εφόσον ξέρω την συνηθισμένη διαδρομή που κάνω και έτσι δεν έχω κανένα πρόβλημα.
Άβαταρ μέλους
GOLDWAGON

Δημοσίευσηαπό GOLDWAGON » Πέμ 22 Δεκ, 2011 11:13

dti έγραψε:
GOLDWAGON έγραψε:Πριν ένα χρόνο έβαλα το σύστημα της υδρογονοκίνησης και έμεινα πάρα πολύ ευχαριστημένος σε αρκετά σημεία που προσφέρει.
οικονομία μου κάνει στο 40% και θέλω να τονίσω ότι σημαντικοί παράγοντες είναι πιστεύω 3 πράγματα.

Ποιο σύστημα έβαλες, ποιος το εγκατέστησε και πόσο στοίχισε; Υπάρχει κάποια εγγύηση;
Πόσες χιλιάδες χιλιόμετρα είχες πριν το βάλεις και πόσα έχεις κάνει από τότε;
Στατιστικά στοιχεία κατανάλωσης κρατούσες κάπου πριν; Τώρα;

Πολλές ερωτήσεις, αλλά μια και είσαι ο πρώτος που μιλάει για τέτοιο ποσοστό οικονομίας (μετά από ένα χρόνο μάλιστα λειτουργίας), πρέπει να περάσεις από ανάκριση! :mrgreen:

Η εγγύηση είναι στα 5 χρόνια στο σύστημα.

Για τα υπόλοιπα που ρωτάς ελπίζω να σε κάλυψα με τα προηγούμενα ποστ μου.
Άβαταρ μέλους
GOLDWAGON

Δημοσίευσηαπό cjgeorgio » Τετ 25 Ιαν, 2012 01:18

Καμία εξέλιξη έχουμε;
cjgeorgio

Δημοσίευσηαπό achiles » Σάβ 25 Φεβ, 2012 16:42

ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ...

MOD: Δε γράφουμε με κεφαλαία
achiles

Δημοσιευσεις: 8

Δημοσίευσηαπό gxalk1970 » Σάβ 25 Φεβ, 2012 20:59

Διαβάζοντας τον GOLDVAGON (συμφωνώ απόλυτα) είναι σαν να ακουω εναν φίλο μηχανικό που κάνει πειράματα ακόμη στο αμάξι του, ένα ΤERIOS 1500.. Σήμερα δε, που πήγαμε για καφέ μου άνοιξε το καπό και μου εξηγούσε τα κόλπα. Λοιπόν το σύστημα του (αυτοσχέδιο) του έχει στοιχίσει μέχρι τώρα 30 ευρό και αποτελείται απο ένα βαζάκι πλαστικό απο μερέντα με ηλεκτρόδια ανοξείδωτα μέσα στο οποίο βάζει τα νερά με τον καταλύτη (δεν τον μαρτύρησε ακόμα), 2 σωληνάκια φαρμακείου που γίνεται ο διαχωρισμός οξυγόνου - υδρογόνου, αλλο ένα μικρότερο βαζάκι πάλι μερέντας απο όπου περνάει το υδρογόνο και φιλτράρεται μέσα απο το νερό (σαν ναργιλές ένα πράγμα) και οδηγείται πάλι μένα σωληνάκι στον παπά μετά το φίλτρο αέρα ,όπου έχει κάνει μια τρυπίτσα και έχει βάλει μέσα την άκρη απο το σωληνάκι, μονόνοντάς το με σιλικόνη και αλουμινοταινία για να μην φεύγει έξω το υδρογόνο που παράγεται. Τα ηλεκτρολογικά ήταν απλά απλούστατα και περιλάμβαναν ένα αμπερόμετρο (στα 2 amper το δουλεύει), μία ασφάλεια ένα ροοστάτη και ένα διακόπτη. Ορκίζεται ότι εκεί όπου ανέβαινε με δευτέρα ανηφόρες, τώρα πάει με τρίτες και ότι ακούγεται η μηχανή καλύτερα. Για κατανάλωση την άλλη εβδομάδα θα ξέρει αν και στην μηχανή του (Απρίλια 600) που το είχε δοκιμάσει πριν ορκίζεται ότι σώθηκε . Αμα καταλήξει θα βάλει για καταλύτη καυστική ποτάσσα, όπου κάνει μεγαλύτερη παραγωγή, και θα το τελειοποιήσει. Παιδιά έτσι είπε έτσι λέω. Αμα θέλετε μπορώ να βγάλω και φωτο. Α να δούμε γιατί άμα δουλεψει με κανα 100ρικο (50 υλικά- 50 εργασία) την κάναμε.
gxalk1970

Δημοσιευσεις: 64

Δημοσίευσηαπό cjgeorgio » Σάβ 25 Φεβ, 2012 21:05

Και το πουλάνε από 600€ μεχρι 900€.
cjgeorgio

Δημοσίευσηαπό fokion » Σάβ 25 Φεβ, 2012 21:16

Ε ναι
Αλλα δεν εχουν και δοχειο απο μερεντα....
( δε το κακολογω οτι το εφτιαξε οπως το εφτιαξε.. ΠΟΛΥ καλα εκανε...)
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό j0hnkyr » Σάβ 25 Φεβ, 2012 21:21

ntinaras έγραψε:μα το δυναμο δουλευει αναλογα με τη καταναλωση ρευματος.
δεν εχει την ιδια αντισταση στο κινητηρα οταν τραβας 1 amper και οταν τραβας 5.

+1000 ;)
j0hnkyr

Δημοσιευσεις: 52

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τι άλλο υπάρχει εκεί έξω;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες