Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Ρεταρισμα Κυλίνδρων

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Ρεταρισμα Κυλίνδρων

Δημοσίευσηαπό xtrailas » Τετ 09 Μαρ, 2011 16:18

Παιδιά γειά , χαίρομαι που δημιουργήθηκε αυτό το forum και μπορούμε να συζητήσουμε για υγραέριο. Εχω βάλει εδώ και 2000 Km περίπου ένα σύστημα JTG της Jcom στο αυτοκίνητό μου Nissan Xtrail Τ30 ( το παλιό Xtrail). Το αμάξι πάει περίφημα αλλά τελευταία στο κρύο ξεκίνημα αναψε το λαμπάκι της μηχανής. Το πήγα στην Νισσαν έδειξε ο εγκέφαλος ρετάρισμα 3ου κυλίνδρου, και στη συνέχεια έγινε διαγραφή σφάλματος και μπήκε ο πολλαπλασιαστής στον 4ο κύλινδρο για να δούμε αν η βλάβη ήταν απο τον πολλαπλασιαστή. Το λαμπάκι άναψε όμως ξανά και ο έλεγχος έδειξε ρετάρισμα πολλαπλων κυλίνδρων : άρα η βλάβη δεν είναι απο τον πολλαπλασιαστή. Εχει κανείς αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα? Μήπως γνωρίζετε αν φταίει το μίγμα του υγραερίου ?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια πληροφορία.
xtrailas

Δημοσιευσεις: 12

Re: Ρεταρισμα Κυλίνδρων

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τετ 09 Μαρ, 2011 16:40

xtrailas έγραψε:Παιδιά γειά , χαίρομαι που δημιουργήθηκε αυτό το forum και μπορούμε να συζητήσουμε για υγραέριο. Εχω βάλει εδώ και 2000 Km περίπου ένα σύστημα JTG της Jcom στο αυτοκίνητό μου Nissan Xtrail Τ30 ( το παλιό Xtrail). Το αμάξι πάει περίφημα αλλά τελευταία στο κρύο ξεκίνημα αναψε το λαμπάκι της μηχανής. Το πήγα στην Νισσαν έδειξε ο εγκέφαλος ρετάρισμα 3ου κυλίνδρου, και στη συνέχεια έγινε διαγραφή σφάλματος και μπήκε ο πολλαπλασιαστής στον 4ο κύλινδρο για να δούμε αν η βλάβη ήταν απο τον πολλαπλασιαστή. Το λαμπάκι άναψε όμως ξανά και ο έλεγχος έδειξε ρετάρισμα πολλαπλων κυλίνδρων : άρα η βλάβη δεν είναι απο τον πολλαπλασιαστή. Εχει κανείς αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα? Μήπως γνωρίζετε αν φταίει το μίγμα του υγραερίου ?

Καλως ηλθες. Κατα πασα πιθανοτητα θελεις ρύθμιση. Τωρα, που ακριβως ειναι το προβλημα θα το πει ο εγκαταστατης. Η στην τροφοδοδια μπορει να ειναι(το πιο πιθανο), ή θες αλλαγη μπεκ ή αντλιας. Περιπου στα ιδια χλμ , μου εκανε και μενα κατι αντιστοιχο αλλα οχι τοσο χοντρο. Παρολο που ειχα κανει και γω 2.500χλμ απροβληματιστα παρουσιαστικε μετα. Μετα απο 1 ρυθμησουλα 10 λεπτων στα ακροφυσια των μπεκ, και ολα καλα. Τωρα εχω κανει κοντα στα 14.000χλμ και ολα τελεια. Το μιγμα δεν κανει τοσο χοντρα πραγματα. Αντε να σου κλωτσαει λιγο ή να κανει πως μπουκωνει αν ειναι του χαμου, αλλα οχι τετοια.
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό xtrailas » Τετ 09 Μαρ, 2011 17:51

σε ευχαριστώ φίλε μου - θα το κοιτάξω άμεσα.
xtrailas

Δημοσίευσηαπό skorbillys » Σάβ 12 Μαρ, 2011 19:43

Φίλε είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με σένα. Συγκεκριμένα όταν το αμάξι ήταν κρύο ρετάριζε έντονα και τις περισσότερες φορά έσβηνε. Αυτό μέχρι που ήταν κρύο. Όταν έκανε 4-5 κμ που είχε πιάσει μια ¨Α¨ θερμοκρασία το μοτέρ δεν έσβηνε αλλά το ρετάρισμα εξακολουθούσε να υπάρχει.
Έχω ένα Honda CRV ‘2005. To πήγα στην αντιπροσωπία και ο εγκέφαλος έβγαζε ρετάρισμα 3ου κυλίνδρου. Στο service έλεγαν ότι το πρόβλημα είναι καθαρά λάθος του συστήματος LPG και του εγκαταστάτη. !!!

Μετά από πολύ ταλαιπωρία το μόνο που είχε το αυτοκίνητο ήταν ρύθμιση βαλβίδων.

Τώρα κανένα πρόβλημα!.
_
Honda CR-V 2004 - Icom 5g από Σεπτέμβρη 2010 - Χωρίς λαδιέρες - 410.000 km μια χαρά
skorbillys

Δημοσιευσεις: 43

Δημοσίευσηαπό johnsuv » Σάβ 12 Μαρ, 2011 19:59

xtrailas έγραψε:Παιδιά γειά , χαίρομαι που δημιουργήθηκε αυτό το forum και μπορούμε να συζητήσουμε για υγραέριο. Εχω βάλει εδώ και 2000 Km περίπου ένα σύστημα JTG της Jcom στο αυτοκίνητό μου Nissan Xtrail Τ30 ( το παλιό Xtrail). Το αμάξι πάει περίφημα αλλά τελευταία στο κρύο ξεκίνημα αναψε το λαμπάκι της μηχανής. Το πήγα στην Νισσαν έδειξε ο εγκέφαλος ρετάρισμα 3ου κυλίνδρου, και στη συνέχεια έγινε διαγραφή σφάλματος και μπήκε ο πολλαπλασιαστής στον 4ο κύλινδρο για να δούμε αν η βλάβη ήταν απο τον πολλαπλασιαστή. Το λαμπάκι άναψε όμως ξανά και ο έλεγχος έδειξε ρετάρισμα πολλαπλων κυλίνδρων : άρα η βλάβη δεν είναι απο τον πολλαπλασιαστή. Εχει κανείς αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα? Μήπως γνωρίζετε αν φταίει το μίγμα του υγραερίου ?

Νομίζω κάποιος εξουσιοδοτημένος της Nissan στον Πειραιά, αναλαμβάνει τοποθέτηση υγραερίου και τοποθετεί το JTC της ICOM. Γιατί δεν πας να ακούσεις άλλη μια γνώμη; (μάλλον ΚΥΡΙΑΚΟΥΔΗΣ)
johnsuv

Δημοσιευσεις: 45

Δημοσίευσηαπό ntinaras » Σάβ 12 Μαρ, 2011 22:04

johnsuv έγραψε:

Νομίζω κάποιος εξουσιοδοτημένος της Nissan στον Πειραιά, αναλαμβάνει τοποθέτηση υγραερίου και τοποθετεί το JTC της ICOM. Γιατί δεν πας να ακούσεις άλλη μια γνώμη; (μάλλον ΚΥΡΙΑΚΟΥΔΗΣ)

χμ.συμπτωση,απο κει ειχα αγορασει το αμαξι πριν 11 χρονια
λες να παω εκει να το βαλω?
σκεφτομουνα το jtc (5ης γενιας δεν ειναι?)
ποσο λες να το χρεωνει αυτος?
Micra K11 1.3 Zanardi NIGS
ntinaras

Δημοσιευσεις: 230

Δημοσίευσηαπό johnsuv » Σάβ 12 Μαρ, 2011 23:05

ntinaras έγραψε:
johnsuv έγραψε:

χμ.συμπτωση,απο κει ειχα αγορασει το αμαξι πριν 11 χρονια
λες να παω εκει να το βαλω?
σκεφτομουνα το jtc (5ης γενιας δεν ειναι?)
ποσο λες να το χρεωνει αυτος?

Νομίζω ότι το χρεώνει 2000 ευρώ, αλλά ρώτα καλύτερα. Είναι το 5ης γενιάς που βάζει και η Υγραεριοκίνηση (Μπίρμπος).
johnsuv

Δημοσιευσεις: 45

Δημοσίευσηαπό xtrailas » Κυρ 13 Μαρ, 2011 21:05

Έχω βάλει το JTG στον κυριακούδη στον Πειραιά και είμαι απο την εξυπηρέτηση ιδιαίτερα ευχαριστημένος. Το σύστημα είναι μεν ακριβό ( σε σχέση με αυτά που κυκλοφορούν στην αγορά) αλλά φαίνεται να δουλεύει καλά με το xtrail. Tο πρόβλημα είναι ότι είμαι μακριά απο ΑΘήνα και το ταξίδι μέχρι εκεί θα καθυστερήσει και άλλο. Για ρύθμιση βαλβίδων το βλέπω λίγο νωρίς - έχω μόλις κάνει 32000 χιλιόμετρα και με το υγραέριο 2400... Ψάχνω λοιπόν για άλλα συνεργεία στην Βόρειο Ελλάδα και μάλλον παω την άλλη εβδομάδα Φλώρινα...
xtrailas

Δημοσίευσηαπό INCTEK » Πέμ 17 Μαρ, 2011 14:56

Είναι πολύ νωρίς για να ψάχνεσαι για ρύθμιση βαλβίδων. Πάρε τηλ στον Κυριακούδη, ο Απόστολος έχει τοποθετήσει πολλά σε Nissan και θα σε βοηθήσει σίγουρα.

Χρήστος
Κινήσου έξυπνα....κινήσου με την IncTek
www.inctek.gr
Άβαταρ μέλους
INCTEK

Δημοσιευσεις: 63

Δημοσίευσηαπό xtrailas » Δευτ 21 Μαρ, 2011 10:27

είμαι καθοδόν για Πειραιά για να συναντήσω τον Απόστολο. Βεβαια η θερμοκρασία ( ατμόσφαιρας ) έχει ανέβει καθότι μας έρχεται η άνοιξη, και τα λαμπάκια σβήσαν απο μόνα τους και το αμάξι πεταει. Έχω μια πρώτη εντύπωση ότι το σύστημα είναι ευπαθές στις χαμηλές θερμοκρασίες. Ο κινητήρας ζορίστηκε δυο φορες στους -2 και -3 βαθμούς με πρωινή υγρασία...
xtrailas

Επόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 43 επισκέπτες