Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Icom JTG απευθειας εκκινηση με LPG

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Icom JTG απευθειας εκκινηση με LPG

Δημοσίευσηαπό chrisd » Τρί 10 Απρ, 2012 16:03

Κατα τυχη σημερα βρηκα πως ξεκιναει το συστημα με LPG κατευθειαν. :ymhug: :ymhug: :ymhug: :ymhug: :ymhug: :ymhug: :ymhug:
Καταρχην δεν το εχω δοκιμασει σε παλια σειρα εγκεφαλων μιας και τωρα εχω τον νεο(που κανει το μπιπ μολις γυρισει σε υγραεριο)

1..Ανοιγουμε τον διακοπτη(δεν βαζουμε μπροστα απλα γυρναμε το κλειδι να αναψει το καντραν)
2..κατευθειαν παταμε και αφηνουμε το κουμπι που γραφει JTG 5 φορες(4 παταμε-αφηνουμε)και στο 5ο πατημα κραταμε πατημενο το κουμπι για καποια δευτερα μεχρι να ακουσουμε ενα μπιμ
3..μολις ακουστει το μπιπ αφηνουμε το κουμπι και βλεπουμε να εχει αναψει το πορτοκαλι λαμπακι οτι εχει γυρισει σε αεριο
4..περιμενουμε λιγα δευτερα παλι(3-5)και ξανα ακουμε αλλο ενα μπιπ τοτε βαζουμε μπροστα πλεον σε υγραεριο.
μην δοκιμασετε να βαλετε μπροστα χωρις να ακουστει το τελευταιο μπιπ αλλιως το αμαξι θα παρει μεν με αεριο αλλα θα σβησει μετα απο 5 δευτερα γιατι δεν θα εχει προλαβει να κανει τσεκ ο εγκεφαλος του αεριου.

δοκιμαστε το οσοι εχετε και παλιο και νεο εγκεφαλο και πειτε μου..........
Corolla G6 1.8 153ps
Με σχεδον 150.000χλμ.Θελω να καψω βαλβιδες αλλα το ICOM δεν με αφηνει.......
chrisd

Δημοσιευσεις: 392

Re: Icom JTG απευθειας εκκινηση με LPG

Δημοσίευσηαπό christoi » Τρί 10 Απρ, 2012 17:32

Τι κουλή διαδικασία είναι αυτή;
Το σύστημά σου ξεκινάει και κανονικά με υγράεριο ή με βενζίνη;
Μήπως αυτός ο τρόπος είναι η έκτακτη εκκίνηση με υγραέριο;

Στο δικό μου (και από όσα γνωρίζω, στα περισσότερα), απλώς κρατάς πατημένο το κουμπί του υγραερίου και ενεργοποιείς την μηχανή. Και voila! έχει ξεκινήσει με υγραέριο!
Αλλά είναι ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ για 2-3 φορές σε όλη του την ζωή.

Βέβαια, θα μας τα επιβεβαιώσει καλύτερα κάποιος γνώστης των συστημάτων.
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσιευσεις: 600

Δημοσίευσηαπό chrisd » Τρί 10 Απρ, 2012 18:19

christoi έγραψε:Τι κουλή διαδικασία είναι αυτή;
Το σύστημά σου ξεκινάει και κανονικά με υγράεριο ή με βενζίνη;
Μήπως αυτός ο τρόπος είναι η έκτακτη εκκίνηση με υγραέριο;

Στο δικό μου (και από όσα γνωρίζω, στα περισσότερα), απλώς κρατάς πατημένο το κουμπί του υγραερίου και ενεργοποιείς την μηχανή. Και voila! έχει ξεκινήσει με υγραέριο!
Αλλά είναι ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ για 2-3 φορές σε όλη του την ζωή.

Βέβαια, θα μας τα επιβεβαιώσει καλύτερα κάποιος γνώστης των συστημάτων.

Tι δεν καταλαβες φιλε μου?
νομιζω ο τιτλος τα λεει ολα απευθειας εκκινηση κινητηρα με υγραεριο σε Ιcom JTG.Σε συστημα υγραεριου με πνευμονα ναι ειναι για 2 φορες στην ζωη του σε συστημα icom μπορεις να ξεκινας κατευθειαν με υγραεριο χωρις προβλημα.
Corolla G6 1.8 153ps
chrisd

Δημοσίευσηαπό christoi » Τρί 10 Απρ, 2012 20:15

Τα υγρού δεν ξεκινούν ούτως ή άλλως αμέσως με υγραέριο, εκτός αν η εξωτερική θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή; (Κάτι του τύπου -5, νομίζω)
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσιευσεις: 600

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τρί 10 Απρ, 2012 23:13

Που το βρηκες βρε θηρίο αυτο ?????? Ευγε, θα το δοκιμασω αυριο :thumbup: :thumbup: :thumbup:

christoi έγραψε:Τα υγρού δεν ξεκινούν ούτως ή άλλως αμέσως με υγραέριο, εκτός αν η εξωτερική θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή; (Κάτι του τύπου -5, νομίζω)

Ολα ξεκινουν με βενζινη ειτε ειναι υγρου ειτε ειναι αεριου. Τα περισσοτερα εχουν επιλογες (αν εχουν) στο προγραμμα τους για εκκινηση ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ με υγραεριο π.χ. αν μείνεις απο αντλια βενζινης. Αμεσως με αεριο εκκινουν μονο καποια συστηματα αμεσου ψεκασμου.Υπαρχει νομιζω και το νομικο κώλυμα οτι δεν μπορει να λειτουργει μονο με υγραεριο. Αρα κανενα συστημα στην ελλαδα δεν εκκινει, νομιμα ,μονο με υγραεριο.Ισως κανω λαθος.
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό lyggas » Τρί 10 Απρ, 2012 23:24

Πολύ, μα πολύ χρήσιμη η πληροφορία. :thumbup:
SUZUKI GV 1.6 (60.000 χλμ. με ICOM JTG)
lyggas

Δημοσιευσεις: 68

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Τετ 11 Απρ, 2012 08:58

Ωραίος!!!!!!!!!!!!!!!
μήπως να πάω στο Στάθη να ξυλώσει τελείως το τεπόζιτο βενζίνης...;
Τσάμπα θα το κουβαλάω...απο εδώ και πέρα μαζί μου.
Ε..βέβαια στα κρύα...θα έχουμε θέμα, θα θέλει κύκλωμα προθέρμανσης...χα..χα...χα :mrgreen:

Πάντως πολύ χρήσιμο φιλε, μπράβο σου, θα το δοκιμάσω και εγώ!
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Δημοσίευσηαπό lyggas » Τετ 11 Απρ, 2012 20:00

Το δοκίμασα. Λοιπόν: Πραγματικά μετά το δεύτερο μπιπ εκκίνησα τον κινητήρα, αλλά μόλις πήρε μπρος πέρασε πάλι σε κατάσταση αναμονής και άρχισε να αναβοσβήνει ξανά το λαμπάκι. Μόλις περάσουν 50 δευτ. ακούγεται πάλι ο ήχος και σταθεροποιείται αναμμένο το λαμπάκι.
Την διαδικασία την επανέλαβα τρεις φορές. Τί μπορεί να σημαίνουν όλα αυτά; :-?
SUZUKI GV 1.6 (60.000 χλμ. με ICOM JTG)
lyggas

Δημοσιευσεις: 68

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Πέμ 12 Απρ, 2012 17:07

lyggas έγραψε:Το δοκίμασα. Λοιπόν: Πραγματικά μετά το δεύτερο μπιπ εκκίνησα τον κινητήρα, αλλά μόλις πήρε μπρος πέρασε πάλι σε κατάσταση αναμονής και άρχισε να αναβοσβήνει ξανά το λαμπάκι. Μόλις περάσουν 50 δευτ. ακούγεται πάλι ο ήχος και σταθεροποιείται αναμμένο το λαμπάκι.
Την διαδικασία την επανέλαβα τρεις φορές. Τί μπορεί να σημαίνουν όλα αυτά; :-?

Λοιπον, πριν λιγο το δοκιμασα και....ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!!!!!! :clap: :clap: :ymhug: :ymhug:

Πατησα 4 φορες και την πεμπτη φορα το κρατησα πατημενο και ακουστηκε 1 ''μπιπ'' μετα απο 5 δευτερα περιπου(εκει που ειχα αρχισει να πιστευω οτι κατι δεν εκανα καλα :mrgreen: ).
Αμεσως ακουσα την αντλια να ξεκινα και περιμενα για το επομενο ''μπιπ''. Περιμενα αρκετα, περιπου 15 με 20 δευτερα και μετα ακουστηκε το επομενο ''μπιπ''.
Τοτε εκκινησα τον κινητηρα αλλα μιζαριζα περιτα 2 δευτερα και δεν επερνε. Τοτε εδωσα και λιγο γκαζακι , αρπαξε κατευθειαν και ακουστηκε και ενα τελευταιο ''μπιπ'' (οπως οταν γυρνα απο βενζινη σε υγραεριο) . Ουτε ρεταρισματα ουτε τιποτα περιεργο.

Ευγε και παλι φιλε chrisd :thumbup: Αν κατεβεις λευκαδα, κερναω καφεδακι :ymparty:
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό chrisd » Πέμ 12 Απρ, 2012 18:48

Σιγα το πραγμα ρε φιλε. :D :D :D :D :D

τον καφε μην ξεχασεις γιατι θα ερθω καποια στιγμη μιας και δεν εχω ξανα ερθει :D :D :D :D :D
Corolla G6 1.8 153ps
chrisd

Επόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 7 επισκέπτες